Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-03@22:36:42 GMT

شورای عالی شهرسازی نباید در امور شهرداری ها دخالت کند

تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۷۶۰۴۵

شورای عالی شهرسازی نباید در امور شهرداری ها دخالت کند

به گزارش خبرنگار مهر، هوشنگ بازوند ظهر امروز در همایش شهرداران که با حضور معاون وزیر کشور در سالن شهدای دولت کرمانشاه برگزار شد، با بیان اینکه اختیار شهرداری‌ها و استان‌ها سلب شده است، اظهار کرد: تصمیم گیری طرح‌های توسعه‌ای و جامع برای شهرهای تا ۵۰ هزار نفر جمعیت طبق جز ۳ تبصره پنج ماده ۳۱ قانون دائمی و همچنین بند ۶ همین قانون بر عهده شورای برنامه ریزی استان‌ها است و شورای عالی نباید دخالت کند، اما این اتفاق نمی‌افتد و یک پروسه طولانی برای اجرای طرح‌های استانی ایجاد می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه کار شهرداری‌ها نباید درگیر ماده پنج و شورای عالی برای طرح جامع و تفصیلی و همچنین طی کردن پروسه طولانی در کمیته فنی مرکز شود، خواستار حل این موضوع برای تسریع در انجام امور مردم شد.

استاندار کرمانشاه با تاکید بر اینکه مصوبات برای شهرداری‌ها تعهد ایجاد می‌کند، افزود: به کرات شاهد هستیم شورای عالی مصوبات ماده پنج را لغو می‌کند که مستند به قانون نیست و باعث ضایع شدن حقوق شهروندان می‌شود.
دادن اختیارات لازم به استان‌ها برای ساخت مسکن طرح "اقدام ملی" ضروری است
بازوند در بخش دیگری از سخنانش به طرح «اقدام ملی مسکن» اشاره کرد و گفت: پیچیدن یک نسخه واحد برای اجرا شدن در کل کشور به دلایل اختلاف اقلیم آب و هوایی، سبک و نوع زندگی و… استان‌ها امکان پذیر نیست که باید وزارت راه و شهرسازی اختیارات ساخت این طرح را بر اساس شرایط هر منطقه به استان‌ها بدهد.

وی با گلایه مندی از روند طولانی پاسخگویی در مرکز، تصریح کرد: باید بروکراسی اداری در حوزه روند ساخت مسکن تسهیل شود تا سرمایه گذاران جرأت ورود به این حوزه را داشته باشند.

استاندار کرمانشاه با اشاره به مشکلات شهرداری‌ها از زمان شیوع ویروس کرونا، افزود: درآمد شهرداری‌ها از محل دریافت عوارض از شهروندان است و با شیوع این ویروس در کشور و متضرر شدن صاحبان مشاغل، مردم قادر به پرداخت عوارض شهرداری‌ها نیستند و در نتیجه شاهد کاهش درآمد شهرداری‌ها هستیم.

وی با بیان اینکه شهرداری‌ها به نوعی یک بنگاه اقتصادی، اجتماعی و خدماتی است که به دلیل شیوع این ویروس دچار بحران شده، ادامه داد: با توجه به اینکه شهرداری‌ها بودجه جاری ندارند و همچنین پرداخت حقوق بسیاری از پرسنل به تأخیر افتاده است، لذا درخواست پرداخت تسهیلات خاصی برای شهرداری‌ها داریم.
قطار شهری کرمانشاه به نماد رکود استان تبدیل شده است
بازوند به وضعیت پروژه قطار شهری کرمانشاه اشاره کرد و افزود: اجرای این پروژه مطالبه جدی مردم است که علیرغم تلاش‌های صورت گرفته متأسفانه به نماد رکود استان تبدیل شده است که تکمیل این پروژه نیازمند کمک‌های دولت است.

وی با بیان اینکه تکمیل فاز نخست پروژه قطار شهری نیازمند حدود ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار است، تصریح کرد: ۳۷۰ میلیارد تومان از محل اعتبارات بانکی و ۳۷۰ میلیارد از اعتبارات شهرداری کرمانشاه برای اجرای فاز نخست این پروژه در سال جاری در نظر گرفته شده است.

