Web Analytics Made Easy - Statcounter

ابوالفضل مکرمی‌فر روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این تعداد پروژه با اعتباری معادل ۶ هزار و ۱۷۰ میلیارد ریال اجرا و آماده‌سازی شده‌اند که تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسد.

وی ادامه داد: بهره‌برداری از این تعداد پروژه برای هزار و ۳۸۰ نفر در استان در حوزه‌های گردشگری و صنایع‌دستی ایجاد اشتغال می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل میراث ‌فرهنگی،گردشگری و صنایع‌ دستی خراسان رضوی گفت: اشتغال در حوزه گردشگری به عنوان یکی از فرصتهای مهم و با ظرفیت بالا مدنظر است که اگرچه با شیوع بیماری کووید۱۹ دچار اختلال و تحت تاثیر قرار گرفت اما با پایان این دوره همچنان با قوت در این زمینه گام بر می‌داریم.

مکرمی فر افزود: این استان یکی از استانهای مهم در حوزه گردشگری کشور محسوب می‌شود و با توجه به برخورداری از مقام نخست کشور از لحاظ شمار تاسیسات گردشگری و حضور بیش از ۵۰ درصد واحدهای اقامتی کشور در کنار قابلیتهای منحصر به فردی همچون وجودبارگاه منور رضوی می‌تواند دوباره با پایان شیوع بیماری جایگاه خود را به دست آورده و این بار با رونق مضاعفی در این زمینه شاهد فعالیت حوزه گردشگری باشیم.

وی ادامه داد: خوشبختانه بخش خصوصی نیز در حوزه گردشگری خراسان رضوی از فعالیت خوبی برخوردار است و هم اکنون ۲۴۳ طرح در حوزه گردشگری این استان در حال ساخت است که معادل ۶۰۰ هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری و به طور میانگین ۴۷ درصد رشد دارد.

مدیرکل میراث ‌فرهنگی،گردشگری و صنایع‌ دستی خراسان رضوی گفت: میزان اشتغال‌زایی این طرحها در استان بیش از ۱۱ هزار نفر است که رقم بسیار مطلوبی محسوب می‌شود.

مکرمی فر افزود: تلاش می‌کنیم با حمایت لازم از مجموع ۱۲۹ پروژه‌ای که در مراحل پایانی ساخت قرار دارند این پروژه ها تا پایان امسال به بهره‌برداری برسند و به این ترتیب روح تازه‌ای به حوزه گردشگری و صنایع‌دستی استان دمیده شود.

هم اکنون استان خراسان رضوی دارای بیش از دو هزار و ۷۰۰ واحد تاسیسات گردشگری است که بیش از هزار و ۱۰۰ واحد از این تعداد را واحدهای اقامتی رسمی شامل هتل، هتل‌آپارتمان و مهمانپذیر تشکیل می‌دهند.

۳۶۰ رشته صنایع دستی در ایران فعال است که ۹۰ رشته از این تعداد در خراسان رضوی وجود دارد. هم اکنون حدود ۲۰ هزار نفر در این استان از محل تولید و فروش صنایع دستی ارتزاق می‌کنند. هشت هزار و ۴۰۰ هنرمند هنرهای سنتی و صنایع دستی در استان خراسان رضوی پروانه فعالیت دارند.

برچسب‌ها ریاست سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری اشتغال زایی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ریاست سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری اشتغال زایی ریاست سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری اشتغال زایی گردشگری و صنایع حوزه گردشگری صنایع دستی خراسان رضوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۷۹۴۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود

حسن محمدی ادیب گفت: یک هزار آثار تاریخی ثبت شده ملموس و ناملموس در این استان وجود دارد که از این تعداد ۱۱۳ بنای تاریخی شامل پل‌ها ، خانه‌ها ، مساجد ، کلیساها و تپه‌های تاریخی که روی آنها بنا وجود دارد، شناسایی شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل افزود: در استان اردبیل ۱۶ خانه تاریخی وجود دارد که از این تعداد ۹ خانه تاریخی در دهه ۸۰ با اعتبارات دولتی تحت تملک دولت و اداره میراث فرهنگی قرار گرفته و هفت خانه همچنان در اختیار مردم و مالکان بناها قرار دارد.

