Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@11:48:08 GMT

نوبخت: تولید ملی را بی‌توجه به تحریم‌ها جهش می‌دهیم

تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۷۳۹۴۱

نوبخت: تولید ملی را بی‌توجه به تحریم‌ها جهش می‌دهیم

محمدباقر نوبخت روز پنجشنبه در نشست اعضای شورای توسعه و برنامه ریزی همدان بیان کرد: همه به ویژه رهبر معظم انقلاب می‌دانند که در سال سختی پیش رو داریم و باید به دشمن پیام برسانم هر چه عرصه را سخت تر کند ما مقاوم و فعال تر به جهانیان نشان می هیم که ایران را در اوج تحریم ها ظالمانه اداره می کنیم.

وی اضافه کرد: شدیدترین مرحله تحریم نفت در برابر غذا بود اما الان در شرایطی هستیم که این بی‌انصاف‌ها و دژخیمان حتی برای غذا و دارو اجازه فروش یک قطره نفت را نمی‌دهند و اگر هم به فروش می رسد امکان تبادل مالی نباشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس برنامه و بودجه کشور اظهار داشت: هرچند این تحریم‌ها برای دیگر کشورها کارساز است، اما ملت ایران با کارنامه هشت سال دفاع مقدس و با قدرت و بزرگی، آنها را پشت سر می گذارد.

نوبخت گفت: برنامه‌ای دولت که مورد تاکید رهبر معظم انقلاب نیز بود مبنی بر داشتن برنامه یکساله برای تکمیل طرح‌های در دست اجرا است.

وی افزود: اجرای ۱۶ طرح عمرانی با ۳۰۶ میلیارد تومان اعتبار در همدان پیش بینی شده که تاکنون ۹۲ تا ۹۴ میلیارد تومان آن تخصص یافته و مابقی آن جزو مصوبات امروز است و سازمان برنامه و بودجه خود را متعهد به اتمام این برنامه عمرانی می داند.

رییس سازمان برنامه و بودجه کشور اضافه کرد: اجرای این طرح‌ها موجب جهش تولید شده است بنابراین باید به همت مسوولان و اختصاص اعتبار های لازم، به موقع آنها را به پایان رساند.

نوبخت بیان کرد: علاوه بر این ۲ طرح بهداشتی نیز امروز بازدید شد که بیمارستان اکباتان طبق توافق صورت گرفته ۱۲ فروردین سال آینده بهره‌برداری می‌شود و مرکز جامع سرطان نیز با همکاری خانواده فرشچیان در حال اجرا است.

وی اضافه کرد: سهم دولت در ساخت مرکز مشارکتی سرطان همدان ۱۰۰ میلیارد تومان بود که طبق برنامه زمانبندی تامین اعتبار شده است و پیش از شهریور امسال نیز ۳۰ درصد اعتبار اختصاص می‌یابد و امید می‌رود مرحله نخست آن آبان امسال بهره برداری شود.

رییس سازمان برنامه و بودجه کشور اظهار داشت: احداث مرکز جامع سرطان علاوه بر همدان برای غرب و همه نقاط کشور منفعت دارد چرا که نمونه این مرکز در کشور کم نظیر است.

نوبخت با بیان اینکه طرح های تولیدی بستر ساز توسعه هستند گفت: ۳۷ طرح تولیدی در عرصه های صنعتی، کشاورزی، خدمات و گردشگری همدان انتخاب و یک هزار و ۷۱ میلیارد تومان از محل منابع دولتی، بانکی و سهم آورده برای این طرح‌ها پیش بینی شده است.

وی اضافه کرد: با اجرای این طرح ها ۱۹ هزار ۶۲۶ فرصت شغلی برای مردم استان همدان ایجاد می‌شود همچنین ارزش افزوده یک هزار و ۷۱ میلیارد تومان سرمایه گذاری در این استان بیش از هشت هزار میلیارد تومان است.

