Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@03:37:36 GMT

سال جهش تولید و ضرورت حمایت از صنایع کوچک و زودبازده

تاریخ انتشار: ۱۵ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۸۴۳۵۲

سال جهش تولید و ضرورت حمایت از صنایع کوچک و زودبازده

به گزارش ایرنا، صنایع کوچک، متوسط و زودبازده در مسیر تقویت تولید و اشتغال به ویژه برای حفظ و تقویت بنیه اقتصادی کشور در شرایط سخت اقتصادی کنونی، نقش بسیار مهمی را ایفا می‌کنند.

اینگونه صنایع با توجه به مزیت‌ها و قابلیت‌های بومی و منطقه‌ای می‌توانند زمینه ساز پیشرفت و اعتلای کشور و استان باشند.

در شرایط کنونی با وجود تحریم‌های ظالمانه، نیاز به ایجاد اشتغال پایدار، افزایش ظرفیت تولید، رقابت پذیری تولیدات، توسعه فناوری و محصولات دانش بنیان و توسعه و تعمیق نهضت ساخت داخل احساس می‌شود و باید تمامی مسوولان در راستای شعار سال و تحقق این اهداف گام بردارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رشد و ترویج بیش از پیش صنایع کوچک و متوسط می‌تواند به تشدید رقابت جهانی، افزایش تقاضا برای محصولات متنوع، حرکت به‌سوی بازار منطقه‌ای و جهانی و مشتری محور شدن تولیدات منجر شود.

 حمایت از کارآفرینان و صنعتگران و بنگاه‌های اقتصادی توانمند و تولیدات با کیفیت داخلی، تأثیر مستقیمی بر استقلال و خودکفایی کشور دارد و موجبات توسعه رقابت‌پذیری و صادرات محصولات واحدهای تولیدی را فراهم می‌کند.

در این راستا خبرنگار ایرنا با محمدتقی اسداللهی، تولیدکننده قزوینی که برای اولین بار در کشور برف پاک کن خودرو و تیغه آن را تولید کرده است، به گفت و گو نشسته و دستاوردها، مشکلات و چالش‌های پیش روی تولید را از وی جویا شده است.

ایرنا:از چه سالی فعالیت خود را در عرصه تولید برف پاک کن آغاز کردید؟

از سال ۸۵ وارد فعالیت در این عرصه شدم و توانستم برای اولین بار تیغه برف پاک کن را در کشور تولید کنم.

در حال حاضر چند تولید کننده بسیار بزرگ در زمینه تولید تیغه برف پاک کن در کشور فعالیت دارند که بدنه‌های این قطعه را در داخل تولید کرده ولی لاستیک و فنر آن را وارد می‌کنند ولی من موفق شدم بدنه برف پاک کن و لاستیک تیغه آن را برای انواع خودروها تولید کنم.

هم اینک تمامی برف پاکن‌های موجود در بازار یا بدنه، لاستیک یا فنر آنها وارداتی است اما برخی شرکت‌ها بدنه را تولید کرده اند و لاستیک و فنرهای جانبی برف پاکن را را وارد کرده و در داخل مونتاژ می کنند ولی ما اولین تولیدکننده تیغه برف پاک کن در کشور از جنس سیلیکون هستیم.

ایرنا: خود تیغه چه ترکیباتی دارد که امکان تولید آن در کشور وجود نداشته است؟

در ترکیبات تیغه برف پاک کن کمبودی وجود نداشته است بلکه مشکل اصلی در فقدان دانش تولید آن بود.

لاستیک تیغه برف پاک کن باید به طول یک متر، شیشه خودرو را پاک کند و کوچکترین خطی هم بر روی شیشه نیفتاده و مانع دید راننده هم نشود، ما یک قالب درست کرده و این تیغه و لاستیک را در داخل تولید می‌کنیم.

برای به دست آوردن این لاستیک هم چند ماده را ترکیب می‌کنیم و این تیغه را برش زده و آن را تولید می‌کنیم.

