Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-26@09:10:56 GMT

تلف شدن ۱۲ بچه فیل در زیمبابوه بر اثر عفونت

تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۷۷۰۳۵

تلف شدن ۱۲ بچه فیل در زیمبابوه بر اثر عفونت

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، این فیل‌های جوان که بین دو تا شش ساله بوده‌اند، در اثر عفونتی باکتریایی تلف شده‌اند.

لاشه این فیل‌ها اواخر هفته گذشته در جنگل پانداماسووه در شمال زیمبابوه، بین پارک ملی هوانگه و شهر آبشارهای ویکتوریا کشف شد.

جنگل‌بانان احتمال مسمومیت با سیانور یا شکار غیرمجاز را رد کرده‌اند، زیرا عاج‌های این حیوانات سالم و دست نخورده بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته کارشناسان، این بچه فیل‌ها برای رسیدن به برگ‌های درختان بسیار کوتاه هستند و ممکن است با خوردن گیاهان آلوده به عفونت باکتریایی دچار شده باشند.

زیمبابوه بیش از ۸۴ هزار فیلِ شمارش شده دارد و این رقم تقریباً دو برابر ظرفیت حمل اکولوژیکی این کشورِ جنوب آفریقایی است که ظرفیت استاندارد آن بین ۴۵ تا ۵۰ هزار راس محاسبه شده است.

ظرفیت هوانگه که بیش از ۱۴ هزار و ۶۰۰ کیلومتر مربع وسعت دارد، حداکثر ۱۵ هزار فیل است اما در حال حاضر بین ۴۵ تا ۵۳ هزار فیل را در خود جای داده است.

در نتیجه در سال‌های اخیر تعداد زیادی از فیل‌های آن در معرض گرسنگی و کمبود آب قرار گرفته‌اند.

برخی دیگر به دلیل عاج خود توسط شکارچیان غیرمجاز مسموم شده‌اند که در آسیا و خاورمیانه برای ساخت زیورآلات و داروهای سنتی استفاده می‌شود.

حداقل ۳۰۰ فیل در سال ۲۰۱۳ میلادی در اثر مسمومیت با سیانید در گودال‌های آب در هوانگه جان دادند.

بنابر گزارش خبرگزاری فرانسه، بوتسوانا در همسایگی زیمبابوه نیز که بیشترین جمعیت فیل در جهان با ۱۳۰ هزار راس را دارد، اوایل سال جاری حدود ۳۰۰ فیل خود را از دست داد. تصور می‌شود که این فیل‌ها در اثر سموم طبیعی تلف شده‌اند.

مجله جانوران کد خبر 545899 برچسب‌ها حیوانات - حیات وحش

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: حیوانات حیات وحش فیل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۷۷۰۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

به ازای هر ۸۴۰ تولد یک نوزاد دچار شکاف لب می‌شود

گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ «شکاف کام و لب» یک نقص خلقتی است که معمولاً در دوران جنینی در طول تشکیل صورت نوزاد رخ می‌دهد. این شکاف می‌تواند از کنار کام تا لب بروز کند و در برخی موارد تا پایین گوش نیز گسترش یابد.

عبدالجلیل کلانتر هرمزی فوق تخصص جراحی پلاستیک در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا با اشاره به قابل اصلاح بودن شکاف لب و کام اظهار کرد: این عارضه یک ناهنجاری هنگام تولد است، در کشورهای پیشرفته آمار ابتلا به آن به ازای هر ۷۰۰ نفر یه مورد است اما این آمار در کشور ما به ازای هر ۸۴۰ تولد یک نوزاد مبتلا به شکاف لب است.

وی افزود: این ناهنجاری می‌تواند علل مختلفی داشته باشد که یکی از آنها ژنتیکی است که از طریق ژن منتقل می‌شود، همچنین مصرف بعضی از دارو‌های خواب‌آور، ضد تشنج و آرامبخش‌ها توسط مادر، در مدت زندگی جنینی خصوصا در سه ماه اول می‌تواند موجب این عارضه شود.

هرمزی ادامه داد: بعضی از عفونت‌های ویروسی مثل سرخک، سرخچه و اوریون می‌تواند موجب شکاف لب و کام باشد، همچنین مصرف سیگار و الکل نیز از عوامل دیگر این عارضه شناخته می‌شوند.

وی گفت: شکاف لب و کام بیش از ۱۰۰ نوع وجود دارد و بسته به عامل بیماری‌زا و میزان اثر و زمان تاثیر آن در جنین می‌تواند تنوع ایجاد کند.

این فوق تخصص جراحی پلاستیک گفت: اگر جنینی با این عارضه متولد شود با توجه به شدت، بیماری‌های همراه و نوع بیماری شکاف لب، درمان‌های متفاوتی تجویز می‌شود که مهم‌ترین آنها جراحی است. درمان‌های مراقبتی، روانکاوی، روانشناسی، مددکاری‌ اجتماعی، مراقبت‌های برای شیرخوردن، بهداشت و عفونت‌های زخم نیز از دیگر مراحل درمان است.

وی افزود: در صورتی که شکاف لب و کام لب پیچیده نباشد معمولا زیر ۵ ماهگی و ترجیحا ۳ تا ۴ ماهگی عمل جراحی امن و خوبی برای بیمار انجام خواهد شد که در ۹۰ درصد موارد به جراحی تکمیلی نیازی نیست.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آنچه باید درباره سندرم ناخن زرد بدانید
  • آنچه باید سندرم ناخن زرد بدانید
  • سندرم ناخن زرد چیست؟
  • چه کسانی باید جراحی برداشتن لوزه را انجام دهند؟
  • دلیل اصلی و علت لق شدن دندان ها در بزرگسالی + درمان آن
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • علت افزایش فشار داخل سر و راه های درمان آن
  • واکسیناسیون کودکان هرمزگان علیه بیماری پُنوموکوک
  • به ازای هر ۸۴۰ تولد یک نوزاد دچار شکاف لب می‌شود
  • ناسا یک باکتری جهش‌یافته و خطرناک را در فضا کشف کرد