رییس سازمان برنامه و بودجه کشور ادامه داد: آنچه که به این طرح‌ها برکت می‌دهد توجه و تاکید بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و توصیه رهبر معظم انقلاب به دولت است مبنی بر توجه به اقشار محروم است.

نوبخت با بیان اینکه اقشار محروم جامعه سهم بالایی در پیروزی این انقلاب داشتند، افزود: این قشر بنا بر هر دلیل منابع کافی برای ساخت مسکن نداشتند بنابراین دولت کاری را از سال های گذشته شروع کرده است.

وی ادامه داد: ابتدا قصد بر ساخت ۱۰ هزار واحد مسکن جایگزین کپرها در جنوب کرمان بود که این طرح اجرایی شد و کلید واحدها به نام «هدیه نظام» در اختیار اقشار محروم قرار گرفت.

رییس سازمان برنامه و بودجه کشور ادامه داد: سپس طرحی در  سیستان و بلوچستان آغاز و کلید واحدها سال گذشته تحویل داده شد و امام جمعه آن منطقه ما را «صادق الوعده» توصیف کرد و امسال هم از زاهدان به خاش با قطار می رویم.

نوبخت با عنوان اینکه ۲ هزار واحد مسکونی نیز در ماه‌های آینده در همدان بهره برداری می شود، اظهار داشت: امیدواریم پیش از پایان سال بخش زیادی از این واحدها تکمیل شود.

رییس سازمان برنامه و بودجه کشور یادآوری کرد: اولویت دولت تدبیر و امید در اجرای این طرح ها افراد مددجو از جمله افراد زیر پوشش بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی (ره) است.

معاون رییس جمهوری و رییس سازمان برنامه و بودجه در سفر یک روزه خود به همدان بعد از آغاز عملیات مسکن روستایی محرومان، از هشت هزار واحد مسکن روستایی آسیب دیده در سیل ۹۸ بهره برداری کرد.

بازدید از روند احداث بیمارستان اکباتان و حضور در جلسات شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان از دیگر برنامه‌های سفر یک‌روزه نوبخت به همدان بود.

برچسب‌ها رونق تولید همدان سازمان برنامه و بودجه دولت تدبیر و امید جهش تولید محمدباقر نوبخت استانداری همدان پروندهٔ خبری نوسازی خانه‌های سیلزدگان هدیه دولت به اهالی همدان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: رونق تولید همدان سازمان برنامه و بودجه دولت تدبیر و امید جهش تولید محمدباقر نوبخت استانداری همدان رونق تولید همدان سازمان برنامه و بودجه دولت تدبیر و امید جهش تولید محمدباقر نوبخت استانداری همدان رییس سازمان برنامه و بودجه کشور میلیارد تومان بهره برداری طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۷۳۹۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطر تحریم در واردات اتوبوس‌های جدید/ تولیدکنندگان داخلی توان رفع نیاز شهر‌های کشور به اتوبوس را ندارند

مهدی علیزاده مدیرعامل اتوبوس‌رانی تهران، در رابطه با آخرین تحولات حوزه اتوبوس‌رانی و ناوگان جدید عمومی تهران توضیحاتی ارائه کرد.

عملکرد ۱۲ ساله اتوبوس‌های بی‌آرتی کیفیت آن‌ها را نشان داد

وی با بیان اینکه بر اساس سابقه شهرداری تهران و شهرداری سایر شهر‌ها اتوبوس‌های خریداری شده در ادوار مختلف از کشور چین بوده است، اظهار کرد: سابق بر این، اتوبوس‌های تندرو در سطح شهر با سه مدل از کشور چین تهیه شده که در ۱۲ سال شهرداریِ دوره قالیباف صورت گرفته است.