لاستیک تولیدی ما که علامت استاندارد را هم دریافت کرده، از جنس سیلیکون است درحالیکه تمامی لاستیک‌های وارداتی موجود در بازار از جنس ان آر هستند.

ایرنا: تفاوت جنس سیلیکون و ان آر چیست؟

تیغه از جنس سیلیکون تا ۲۸۰ درجه مقابل حرارت آفتاب پایدار است و نمی سوزد درحالیکه تیغه‌های از جنس ان آر، یکسال بیشتر دوام نمی‌آوردند و می پوسند.

 لاستیک سیلیکون تا ۲۸۰ درجه گرما و زیر ۱۰۰ درجه سرما مقاوم است و هفت تا هشت سال کار می کند.

تیغه‌هایی که الان در بازار موجود است در سرمای زیر ۱۵ تا ۲۰ درجه، پاک کنندگی خود را از دست می‌دهند اما این سیلیکون نرمی و لطافت خود را دارد و هیچ وقت در هوای سرد یخ نزده و قدرت پاک کنندگی آن از میان نمی رود.

ایرنا: آیا طراحی دیگری هم برای این برف پاک کن داشته اید؟

بله علاوه بر طراحی این قطعه برای مقاومت در برابر هوای گرم و سرد، یک آداپتور یا قطعه وصل کننده تیغه به دسته برف پاک کن را طراحی و تولید کرده ایم که به سه نوع دسته برف پاک کن می خورد.

با استفاده از این قطعه، یک راننده حتی در بیابان هم بدون برف پاک کن نمی‌ماند تا به شهر برسد و برف پاک کن مناسب خودروی خود را تهیه نماید.

همچنین در این طراحی، همه بست های برف پاک کن را بر روی یک بست پیاده کرده ایم تا برف پاک کن برروی همه نوع ماشین‌ها قابل نصب باشد.

همچین یک مزیت دیگر این طراحی آن است که به راحتی بدون ابزار می توان تیغه برف پاک کن را با دست عوض کرد.

ایرنا: آیا شرکت شما به عنوان یک واحد تولیدی دانش بنیان ثبت شده است؟

خیر ثبت نشده و هنوز به دنبال آن نرفته ایم.

ایرنا: شرکت شما چقدر نیرو دارد؟

چون تا سال قبل بیشتر این محصول به ایران وارد می‌شد نمی‌توانستیم تولید آنچنان انبوهی داشته باشیم ولی در سال جاری با تعیین شعار جهش تولید از سوی رهبر معظم انقلاب، وارادت کالاها کمتر یا قطع شده و به تبع، وضعیت تولید ما نیز بهتر شد و الان تا ۲۰ نفر امکان اشتغال داریم.

سرمایه ما روی این طرح ۲ میلیارد تومان بوده که از آورده شخصی تامین شده است.

ایرنا: قیمت کالای تولیدی شما نسبت به اجناس مشابه خارجی چقدر است؟

قیمت این تیغه‌ها در سایت‌های خارجی ۲۰ تا ۳۰ دلار تعیین شده است ولی ما در داخل به قیمت حدود ۴۰ هزار تومان می‌فروشیم که این موضوع نشان دهنده، ارزش صادراتی این محصول است.

ما برف پاکن را برای ۹۰ نوع ماشین تولید می‌کنیم و قیمت ما نسبت به رقبای خارجی بسیار پایین تر است.

ایرنا: به عنوان یک کارآفرین چه درخواست‌هایی از مسوولان دارید؟

هم اینک بخشی از دستگاه‌های ما در شهر صنعتی، یک قسمت در پارک علم و فناوری و یک کارگاه هم در داخل شهر داریم ولی جای ثابتی برای تولید نداریم.

ما درخواست حمایت تسهیلاتی و مکانی داریم تا بتوانیم با شروع فصل سرما برای تولید این محصول و بی نیاز کردن کشور از واردات آن اقدام کنیم.

اگر تسهیلات مناسب به ما داده شود می‌توانیم به تولید انبوه رسیده و صادرات هم داشته باشیم.

ما الان صادرات نداریم ولی تولیدات خود را قبلا به برخی شرکت‌های بزرگ قطعه سازی ایران داده ایم و آنها به کشورهای عراق و افغانستان صادر کرده اند.

ما امروز دانش تولید این محصول را داریم و از صفر تا ۱۰۰ برف پاک کن را می‌توانیم تولید کنیم و در صورت حمایت جدی به صادرات نیز خواهیم رسید.

ایرنا: میزان نیاز بازار به این قطعه و تولید شما چقدر است؟

هم اینک حدود ۱۷ تا ۱۸ میلیون تیغه برف پاک کن وارد کشور می‌شود که اگر میانگین قیمت آنها ۳۰ هزار تومان در نظر گرفته شود رقم نجومی برای واردات آن هزینه می‌شود.

میزان تولید ما در یک فصل ۵۰ هزار عدد بود که هم اینک به ۲۰۰ هزار قطعه افزایش یافته است و اگر نیرو اضافه کنیم می توانیم تا یک میلیون هم تولید داشته باشیم.

ایرنا:آیا خودروسازان از شما خریداری می‌کنند؟

متاسفانه ما وقتی می خواهیم جنس را بفروشیم خودروسازان کالا را بدون تحویل چک دریافت می‌کنند که امکان چنین کاری برای ما وجود ندارد.

این درحالی است که اگر خودروسازان از همین قطعات تولید داخل، خریداری کنند بسیار برای آنها به صرفه تر خواهد بود و هم جلوی خروج ارز را گرفته و اشتغالزایی نیز به دنبال خواهد داشت.

از سوی دیگر، لاستیک‌های جنس ان آر که وارد کشور می‌شود بعد از یکسال ماندن در انبار، کیفیت خود را از دست می دهند و خشک می شوند و دیگر شیشه خودرو را پاک نکرده و بر روی آن خط می اندازند.

درحالیکه جنس سیلیکون اینگونه نیست و اگر ۱۰ سال هم در انبار بماند، کیفیت خود را از دست نمی دهد.

برچسب‌ها وزارت صنعت معدن و تجارت سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران جهش تولید استان قزوین صنایع کوچک و متوسط

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت صنعت معدن و تجارت سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران جهش تولید استان قزوین صنایع کوچک و متوسط وزارت صنعت معدن و تجارت سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران جهش تولید استان قزوین صنایع کوچک و متوسط تیغه برف پاک کن برف پاک کن صنایع کوچک تولید کرده هم اینک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۸۴۳۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجهیز صنایع کشور با ربات‌های مجهز به هوش مصنوعی

مرتضی عباس‌زاده، سرپرست مرکز تحقیقات رباتیک و فناوری‌های نرم دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز در گفت‌وگو با خبرنگار آنا پیرامون برنامه‌های مرکز رباتیک این مرکز گفت: مرکز تحقیقات رباتیک از دو سال قبل به انجام فعالیت‌های ویژه‌ای از جمله طراحی و ارائه وسایل هدایت شونده خودران پرداخته است و هم اکنون با یک تیم ۲۰ نفره از سرای نوآوری، مرکز رشد و مرکز تحقیقات در حال فعالیت و پیش بردن پروژه‌های مختلف در این زمینه است. وسایل نقلیه خودکار دارای چرخ‌های مخصوصی که ما بزرگترین چالش ما تهیه آن‌ها بود که خداروشکر توانستیم با تولید آن خودکفا شویم و نمونه ایرانی این چرخ را طراحی و پیاده کنیم.

