Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار نبض بازار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، متانول یک الکل سمی است که در صورت استفاده ی مقدار قابل توجهی روی پوست می تواند اثرات نامطلوبی مانند حالت تهوع ، استفراغ یا سردرد داشته باشد. در صورت بلع متانول ، اثرات جدی تری مانند نابینایی ، تشنج یا آسیب به سیستم عصبی می تواند رخ دهد. نوشیدن ضد عفونی کننده دست حاوی متانول ، به طور تصادفی یا عمدی، می تواند کشنده باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر هر ضد عفونی کننده دست حاوی متانول خریداری کرده اید ، باید بلافاصله استفاده از آن را متوقف کنید. در صورت امکان آن را به فروشگاهی که خریداری کرده اید برگردانید. اگر اثرات سوء استفاده از آن را تجربه کردید ، باید با پزشک تماس بگیرید. اگر علائم شما جدی و تهدید کننده زندگی است ، با خدمات فوریت های پزشکی تماس بگیرید.

 

آزمایشات تایید کرده است که دو فرم محلول ضد عفونی کننده دست که توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO) توصیه شده است ویروس عامل بیماری کرونا ویروس(COVID-19) را غیرفعال می کند. این آزمایشات همچنین به شما این اطمینان را می دهد که ضد عفونی کننده های که استاندارد و طیق مجوز سازمان بهداشت هر کشور تولید میشود و در فروشگاه ها توزیع میگردد نیز با ویروس ها مقابله می کنند.

کلیه داده ها و آمارها بر اساس داده های موجود در دسترس عموم در زمان انتشار مقاله (July 2, 2020 ) است. از اینرو برخی از اطلاعات ممکن است در آینده قدیمی و غیر قابل استناد باشند.

در صورت عدم وجود واکسن یا داروهای ضد ویروسی موثر ، بهداشت دست اصلی ترین تلاش برای جلوگیری از شیوع سندرم حاد تنفسی کرونا ویروس 2 (SARS-CoV-2) ، ویروس عامل COVID-19 است.

به گزارش خبرنگار نبض بازار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، افرادی که به این عفونت مبتلا هستند ممکن است علائم اندکی داشته باشند، اما همچنان قادر به انتقال ویروس هستند. ویروس از طریق قطرات موجود در هوا یا روی سطوحی که بطور عمده توسط سایر افراد لمس میشود مانند دستگیره ها منتقل میشود. بنابراین شستن کامل دست ها با آب و صابون به مدت حداقل 20 ثانیه یک روش بسیار موثر برای دفاع در برابر باکتری ها و ویروس های مضر است.

نکته اینجاست که شستن دست با آب روان و صابون همیشه عملی نیست، به خصوص برای کارکنان مراکز درمانی و و مراقبت های بهداشتی. این امر به دلیل عدم دسترسی به آب روان و کمبود وقت کافی برای شستن دست ها ناممکن است. همچنین ، این گروه ممکن است در طول روز از منابع مختلف در معرض عفونت قرار بگیرند.

محلول ضدعفونی کننده دست الکلی یک گزینه ساده و سریع برای ضدعفونی کردن دست ها محسوب میشود و تحقیقات و مطالعات تا به امروز نشان می دهد که ضد عفونی کننده ها ی الکلی ویروس کرونا را نیز غیرفعال می کنند.

دو فرمول برای محلول ضدعفونی کننده دست:

WHO دو فرمول ضد عفونی کننده بر پایه الکل را برای جلوگیری از گسترش عوامل بیماری زا به طور کلی توصیه می کند.

اکنون دانشمندان در آلمان و سوئیس اثر ضد عفونی کننده ها را در برابر SARS-CoV-2 آزمایش کرده اند.

اولین ضدعفونی کننده شامل:

    اتانول - 80٪ حجمی

    گلیسیرین (همچنین به عنوان گلیسرول شناخته می شود) - 1.45٪ حجمی

    پراکسید هیدروژن - 0.125٪ حجمی

ضدعفونی کننده دوم شامل:

    ایزوپروپانول (همچنین با نام های 2-پروپانول یا ایزوپروپیل الکل شناخته می شود) - 75٪ حجمی

    گلیسیرین - 1.45٪ حجمی

    پراکسید هیدروژن - 0.125٪ حجمی

 

محققان ذرات ویروس SARS-CoV-2 را به مدت 30 ثانیه در معرض هر دو فرمول قرار دادند. هنگامی که آنها توانایی بعدی ویروس در آلودگی سلولها را در کشتهای آزمایشگاهی آزمایش کردند، دریافتند که هر دو فرمولاسیون، ویروس را غیرفعال کرده است.