علیزاده افزود: شاید وقتی نام چین می‌آید این‌گونه تصور می‌شود که کیفیت محصولات آن‌ها پایین است؛ اما چینی‌ها در این سال‌ها به دنیا ثابت کرده‌اند که محصولات با کیفیت نیز می‌توانند بسازند. قطعاً کالا‌های چینی نیز براساس کیفیت خود، سطح‌بندی می‌شوند. اما مهم‌ترین نکته برای خرید‌های سال‌های اخیر مشخصات فنی خودروهاست و کاربری و ماندگاری دستگاه بر اساس کیفیت بیشتر خواهد بود. شما به سابقه این اتوبوس‌ها در تهران نگاه کنید: اتوبوس‌های تندرو بیش از ۱۲ سال در خیابان‌های شهر در حال فعالیت هستند و از بهترین نوع اتوبوس‌های چین به شمار می‌رود.

مدیرعامل اتوبوس‌رانی با بیان اینکه شهردار تهران در سفر سال قبل خود به چین با یک تیم فنی و پشتیبانی برای خرید دوباره ناوگان تازه‌نفس به نتیجه رسیدند، یادآور شد: شهردار در روز‌های اول قبول مسئولیت در شهرداری قرارداد ۱۷۵ دستگاهی با ایران خودرو دیزل منعقد کرد. این نشان می‌دهد که دغدغه ایشان حمایت از تولید داخلی است. این قرارداد منعقد و اتوبوس‌ها تحویل گرفته شد.

وی همچنین تصریح کرد: شهردار تهران قبل از ورود به شهرداری حمل و نقل را دغدغه اصلی خود عنوان کرده بود و با این اقدام و قرارداد نشان داد که مردم برای شهردار اهمیت بالایی دارد. تولید داخل از نگاه آقای زاکانی از اهمیت بالایی برخوردار بود. از طرفی دو هزار و ۵۴۰ دستگاه اتوبوس در قرارداد‌های داخلی منعقد شد.

انعقاد قرارداد خرید ۲۵۰۰ دستگاه اتوبوس با تولیدکنندگان داخلی

علیزاده با بیان اینکه بیش از ۱۲ سال است که سیستم حمل و نقل عمومی نوسازی نشده است، خاطرنشان کرد: با این وجود تولید داخلی نیز یا کُند و یا متوقف شده است. سه هزار و ۴۰ دستگاه اتوبوس قرارداد بسته شد که وقتی دیدیم تولیدکنندگان داخلی توانایی تأمین آن‌را ندارند، ۵۰۰ دستگاه کنسل شد و به دو هزار و ۵۴۰ دستگاه رسید. ایراد این است که خطوط تولید داخلی در این ۱۲ سال، یا تعطیل و یا نیمه تعطیل است و با توجه به پیچیدگی تولید اتوبوس، روند احیای آن‌ها زمانبر است و از سویی بیش از هزار و ۳۰۰ شهرداری در کشور داریم.

وی ادامه داد: زمان تحویل اتوبوس‌های داخلی یک ساله بوده و قطعا عقب هستیم. باید یکی از شرکت‌ها تا امروز بیش از ۳۰۰ دستگاه اتوبوس تحویل می‌داد که فقط ۱۲۰ دستگاه تحویل داده است! برخی قطعات این اتوبوس‌ها از بیرون وارد می‌شود و همین فرایند‌های اداری و گمرکی، تولید اتوبوس داخلی را دشوار کرده است.

تولیدکنندگان داخلی توان رفع نیاز همه شهر‌های کشور به اتوبوس را ندارند

مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی شهر تهران با تأکید بر اینکه اگر به دنبال شرکت‌های داخلی نمی‌رفتیم این موضوع مطرح می‌شد که چرا از آن‌ها حمایت نشده است، گفت: ما می‌خواهیم به تولید و کارگران کمک کنیم تا بتواند کار کند. هرچه نوسازی کنیم باید در طول سال خرید را ادامه دهیم تا پس از چندین سال به یک دوره مدیریت شهری فشار وارد شود و ناچار به فشار وارد کردن به تولیدکنندگان داخلی شود.

