Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-27@22:32:40 GMT

رقابت هنری ۱۵ تا ۲۳ ساله‌ها

تاریخ انتشار: ۱۵ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۸۵۴۷۹

رقابت هنری ۱۵ تا ۲۳ ساله‌ها

 مهلت ثبت‌نام بیست و هفتمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان سه‌شنبه هفته گذشته در حالی به پایان رسید که به گفته مدیر ارتباطات رسانه اداره‌کل هنرهای تجسمی، یک‌هزار و ۳۴ هنرمند جوان ۶هزار و ۷۵۲ اثر خود را به مرحله انتخاب برای حضور در کارگاه‌ها ارسال کرده‌اند.

مهدیه قمری/

 مهلت ثبت‌نام بیست و هفتمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان سه‌شنبه هفته گذشته در حالی به پایان رسید که به گفته مدیر ارتباطات رسانه اداره‌کل هنرهای تجسمی، یک‌هزار و ۳۴ هنرمند جوان ۶هزار و ۷۵۲ اثر خود را به مرحله انتخاب برای حضور در کارگاه‌ها ارسال کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سعید اسلام‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار ما، ماهیت این جشنواره را سراسری بودن آن دانست و اظهار کرد: ۱۰ رشته نقاشی، عکاسی، طراحی، تصویرسازی، پوستر، خوشنویسی، مجسمه‌سازی، نگارگری، کاریکاتور و هنرهای جدید، از جمله رشته‌های مشخص در بیست و هفتمین جشنواره هنرهای تجسمی هستند.

وی با بیان اینکه هر سال هنرجویان آثار خود را برای شرکت در کارگاه‌ها ارسال می‌کردند، متذکر شد: ارسال این آثار برای این است که استادان آثار را ببینند و با سطح کار هنرجویان آشنا شوند.

به گفته مدیر ارتباطات رسانه اداره‌کل هنرهای تجسمی، در سال‌های گذشته ممکن بود یک استان میزبان برگزاری کارگاه‌ها و مراسم افتتاحیه و اختتامیه این جشنواره باشد، اما امسال به علت شیوع بیماری کرونا، در ابتدا قرار بود تهران میزبان باشد، اما به علت ایجاد تجمع جمعی از هنرمندان، در راستای جلوگیری از شیوع بیشتر بیماری و حفظ سلامتی هنرجویان و استادان، تصمیم گرفته شد همه برنامه‌های این جشنواره از افتتاحیه و اختتامیه گرفته تا کارگاه‌ها به صورت کاملاً آنلاین و مجازی برگزار شود.

اسلام‌زاده تأکید کرد: مراسم افتتاحیه ۲۳ شهریور به صورت مجازی برگزار می‌شود، در مرحله بعد کارگاه‌ها به صورت مجازی برگزار و طی آن استادان در لحظه برگزاری این کارگاه به هنرجویان سوژه می‌دهند و پس از سه روز از هنرجویان آثار را تحویل می‌گیرند، در مرحله آخر نیز آثار توسط داوران در هر رشته داوری می‌شوند و به برگزیدگان جوایزی اهدا و برایشان ارسال می‌شود.

وی با بیان اینکه استادان کارگاه‌ها در چند روز آینده با بررسی آثار رسیده، هنرمندان را برای شرکت در کارگاه‌های آنلاین انتخاب می‌کنند، اضافه کرد: بیشترین تعداد شرکت‌کننده هم در رشته‌های نقاشی و عکاسی بوده است که ۲۳۴هنرمند در رشته نقاشی و ۱۹۵هنرمند در رشته عکاسی ‌ نام‌نویسی کرده‌اند.

به گفته مدیر ارتباطات رسانه اداره‌کل هنرهای تجسمی، هنوز تعداد بیشترین گروه سنی شرکت‌کننده از هم تفکیک نشده، اما این جشنواره برای گروه سنی ۱۵ تا ۲۳ سال برنامه‌ریزی شده و هنرمندانی از استان‌های مختلف از کردستان و جنوب کشور گرفته تا خراسان و آذربایجان، امسال در این جشنواره نام‌نویسی و آثار خود را ارسال کرده‌اند.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: هنرهای تجسمی هنرمندان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۸۵۴۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی سیر تحول هنرهای قرآنی/ اهمیت نگاه میراث فرهنگی به هنر قرآنی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط‌عمومی نگارخانه ترانه باران، نشست تخصصی «سیر تحول هنرهای قرآنی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی» در راستای اهداف پژوهشی نخستین نمایشگاه تخصصی هنرهای قرآنی «روایت باران» عصر جمعه ۷ اردیبهشت، با حضور اساتید، دانشجویان، خوشنویسان و علاقه‌مندان به هنرهای قرآنی در فرهنگسرای نیاوران برگزار شد.

این نشست تخصصی با سخنرانی سجاد محمد یارزاده رییس دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی فرشچیان، مهدی خانکه استادیار و رییس مدرسه عالی مهارتی دانشگاه فرشچیان، مهدی محمدی استادیار و مدیر گروه هنرهای سنتی و صنایع دستی دانشگاه سوره و محبوبه کاظمی دولابی مدیر نگارخانه ترانه باران همراه بود.

عملکرد مطلوب بخش خصوصی نسبت به بخش دولتی در حوزه هنرهای اصیل ایرانی و اسلامی

سجاد محمد یارزاده رییس دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی فرشچیان در این نشست با اشاره به عملکرد مطلوب نگارخانه ترانه باران به عنوان بخش خصوصی نسبت به بخش دولتی در حوزه هنرهای اصیل ایرانی و اسلامی گفت: دلیل این موفقیت این است که کسی که عاشق این هنرها باشد می‌تواند موفق عمل کند، هنرهای قدسی مرز ندارند. البته طبیعی است که باید به معیشت هنرمندان و اقتصاد هنر هم توجه شود.

