Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از البرز، متن بیست و هفتمین خطبه مکتوب جمعه نماینده رهبر معظم انقلاب اسلامی در استان البرز و امام‌جمعه کرج به شرح زیر است:

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ

اَلحَمدُالله رَبِّ‌العالَمینَ وَالصَّلاهُ وَالسَّلامُ عَلی رَسُولُ اللَّهِ صَلَّی اللَّهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ الطّاهِرین.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سلام‌علیکم و رحمه‌الله و برکاته.

صَلَّی اللَّهُ عَلَیْکَ یا اَباعَبْدِاللَّهِ وَ عَلَى الاَْرْواحِ الَّتى حَلَّتْ بِفِناَّئِکَ.

صَلَّی اللَّهُ عَلَیْکِ یا اُخْتَ الْحُسَیْنِ یا عَمَّهَ وَلِیِّ اللهِ.

چرا وقتی می‌توان با برنامه‌ریزی و رعایت دستورالعمل‌ها نماز جمعه را برگزار کرد اجازه داده نمی‌شود؟

در آستانه آغاز سال تحصیلی مراکز علمی و مدارس کشور، بیست و هشتمین نمازِ جمعه را با اندوه فراوان تعطیل کرده؛ مطالب خود را به‌صورت مکتوب به عرض مردم شریف استان می‌رسانم. و هنوز به تعبیر رهبر معظم انقلاب این سؤال بی‌پاسخ را جواب نشنیده‌ایم که چرا وقتی می‌توان با برنامه‌ریزی و دقتِ عمل مثل شب‌های قدر و ایام محرم با رعایت دستورالعمل‌ها نماز جمعه را برگزار کرد اجازه داده نمی‌شود و از معرفت حسن رفتار و اطاعت‌پذیری اهل ایمان سوءاستفاده می‌کنند و فشار بر تعطیلی مراکز ارتباط باخدا و اطلاع‌رسانی می‌کنند و درباره بقیه اماکن که بعضاً ازدحام غیرقابل‌کنترل دارد سکوت می‌کنند. یا توضیح دهند دلیل چیست یا دیگر نمی‌توانیم حمل به صحت کنیم و فکر می‌کنیم قطعاً جریانی نفوذی بنا دارد مردم را از اعتقاداتشان و مناسکشان فاصله بیاندازد. خداوند متعال را قسم می‌دهیم کید خناسان را به خودشان برگرداند و ملت ما را از شرور آخرالزمان به‌ویژه این ویروس منحوس حفظ نماید.

عده‌ای به دنبال سکولاریزه کردن آموزش در مقابل نظام تعلیم و تربیت اسلامی هستند

۱۵ شهریور سال تحصیلی جدید با شرایط جدیدی که با آن مواجه هستیم آغاز می‌شود. رهبر معظم انقلاب چند روز قبل تذکرات جامع و مهمی راجع به آموزش‌وپرورش و نقشی که در سعادت و پیشرفت جامعه دارد را بیان فرمودند و با تعبیرات ناب و عناوین زیبا، به نقش سازنده معلمین متذکر شدند. امیدوارم مسئولین محترم آموزش‌وپرورش در سطح کلان عامل به منویات معظم له باشند و مدیرکل محترم در عملیاتی کردن نظرات رهبری در قالب استانی آن اقدام شایسته داشته باشند.

قطعاً و بدون هیچ تردیدی یکى از مهم‏ترین بخش‌هایی که باید در نظام و جامعه اسلامى موردتوجه جدی قرار داشته باشد، آموزش‌وپرورش است. که اگر وظیفه‌اش را به‌خوبی انجام دهد نیروی مؤمنِ متعهدِ تراز که به‌زودی مسئولیت اداره کشور را به عهده می‌گیرد، تربیت می‌کند. و قطعاً این جایگاه مورد طمع بیگانگان است که بتوانند نقش او را خنثی، کم‌رنگ و اگر بتوانند هیچ کنند. لذا بانفوذ که مورد تأکید حضرت آقا هست و در این نوبت هم تأکید کردند، سعی می‌کنند این دستگاه مهم را با انواع حیل ولو با سندهای استعماری بارنگ و لعاب زیبا از کار بیاندازند. که سند ۲۰۳۰ یکی از آن حیله‌هاست. عبارات خوبی مثل آموزش و توسعه پایدار در آن بکار رفته ولی حنظل است. چون نتیجه عملیاتی کردن سند می‌شود تغییر باورها و سپس رفتارها و هماهنگی باسیاست‌های نظام سلطه با عنوان نظم جهانی با مبنای فکری لیبرالِ غرب و در تضاد کامل با تفکر ناب اسلامی.

