Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-07@17:27:58 GMT

مطمئن ترین راه تشخیص سرطان معده چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۷۴۷۰۳

مطمئن ترین راه تشخیص سرطان معده چیست؟

سید رضا فاطمی، با بیان اینکه تومور معده از نوع منتشر و عمقی جدار معده با روش های معمول تشخیص داده نمی شود، اظهار کرد: اندوسونوگرافی روش تشخیصی نوینی در دنیا است که در کشورما نیز به تازگی متداول شده است.

به گفته وی، تومور معده یکی از شایع ترین تومورهای دستگاه گوارش در جهان به شمار می رود که در اکثر موارد منجر به مرگ هم می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فاطمی درباره علائم این نوع تومور گفت: معمولا علائم تومور معده در مراحل اولیه مختصر و خفیف است و به صورت درد مختصر و احساس سوءهاضمه حس می شود که متاسفانه این علائم در فرد بی اهمیت تلقی شده و باعث پیشرفت بیماری می شود.

وی ادامه داد: در مراحل پیشرفته تر، علائم این تومور درد عمیق با انتشار به پشت، بی اشتهایی، کاهش وزن و احساس گیر کردن و پری در معده است که با پیشرفت بیماری و متاستاز به کبد و جدار شکم ایجاد زردی و آسیت و اصطلاحا آب آوردن شکم دیده می شود که متاسفانه جزو مراحل انتهایی است.

فاطمی، اصلی ترین علت مرگ تومور جدار معده را، تشخیص دیرهنگام این بیماری ذکر کرد و خاطرنشان کرد: در واقع مهمترین علتی که این تومور میزبان خود را به کام مرگ می کشاند این است که بیماری یا خیلی دیر تشخیص داده می شود و یا بیمار زمانی به پزشک مراجعه می کند که  تومور پیشرفت قابل توجهی کرده است.

وی توضیح داد: کارسینوما اصطلاحی است که برای توصیف سرطان ناشی از سلول‌های اپیتلیال در بدن مورد استفاده قرار می‌گیرد، سلول‌های اپتلیال، سلول‌هایی هستند که بافت‌های مختلفی در رده‌های سلولی بدن را شامل می‌شوند، این سلول ها به دو تیپ بزرگ کلینیکال و پاتولوژی تقسیم می شوند.

فاطمی افزود: تیپی که در این بیماری بسیار شایع تر است تیپ روده ای ست که در افراد مسن ترو بالای ۶۰ سال و در مردان بیشتر و معمولا به صورت یک توده واضح داخل معده بروز می کند، این بیماری به عنوان سرطان معده تشخیص داده می شود.

فوق تخصص بیماری های گوارش و کبد بزرگسالان، با اشاره به اینکه متاسفانه انتشار سلول های سرطانی در نوع منتشر در جدار معده بدون ایجاد توده است، گفت: انتشار و پخش سلول های سرطانی در جدار معده یکی از بیماری هایی است که شیوع آن در کشور در حال افزایش است.

فاطمی ادامه داد: در این نوع از تومور معده، تومور را به شکل توده مشخص نمی بینیم بلکه جدارمعده کاملا سفت و ضخیم می شود، بنابراین تومور به صورت یک توده دیده نمی شود بلکه تومور مشخصا درداخل و جدار معده قرارگرفته و رشد می کند.

وی با بیان اینکه سرطان جدار معده در لایه داخلی معده رشد می کند، اظهار کرد: با گذشت زمان تومور در دیواره معده نفوذ می کند و حتی ممکن است به ارگان های اطراف مانند مری، کبد، پانکراس یا روده ها تهاجم کند. متاسفانه نمونه برداری از این مدل از تومور معده با روش آندوسکوپی منفی گزارش می شود و بیوپسی نیز نتیجه مساعد را نمی دهد ودر اکثر مواقع تشخیص به تعویق می افتد.

فاطمی ادامه داد: رشد سلولی در این بیماری در عمق است و به صورت توده دیده نمی شود.

به گفته فوق تخصص بیماری های گوارش و کبد بزرگسالان، اندوسونوگرافی مطمئن ترین روش تشخیص سرطان جدار معده است به نحوی که در این روش با کمک وسیله ای از داخل جدار معده نمونه بافتی تهیه شده و پس از نمونه برداری از طریق این دستگاه، پاتولوژیست نمونه را در زیر میکروسکوپ از لحاظ داشتن سلول های سرطانی بررسی می کند.

وی با بیان اینکه بیوپسی مطمئن ترین راه تشخیص سرطان معده است، توضیح داد: در روش دیگری که با کمک بیوپسی انجام می شود، تقریبا به صورت یک تونل جدار معده سوراخ شده ونمونه از این طریق تهیه می شود.

فاطمی با بیان اینکه تمامی روش های نمونه گیری از مخاط معده ممکن است با مشکلاتی مواجه شود، تاکید کرد: ممکن است نمونه برداری از جدار معده باعث خونریزی در معده شود چرا که عروق خونی از جدار معده عبور می کند.

وی با اشاره به روش جدیدی برای نمونه برداری از جدار معده تحت عنوان، اندوسکوپیک یا اندوسونوگرافی (Endoscopic UltraSonography)، توضیح داد: این روش به پزشک این امکان را می‌دهد که پوشش مری و جدار معده را با کمترین آسیب و همچنین دیواره قسمت‌های فوقانی و تحتانی دستگاه گوارش را معاینه کند در این روش جدار معده اسکن شده و نمونه برداری با کمترین آسیب انجام می شود.

فاطمی در پایان افزود: روش اندوسونوگرافی برای گرفتن بایوپسی سوزنی از توده یا ضایعات مورد استفاده قرار می‌گیرد که به پزشک در تعیین اقدامات درمانی مناسب کمک می‌کند.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: سرطان معده اندوسونوگرافی تومور معده سبک زندگی پارسی خبر نمونه برداری تومور معده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۷۴۷۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش سرطان‌های سطح چشم / تشدید علائم بیماری‌های چشمی با قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا

متخصص چشم‌پزشکی با اشاره به افزایش سرطان‌های سطح چشم، از تشدید علائم بیماری‌های چشمی با قرارگرفتن در معرض آلودگی هوا خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، علیرضا پیمان امروز _سه‌شنبه هجدهم اردیبهشت_ در نشست هم‌اندیشی با محوریت ارائه راهکارهایی به منظور کاهش آلاینده‌ها و پیشگیری از اثرات مخرب آن‌ها بر سلامت محیط و جامعه اظهار کرد: چشم عضو بسیار مهمی در بدن است که عملکرد و نقشی حائز اهمیت در بدن دارد، در واقع چشم برقرارکننده ارتباط افراد با پیرامون است که اطلاعات بسیار زیادی را از محیط را از طریق بینایی دریافت می‌کند.

وی با بیان اینکه چشم عضوی بسیار ظریف و حساس است که می‌تواند به راحتی متحمل آسیب شود، افزود: هنگامی که افراد به صورت مداوم با مواد سمی در ارتباط باشند، مشکلات و آسیب‌هایی متوجه چشم آن‌ها خواهد شد که ارتباط بعضی از این آسیب‌ها با آلودگی هوا به اثبات رسیده و بعضی دیگر بر پایه فرضیات است و علم در این زمینه هنوز تکمیل نشده است.

متخصص چشم‌پزشکی و عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان تصریح کرد: افراد مبتلا به گلوکوم یا آب‌سیاه با قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا شاهد تشدید بیماری خود خواهند بود، همچنین بیماری دیابت تأثیر اثبات‌شده‌ای بر شبکیه چشم دارد و آلودگی هوا بر تشدید دیابت افراد نیز تأثیرگذار است.

پیمان ادامه داد: مشکلات سطح چشم از جمله حساسیت، سوزش، خارش و عوارض خشکی چشم نیز با قرارگیری در معرض آلودگی هوا تشدید می‌شود و با تجربه روزهای آلوده، افراد درگیر با مشکلات مذکور علائم شدیدتری را تجربه خواهند کرد.

وی با اشاره به اینکه بیماری‌هایی از جمله آب مروارید نیز با سموم ارتباط دارند، گفت: به‌طور کلی قرارگیری در معرض سموم منجر به تشدید بعضی علائم و بروز زودتر آن‌ها می‌شود و طی ۱۰ تا ۱۵ سال اخیر شاهد شیوع بیشتر بعضی بیماری‌های مرتبط با چشم از جمله سرطان‌های سطح چشم بوده‌ایم.

متخصص چشم‌پزشکی و عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان با بیان اینکه تأثیراتی که آلودگی هوا بر سلامت افراد می‌گذارد بر هیچ فردی پوشیده نیست، اضافه کرد: به‌طور قطع نمی‌توان اعلام کرد که افزایش سرطان‌های سطح چشم به دلیل آلودگی هوا بوده است، اما طی سال‌های اخیر تنها عاملی که تشدید شده است، آلودگی هوا و در معرض سموم محیطی قرار گرفتن به‌شمار می‌رود.

کد خبر 751413

دیگر خبرها

  • افزایش سرطان‌های سطح چشم / تشدید علائم بیماری‌های چشمی با قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا
  • توصیه‌هایی برای مقابله با بیماری آسم
  • ماموگرافی برای غربالگری سرطان از ۴۰ سالگی
  • دلیل مهم دل درد صبحگاهی و درد معده بعد بیدار شدن
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با افت عملکرد قلب، مغز و بروز برخی سرطان‌ها
  • حقایق مهم و جذاب درباره سلامتی بدن
  • بیماری پارکینسون را سه سوته تشخیص دهید
  • هشدار به سیگاری ها؛ مرگ بیش از ۱۴ میلیون نفر بر اثر مصرف سیگار
  • کدام‌ سرطان‌ها با سیگار کشیدن سراغ ما می آیند
  • تشخیص زودهنگام سرطان، پنجره‌ای به سوی زندگی