استاندار کرمانشاه در پایان افزود: فروش ۲۵۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت شهرداری تصویب شده است اما با سپری شدن شش ماه از سال، اقدامی از سوی بانک‌ها برای پرداخت این اعتبار صورت نگرفته است، درخواست مساعدت و همکاری‌های لازم در این زمینه را داریم که بتوانیم یک فاز از پروژه قطار شهری کرمانشاه را تا پایان این دولت به بهره برداری برسانیم.

کد خبر 5014972

منبع: مهر

کلیدواژه: استانداری کرمانشاه کرمانشاه شهرداری کرمانشاه محرم 99 ویروس کرونا هفته دولت مراسم عزاداری شیراز ماه محرم بوشهر عاشورا آمار کرونا کرمانشاه گرگان مجلس شورای اسلامی مراسم عزاداری اباعبدالله الحسین قزوین شورای عالی شهرداری ها قطار شهری استان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۷۶۰۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رتبه اول اصفهان در میزان جاده‌های دو بانده/ جذب قیر منوط به عملکرد بافت فرسوده است

مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان با بیان اینکه جذب قیر در شهرستان‌ها منوط به عملکرد بافت فرسوده است، گفت: استان اصفهان از نظر میزان جاده‌های دو بانده رتبه اول یا دوم را دارد با این حال اکثر راه‌های استان دچار فرسودگی شده اند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، علیرضا قاری‌قرآن امروز _پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت _ در همایش رؤسای شوراهای اسلامی استان اصفهان با بیان اینکه مباحث مربوط به شهرها در فرمانداری‌ها به صورت به روز وجود دارد، اظهار کرد: مباحث شهرداری‌ها مداوم و پیوسته است و ممکن است بسیاری از بحث‌ها به خصوص در حوزه واگذاری زمین از گذشته مانده باشد با این حال مباحث حوزه راه و شهرسازی پیوسته و طولانی است.

وی افزود: در گذشته و در بدنه شهرداری‌ها واگذاری‌هایی از اراضی انجام شده که امروز حق و حقوق دولت و انفال را دچار مشکل کرده است.

مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان با اشاره به واگذاری‌های اراضی در حوزه شهری تصریح کرد: با توجه به قانونی که در کمیسیون ماده ۵ وجود دارد، چنین واگذاری‌هایی خارج از اعضای رسمی و به جز در تهران قابل تفویض نیست.

وی با اشاره به جلسات سال گذشته و برگزاری کمیسیون‌های مربوطه به صورت هفتگی تصریح کرد: با این اقدامات انتهای سال گذشته هیچ شهری را نداشتیم که کمیسیون ماده ۵ مربوط به آن در پشت دبیرخانه مانده باشد.

قاری‌قرآن با بیان اینکه طرح هادی در شهرهای کوچک کار می‌شود، گفت: قانون‌گذار صراحتاً گفته است شهرهایی که یک بار طرح جامع شامل حالشان شود، دیگر مجاز به اجرای طرح هادی نشوند تا شهرهای کوچک در پروسه طرح جامع گرفتار نباشند که معمولاً شهرهای کمتر از ۲۵ هزار نفر را تحت قالب طرح هادی می‌بریم.

وی تاکید کرد: قرار شد در شورای برنامه‌ریزی استان شهرهایی که طرح هادی برای آن‌ها قابل اجرا است را در مسیر طرح هادی جلو ببرند و در یک بسته گزارش مربوطه به تهران ارسال شود؛ با این حال مسیر طرح تفصیلی نیز باز است و امروز همه طرح‌های تفصیلی در شهرداری‌ها با حضور همه ارکان شهرداری‌ها مصوب می‌شود.

مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان ادامه داد: وقتی شهرداری کارفرما باشد، باید مشاورانی هم که انتخاب می‌شوند، طرف قرار داد شهرداری‌ها شوند؛ قراردادها را راه و شهرسازی منعقد می‌کند، اما اینکه تیم مشاور حتماً در شهر و شهرداری مستقر باشد جز ضروریات است.

وی با بیان اینکه کمیسیون ماده ۵ باید در شهرستان مربوطه تشکیل شود تا از نظر زمانی و دوباره کاری جلوگیری شود، اضافه کرد: در بحث نهضت ملی مسکن سال گذشته جلسات شورای مسکن به صورت هفتگی برگزار شد و در شهرستان‌ها به روز وارد پروژه‌ها شدیم و در حال حاضر بالغ بر بیش ۹۰ درصد تأمین زمین شهرستان‌ها انجام شده است.