می‌گویند سند ۲۰۳۰ در مدارس عملیاتی نشده، اولاً وقتی رهبری فرمودند گزارش دارند که شده باید پیگیری کنید و ریشه آن را خشک‌کنید. ثانیاً گاهی بعض آقایان مطالبی می‌گویند که با سند تطبیق می‌کند. مثلاً در سال ۹۴ رئیس‌جمهور در مراسم تکریم مقام معلم تأکید کردند: آموزش‌وپرورش باید به‌تدریج و گام‌به‌گام از حالت دولتی بودن خارج شود. این حرف یعنی باید مدارس را ببریم به سمت خصوصی‌سازی. وقتی بررسی می‌کنیم می‌بینیم بحث خصوصی‌سازی آموزش و اینکه دولت‌ها نقشی در آن نداشته باشند را میلتون فریدمن اقتصاددان آمریکایى پیشنهاد داده است. و در سند ۲۰۳۰ هم که توسط یونسکو دیکته شده همین روش را تشویق می‌کند. نتیجه‌اش هم این می‌شود که جریان‌های روشنفکری و سکولارها و غرب‌زده‌ها و امثال این‌ها فضای آموزشی و تربیتی کشور را قبضه می‌کنند. همین مطلب را شما می‌توانید در کتابچه‏هاى راهنماى یونسکو با عنوان آموزش همگانى جهانى ملاحظه بفرمائید. بنابراین ما وقتی طرح و سند بومی تحول بنیادین راداریم چرا باید به دنبال طرح‌های بیگانه باشیم که نتیجه‌اش از بین رفتن هویت ملی و اسلامی ماست؟ پس خصوصی‌سازی آموزش‌وپرورش کار عبثی است و باید حاکمیت دنبال آن باشد و اینکه بعضی از نظریه‌پردازان دولت می‌گویند: دوره آموزش‌وپرورش ایدئولوژیک به پایان رسیده است. کلامی است که ریشه‌ی آن معلوم است کجاست.

ببینید رهبر معظم انقلاب در ۱۲ اردیبهشت سال ۹۵ چه فرمودند: «ما براى تربیت نسل آینده با حریفى به نام «نظام سلطه بین‏المللى» مواجه هستیم که براى نسل جوان ملت‏ها به‏ویژه ملت ایران برنامه دارد. نوسازى نظام آموزشى به شیوه تقلیدى و رونویسى از دست غربى‏ها کارى غلط است. آموزش‌وپرورش در قانون اساسى، مسأله‏اى حاکمیتى است و دولت باید نقش‏آفرینى کند.»

عده‌ای که دوران آموزش‌وپرورش ایدئولوژیک را پایان‌یافته می‌دانند و خصوصی‌سازی آموزشی را تبلیغ می‌کنند به دنبال سکولاریزه کردن آموزش در مقابل نظام تعلیم و تربیت اسلامی و به‌خصوص شیعی هستند. و با این کار تفکر لیبرالیستی و امثال آن را ترویج می‌کنند. نباید مسئولین آموزش‌وپرورش فراموش کنند و از این مهم غفلت کنند که براندازى از طریق نفوذ در سیستم آموزشى، راهبردى است که با تأثیر و تغییر در اذهان و باورهاى آینده‏سازان یک کشور صورت مى‏پذیرد. آخرین مطلب اینکه الحمدالله آموزش عمومی مشکلى ندارد و ما شاهدیم که دورترین و غیرقابل‌دسترس‌ترین نقاط ایران، از شبکه آموزش بهره‌مند هستند لذا احتیاجی به تأکید سند ۲۰۳۰ بر موضوع آموزش همگانی و مطالب دیگر آن نداریم. این ایام را به خانواده بزرگ آموزش پرورش استان و دانش آموزان تبریک عرض می‌کنم و امیدوارم سال تحصیلی پررونق و مفیدی را سپری کنیم.

قیام ۱۷ شهریور، پیروزی انقلاب اسلامی را رقم زد

یوم‌الله ۱۷ شهریور سال ۵۷ روزی که به دستور دست‌نشانده آمریکای پلید یعنی شاه خائن تعداد زیادی از مردم مؤمن و متدین در میدان ژاله (میدان شهداء) به رگبار مسلسل‌ها بسته شدند و مظلومانه به شهادت رسیدند.

