Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-27@10:09:34 GMT

پرونده قاضی منصوری به کجا رسید؟

تاریخ انتشار: ۱۵ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۸۸۱۸۶

پرونده قاضی منصوری به کجا رسید؟

خبرگزاری مهر: بیست و چهار خرداد ماه بود که غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضائیه در خصوص قاضی منصوری متهم پرونده اکبر طبری اعلام کرد: این فرد در رومانی دستگیر شده است، اما به دلیل شیوع کرونا، چون هیچ پروازی انجام نشده فعلاً به ایران آورده نشده است.

یک روز پس از این اعلام دستگاه قضا یعنی در بیست و پنج خرداد ماه سردار هادی شیرزاد، رئیس پلیس بین‌الملل ناجا در تشریح جزئیات دستگیری «غلامرضا منصوری»، اظهار داشت: بر اساس اعلام قوه قضائیه مبنی بر تحت تعقیب بودن نامبرده، پلیس بین‌الملل ناجا بلافاصله، برای فرد مذکور اعلان «قرمز» صادر و این اعلان بین‌المللی، در اختیار سایر کشور‌ها قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: این فرد، طی چند روز گذشته در بخارست پایتخت رومانی شناسایی و پیرو مکاتبات ما با پلیس محلی بخارست و اینترپل رومانی، پلیس این کشور بر اساس مستندات و مدارک ارسالی، این فرد را دستگیر کرد.

رئیس پلیس بین‌الملل ناجا گفت: غلامرضا منصوری در حال حاضر در کشور رومانی است و به دلیل محدودیت‌های پروازی با توجه به شیوع کرونا، روند انتقال و استرداد نامبرده به کشور در دستور کار جدی پلیس است و طی روز‌های آینده انجام می‌شود.

اگر چه طبق ویدئویی که منصوری در همین بازه زمانی در فضای مجازی منتشر و اعلام کرده بود که خواهان بازگشت به ایران است، اما این بازگشت به نحو دیگری انجام شد چرا که سی خرداد ماه بود که تلویزیون رومانی اعلام کرد که جسد «غلامرضا منصوری» در رومانی پیدا شد. پلیس رومانی نیز هویت جسد پیدا شده را به نام «غلامرضا منصوری» تأیید کرد. برخی منابع خبری رومانی همان روز اعلام کرده‌اند که منصوری از پنجره محل اقامت خود به پایین پرت شده و فوت کرده است.

دو روز بعد از حادثه حجت الاسلام منتظری دادستان کل کشور در خصوص مرگ قاضی منصوری اعلام کرد: حادثه‌ای در خارج از کشور اتفاق افتاده و فردی که در مظان اتهام بوده متأسفانه در جایگاه قضا هم بوده، دچار حادثه شده است و ابعاد حادثه برای ما مشکوک و مورد سوال است و به عنوان مقام قضائی نمی‌توانیم تا روشن شدن ابعاد ماجرا اظهار نظر کنیم. نامه‌ای را برای دادستان رومانی از طریق وزارت خارجه ارسال کردیم. همین امشب مشغول تهیه نامه‌ای بودیم که از وزیر خارجه سوالاتی را مطرح کنیم و به عنوان رابط این سوالات باید دنبال شود. ما نمی‌توانیم اظهار نظر کنیم. خود ما هم گمان‌هایی را می‌بریم.

نتیجه اولیه دادستانی بخارست: مرگ قاضی ایرانی با خشونت

سوم تیر ماه، اما مقامات دادستانی بخارست، پایتخت رومانی نتایج اولیه کالبد شکافی قاضی «منصوری» را اعلام کردند.

در این ارتباط، منابع محلی به نقل از دفتر دادستانی بخارست اعلام کردند که نتایج اولیه کالبدشکافی جسد غلامرضا منصوری، قاضی پیشین در ایران نشان دهنده آن است که مرگ او با «خشونت»، همراه بوده است.

در این گزارش همچنین گفته شده که روی جسد او اثر «جراحات ناشی از ضربه» وجود دارد که این شرایط در حالت طبیعی ایجاد نمی‌شود.

منابع قضائی و امنیتی رومانی همچنین اعلام کرده‌اند که حادثه مرگ قاضی ایرانی با «شتابزدگی» همراه بوده است.

از سوی دیگر، دفتر دادستانی بخارست بیانیه‌ای را در ارتباط حادثه مرگ قاضی «غلامرضا منصوری» منتشر کرد که در آن گفته شده است: نتایج تحقیقات اولیه با هدف شفاف سازی پیرامون حادثه اعلام می‌شود.

به گفته دادستانی بخارست، نتایج اعلام شده براساس برخی فعالیت‌های انجام شده و اسناد و مدارک جمع آوری شده در محل حادثه صورت گرفته است.