وی در ادامه افزود: طی جلساتی که با وزارت دفاع برگزار کردیم قرار شد یکسری ربات هوشمند در جهت تأمین نیاز‌های آنها طراحی و تولید شود؛ زیرا با توجه به حساسیت این حوزه لازم است برخی وسایل در محیط‌های خاصی جا‌به‌جا شوند که ممکن است برای انسان خطر آفرین باشد و این موضوع می‌تواند موفقیت‌های بزرگی در بحث دفاع به‌دست آورد.

سورتینگ و انبارگردانی با ربات‌های هوشمند 

عباس زاده در ادامه گفت: از سوی دیگر با توجه به افزایش خرید‌های اینترنتی و دریافت بسته‌های پستی از سوی مردم نیاز به فناوری و استفاده ربات‌ها بیش از پیش احساس می‌شود. از این رو طی صحبت‌ها و تعاملاتی که با شرکت ملی پست انجام شد، قرار است ربات‌هایی برای استفاده در سورتینگ و انبارگردانی هوشمند طراحی و تولید شود و با قابلیت‌های لازم شرکت پست، با ابعاد کاربردی در اختیار آنها قرار بگیرد. این ربات‌ها می‌توانند به صورت ۷-۲۴ و محیط تاریک کار کنند که این موضوع باعث سرعت در خدمات رسانی و صرفه جویی در انرژی می‌شود.

سرپرست مرکز تحقیقات رباتیک و فناوری‌های نرم دانشگاه آزاد اسلامی از دیگر پروژه‌های در دست این تیم گفت: موضوع بهداشت در کارخانه‌های داروسازی بسیار حائز اهمیت است و بهتر است جا‌به‌جایی و حمل دارو بدون دخالت انسان صورت بگیرد از این رو شرکت‌های داروسازی هم تمایل زیادی به مکانیزه کردن این خدمات دارند هرچند که این اتفاق پیش‌تر در کشور‌های نظیر آلمان، ژاپن، آمریکا رخ داده و با این رویکرد ما نیز به این سمت حرکت می‌کنیم که بتوانیم ربات‌های داخلی و برای این کار ارائه کنیم.

تفاوت ربات با دستگاه چیست؟

وی در ادامه با اشاره به تفاوت‌های دستگاه با ربات افزود: هرچقدر یک دستگاه به سمت هوش مصنوعی پیش برود ربات‌تر می‌شود به این معنی که می‌تواند رفتار‌ها و عکس العمل‌های مختلفی داشته باشد، هرچه هوش مصنوعی را کم کنیم به سمت دستگاه بودن پیش می‌ورد، پس وقتی صحبت از ربات هوشمند می‌کنیم نرم افزار‌های هوشمند و هوش مصنوعی مربوط به یک صنعت خاص در نظر می‌گیریم. هدف ما این است که برای صنایع ربات طراحی و تولید کنیم نه صرفاً دستگاه که به این هدف رسیدیم و خوشبختانه صنایع این موضوع را پذیرفتند و قبول کردند که محصولات ایرانی می‌توانند درحوزه وارد شوند و حرفی برای گفتن دارند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تجهیز صنایع کشور با ربات‌های مجهز به هوش مصنوعی
  • تولید لاستیک افزایش یافت/ فروش سایزهای بالای ۱۵ زیر قیمت مصوب
  • ضرورت خرید حمایتی تخم مرغ در راستای کاهش زیان مرغداران
  • تسهیلات مناسب به بانوان فعال در حوزه صنایع‌دستی اختصاص می‌یابد
  • واگذاری کارخانه سامان کاشی بروجرد به هیات حمایت از صنایع
  • فروش لاستیک های تاریخ گذشته به جای لاستیک دولتی؟ | واکنش انجمن صنعت تایر را ببینید
  • خرید و تجهیز ۲۸ دستگاه ماشین‌آلات سبک و سنگین در سال گذشته
  • زنجان| صنایع‌دستی مردمی‌ترین مشارکت در جهش تولید است
  • تیز کردن اره: 3 شگرد برای داشتن تیزترین اره!
  • ورود بیش از ۵۰ درصد متانولی‌ها به حوزه بنزین