Web Analytics Made Easy - Statcounter

آغاز سال تحصیلی در روزهای داغ شهریورماه در حالی رقم خورد که به نظر می رسد در تخته سیاه کلاس های درس به جای «بابا آب داد»، «بابا نان داد» باید جمله «چگونه در کرونا سالم بمانیم» به دانش آموزان آموزش داده شود.

خبرگزاری شبستان -گرگان، فاطمه رائیجی؛ بوی ماه تحصیلی با سوز کرونا زودتر از فصل پاییز و در 15 شهریورماه در کشور آغاز شد و به دنبال آن بیش از 370 هزار دانش آموز و 43 هزار نوآموز در دو هزار و 600 مدرسه استان گلستان حضور پیدا خواهند کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

تقریباً هشت ماه از شیوع کرونا سپری می شود و آموزش و پرورش برای اینکه سلامت دانش آموزان را حفظ کند از طریق شبکه شاد نسبت به آموزش دانش آموزان اقدام خواهد کرد اما این موضوع در استان گلستان که مناطق روستایی و دور افتاده زیادی دارد باعث شد که تقریبا 13 هزار دانش آموز یا به دلیل عدم پوشش مناسب اینترنت و یا عدم دسترسی به گوشی هوشمند همراه نتوانند از این شبکه آموزشی بهره ببرند.

 

اما برای سال تحصیلی جدید با توجه به شیوع ویروس کرونا وزارت آموزش و پرورش دستورالعملی را به آموزش و پرورش استان ها ابلاغ کرده است و براساس این پروتکل ها مدارس از 15 شهریور بازگشایی می شوند و براساس نظر کرونا شرایط نحوه حضور دانش آموزان در مدارس تعیین و تکلیف خواهد شد.

 

ولی آنچه مسلم است دو هفته آغازین مدارس در استان گلستان با توجه به شرایط قرمز کرونا در نظر گرفته شده و به گفته مسئولان آموزش و پرورش استان مدرسه ای در این ایام تعطیل نخواهد بود و در مدارس پرجمعیت کلاس ها به صورت زوج و فرد و در مدارس کم جمعیت کلاس های درس با رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی برگزار خواهد شد.

 

امسال دانش آموزان سال تحصیلی جدید را زیر سایه سنگین کرونا  آغاز می کنند و با وجود آنکه آموزش و پرورش برای رعایت اصول بهداشتی و ضدعفونی مدارس به خانواده ها اطمینان خاطر داده اما خانواده ها از سلامت فرزندان خود نگران هستند و سوالاتی ذهن آنها را مشغول کرده که در این گزارش به بخشی از این دغدغه ها اشاره می شود.

 

بسیاری از والدین در آغاز سال تحصیلی جدید نگران سلامت فرزندان خود هستند و گویا دغدغه های برخی از آنان با ضدعفونی مدارس و رعایت پروتکل های بهداشتی التیام پیدا نمی کند و به دنبال آن هستند که سال تحصیلی 99-1400 را با مدیریت جدید پشت سر بگذارند.

 

«احسان گوهری راد»، مدیرکل آموزش و پرورش استان گلستان در این خصوص می گوید: اطلاع رسانی برای حضور دانش آموزان در مدارس از طریق مدیران اتفاق افتاده و مدارس مشخص کردند که دانش آموزان در چه نوبت و چگونه در مدارس حضور پیدا کنند.

 

مدیرکل آموزش و پرورش گلستان ادامه داد: در مدارس روستایی که جمعیت اندکی دارند و همچنین در مدارس کمتر از 50 نفر جمعیت کلاس ها در یک نوبت برگزار می شود اما در مدارس با جمعیت بیشتر و کلاس های با 30 نفر دانش آموز، کلاس های آموزشی به صورت زوج و فرد و دو نوبت در نظر گرفته شده است.

 

گوهری راد بیان کرد: برای ضدعفونی مدارس استان گلستان دو میلیارد و 300 میلیون تومان اعتبار در نظر گرفته شد و به تمامی مدارس این اعتبارات اختصاص یافته است.

 

مدیرکل آموزش و پرورش گلستان ابراز داشت: در روزهای آینده نیز اعتباراتی به منظور ضدعفونی مدارس در اختیار آموزش و پرورش استان گلستان قرار می گیرد.

 

همچنین بسیاری از مادران اعتقاد دارند هیجان دانش آموزان به ویژه در سنین پایین وقتی در کنار هم قرار می گیرند بیشتر می شود و این مهم موجب می شود آنگونه که باید و در عمل فاصله گذاری اجتماعی اتفاق نیفتد و بیماری کرونا سلامت فرزندانشان را به خطر بیندازند.

 

از سویی دیگر برخی از خانواده ها از تغذیه کودکان و فرزندان خود در فضای مدرسه نگران هستند که آیا در تجمع مدرسه چند مدیر و معلم می توانند به همه دانش آموزان نظارت داشته باشند تا در هنگام آشامیدن و یا تغذیه مسائل بهداشتی را رعایت کنند.