وی با اشاره به اینکه هنرمندی که به سمت هنر اصیل برود ماندگار خواهد بود، گفت: یکی از رموز ماندگاری هنر و هنرمند رجوع به متون مرجع است و قرآن یکی از متون مرجع محسوب می‌شود.

در دل قرآن فضای گفت‌وگوی بسیاری درباره هنر وجود دارد

در ادامه نشست مهدی محمدی استادیار و مدیر گروه هنرهای سنتی و صنایع دستی دانشگاه سوره با اشاره به اینکه در دل قرآن فضای گفت‌وگوی بسیاری درباره هنر وجود دارد، بیان کرد: در هیچ کدام از آیات قرآن هنر تقبیح نشده است. در واقع هنر و شعر مورد توجه هستند.

کلیت قرآن یک اثر هنری شاخص است

مهدی خانکه استادیار و رییس مدرسه عالی مهارتی دانشگاه استاد فرشچیان نیز سخنان خود را با محوریت الهی نگاری ادامه داد و با بیان اینکه کلیت قرآن یک اثر هنری شاخص است، گفت: ادبیات نخستین تجلی الهی نگاری است اما در مورد آیات قرآن، ما درباره محکمات تصویرگری نداریم. آثار موجود در این زمینه نشان می‌دهد هنرمندان بیشتر نسبت به متشابهات و بخش‌هایی که روایات متعدد از آنها نقل شده توجه نشان داده و علاقه‌مند به خلق آثار هنری در شاخه‌های مختلف بوده و هستند.

وی با نمایش آثار هنرمندان حوزه نگارگری با موضوع معراج، مباهله، عاشورا و همچنین چند اثر از استاد فرشچیان با استناد به آیات و روایات مانند پنجمین روز آفرینش، ضامن آهو و ... گفت: بعد از دوره صفویه است که هنرمندان و عرفا فرصت پیدا کردند تا متشابهات را در قالب رشته‌های مختلف هنری روایت کنند.

در ادامه این نشست خانکه و یارزاده ابراز امیدواری کردند که برگزاری چنین نشست‌هایی بتواند ارتباط بین گالری ها، بازار هنر و دانشگاه را تقویت کنند.

نگاه میراث فرهنگی به هنرهای قرآنی بسیار مهم است

محبوبه کاظمی دولابی مدیر نگارخانه ترانه باران نیز در پایان این نشست به دلیل برگزاری نمایشگاه تخصصی هنرهای قرآنی «روایت باران» اشاره کرد و گفت: بعد از هتک حرمتی که سال گذشته به قرآن مجید به عنوان فرهنگ اسلامی ما شد، به عنوان مدیر تنها نگارخانه تخصصی هنرهای ایرانی اسلامی وظیفه خود دانستم که به زبان هنر نسبت به این هتک حرمت واکنش نشان دهم، نتیجه آن برگزاری نمایشگاه فاخر «روایت باران» بود. اگر به حریم فرهنگی هر کشوری در جهان توهین شود، فرد فرد آن کشور اعتراض خواهند کرد و صدای آن را به گوش جهانیان خواهند رساند.

وی بیان کرد: از این رو آمادگی آن را داریم که نمایشگاه تخصصی هنرهای قرآنی را در کشورهای دیگر هم برگزار کنیم. مهمترین رسالتی که ما داریم این است که حلقه‌هایی که می‌تواند در این زنجیره نقش داشته باشد را به هم متصل کنیم. چون با هر تفکر و اندیشه‌ای همه ما برای قرآن احترام قایل هستیم و دوست داریم به بهترین شکل ممکن در دنیا فعالیت‌های ترویجی انجام دهیم که علاوه بر تاثیرگذاری در حوزه فرهنگ ایرانی اسلامی، می‌تواند به موضوع معاش هنرمندان این حوزه هم توجه کند.

کاظمی با اشاره به اهمیت کتابت قرآن مجید گفت: هنرهای سنتی به ویژه خوشنویسی، هنری نیست که هنرمند در آن ظرف چند سال بتواند به درجه استادی برسد و دهه‌ها طول می‌کشد. بسیار خوشحالم می‌بینم هنرمندانی داریم که تمام عمر خود را صرف هنری کرده‌اند که نتیجه آن می‌تواند کتابت کلمات نورانی قرآن مجید باشد.

کد خبر 6089607

دیگر خبرها

  • همکاری سازمان عقیدتی سیاسی ارتش و اداره کل هنرهای نمایشی برای تولید آثار نمایشی
  • نمایش آثار جدیدی از ارادت هنرمندان در موزه رضوی
  • افتتاحیه نمایشگاه «در ستایش سعدی» در موزه خوشنویسی ایران
  • بررسی سیر تحول هنرهای قرآنی/ اهمیت نگاه میراث فرهنگی به هنر قرآنی
  • تفاهم ارتش واداره‌کل هنرهای نمایشی درحمایت از نمایشنامه‌های برتر
  • نمایش اثر منتخب شانزدهمین جشنواره هنر‌های تجسمی فجر در دوسالانه هنر ونیز ۲۰۲۴
  • حضور ۵ تیم دانش‌آموزی خراسان شمالی در نخستین المپیاد ملی آموزش هنر
  • گروه های جشنواره هنرهای نمایشی مازندران معرفی شدند
  • انتشار فراخوان دوسالانه بین‌المللی «کارتون کتاب»
  • رقابت عشایر در رشته های بومی و محلی جشنواره بین المللی کوچ عشایر