او با اشاره به تخریب برخی از خانه‌های تاریخی اردبیل اظهار کرد: خانه‌هایی که همچنان در اختیار مالکان آنهاست به هر حال مورد رسیدگی قرار می‌گیرد و قابل استفاده است اما برخی از خانه‌هایی که تحت تملک دولت بوده و طی سال‌های گذشته به طور کامل هم مرمت شده، به دلیل عدم رسیدگی در مرحله تخریب قرار دارد.

محمدی ادیب افزود: البته خانه‌های تاریخی زیادی در اردبیل وجود دارد که این خانه‌ها واجد ارزش تاریخی هستند ولی واجد ثبت نیستند و شاخص‌های مورد نیاز برای ثبت شدن را ندارند.

او در خصوص فرایند ثبت خانه‌ها و اصولا آثار تاریخی گفت: پرونده آثار تاریخی بر اساس اولویت‌های مدنظر شورای فنی برای ثبت به وزارت میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی ارائه می‌شود و این پرونده‌ها مورد داوری قرار می‌گیرند، پرونده خانه‌های دیگری از استان اردبیل برای داوری به وزارتخانه ارسال شده که به مرحله ثبت نرسیدند.

مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل با بیان اینکه تاکنون تعداد زیادی خانه تاریخی در سطح کشور ثبت شده است، گفت: وزارتخانه در شرایط فعلی بر روی ثبت مساجد و خانه‌های تاریخی کار می‌کند. پرونده ثبت ۵۴ کاروانسرای ایران هم در قالب یک پرونده جامع به یونسکو ارائه شده بود که کاروانسرای سنگی شاه عباسی صائین هم جزو این مجموعه است.

محمدی ادیب افزود: با توجه به محدودیت اعتبارات دولتی رویکرد وزارت میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استفاده از توان و ظرفیت سرمایه‌گذاران بخش خصوصی برای احیا و مرمت خانه‌ها و بناهای تاریخی است که این رویکرد در استان اردبیل هم وجود دارد.

به گفته او، در این راستا پارسال به موضوع استفاده از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی شتاب داده شد و امسال هم اگر این روند ادامه یابد تمام خانه‌های تاریخی اردبیل تعیین تکلیف خواهد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل تصریح کرد: پارسال چهار خانه تاریخی خادم باشی، شریعت، حمام اوچ دوکان و حمام پیرزرگر به سرمایه‌گذاران داده شد و امسال هم این روند ادامه خواهد داشت.

محمدی ادیب با بیان اینکه احیا و مرمت این خانه‌ها بر اساس نقشه اولیه و کاربری مورد تایید وزارتخانه خواهد بود، گفت: این خانه‌ها در گذشته متعلق به تجار و ملاکان بزرگ بوده که محل مراجعه مردم بوده است و مردم در این خانه‌ها رفت و آمد داشتند و الان هم با تغییرات مختصر همان کاربری مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

او با بیان اینکه تاکنون مرمت هفت خانه تاریخی اردبیل به طور کامل تمام شده است، افزود: هم‌اکنون خانه ارشادی اداره میراث فرهنگی شهرستان اردبیل است، خانه رضازاده به عنوان موزه شهدا و خانه صادقی به عنوان بوتیک هتل استفاده می‌شود ، خانه ابراهیمی نیز مجموعه اداری ستاد عتبات عالیات است و خانه مجتهدزاده هم قرار است به صورت مجموعه اقامتی مورد استفاده قرار بگیرد.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • راه‌‌اندازی آنلاین‌شاپ صنایع دستی و سوغات محلی در طبس
  • صدور ۱۰ مجوز جدید فعالیت در حوزه گردشگری سلامت در خراسان رضوی
  • «فهرج»، کاندیدای بهترین روستاهای جهانی گردشگری
  • دستگیری ۳ حفار غیرمجاز در قروه
  • برخورد جدی با تورهای گردشگری غیرمجاز در استان مرکزی
  • تخصیص اعتبارات لازم برای حوزه میراث‌فرهنگی شهرستان گرمی
  • مهاباد به موزه جدید و نمایشگاه دائمی صنایع‌دستی نیاز دارد
  • ظرفیت های گردشگری گرمی در قالب جشنواره معرفی می شود
  • فروش صنایع‌ دستی سیستان و بلوچستان در کشور تقویت می‌شود
  • مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود