Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش «نماینده» حسن نوروزی در مورد انتشار خبری از سوی مدیرعامل ستاد دیه که در آن از روند نزولی آزادی زندانیان جرائم غیرعمد در سال جاری نسبت به سال گذشته به دلیل شرایط اقتصادی و افزایش بی‌سابقه نرخ دیه خبر داده بود که این موضوع با اصل تعیین مجازات جایگزین حبس برای کاهش جمعیت زندانیان منافات دارد گفت: قضات بدون توجه به ماده اول قانون مجازات اسلامی یا سایر قوانینی که به مجازات‌های جایگزین حبس تاکید دارند، فارغ از توجه به وضعیت خانواده محکومان از ساده‌ترین روش یعنی تعیین مجازات حبس استفاده می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


تعیین مجازات حبس برای جرایم غیرعمد تنها باعث سرگردانی خانواده این محکومان می‌شود


نماینده مردم رباط کریم و بهارستان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: آنچه مسلم است وقتی فردی محکوم به حبس می‌شود، همسر و فرزندانش با مشکلات عدیده‌ای مواجه می‌شوند، آن هم در شرایطی که وی را به دلیل عدم توانایی برای پرداخت دیه یا ارتکاب جرایم غیرعمد به حبس محکوم می‌کنند و این در حالی است که تعیین مجازات حبس برای این نوع جرایم مبنای شرعی ندارد.

وی تصریح کرد: قضات باید برای افرادی که مرتکب جرایم غیرعمد شده‌اند یا توانایی پرداخت دیه ندارند، مجازات جایگزین حبس تعیین کنند یا از آن‌ها تعهد بگیرند که کار کنند و نصف درآمد خود را برای دیه تعیین شده بپردازند.

نوروزی خاطرنشان کرد: وقتی فردی به ۱۰ سال حبس محکوم شود، چطور می‌تواند در زندان که در آن فضایی برای اشتغال و درآمدزایی مکفی وجود ندارد، دیه‌ای که تعیین شده را پرداخت کرده و دِین خود را ادا کند؟


فعالسازی تعاونی زندان‌ها روند پرداخت دِین زندانیان دیه را تسهیل می‌کند


این حقوقدان فعال در ادوار دهم و یازدهم نهاد قانونگذاری کشور در ارائه راهکار برای تسهیل روند ادای دِین محکومان جرایم غیرعمد، افزود: البته پیشنهاد ما این است که اولا تعاونی زندان‌ها فضایی برای اشتغال زندانیان ایجاد کند که متاسفانه اخیرا بدان توجهی نمی‌شود، از سوی دیگر قضات نباید به غیر از مجرمان خطرناک برای سایر افراد مجازات حبس تعیین کنند.

وی یادآور شد: ما منتظر هستیم که هر چه سریعتر کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس تشکیل شود تا اصلاح مواد ۲، ۳ و ۷ اجرای محکومیت‌های مالی را در دستورکار آن قرار دهیم که در آن‌ها تاکید شده اصل بر اعسار است و چنانچه فردی توانایی مالی دارد باید اعلام شود تا سازمان ثبت اسناد و املاک برای توقیف اموالش اقدام کند.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم، تاکید کرد: بی‌تردید تعیین مجازات حبس برای جرایم غیرعمد مبنای شرعی ندارد بنابراین رییس قوه قضاییه باید دستور دهد که قضات برای این مجرمان از مجازات‌های جایگزین استفاده کنند و از آن‌ها تعهد بگیرند که کار کنند و بخشی از درآمد خود را برای دیه تعیین شده بپردازند یا اگر مجازات حبس برای آن‌ها تعیین شد، در زندان‌ها کارگاه‌ها فعال شوند که بتوانند هم خانواده خود را اداره کنند و هم بدهی که دارند، بپردازند، نه اینکه تنها در زندان بنشینند و خانواده‌هایشان هم سرگردان باشند.

منبع: نماینده

کلیدواژه: جرایم غیرعمد حسن نوروزی زندانیان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت namayande.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نماینده» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۸۷۳۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعیین تکلیف کارگروه دائمی پدافند غیرعامل برای دستگاه‌های اجرایی

مصوبات جلسه کارگروه دائمی پدافند غیرعامل کشور از سوی رئیس ستادکل نیروهای مسلح ابلاغ و تکالیف جدیدی برای دستگاه‌های اجرایی کشور تعیین شد.

به گزارش ایسنا، مصوبات هشتادوسومین جلسه کارگروه دائمی پدافند غیر عامل کشور در نامه‌ای از سوی رییس ستاد کل نیروهای مسلح و کارگروه دائمی پدافند غیر عامل کشور ابلاغ شد.

براساس تبصره یک، قانون تشکیل سازمان پدافند غیرعامل کشور، کارگروه (کمیته) دائمی پدافند غیرعامل کشور به ریاست رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، بالاترین مرجع تصمیم‌گیری در حوزه پدافند غیرعامل کشور است که تصمیمات آن با ابلاغ رئیس کارگروه مزبور برای همه دستگاه‌های لشکری، کشوری، بخش دولتی و عمومی غیردولتی لازم الاجراست و مستنکفین علاوه بر جبران خسارت وارد شده، به مجازات موضوع ماده (۵۷۶) کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی (تعزیرات و مجازات‌های بازدارنده) مصوب ۲ /۳ /۱۳۷۵ محکوم می‌شوند و چنانچه خساراتی وارد نشده باشد، برابر قانون رسیدگی به تخلفات اداری مصوب ۷ /۹ /۱۳۷۲ با مستنکف رفتار خواهد شد. 

مصوبات هشتاد و سومین جلسه کارگروه دائمی پدافند غیر عامل کشور را می‌توان اینجا مشاهده کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • این شهر بیشترین زندانی جرایم غیرعمد را دارد
  • بیشترین زندانی غیرعمد در تهران
  • تهران بیش‌ترین زندانی جرایم غیرعمد را دارد
  • تهران بیشترین زندانی جرایم غیرعمد را دارد
  • تهران بیشترین زندانی غیرعمد را دارد
  • تعیین تکلیف کارگروه دائمی پدافند غیرعامل برای دستگاه‌های اجرایی
  • آزادی ۱۳۷ زندانی جرایم غیرعمد در استان بوشهر
  • دانش‌آموزان بدهی ۳ زندانی جرایم غیرعمد را پرداخت کردند
  • دانش‌آموزان ۳ زندانی جرایم غیر عمد را آزاد کردند
  • دانش‌آموزان زمینه ساز آزادی زندانیان جرایم غیر عمد شدند