رژیم منحوس پهلوی قصد داشت با این کشتار فجیع و دل‌خراش، موتور محرکه انقلاب یعنی مردم را از حرکت بیاندازد. اما درس‌هایی که مردم ایران از مکتب امام حسین علیه‌السلام آموخته بودند که سلطه‌پذیر نباشند و اهل مقاومت در مقابل مستکبران باشند نتیجه داد و صف مخالفان حکومت و بدنه ملت بعدازاین واقعه محکم‌تر، منسجم‌تر و با اهتمام بیشتری وارد میدان مبارزه با رژیم شدند، و با هدایت‌های حضرت امام، خستگی‌ناپذیر ادامه دادند تا در ۲۲ بهمن ۵۷ شهد پیروزی را چشیدند.

یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی به‌ویژه شهداء هفده شهریور را گرامی می‌داریم و از خدای تعالی می‌خواهیم بر علو درجاتشان بیفزاید و آنان را اولیائش محشور بگرداند.

نقش کم‌نظیر آیت‌الله طالقانی در مبارزات ملت ایران فراموش‌نشدنی است

۱۹ شهریور سال ۱۳۵۸ اولین امام‌جمعه منصوب ایران مرحوم آیت‌الله حاج سید محمود طالقانی بعد از اقامه شش نماز جمعه براثر سکته قلبی به لقاء الهی پیوست. کسی که حضرت امام (ره) او را ابوذر زمان نامید و فرمود زبانش مثل شمشیر مالک اشتر بود.

مرحوم آیت‌الله طالقانی شخصیتی مبارز و زندان دیده بود، عالمی دست‌به‌قلم و سخنرانی مبرز بود. نقش کم‌نظیر ایشان در دوران مبارزات ملت ایران فراموش‌شدنی نیست. در تصمیم‌گیری بسیار محکم و قاطع بود گاهی دیده شد که بعض گروه‌های سیاسی قصد بهره‌برداری از رأفت و مردم‌داری ایشان داشتند اما با صراحت و محکم از این امر جلوگیری کردند. خدای تعالی با اجداد طاهرینش محشور بگرداند.

شهید آیت‌الله مدنی شخصیتی مؤثر در پیروزی انقلاب بود

چهاردهم شهریور سالگشت شهادت شهیدان قدوسی و دستجردی است و نوزدهم شهریور آیت‌الله مدنی امام‌جمعه تبریز که در سال ۶۰ هر سه نفر توسط منافقین به شهادت رسیدند. شهید مدنی از نفرات اول پاسخ گوئی به ندای هل من ناصر حضرت امام در نجف اشرف بود که درسش را تعطیل کرد و مشغول افشاگری چهره پلید پهلوی شد.

شهید مدنی عالم ربانی و درعین‌حال مجاهد و مبارز و زمان‌شناس و عامل به وظیفه باقدرت تأثیرگذاری بالا بر اقشار مختلف مردم بود. بعدازاینکه ایشان را ملاقات کردم تا امروز در ذهن بنده از ایشان شخصیتی والا و غیور و مصمم در کار و درعین‌حال زاهد و بی‌توجه به ذخایر دنیایی ترسیم‌شده است.

ذکر خاطره‌ای که خود ایشان فرموده خالی از لطف نیست. می‏فرمود: من در دو موضوع نسبت به خودم شک داشتم، یکی این‏که به من می‏گویند: «سید اسدالله»؛ آیا من واقعاً از اولاد پیامبر هستم؟ و دیگر این‏که آیا من لیاقت آن را دارم که در راه خدا شهید بشوم یا نه؟ روزی به حرم امام حسین علیه‌السلام رفتم و در آنجا با ناله و زاری از امام خواستم که جوابم را بدهد. پس از مدتی یک‌شب امام حسین علیه‌السلام را در خواب دیدم که بالای سرم آمد و دستی به سرم کشید و این جمله را فرمود: «یا بُنَّی انتَ مقتولٌ»؛ «ای فرزندم کشته می‏شوی»، که جواب هر دو سؤال من در آن بود. امام فرمود: فرزندم، یعنی من سید هستم؛ و به من بشارت داد که شهید می‏شوم.