 

مدیرکل آموزش و پرورش گلستان نیز در این خصوص تصریح می کند؛ زنگ تفریح دانش آموزان را به گونه ای در مدارس در نظر گرفتیم که همه کلاس ها مثل گذشته با هم در شرایط زنگ تفریح قرار نگیرند و از سویی معلمان نیز بر فاصله گذاری اجتماعی دانش آموزان نظارت خواهند داشت.

 

*تعطیلی بوفه مدارس برای حفظ سلامت دانش آموزان

گوهری راد یادآور شد: بوفه در مدارس تعطیل است و به خانواده ها توصیه می کنیم برای فرزندان خود لقمه های آماده فراهم کنند و اگر توانایی مالی دارند در کیف مدرسه فرزند خود یک بطری آب معدنی نیز قرار دهند.

 

از سویی دیگر با کاهش میزان ساعت آموزشی و جایگزینی آموزش حضوری به صورت غیرحضوری بسیاری از خانواده ها اعتقاد دارند که دانش آموزان آنها با یک اُفت تحصیلی رو به رو خواهند شد به ویژه دانش آموزان پایه دوازدهم تحصیلی که در سال گذشته نیز به دلیل کرونا بخشی از تحصیل را در فضای مجازی سپری کردند و در سال تحصیلی 99-1400 کنکور را پیشرو دارند.

 

آموزش و پرورش استان گلستان در این بخش نیز برنامه های ویژه ای تدارک دیده است، به گفته گوهری راد؛ برای دانش آموزان پایه دوازدهم در شبکه شاد با به کارگیری اساتید مجرب استانی و ایجاد گروه های خاص آموزشی به این دانش آموزان کمک می شود تا بتوانند افت تحصیلی را جبران کنند و کنکور را با موفقیت سپری کنند.

 

از سویی دیگر به نظر می رسد در سایه کرونا به نظر می رسد که نیاز است پویش همدلی و مواسات در این ایام فکری برای دانش آموزان کم بضاعت و محرم کنند که بسیاری از خانواده های آنها حتی توانایی تهیه یک ماسک را هم برای فرزندان خود ندارند.

 

گرچه به گفته مسئولان آموزش و پرورش استان گلستان بسیاری از گروه های خیران و سازمان های حمایتی از محرومان پای کار آمدند ولی به نظر می رسد که با توجه به کرونا علاوه بر مددجویان بهزیستی و کمیته امداد باید فکری برای فرزندان کارگران روزمزد و اقشار آسیب دیده از کرونا کرد و فرزندان این افراد به شکل آبرومندانه بتوانند به تحصیل خود ادامه دهند.

 

*ضرورت حمایت از دانش آموزان محروم برای تأمین اقلام بهداشتی

«سیدعلی شیرنگی» معاون عملیات سپاه نینوا استان گلستان در جلسه ستاد کرونا نسبت به این مهم تأکید کرده و همچنین آمادگی بسیج دانش آموزی و گروه های جهادی را برای ضدعفونی مدارس اعلام کرد.

 

معاون عملیات سپاه نینوا استان گلستان ادامه داد: از آنجایی که خانواده ها در زمینه سلامت دانش آموزان خود نگرانی دارند برای کاهش آلام و دغدغه های خانواده ها در راستای رزمایش مواسات و همدلی و ضدعفونی مدارس گام برمی داریم.

 

شیرنگی به تهیه و توزیع ماسک در بسیج اشاره کرد و افزود: با فصل پاییز سرانه مصرف ماسک افزایش پیدا می کند و نیاز است که خانواده های نیازمند و محروم حمایت شوند.

 

وی با بیان اینکه بسیج برای ضدعفونی مدارس و همچنین تأمین ماسک اعلام آمادگی می کند، یادآور شد: مجموعه بسیج و سپاه نینوای استان در طول ایام کرونا خدمات خوبی را ارائه کرده است.

 

گفتنی است؛ از اسفندماه ماه ۹۸ با شیوع ویروس منحوس کرونا و تعطیلی مدارس، آموزش و پرورش روند آموزش دانش آموزان را از طریق صدا و سیما و شبکه شاد پیگیری کرده و از نگاه برخی از خانواده ها فضای آموزش غیرحضوری از یک سو موجب افت تحصیلی دانش آموزان شده و از سویی دیگر خطر بازماندگی از تحصیل به ویژه در مناطق محروم را افزایش داده است، از طرفی علاوه بر این تهدید باید منتظر ماند شرایط تحصیلی دانش آموزان در فضای کرونا در آینده به چه شکل دنبال خواهد شد.

 

پایان پیام/695

منبع: شبستان

کلیدواژه: شرایط قرمز کرونا شیوع کرونا آموزش و پرورش گلستان بوی ماه مهر بازگشایی مدارس آموزش و پرورش استان گلستان مدیرکل آموزش و پرورش دانش آموزان ضدعفونی مدارس خانواده ها نظر می رسد سویی دیگر فرزندان خود سال تحصیلی گوهری راد کلاس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۸۴۶۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس/ برنامه‌ریزی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: طبق سند اوقات فراغت، باید برای ۱۲ ماه سال دانش‌آموزان برنامه داشته باشیم؛ به همه مدیران ابلاغ شده که تابستان امسال از تمام ظرفیت‌های ممکن برای اوقات فراغت دانش‌آموزان استفاده شود.

