Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-05-04@23:26:52 GMT

مکرون در عراق به دنبال چه بود؟

تاریخ انتشار: ۱۴ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۸۳۳۹۶

مکرون در عراق به دنبال چه بود؟

رویداد۲۴  ولید الخزرجی در عربی ۲۱ نوشت: سفر ناگهانی مکرون به بغداد سوالات زیادی را در خصوص دلایل ان به دنبال داشت، همچنانکه اظهارات او در مورد دخالت‌های خارجی در مسائل عراق و تغییر ساختار قوای امنیتی این کشور، سوال برانگیز بود.
طی نشست مطبوعاتی که مکرون با همتای عراقی اش، برهم صالح داشت، تاکید کرد که فرانسه مخالف دخالت‌های خارجی است، چرا که این دخالت‌ها باعث تضعیف عراق می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
ضمن اینکه فرانسه حمایت جامعه بین الملل از عراق را برای گسترش امنیت در این کشور و ایجاد تغییراتی در ساختار امنیتی عراق، جلب خواهد کرد.بیشتر بخوانید: مکرون به دیدار آیت‌الله سیستانی می‌روددکتر ریبوار، استاد علوم سیاسی در دانشگاه صلاح الدین در اربیل، معتقد است که دیدگاه فرانسه در قبال عراق، همراه با تحقق استقرار این کشور و حق حاکمیت آن بوده و این مهم، در صورتی محقق می‌شود که تمام دخالت‌های خارجی در عراق، متوقف شود.

عبدالله در گفتگو با عربی ۲۱ افزود: «براین اساس، عراقی‌ها نیازمند یک عامل اثرگذار بین المللی به جز ایالات متحده هستند، تا از حق حاکمیت آن‌ها حمایت کند. به همین دلیل، صحبت‌های مکرون در مورد وجود طرحی برای عراقی‌ها و حمایت فرانسه از آن، همگی در راستای طرح استقلال عراق است».

در رابطه با دیدار رئیس اقلیم کردستان با مکرون، عبدالله می‌گوید: «ورود بارزانی به بغداد، به درخواست مکرون انجام شد، اما موضوع ترکیه و دخالت نظامی آن، دلیل سفر بارزانی به بغداد نبود».

از سوی دیگر، دکتر احمد المساری، تحلیلگر عراقی، به عربی ۲۱ گفت: «مخالف تمام دخالت‌های آمریکا، ترکیه، ایران و ... در کشورمان هستیم. موضوع حق حاکمیت و امنیت، از مسائل اساسی است که تنها خود عراقی‌ها باید در آن مداخله داشته باشند و هیچ کشوری حتی فرانسه و آمریکا نیز شایسته این دخالت نیستند.»

وی افزود: «نمی خواهیم عراق بخشی از یک محور و یا جزئی از یک درگیری منطقه‌ای و بین المللی باشد، چرا که این کشور به اندازه کافی درگیر مشکلات اقتصادی، بهداشتی و ... است، بنابراین اگر این کشور‌ها دوست عراق هستند، باید به ما در حل این بحرانهایمان کمک کنند. کشاندن عراق به سیاست محور‌های مختلف، مردود بوده و هیچ نفعی برای عراق ندارد.»

این استاد علوم سیاسی از اقلیم کردستان عراق، خاطر نشان کرد که منظور صحبت‌های مکرون در مورد دخالت‌های خارجی، دخالت‌های ایران و ترکیه، درگیری ایران و آمریکا و پیامد‌های آن بر عراق و اقتصاد و امنیت آن بود.

وی تصریح کرد: «زمان آن رسیده است که مساله حق حاکمیت عراق، بین المللی شود. اکنون زمان مناسبی برای عملی شدن این مهم است، بویژه آنکه یک عامل بین المللی برخوردار از ثقل سیاسی، نظیر فرانسه از گرایش مذکور حمایت می‌کند و در واقع، مرحله جهانی سازی حق حاکمیت عراق، با سفر مکرون به بغداد، آغاز شده است.»

در همین رابطه، بهاء الاعرجی، دیگر تحلیلگر سیاسی عراقی، در توئیتی نوشت: «مکرون در بغداد، نماینده رهبران جامعه بین الملل و در مقدمه آنها، ایالات متحده است و سعی دارد یک مأموریت رسمی را برای رساندن پیام‌هایی به رهبران تشکل‌ها و احزاب در عراق، انجام دهد. اگر مأموریت او در زمانی نزدیک موفق نشود، حداقل در برابر گام نخست برای جهانی سازی مساله حق حاکمیت عراق قرار داریم.»

در خصوص صحبت‌های مکرون در مورد بازسازی پیکره نیرو‌های امنیتی در عراق، عبدالله می‌گوید: «نهادینه شدن اصل حق حاکمیت عراق، نیازمند یک قدرت نظامی ملی است، که از درگیری‌های طایفه‌ای و سیاسی به دور باشد و همه می‌دانند که ارتش عراق، برخلاف حشد الشعبی، نقش مهمی ندارد، چرا که بسیاری از گروه‌های سیاسی حاضر در عراق، از استراتژی ایران در منطقه تبعیت می‌کنند.»

وی افزود: «حق حاکمیت عراق، مستلزم یک قدرت ملی به دور از احزاب است، تا بتواند هیبت دولت را به آن بازگرداند و در این میان، فرانسه فاعلی است که در صحنه بین الملل حضور داشته و عضو شورای امنیت بین المللی است.

عبدالله معتقد است که نقش بین المللی فرانسه در عراق، باعث تقویت این گرایش نزد عراقی‌ها و بسیاری از کرد‌ها و شیعه و سنی می‌شود، که عراق، یک حق سیاسی و حاکمیتی مستقل دارد.