انتقاد امام‌جمعه کرج از انفعال دستگاه دیپلماسی در واکنش به اتفاقات اخیر سوئد و نروژ/ ملت ایران مثل همیشه با راهبرد مقاومت استکبار را سرافکنده‌تر از قبل خواهد کرد

همان‌طور که می‌دانید استکبار و به‌خصوص آمریکا از مدت‌ها قبل در تلاش هستند به هر وسیله‌ای سلطه و نفوذ خودشان را در منطقه حفظ کنند ولو با اختلاف انداختن بین کشورهای همسایه که فراوان شیطنت‌های آنان را دیده‌اید. البته بیشتر سعی دارند ملت‌ها را به جان هم بیاندازند و نفع خودشان را ببرند. حالا متأسفانه کشورهای منطقه کم‌توجهی می‌کنند و در زمین دشمنان خودشان بازی می‌کنند. به رسمیت شناختن اسرائیل و فضاسازی و کمک به موجودیت او جز از دولت‌های دست‌نشانده برنمی‌آید. بعضی از این حکام عرب فقط لباس عربی به تن دارند و از غیرت اسلامی بی‌بهره‌اند.

دشمن با تمام قوا برای محو اسلام و مظاهر اسلامی در تلاش است و دولت‌های اسلامی در خواب. همین چند روز قبل در ایام شهادت امام حسین علیه‌السلام، همین افراطی‌های صهیونیست در منطقه مالمو در سوئد جائی که ادعای آزادی و آزاداندیشی و آزادی بیان دارند، در یک حرکت کاملاً افراط‌گرایانه و نژادپرستانه علیه اعتقادات و مقدسات اسلام به ساحت مقدس قرآن کریم اهانت کردند و این کتاب هدایت بشر را به آتش کشیدند و دل آزاداندیشان عالم و مسلمین را به درد آوردند. و صدا از هیچ کشور اسلامی درنیامد کنفرانس اسلامی و دیگران هم مثل همیشه خوابند و یا در فکر تدارک دیدن برای برقراری ارتباط با اسرائیل هستند؟ حتی ندیدم دستگاه دیپلماسی کشور خودمان هم موضعی گرفته باشد. به تعبیر حضرت امام این‌ها با اصل دین و اسلام مخالف‌اند، چرا عده‌ای نمی‌خواهند بفهمند یا خود را به نفهمی زده‌اند. همین اسرائیل که حمایت می‌کنید در کشور شما هواپیما فرود می‌آورد و در فلسطین، سوریه، یمن و نقاط اسلامی دیگر باواسطه و بی‌واسطه بمب و راکت می‌ریزد و جان مسلمین را می‌گیرد.

امروز تنها کشوری که با تمام قوایی که بکار گرفته‌اند نتوانسته‌اند زمین‌گیر کنند ایران اسلامی است. می‌بینید که چگونه خود را به آب‌وآتش می‌زنند تاکمی موفقیت برعلیه ایران به دست بیاورند بخصوص در این جریان تحریم تسلیحاتی که چهل روز دیگر سررسید آن است. اروپای حقه‌باز هم با آمریکا در حال پاس‌کاری هستند تا اگر بتوانند تغییری در افکار بعض مسئولان ایران به وجود بیاورند و محاسبات آنان را به هم بزنند و برجام تسلیحاتی و موشکی و برجام دست کشیدن حمایت از خط مقاومت را تحمیل کنند. لذا باید هوشیاری عزیزان بیش از قبل باشد به‌ویژه مجلس محترم در این دوره از منافع ملت بهتر پاسداری کنند. اگر بنا دارند فشارهای بیشتری بر ایران وارد کنند از الآن دنبال راه‌های مقابله‌به‌مثل احتمالی باشید. ملت ایران مثل همیشه با راهبرد مقاومت استکبار را سرافکنده‌تر از قبل خواهد کرد.

به دروغ‌گویان رأی ندهید / بنده از هیچ‌کسی حمایت نکرده و نمی‌کنم

نکته استانی: همان‌طور که قبلاً هم تذکر دادم شرکت در انتخابات را همه مهم بدانید و شرکت کنید و کار قبلی خود (شرکت در مرحله اول) را به اتمام برسانید. به تذکرات و شاخص‌هایی که داده‌شده توجه داشته باشید. شما با شرکت پرشور خود در انتخابات قطعاً نخواهید گذاشت حرکت اصلاحی که برای ریشه‌کن کردن مفاسد در استان شروع‌شده ابتر بماند.