این تیم توسط پروفسور استفانی پفندر ، از گروه ویروس شناسی مولکولی و پزشکی در Ruhr-Universität Bochum ، در آلمان ، هدایت می شد. پروفسور Pfänder می گوید: "ما نشان دادیم كه هر دو فرمولاسیون پیشنهادی WHO پس از 30 ثانیه به اندازه كافی ویروس را غیرفعال می كند."

مطالعه جدید به داروسازان این چراغ سبز نشان می دهد تا با اطمینان از موثر بودن مواد ضد عفونی کننده مطابق با این دو فرمول سازمان بهداشت جهانی، سریع و راحت مواد ضدعفونی کننده مورد نیاز جامعه را بسازند.

همچنین نویسندگان مقاله اینگونه نتیجه گرفته اند که:

با این حال ، تیم هشدار می دهد، یافته های آنها بر این فرض است که ضد عفونی کننده حداقل 30 ثانیه با ویروس در تماس باشد. "که در عمل ممکن است همیشه اینگونه نباشد."

مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC) در توصیه های خود به مردم در مورد بهداشت دست ، توصیه می کنند که در پاکسازی دست ها با ژل ضدعفونی کننده باید حدود 20 ثانیه دست به ماده ی ضدعفونی آغشته باشد.

عناصر فعال

دانشمندان همچنین اتانول و ایزوپروپانول - مواد فعال هر دو فرمول پیشنهادی WHO - را به صورت جدا و در غلظت های مختلف آزمایش کردند. نتایج آنها حاکی از آن است که اتانول یا ایزوپروپانول با غلظت حداقل 30٪ برای غیرفعال سازی SARS-CoV-2 کافی است. ولی ، CDC توصیه می کند که ضد عفونی کننده های دست حداقل 60٪ الکل داشته باشد. همچنین مواد ضدعفونی کننده دست که در داروخانه ها و مغازه ها فروخته می شوند به طور معمول غلظت الکل در حدود 60٪ را دارند.

ضد عفونی کننده دست خانگی که بدون مهارت ، تجهیزات و مواد اولیه پزشکی لازم ساخته شده باشد ، ممکن است حاوی غلظت الکل کافی برای غیرفعال کردن SARS-CoV-2 نباشد. همچنین استفاده مکرر از الکل جهت ضدعونی کردن دست می تواند باعث کمبود آب در پوست ، التهاب و تحریکات پوستی شود.

طبق دستورالعمل های سازمان غذا و دارو (FDA) ، نوشیدنی های الکلی برای تهیه ضد عفونی کننده دست مناسب نیستند ، زیرا درجه الکل مناسبی ندارند.

 

منبع:  www.medicalnewstoday.com - Written by James Kingsland - Fact checked by Hannah Flynn, MS - July 2, 2020

ترجمه: مهندس امیررضا شفیعی

 

انتهای پیام/ 

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کرونا ویروس ویروس کرونا ضد عفونی کننده ها ضد عفونی کننده دست ضدعفونی کننده دو فرمول دست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۷۵۲۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مواظب این موجود خطرناک باشید!

مالاریا بیماری خطرناکی است که از طریق نیش پشه آنوفل به فرد منتقل می شود و فرد را حتی تا از دست دادن جان پیش می برد.

به گزارش فارس، امروز روزجهانی مبارزه با مالاریاست.بیماری مالاریا یکی از شایع ترین بیماری های منتقله است که به علت حضور انگل تک یاخته بنام پلاسمودیوم در خون انسان ایجاد می شود.

پلاسمودیومها در داخل گلبولهای قرمز خون رشد می کند و پس از رشد ، تكثیر کرده و موجب پاره شدن گلبولهای قرمز خون و بروز علائم مالاریا می شود.
 