‌به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وزارت آموزش و پرورش، حجت‌الاسلام محمدحسین پورثانی در برنامه تلویزیونی ثریا با بیان اینکه در سال ۱۳۸۵ قانون احیای معاونت پرورشی و تربیت‌بدنی در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید، اظهار کرد: بعد از ۱۸ سال که از این قانون می‌گذرد هنوز هم می‌گوئیم معاونت پرورشی آن‌چنان که باید باشد نیست.

وی با بیان اینکه در ۱۸ سالی که بعد از قانون احیا می‌گذرد، تقریباً یک بار جذب مربی پرورشی داشتیم افزود: سایر جذب‌هایی که در حوزه مربی پرورشی و مشاور صورت گرفته، در حد سالی ۷۰۰ تا ۸۰۰ نفر بوده، امروز حدود ۴۵ هزار نیروی پرورشی و مشاور داریم و حدود ۷۰ هزار کمبود نیرو داریم.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه بیشتر فضاهای پرورشی متروکه شده بودند گفت: حدود ۳۴۶ اردوگاه دانش‌آموزی داریم، در بحث محتوا نیز حوزه پرورشی نه به صورت صد درصد اما در بسیاری مواقع به حوزه‌ای کناردستی و کیفیت‌بخشی تبدیل شده است، مربیان پرورشی در مدارس از ابزار لازم برای تربیت دانش‌آموزان بهره‌مند نیستند، بنابراین در عنصر محتوا، نیروی انسانی و فضا که سه ضلع اصلی کار تربیتی هستند مشکل و کمبود داریم و تا رسیدن به حد مطلوب فاصله داریم.

پورثانی با بیان اینکه ۱۱۲ هزار مدرسه و ۶۰۰ هزار کلاس درس و حدود یک میلیون فرهنگی داریم، افزود: رهبر معظم انقلاب فرموده بودند دستگاه آموزش و پرورش با سایر دستگاه‌ها قابل مقایسه نیست، سایر دستگاه‌ها نیرو را استفاده می‌کنند، اما وزارت آموزش و پرورش نیروی انسانی را تربیت می‌کند.

وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب فرموده بودند مصالح کشور و نکات دیگر را معاونت پرورشی با رویکرد عقلانی برای دانش‌آموزان جا بیاندازد، ادامه داد: ما نه تنها گروه‌های مردمی بلکه از نهادهای انقلابی و گروه‌هایی که دغدغه تربیت دارند، استقبال می‌کنیم.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به برنامه هفتم توسعه عنوان کرد: طبق دستورالعمل اوقات فراغت، برای اولین بار در سال گذشته فضای مدرسه در زمان اوقات فراغت در اختیار گروه‌های مردمی قرار گرفت.

پورثانی با بیان اینکه در حال حاضر ۵۰ هزار گروه دانش‌آموزی جهاد تبیین در کشور وجود دارد، گفت: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش می‌گوید که کل جریان آموزش و پرورش برای رسیدن به مراتبی از حیات طیبه است، کسانی که سند را نوشته بودند پیشنهاد داده بودند که وزارت آموزش و پرورش به وزارت تربیت رسمی جمهوری اسلامی تغییر نام یابد. در تمام صفحات مبانی سند تحول یک کلمه به نام آموزش و پرورش پیدا نمی‌کنید و تنها یک کلمه به نام تربیت وجود دارد.

وی با بیان اینکه در هر استان و هر منطقه‌ای که گروه جهادی و مردمی وجود داشته باشد پیگیری لازم برای فعالیتش انجام می‌شود، تصریح کرد: در ۷۲۰ منطقه کشور، هر منطقه یک معاون پرورشی داریم.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه سال گذشته ۵۰۰ هزار دانش‌آموز در اعتکاف دانش‌آموزی شرکت کردند، اظهار کرد: سطح شبهات دانش‌آموزان زیاد اما عمق کمی دارد، باید اقتضائات دانش‌آموزان درک و برای آن برنامه‌ریزی شود.

کد خبر 751092

دیگر خبرها

  • ۲۰ چمن ورزشی ویژه دانش آموزان در زنجان افتتاح شد
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس/ برنامه‌ریزی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس 
  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از چهارشنبه
  • طرح «ماهر» در مدارس فارس آغاز شد
  • شبکه‌ای از دانش‌آموزان سمپاد در نمایشگاه دستاورد‌های پژوهشی شکل می‌گیرد
  • برخورد قانونی با معلم بلاگر‌ها در مدارس
  • برخورد قانونی با معلم بلاگرها در مدارس دولتی و غیردولتی
  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت/ زمان ثبت‌نام دانش‌آموزان اتباع مشخص نیست
  • جزئیات برنامه‌های آموزش و پرورش برای ارتقای کیفیت نمرات امتحانی از زبان وزیر