بنده به‌خصوص مثل دوره‌های قبل از کسی حمایتی ندارم و اگر کسانی یا جریانی فردی را به من نسبت دهند، بنده تکذیب می‌کنم. آنچه تأکیددارم دقت در انتخاب اصلح و کسی که صلاحیت‌های علمی و رفتاری برای نمایندگی مردم البرز در مجلس را داراست می‌باشد که این مهم در این مرحله به‌راحتی در نوع عمل تبلیغاتی هر دو کاندیدا قابل‌بررسی است. لذا قبلاً هم تذکر دادم هر دو بزرگوار رفتار خارج از موازین شرع، عرف و قانون نداشته باشند، مردم ما کاملاً هوشیار و بصیر هستند. لذا هر دو عزیز و طرف دارانشان را مجدداً به رعایت تقوا، رعایت قانون و حسن رفتار دعوت می‌کنم.

دعای پایانی

خدایا تو را قسم می‌دهیم فرج مولایمان ولی‌عصر ارواحنا فداه نزدیک بگردان. ما را از شیعیان و محبان و موالیان آن حضرت قرار بده. / ما را حسینی قرار بده./ ما را مروج افکار و اهداف امام حسین قرار بده./ ما را حسینی بمیران./ بیماری و بلا را از مردم عالم که در قید بندگی تو هستند و طاغوت نیستند مرتفع بگردان./ گذشتگانمان، شهدا، امام شهیدان درجاتشان عالی بگردان./ قرضِ قرض داران ادا بگردان/ فقرا بی‌نیاز بگردان/ برهنگان را بپوشان/ غم غم‌زدگان مرتفع بگردان/ مشکلات مسلمین اصلاح بفرما/ رهبر فرزانه و عزیزمان در پناه خود محفوظ بدار.

والسلام علیکم و رحمه‌الله و برکاته.

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: امام جمعه نماینده ولی فقیه خطبه های نماز جمعه امام حسین علیه السلام رهبر معظم انقلاب آموزش وپرورش شهریور سال خصوصی سازی حضرت امام ملت ایران امام جمعه آیت الله سند ۲۰۳۰

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۸۲۴۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایتی از شهادت مرتضی مطهری، معلمی برای انقلاب اسلامی ایران

۴۵ سال از شهادت استاد مرتضی مطهری می‌گذرد، ترور شهید مطهری دومین ترور سیاسی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بود، از فروردین ۱۳۵۸ یعنی کمتر از دوماه پس از پیروزی انقلاب، ​موج ترور‌ها علیه شخصیت‌های روحانی و نظامی انقلاب آغاز شد. اتفاقی که البته امروز به شکلی دیگر و توسط دشمنان جمهوری اسلامی ایران همچنان ادامه دارد.

ساعت حدود ۷ شب بود که تیم سه نفره ترور، شامل بصیری، نیکنام و وفا قاضی‌زاده مقابل منزل شهید مطهری در خیابان دولت تهران توقف می‌کنند.

نقشه اولیه ترور او در همان منطقه بود، اما هوشیاری راننده آیت‌الله مطهری و وضعیت بد منطقه از نظر ترور، مانع کار تروریست‌ها می‌شود.

آنها خودروی استاد مطهری را تعقیب می‌کنند. احتمالا راننده خیابان شریعتی را به سمت پل سیدخندان کنونی آمده و بعد از عبور از خیابان سهروردی به میدان هفت تیر رسیده و با گذر از خیابان مفتح به سمت میدان کنونی سپاه رفته بود. بعد از آن هم وارد خیابان فخرآباد شده تا به منزل مرحوم یدالله سحابی برسد.

جلسه آن شب برخلاف آنچه تصور می‌شود جلسه شورای انقلاب نبود، بلکه جلسه موسسه متاع (مکتب تربیتی ـ. اجتماعی علمی) بود که در سال ۱۳۳۷ تاسیس شده بود و به مسائل اجتماعی می‌پرداخت، اما به دلایل امنیتی هیچ سندی از خود ثبت نکرده بود.

خودرو تروریست‌ها در ضلع مقابل خیابان پارک شده بود. قاتل (محمدعلی بصیری) هم پشت دیوار منزل سحابی کمین کرده و منتظر استاد مطهری بود. ظاهرا نفر دیگری (حمید نیکنام) هم سر کوچه کشیک می‌داده است.