علیزاده با بیان اینکه در حوزه تولید داخل با مشکلاتی رو به رو هستیم و واقعیتی انکار ناپذیر است، گفت: مقام معظم رهبری در سال‌های اخیر بر این تأکید داشتند که اگر خودروساز داخلی حمایت می‌شود نباید خودروی بی کیفیت ارائه داد. شرکت ایران‌خودرو هم در حال رفع نواقص اتوبوس‌های خود است. در ابتدای کار مشکلاتی وجود داشت و در بسته‌ای که از آن‌ها تحویل گرفتیم، بیش از ۱۰۰ دستگاه اتوبوس متوقف بود و کیفیت نداشت. ما مسائل فنی را اعلام کردیم و تلاش کردند برطرف شود. کمیته فنی ما با تولیدکنندگان داخلی تمام مشکلات را رفع کرده اند و اتوبوس‌های نو با رنگ‌های مشخص و تجهیزات و امکانات مطلوب در سطح شهر تردد دارند.

وی با تأکید بر اینکه ما وظیفه داریم از خودروساز داخلی حمایت کنیم، یادآور شد: ما با ایران‌خودرو قراردادی نداریم. قرارداد امروز ما با شرکت عقاب و دیگر شرکت هاست. این شرکت‌ها قرار نیست تمام اتوبوس‌ها را به تهران تحویل دهند و باید سراسر کشور پوشش داده شود؛ لذا توان و ظرفیت این میزان تولید وجود ندارد و اگر همین تعداد اتوبوس نیز تأمین شود، مطلوب است.

مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی شهر تهران با بیان اینکه پایتخت حداقل به پنج هزار اتوبوس دیگر نیاز دارد، اظهار کرد: مدل قراردادی با شرکت‌های ایرانی به این شکل بود که باید شهرداری از منابع داخلی اعتبارات را تأمین می‌کرد. عدد قرارداد‌ها نزدیک به ۲۰ هزار میلیارد تومان است و قطعاً شهرداری این رقم را به صورت نقد ندارد. سال قبل شورا برای حوزه حمل و نقل ۴۵ درصد از کل بودجه را در نظر گرفت که به بخش‌های مختلف اختصاص داشت و از این میزان هفت هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان به اتوبوسرانی اختصاص داشت. با این رقم چند اتوبوس هشت میلیاردی می‌توانستیم بخریم؟

وی افزود: ما هرآنچه را داشتیم به خودروسازان اعلام کردیم تا هم به تولید و کارگران و هم به مردم خدمت شود؛ لذا گفتیم ۲۵ درصد به صورت نقد تأمین می‌کنیم و ۲۵ درصد را نیز ملک تحویل می‌دهیم و ۵۰ درصد نیز تسهیلات بانکی پرداخت و اقساط توسط شهرداری پرداخت می‌شود. این روش ابتکار جدیدی بود که شهردار تهران ابلاغ کرد و شرکت‌ها نیز پذیرفتند. این اقدام در دوران بلدیه بی سابقه بود و شهرداری زیر بار آن رفت. برای شرکت‌ها نیز مسئولیت ایجاد شده و باید املاک را به فروش برسانند، امور اداری را دنبال کنند و واردات تجهیزات را انجام دهند.

علیزاده همچنین تصریح کرد: تیم فنی خوبی در مجموعه شهرداری به ویژه در اتوبوسرانی و همچنین وزارت کشور، اتوبوس‌های برقی وارداتی را بر اساس استاندارد‌های روز دنیا بررسی کرده اند. نیمی از قیمت این اتوبوس‌ها به دلیل قیمت باتری است. یکی از تولیدکنندگان یک اتوبوس برقی تحویل داده بود که پیمایش آن ۱۷۸ کیلومتر بود! اتوبوس‌های خریداری شده از چین، حداقل ۴۰۰ کیلومتر پیمایش دارد.

مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی شهر تهران با بیان اینکه اتوبوس‌هایی که از تولیدکنندگان داخلی تحویل گرفته ایم بر اساس نمونه شاهد است، یادآور شد: ما این نمونه‌ها را در خطوط تست می‌کنیم و اگر چارچوب‌ها رعایت شده بود که مورد استفاده قرار می‌گیرد و اگر نبود باید نواقص برطرف شود. اگر برخی رسانه‌ها اجازه دهند و مشمول تحریم‌ها نشویم، قرارداد اتوبوس‌های چینی به نتیجه می‌رسد! تولیدکننده چینی باید یک نمونه شاهد تحویل دهد و به مدت یک ماه در تهران برای تست تردد خواهد کرد. در صورت تأیید نماینده ما در خط تولید حضور خواهد یافت.

وی اضافه کرد: قراردادی که شهردار تهران با چین منعقد کرده، نقد نیست و چند دستگاه در آن درگیر هستند که شامل شهرداری، بانک شهر، وزارت کشور و بانک مرکزی است. بانک شهر ۲۰ درصد از مبلغ را از جانب شهرداری به صورت نقد پرداخت می‌کند. شرکت چینی ماهیانه ۴۰۰ تا ۵۰۰ دستگاه اتوبوس تحویل می‌دهد. مدل یوزانس که در قرارداد‌ها تنظیم شده بر اساس مطالبات بین دولت چین و جمهوری اسلامی است. شرکت‌های چینی بعد از تحریم‌های گسترده آمریکا با ترس و لرز با ایران مستقیما وارد مذاکره می‌شوند. چرا باید دست خود را خیلی راحت رو کنیک که آمریکا دوباره تحریم کند و مردم آسیب ببینند؟ با توجه به این موضوع یک هلدینگ را در نظر گرفتیم که هم تدبیر تحریم را اندیشیده باشیم و هم نیاز پایتخت تأمین شود.

علیزاده با بیان اینکه ایران خودرو تنها به صورت نقدی کار می‌کرد و تنها شرکتی که با ما وارد معامله نشد ایران‌خودرو بود، گفت: پیشنهاد مکتوب ایران خودرو برای اتوبوس‌های برقی، ۳۱۶ هزار یورو بود. قیمت اتوبوس دیزلی تقریبا هفت تا هشت میلیارد تومان است و به میزان دو برابر آن قیمت اتوبوس برقی است. ما، اما با رقم ۲۲۰ هزار یورو با چینی‌ها قرارداد بستیم.

وی با اعلام اینکه امروز حدود دو هزار دستگاه اتوبوس به تهران خدمات ارائه می‌دهد، در حالیکه از هزار و ۸۰۰ دستگاه اتوبوس در ابتدای دوره فعلی ۸۰۰ دستگاه فعال بود، گفت: بر اساس آخرین آمار دو هزار و ۱۳۰ دستگاه اتوبوس در سطح شهر تردد می‌کنند.

مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی شهر تهران گفت: اگر سنگ اندازی نشود، پس از انجام پیش پرداخت در سال جاری شاهد حضور اتوبوس‌های چینی در تهران خواهیم بود.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • گروه‌های جهادی تحریم‌ها را بی‌اثر کرده‌اند
  • رئیس مرکز آمار تغییر کرد
  • خلجی: استان تهران یکی از استان‌های محروم است
  • پیکانپور از سازمان غذا و دارو رفت
  • خطر تحریم در واردات اتوبوس‌های جدید/ تولیدکنندگان داخلی توان رفع نیاز شهر‌های کشور به اتوبوس را ندارند
  • اعلام اولویت‌های تولیدی از سوی رییس سازمان سینمایی
  • شوک بزرگ به کمیته المپیک در سال المپیک!
  • سازمان برنامه مکلف به نظارت برنحوه نقشه‌برداری سازمان ثبت شد
  • سازمان برنامه موظف به نظارت جدی بر نحوه نقشه‌برداری سازمان ثبت شد
  • استاندار همدان: هدف اصلی دشمنان جوانان هستند