همه گیری شناسی

هر سال در جهان 500– 300 میلیون نفر به مالاریا مبتلا می شوند و از این تعداد بیش از 1میلیون نفر جان خود را از دست می دهند. 

در دنیا هر ثانیه ، یعنی در گفتن هر کلمه مالاریا تعداد 10 کودک برای مبارزه با مرگ در اثر مالاریا پنجه نرم می کنند.

کل موارد مالاریا در جهان بیش از 5 برابر مجموعه ( سل ، ایدز ، سرخك ، جذام ) است. عامل بیماری انگلهای تک سلولی بنام پلاسمودیوم می باشد.

در ایران 19 گونه پشه آنوفل شناخته شده که 7 گونه آن ناقل بیماری هستند .پشه های آنوفل بیشترین زمان خونخواری را در شب انجام می دهند.

پیام طبرسی، متخصص بیماری‌های عفونی و فلوشیپ عفونت در نقص ایمنی در آستانه 25 آوریل مصادف با ششم اردیبهشت گفت: مالاریا را یک بیماری انگلی شایع در جهان برشمرد که حذف آن یکی از اهداف سازمان جهانی بهداشت است.

این استاد دانشگاه با اشاره به وضعیت شیوع مالاریا در ایران گفت: این بیماری در سال‌های دور شیوع گسترده‌ای در کشور داشت اما با بهبود وضعیت بهداشت در مناطق روستایی و آندمیک مالاریا و تلاش کارشناسان بهداشت محیط و شبکه‌های بهداشتی در سالیان اخیر تا آستانه ریشه کنی مالاریا پیش رفتیم.
 
 طبرسی افزود: بیماری مالاریا جزو بیماری های بومی محسوب می‌شود اما به مناطق خاصی اختصاص دارد.

به گفته وی روند ریشه کنی مالاریا در چند سال گذشته به دلیل همسایگی با کشورهای مالاریا خیز در حاشیه جنوب شرقی کشور(افغانستان و پاکستان)، شیوع کرونا و اختصاص تمام ظرفیت شبکه های بهداشتی به کنترل کرونا دچار اختلال شد به نحوی که امسال آمار مبتلایان به مالاریا افزایش داشته است.
 
این متخصص بیماری‌های عفونی دانشگاه خاطرنشان کرد: به طور کلی مالاریا در ایران در یک وضعیت کنترلی نسبتا خوبی قرار دارد اما در برخی مناطق به خصوص مناطق جنوب شرقی متاسفانه شاهد افزایش موارد ابتلا در یکسال گذشته بودیم که وزارت بهداشت در تلاش است بیماری را در آن مناطق کنترل کرده و در راستای ریشه کنی و حذف بیماری گام بردارد.

وی با بیان این که مالاریا انواع مختلفی دارد، ویواکس و فالسیفارم را دو نوع مهم آن عنوان کرد که ویواکس معمولا باعث بروز بیماری خفیف تری می‌شود اما فالسیفارم معمولا باعث ایجاد بیماری خیلی شدید و حتی گاهی کشنده می‌شود.

روش انتقال بیماری

استاد بیماری‌های عفونی دانشگاه با اشاره به انتقال مالاریا از طریق پشه آنوفل گفت: پشه آنوفل در آب‌های راکد و مناطقی که دارای وضعیت نامناسب بهداشتی هستند تکثیر می‌یابد.
 
وی افزود: پس از گزش فرد مبتلا به مالاریا توسط پشه آنوفل، انگل بیماری وارد بدن پشه می شود و این پشه با گزش‌ سایر افراد می تواند بیماری را به آنان منتقل کند و به این ترتیب باعث گسترش بیماری شود.

طبرسی خاطرنشان کرد:انتقال بیماری فقط از طریق پشه آنوفل است و فرد به فرد صورت نمی گیرد. به این معنا که در مناطقی که این پشه وجود ندارد حتی اگر فرد مبتلا به مالاریا وجود داشته باشد بیماری منتقل نمی شود.

 طبرسی، مناطق آندمیک مالاریا در ایران را محدود به استان‌های جنوب شرقی کشورهم مرز با افغانستان و پاکستان برشمرد که شیوع و عدم کنترل مناسب مالاریا در این کشورها و وجود مراودات با ایران باعث انتقال مالاریا در استانهای جنوب شرقی کشور شده است.