 تروریست‌ها چراغی که ساکنان محل در پارک امین‌الدوله ـ. محل فعلی خانه مداحان ـ. برای روشنایی و امنیت محله گذاشته بودند را خاموش کرده بودند و با استفاده از تاریکی شب موفق به چنین کاری شدند.

ساعت حدود ۲۲:۴۰ شب جلسه  تمام می‌شود و استاد مطهری عزم منزل می‌کند. ظاهرا قرار بر این می‌شود که با خودروی آقای ترخانی به شمیران ـ. منزل شخصی خود ـ. برود.خودرو ترخانی سرکوچه پارک شده بود. یدالله و عزت‌الله سحابی چند قدمی استاد مطهری را بدرقه می‌کنند تا این که آقای مطهری به سر کوچه می‌رسد.

ظاهرا در این هنگام است که قاتل اصلی به استاد مطهری نزدیک می‌شود و او را به نام صدا می‌کند و پس از برگشتن آیت الله مطهری گلوله‌ای به زیر گوش او شلیک می‌کند که از ابروی چپش خارج می‌شود.

قاتل پس از این اقدام، ظاهرا از طریق یک کوچه فرار می‌کند و خود را به اتومبیل پیکان استیشن‌شان می‌رساند و با دو نفر دیگر به سمت شرق تهران فرار می‌کنند.

گروه فرقان خود را یک گروه مسلمان متکی بر اصل توحید می‌دانست و اهداف خود را بر اساس تفسیر قرآن مشخص می‌کرد. این گروه معتقد بود تفسیر قرآن کریم تنها کار امامان است و هر کسی جز امامان معصوم دست به تفسیر قرآن بزند، کارش خلاف اسلام است.    

استاد مطهری در جریان انقلاب از تفکرات و ایده‌ها و دستورات حضرت امام تبعیت می‌کردند و همواره در پی اجرای فرامین حضرت امام در مورد نهضت بودند. در این مورد آیت الله طاهری خرم آبادی می‌گوید؛ اگر چه دار التبلیغ کارش را بعد از تبعید، شروع کرد، اما آن رونقی که باید می‌گرفت پیدا نکرد و آخرش هم به جایی نرسید؛ چون مهر تایید امام به مسئله دار التبلیغ زده نشد و این موسسه از این مطلب انتزاع می‌شد که یک حرکتی است در مقابل امام و نهضت امام مخصوصا این که مقدمات آن مصادف بود با مخالفت امام و همان زمانی که امام تبعید شدند.

این‌ها یکسری مسائلی را تداعی می‌کرد که اینجا یک مرکزی است در برابر نهضت و در برابر امام. چند سال بعد که به مرحوم استاد مطهری اصرار کرده بودند که یک درس در آنجا برقرار کند. ایشان با مشورت امام اجازه او به آنجا رفت؛ و الا همین طوری خودش برای تدریس به دار التبلیغ نرفت، یعنی با این که مسئله آن شدت وحدت خودش را از دست داده بود و جنبه عادی پیدا کرده بود و یک موسسه‌ای شده بود برای تربیت مبلغ ولی باز شهید مطهری در برابر اصرار آنها به تنهایی تصمیم نگرفته بود.

همچنین شهید مطهری حلقه وصل و رابط امام با انقلابیون و مردم بود. در این مورد مرحوم حجت الاسلام موحدی ساوجی می‌گویند:در تهران آیت الله مطهری و چند نفر با امام مع الواسطه در ارتباط بودند و آن‌ها بودند که پیغام‌ها را به کل افراد انقلابی در سطح تهران می‌رساندند پیام‌ها معمولا در قم گرفته می‌شد، اما یک سالی را که ترکیه بودند ارتباطی با خارج نداشتند. ولی در زمانی که در عراق بودند با پیروزی انقلاب و لو با واسطه ارتباط برقرار می‌کردند افراد می‌رفتند و پیام‌ها را شفاهی از امام می‌گرفتند و می‌آمدند و عمل می‌کردند و یا به وسیله مکاتبه و نامه ارتباط انجام می‌شد، اما در واقع این ارتباط وجود داشت.