احمد المساری، نماینده سابق مجلس عراق در گفتگو با عربی ۲۱ گفت: «قانون اساسی عراق، مبتنی بر آن است که موسسات نظامی و امنیتی، بر حسب توازن، از گروه‌های برخاسته از ملت عراق، تشکیل شوند.»

المساری تصریح می‌کند: «باید توازن ملی در تمام موسسات دولت و در رأس آن، دو موسسه امنیتی و نظامی برقرار شود و حال که مکرون از این موضوع صحبت کرده است، باید بگوییم که ما از ابتدا خواستار چنین اصل قانونی بودیم.» منبع: انتخاب لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 مکرون عراق دخالت های خارجی حق حاکمیت عراق بین المللی عراقی ها دخالت ها عربی ۲۱

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۸۳۳۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد «یائیر لاپید» از دخالت تندروهای صهیونیستی در ارتش

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، در ادامه اختلافات داخلی و تنش در تل آویو، به تازگی «یائیر لاپید»، رهبر مخالفان کابینه نتانیاهو در انتقاداتی از هرج و مرج در دستگاه سیاسی این رژیم گفته است که انتصاب افسران در ارتش، نقش و وظیفه رئیس ستاد ارتش و وزیر دفاع است.

به نظر می‎‌رسد که این سخنان لاپید اشاره‌ای به دخالت نیروهای تندرو و وزرای افراطی کابینه نتانیاهو در ساختار ارتش و تصمیم گیری‌های نظامی است. در همین ارتباط نیز یائیر لاپید در ادامه با حمله مستقیم به وزاری کابینه نتانیاهو گفته است که تلاش اسموتریچ و بن گویر برای به دست گرفتن کنترل ارتش اسرائیل به نتیجه نمی‌رسد. اسموتریچ و بن گویر هر دو از وزرای بسیار تندرو کابینه نتانیاهو به شمار می‌روند.

با گذشت بیش از ۲۰۰ روز از آغاز تجاوز رژیم صهیونیستی به نوار غزه، ارتش این رژیم نتوانسته هیچیک از اهداف از پیش اعلام شده را در خصوص بازگرداندن اسرا و یا نابودی جنبش حماس محقق کند. همین مساله باعث شده درگیری‌های لفظی و اختلافات میان مقامات صهیونیست تشدید شود.

چند روز پیش نیز وزیر شهرک سازی در رژیم صهیونیستی در گفت و گو با رادیو ارتش این رژیم گفت: کابینه اسرائیل در حال فدا کردن همه چیز برای بازگرداندن ۲۲ یا ۳۳ اسیری است که شایستگی زندگی و حیات ندارند.

این سخنان وزیر شهرک سازی رژیم صهیونیستی باعث شد یائیر لاپید رئیس جریان مخالف در این رژیم واکنش نشان دهد.

لاپید در واکنش به این وزیر صهیونیست تاکید کرد: کابینه اسرائیل متشکل از ۲۲ یا ۳۳ عضو تندرویی است که حق زندگی ندارند.

این در حالی است که اوضاع در اراضی اشغالی متشنج‌تر شده و شهرک‌نشینان صهیونیست شب گذشته نیز به تظاهرات اعتراضی خود علیه «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و کابینه وی ادامه دادند.

خبرنگار الجزیره گزارش داد که صدها شهرک‌نشین صهیونیست در برابر ساختمان وزارت جنگ رژیم صهیونیستی در «تل‌آویو» دست به تظاهرات زده و خواهان امضای توافق مبادله اسیران میان رژیم صهیونیستی و مقاومت فلسطین در نوار غزه شدند.

خانواده‌های اسیران صهیونیست نزد مقاومت فلسطین در نوار غزه خواهان نشست فوری با نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی برای اطلاع از رویکرد جدید توافق مبادله اسیران میان این رژیم و مقاومت فلسطین در نوار غزه شدند.

پیش از این «یائیر لاپید» رئیس مخالفان کابینه رژیم صهیونیستی تاکید کرده بود که عناصر موسوم به حریدیم (یهودیان تندرو) در سن خدمت باید به ارتش ملحق شوند.

وی افزود: ارتش اسرائیل در حال حاضر به این مساله نیاز دارد.

این در حالی است که «اسحاق یوسف» خاخام ارشد سرزمین‌های اشغالی در سخنانی تهدید آمیز تاکید کرده بود: اگر کابینه اسرائیل ما را مجبور کند که به ارتش بپیوندیم همگی این منطقه را ترک خواهیم کرد.

پیشتر «بنی گانتز» وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی اذعان کرده بود که لایحه قانون نظامی که احزاب موسوم به حریدیم به دنبال تصویب آن هستند باعث وقوع درگیری‌های خطرناک در اراضی اشغالی خواهد شد.

کد خبر 6095415

دیگر خبرها

  • ممنوعیت استفاده از کلمه «اسرائیل» در رسانه‌های عراقی
  • استفاده از واژه «اسرائیل» در رسانه‌های عراقی ممنوع شد
  • خدشه‌دار شدن استقلال دانشگاه؛ «دخالت‌ها در دانشگاه زیاد شده است»
  • باخ: کار من دخالت در سیاست نیست
  • هو شدن مشاور ویژه مکرون هنگام انتقاد از حامیان فلسطین
  • تعطیلی یک دانشگاه در فرانسه به دنبال اعتراضات
  • انتقاد «یائیر لاپید» از دخالت تندروهای صهیونیستی در ارتش
  • جام ملت‌های زیر ۲۳ سال آسیا/عراق با بازیکن مس رفسنجان به المپیک رسید
  • صعود عراق به المپیک برای نویدکیا گران‌ تمام شد
  • مکرون: اعزام نیرو به اوکراین را منتفی نمی‌دانم