به گفته این متخصص بیماری های عفونی در سایر نقاط کشور انتقال محلی مالاریا نداریم و اکثر موارد بیماری در استان‌های جنوب شرقی کشور و مسافران به این استان‌ها مشاهده می شود. برخی مبتلایان نیز سابقه سفر به کشورهای مالاریاخیز نظیر کشورهای آفریقایی، هند، پاکستان و... داشتند و در بازگشت به میهن دچار علایم بیماری شدند.

علایم بیماری

این استاد بیماری‌های عفونی دانشگاه علایم بیماری مالاریا را شامل تب، لرز و تعریق برشمرد و گفت: مسافرانی که به مناطق مالاریاخیز عزیمت کردند اگر در بازگشت دچار علایمی نظیر تب، لرز و تعریق شدند در اسرع وقت باید به مراکز بهداشتی یا پزشک متخصص عفونی مراجعه کنند تا از نظر مالاریا مورد بررسی قرار گیرند.

تشخیص

به گفته طبرسی تشخیص دقیق بیماری از طریق آزمایش خون، تهیه لام خون محیطی و مشاهده اجزای انگل در آزمایشگاه انجام می شود. در مراکز بهداشت نیز تست سریع مالاریا برای تشخیص بیماری انجام می‌شود.

درمان

این متخصص بیماری‌های عفونی دانشگاه با اشاره به وجود درمان‌های موثر برای مالاریا تاکید کرد: در صورت تشخیص زودرس، بیماری بدون عارضه درمان می شود اما حتما دوره درمان باید تکمیل شود.
 
به گفته وی درصورت عدم شناسایی به موقع ، شدید شدن بیماری و افزایش میزان درصد انگل در خون فرد متاسفانه بیماری خطرناک و کشنده شده و با عوارض زیادی همراه خواهد بود.

پیشگیری

این استاد دانشگاه تاکید کرد: افرادی که از مناطق غیرآندمیک به مناطق آندمیک مالاریا سفر می‌کنند باید نکات ایمنی و حفاظتی را برای پیشگیری از ابتلا به بیماری رعایت کنند.

پیام طبرسی به افرادی که قصد سفر به استان‌های جنوب شرقی ایران و یا کشورهای مالاریاخیز دارند تاکید کرد قبل از سفر به این مناطق می توانند با رعایت چند نکته مهم و ساده از ابتلا به مالاریا پیشگیری کنند.

وی خاطرنشان کرد: این افراد با هماهنگی مراکز بهداشتی می توانند داروی پیشگیری از ابتلا به مالاریا مصرف کنند.

 طبرسی استفاده از محافظ‌های فیزیکی، پشه بند، پمادهای دفع کننده پشه، توری برای پنجره و درها، استفاده از پوشش‌ برای مناطقی از بدن که در معرض گزش پشه است را از جمله نکاتی برشمرد که می توانند خطر گزش پشه آنوفل و ابتلا به بیماری را کاهش دهند.
 
طبرسی  کنترل مالاریا را وابسته به وضعیت بهداشتی محیط دانست و یادآور شد که هرچه تلاش شهرداری ها و متولیان بهداشت محیط جامعه در راستای بهبود وضعیت بهداشتی محیط بیشتر باشد، منجر به کاهش مخزن‌های این پشه خواهد شد و در نتیجه کنترل و ریشه کنی بیماری مالاریا موفق ترخواهد بود.

دیگر خبرها

  • مواظب این موجود خطرناک باشید!
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند
  • فیلمی بامزه از متهم اصلی کرونا!
  • تاثیر فقر بر رشد مغز کودکان
  • هپاتیت و مننژیت در حال شیوع در میان فلسطینیان است
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • بایدن حین کنایه به ترامپ گاف داد!
  • کشف یک باکتری عفونی خطرناک در ایستگاه ‌فضایی بین‌المللی
  • انواع شیرخشک در تمام داروخانه‌های قم موجود است
  • دستاورد‌های مهم موسسه تحقیقات خاک و آب در سه محور اساسی در تولید گندم