بدون تشبیه بگویم دوران تبعید امام از ترکیه به عراق تا سال ۵۷ و بازگشت امام به ایران تقریبا غیبت صغرای ولی عصر (روحی نه الفداء) بود که ملت ایران در میان خودشان امام را نداشتند، اما کسانی که نایب امام بودند وکیل و رابط بین امام و مردم بودند هر چند که این وکالت و نیابت نبود امام مردم می‌دانستند و می‌شناختند که این‌ها افراد مورد اعتماد امام هستند و از این طریق رهنمود‌ها و پیام‌ها را می‌گرفتند و عمل می‌کردند.

استاد مطهری در تمام میدان مبارزه حضور فعال و جدی فعال داشته است. از پخش اطلاعیه‌ها تا شرکت در قیام‌ها صحنه گردان میدان بود. استاد ابتدا در پخش اطلاعیه‌ها تا شرکت در قیام سال ۴۲ نقش فعال داشتند. بار‌ها از سوی عمال رژیم شاه بازداشت شده و زندانی شده بودند. اختلافات بین روحانیون را از بین می‌برد و مانع انفکاک در صفوف مبارزه می‌شد. استاد در جذب نسل جوان و روشنفکر به خصوص بعد از راه انداختن حسینه ارشاد نقش فوق العاده‌ای ایفا کردند. جذب نسل جوان نه تنها در دوران قبل از پیروزی انقلاب موثر واقع شد بلکه بعد از دوران پیروزی و جنگ برای کشور و انقلاب موثر واقع شد.

از نگاه شهید مطهری، بزرگ‌ترین ضربه‌ای که بر پیکر اسلام وارد شد از روزی شروع شد که سیاست از دیانت منفک گردید؛ و طرد دین از سیاست به معنای جدا کردن یکی از اعضای پیکر اسلام بود. با این حال در جهان تشیع، تفسیر «اولی الامر» متفاوت با برداشت اهل سنت است و هدف امثال سید جمال نیز مسلماً این نبوده است تا با ندای همبستگی دین و سیاست به استبداد سیاسی قداست دینی دهند، بلکه هدف، بیداری مسلمانان در دخالت در سرنوشت سیاسی و وابسته ساختن به دین بوده است.

شهید مطهری در بحث امامت و رهبری با ظرافت خاصی جدایی دین از سیاست را به منزله‌ی جدایی روحانیت از سیاست و حکومت به شمار آورده و معتقد است، بزرگ‌ترین آرزوی دوستداران ترقی اسلام باید توأم شدن سیاست و دیانت باشد:

نسبت این دو با هم نسبت روح و بدن است. این روح و بدن، این مغز و پوست باید به یکدیگر بپیوندند. فلسفه‌ی پوست، حفظ مغز است. پوست از مغز نیرو می‌گیرد و برای حفظ مغز است.

اهتمام اسلام بر امر سیاست و حکومت و جهاد و قوانین سیاسی، برای حفظ مواریث معنوی، یعنی توحید و معارف وحی و اخلاق و عدالت اجتماعی و مساوات و عواطف انسانی است.

شهید مطهری از مهمترین نیرو‌های انقلاب اسلامی بود و شاید مهمترین تعریف از این شهید بزرگوار را امام خمینتی (ره) بیان کردند.

 خدمتی که مرحوم مطهری به نسل جوان و دیگران کرده است، کم کسی کرده است. آثاری که از او هست، بی استثنا، همه آثارش خوب است و من کس دیگری را سراغ ندارم که بتوانم بگویم: «بی استثنا آثارش خوب است». ایشان بی استثنا آثارش خوب است؛ انسان ساز است؛ برای کشور خدمت کرده است. در آن حال خفقان، خدمت‌های بزرگ کرده است این مرد عالی قدر
 

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دفاعی امنیتی

دیگر خبرها

  • معلمی که امام خمینی(ره) خطبه عقدش را خواند
  • مسوولان در نشر و چاپ کتاب نویسندگان را حمایت کنند
  • روایتی از شهادت مرتضی مطهری، معلمی برای انقلاب اسلامی ایران
  • مدیران فرهنگی به احیای آموزش هنر خوشنویسی توجه داشته باشند
  • اجازه ندهید این روایت دروغ را پخش کنند!
  • نصری: اجازه ندهید این روایت دروغ را پخش کنند!
  • جنبش های دانشجویی اخیر ریشه در فطرت های بشری دارد
  • اردوگاه دانش آموزی با منظر گردشگری مقاومت در بوشهر احداث شود
  • مطهری امام
  • جهان ایران را به عنوان قدرت برتر پذیرفت