قاری‌قرآن با تاکید بر اینکه الحاق زمین پروسه‌ای یک ساله نیاز دارد، یادآور شد: بسته به قیمت، نوع زمین و میزان زمینی که دولت در اختیار دارد، تصمیم‌ گیری بر تراکم صورت می‌گیرد.

وی از تأمین ۹۰ درصد زمین ۸۰۰ هکتاری در شاهین شهر که در کارگروه مربوطه مصوب شده بود خبر داد و گفت: در بخش آماده‌سازی به جای سایر سازمان‌ها، شهرداری‌ها را درگیر کردیم که این درگیر کردن شهرداری‌ها برای نخستین‌بار در کشور انجام شد، زیرا این سایت‌ها ساخته می‌شود و شهرداری‌ها می‌مانند؛ بنابراین ۱۳۵ سایت در مرحله اجرا است که حدود ۸۰ مورد آن با در نظر گرفتن پول نقد، تهاتر و زمین با شهرداری‌ها بسته شده است.

۷۰۰۰ تن قیر سال گذشته بین ۲۸ شهرستان استان اصفهان به ویژه شهرهای محروم توزیع شده است

مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان با بیان اینکه اصفهان در صدور پروانه بافت‌های فرسوده رتبه سوم را بعد از تهران و خوزستان دارد، تاکید کرد: این در شرایطی است که اصفهان در دارا بودن بیشترین بافت فرسوده مصوب رتبه دوم را به خود اختصاص داده است.

وی با تاکید بر اینکه ۷۰۰۰ تن قیر سال گذشته بین ۲۸ شهرستان استان اصفهان به ویژه شهرهای محروم توزیع شده است، گفت: سال جاری نیز می‌توانیم همین میزان قیر را جذب کنیم و بنا داریم میزان قیر اختصاص یافته به شهرستان‌ها را بر حسب عملکرد بافت فرسوده مرتبط اختصاص دهیم، چرا که با رونق گرفتن ساخت‌وساز نیاز به آسفالت می‌تواند در نوسازی بافت شهرها کمک کننده باشد.

قاری‌قرآن درباره رویکرد دولت در خصوص پروژه‌های مسکن یادآور شد: برای جلوگیری از مهاجرت به خصوص از شهرهای کوچک به بزرگ بنا داریم زمین لازم را در روستا تأمین کنیم و به همین منظور شرط سکونت در روستاها حذف شده است و عدد ۳۰ هزارتایی تأمین مسکن روستایی به ۶۰ هزار رسیده است.

وی با بیان اینکه استان اصفهان از نظر میزان جاده‌های دو بانده رتبه اول یا دوم را دارد، خاطر نشان کرد: مسئله مهم در حوزه راه و جاده سازی این است که در اصفهان به ویژه غرب استان بیشتر بحث نگهداری و میزان روکش آسفالت حائز اهمیت است و اکثر راه‌های استان دچار فرسودگی شده‌اند.

کد خبر 750111

دیگر خبرها

  • تکمیل زیرساخت‌های اراضی ۴۸ هکتاری پردیسان تا مردادماه
  • پایانی بر حواشی بودجه شهرداری کرمانشاه در شورای شهر
  • آنچه در جلسه شورای عالی باغ مشاهیر اصفهان گذشت
  • ارتقا وضعیت نگهداشت شهر یزد با تکمیل پروژه‌های نیمه تمام در سال پایانی شورای شهر یزد
  • رتبه اول اصفهان در میزان جاده‌های دو بانده/ جذب قیر منوط به عملکرد بافت فرسوده است
  • تصویب لایحه بودجه ۱۴۰۳ شهرداری
  • ۱۷۶ پروژه عمران شهری طی ۲ سال گذشته در استان زنجان اجرا شد
  • ۱۷۶ پروژه عمرانی بزرگ مقیاس در زنجان اجرا شد
  • سبد متنوع پروژه های مشارکتی در شورای عالی سرمایه‌گذاری و مشارکت‌ها
  • ۴ پروژه شاخص شهری بجنورد در اولویت اجرا است