Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، در یکی از محلات شهر بیجار برای ساخت واحد مسکونی مالک اقدام به گودبرداری و خاکبرداری کرد که در بدنه دیواره اطراف این ساختمان خاک چندین قبر و استخوان مربوط به اموات سر از خاک بیرون آورد البته با توجه به نقشه‌های هوایی،  هیچ قبرستانی در این محل وجود نداشته است.

با این حال و بدنبال پیدا شدن این قبور و بخشی از استخوان اموات در آنها، عملیات اجرایی این ساختمان مسکونی متوقف شد تا وضعیت مشخص شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علی اکبر ورمقانی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: متولی قبرستان‌ها اداره اوقاف و امور خیریه است و با توجه به اینکه این ملک دارای سند رسمی از اداره ثبت و اسناد است، اوقاف دیگر نمی‌تواند به این موضوع ورود کند لذا خانواده هایی که نسبت به قبرستان بودن این محل مدعی هستند و نسبتی با افراد دفن شده دارند، باید نزد دستگاه قضایی طرح شکایت کنند.

فرماندار بیجار یادآور شد: اقدامات قانونی و تفکیک پلاک‌های ثبتی به صورت قانونی و در سال های ۸۸ تا ۹۰ صورت گرفته است لذا نمی توان بدون هیچ سند و مدرک نمی‌توان مانع ساختمان سازی در این قطعه شد.

او تاکید کرد: در صورتی که خانواده‌های متوفیان طرح شکایت کنند و ثابت شود در این منقطه قبرستان وجود داشته باید در ابطال اسناد و تغییر کاربری زمین مورد نظر اقدام کرد.

به گزارش ایرنا، تعدادی از خانواده‌هایی که در این منطقه زندگی می کنند، می گویند، پدر بزرگ ها و مادر بزرگ هایشان در این منطقه دفن شده‌اند و چون این منطقه رها شده بود و در طول زمان به زیر خاک رفته بود اینک با این خاکبرداری،  بی احترامی به قبور گذشتگان و به نوعی نبش قبر شده است.

اینها مدعی هستند در شهر بیجار نقاط مختلفی در گذشته قبرستان بوده که در حال حاضر به فضای سبز تبدیل شد که با گودبرداری و خاکبرداری در این زمین ها،  بقایای اجساد و آثار بیشتری از قبور به صورت نخاله به خارج شهر منتقل شد.

یکی از ساکنین منطقه به خبرنگار ایرنا گفت: پدر و مادرم در سال های ۳۷ و بعد از آن در این محل دفن شدند و این نطقه یک قبرستان بزرگ بود که بیشتر ساکنین حلوایی در آن دفن هستند و طبق وعده شهردار وقت، قرار بود این محل به فضای سبز تبدیل شود.

واعظ مونی می‌گوید: طبق نقشه‌های تفصیلی مسکن و شهرسازی این محل برای ایجاد فضای سبز در نظر گرفته شده بود و سند بارز این حرف، مسیر درختکاری و گل کاری است که با احداث این ساختمان نابود شد و اکنون هیچ کس پاسخگو نیست.

یک منبع آگاه هم به خبرنگار ایرنا اطلاع داد: مالک این زمین پیش از انقلاب ارباب بوده و یک آسیاب بزرگ در آن قرار داشته که ورثه آنها با درخواست از شهرداری بیجار در سال های پیش از ۸۸، تغییر کاربری گرفته و اقدام به تهیه سند رسمی برای آن کردند.

با توجه به اینکه محل احداث این ساختمان دقیقاً ابتدای قبرستان بوده و با خاکبرداری اولیه تعداد قابل توجهی از قبور اموات و اجساد باقی مانده بصورت نخاله ساختمانی به خارج شهر منتقل شده اگر هوشیاری ساکنین محل نبود، شاید این تعداد استخوان باقی مانده هم از بین می‌رفت.

شهرستان ۸۹ هزار نفری بیجار در ۱۴۲ کیلومتری شرق شهر سنندج مرکز استان کردستان قرار دارد.

برچسب‌ها سازمان اوقاف و امور خیریه ثبت اسناد و املاک کردستان بیجار

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان اوقاف و امور خیریه ثبت اسناد و املاک کردستان بیجار سازمان اوقاف و امور خیریه ثبت اسناد و املاک کردستان بیجار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۸۷۸۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قبرستان متروکه منطقه دهخدای زنجان تعیین تکلیف می‌شود

 جلسه تعیین تکلیف وضعیت قبرستان منطقه قدیمی دهخدا شهر زنجان روز دوشنبه با حضور مدیران دستگاه های متولی برگزار شد.

نماینده مردم زنجان در مجلس شورای اسلامی در این جلسه، گفت: مردم از شرایط موجود این محل اذیت می شوند در حالی که نهادهای متولی می توانند آن را تغییر کاربری بدهند و باید این کار را انجام دهند، به هرحال باید این فضا تغییر کند و نباید دود این مساله به چشم مردم برود.

مصطفی طاهری افزود: امیدواریم با اقدامات و هماهنگی های صورت گرفته تا تابستان امسال تغییر کاربری آن به پارک تصویب شود؛ خوشبختانه هیچ نهادی دنبال منفعت در این مساله نیست، در نهایت دیدگاه اوقاف هم باید این باشد که مردم از وضعیت این محل اذیت نشوند و اگر راهکار میانبری هم برای حل مساله هست باید انجام دهیم.

حجت‌الاسلام مختار کرمی مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان هم در این نشست، گفت:جلسات متعدد قبلی منجر به تفاهم نامه ای شد و باید کار را قانونی پیش ببریم و ما هم دغدغه مردم را داریم، اما توافقات باید کارشناسی شده باشد.

وی ادامه داد: موافق پیشبرد امور به نفع مردم هستیم چون یکی از کارکردهای اساسی وقف برای آسایش مردم است و الان هم همانگونه است اما بعضی مقرارت در اختیار ما نیست و آماده هستیم به شرط باقی ماندن این محل به صورت وقفی خود شهرداری آن را به پارک تبدیل کند.

علیرضا فیروزفر شهردار زنجان نیز در ادامه جلسه، گفت: تغییر کاربری این مکان می تواند انجام شود و برای ما فرق نمی کند که چه کاربری برای آن تصویب شود چون هدف ما آبادانی شهر است.

وی اظهار کرد: خود اوقاف هم می‌تواند این زمین را آباد کند و ما می توانیم این کار را تسهیل کنیم اما باید زمان بندی شده باشد و آماده برگزاری مناقصه تعیین پیمانکار هستیم.

باشگاه خبرنگاران جوان زنجان زنجان

دیگر خبرها

  • قبرستان دهخدا تبدیل به پارک می‌شود
  • همایش یاد یاران، فرصتی برای جهاد تبیین است
  • قبرستان متروکه منطقه دهخدای زنجان تعیین تکلیف می‌شود
  • "قبرستان نو" قم به باغ‌موزه مشاهیر تبدیل می‌شود
  • قبرستان نو قم به باغ‌موزه مشاهیر تبدیل می‌شود
  • پیکر ۲ جوان غرق شده در رودخانه نیاتک هیرمند پیدا شد
  • غرق‌شدن اعضای یک خانواده در رودخانه نیاتک شهرستان هیرمند
  • فرآیند انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث، رایگان است
  • پیدا شدن جسد مردی با دست‌و‌پا و دهان بسته در رودخانه اردل
  • تصاویری از قبرستان بقیع