روایت پلیس بین‌الملل؛ قاضی منصوری کشته است

یک هفته پس از اظهار نظر دادستان کل کشور، غلامحسین اسماعیلی سخنگوی دستگاه قضا در خصوص مرگ قاضی منصوری گفت: قوه قضائیه به جد پیگیر ابهام زدایی و شفافیت حادثه‌ای است که در رومانی اتفاق افتاده و لحاظ ابعاد مختلف هم این موضوع برای ما اهمیت دارد، هم به جهت اینکه شهروند ایرانی بوده و هم به جهت پرونده داشتن، ما تقاضای استرداد را داشتیم و این موضوع به دست آن‌ها رسیده بود.

وی افزود: خود ما هیچ قضاوتی نداریم و روایت پلیس بین‌الملل کشته شدن این فرد است و مستنداتی از جمله تصویر جنازه منتسب به وی است حسب ظواهر خود فرد است ما قاضی هستیم و بر اساس ظاهر مطلبی نمی‌گوییم. باید DNA مطرح شود، خواست خانواده این فرد هم همین است و مجدانه به دنبال این هستیم که جسد به ایران بازگردد، در رابطه با اینکه خودکشی بوده یا دیگرکشی، درخواست مستنداتی داشتیم و درخواست اعزام تیمی از پزشکی قانونی و پلیس بین‌الملل به آنجا رفته و اسناد و مدارک را ببیند. از طریق مقامات قضائی وزارت خارجه و پلیس پیگیر این موضوع هستیم.

یک ماه بعد در اول مرداد ماه بود که جسد منصوری به ایران منتقل و ۱۰ روز بعد تحویل خانواده اش شد. دادستانی تهران در همان روز اعلام کرد که جسد نامبرده پس از طی تشریفات قانونی و انتقال از کشور رومانی به ترکیه و سپس از طریق فرودگاه امام خمینی (ره) وارد کشور شد؛ که بلافاصله با دستور معاون دادستان تهران جهت تشخیص هویت به پزشکی قانونی منتقل گردید.

گزارش پزشکی قانونی ایران: سقوط از بلندی

در گزارش پزشکی قانونی آمده است: با معاینه دقیق جسد و تصویربرداری و اقدامات پزشکی و تشخیصی صورت پذیرفته مشخص شد اولاً بر اساس ظواهر، جسد متعلق به آقای غلامرضا منصوری می‌باشد ثانیاً بررسی‌ها حاکی است که از مکان بلندی سقوط نموده است چرا که شکستگی در سر و صورت و تنه (کتف راست و چپ و استخوان‌های صورت) با تصویر برداری روئیت شد.

در ادامه نمونه‌های سم شناسی و آسیب شناسی اخذ گردید و جهت احراز هویت علمی نمونه DNA از جسد اخذ تا با حضور اولیا دم تطبیق نمایی شود؛ لذا علت اصلی فوت پس از نتیجه آزمایشات اعلام خواهد شد.

نتیجه نهایی رومانی: منصوری خودکشی کرده است

پس از گمانه زنی‌های متعدد و اعزام تیم‌های تحقیقاتی از ایران به رومانی، شب گذشته این کشور گزارش نهایی خود را در رابطه با علت مرگ قاضی منصوری اعلام کرد. بنا بر اعلام دادستانی رومانی، قاضی منصوری با پرتاب خود از طبقه پنجم هتل محل اقامتش در بخارست، خودکشی کرده است.

اگر چه به نظر می‌رسد دادستانی رومانی با اعلام نظر نهایی به نوعی پرونده قاضی فراری ایرانی را مختومه کرده است، اما حال نوبت مسئولان قضائی است که نظرات نهایی خود را نیز اعلام کنند چرا که همزمان با تحقیقات رومانی تیمی از ایران هم برای تحقیق به این کشور ارسال و همچنین آزمایشاتی بر روی جسد منصوری در ایران انجام شد. در نهایت می‌توان با کنار هم گذاشتن گزارش داخلی و همچنین بین‌المللی به ابهامات موجود و تناقضاتی که از ابتدا در گزارشات خارجی بود پاسخ داد.

منبع: فردا

کلیدواژه: پرونده قاضی جسد غلامرضا منصوری پرونده طبری رومانی دادستانی بخارست غلامرضا منصوری پلیس بین الملل پزشکی قانونی قاضی منصوری مرگ قاضی بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۸۸۱۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادعای دختر کیومرث پوراحمد: پدرم نرفته بود شمال که خودکشی کند

دختر کیومرث پوراحمد در مورد روز حادثه می‌گوید: «پدرم اکثرا هر چند وقت یک بار از شخصی که در شمال می‌شناخت ویلا اجاره می‌کرد و به شمال می‌رفت، چون می‌خواست بنویسد و خلوت کند. معمولا هم تنها به آنجا می‌رفت؛ یعنی اولین‌بار نبود که تنها به شمال رفته بود. قرار بود به تهران برگردد، چون قرار‌های مختلف داشت، اما ناگهان آن اتفاق افتاد؛ روز حادثه صاحب ویلا به آنجا رفت و با آن صحنه روبه‌رو شد و به پلیس اطلاع داد. همه خانواده هر کدام به نوع خودمان بر این موضوع تاکید داریم که پدرمان شمال نرفت که خودش را بکشد.»

به گزارش اعتماد، همان موقع که پدرم شمال بود با او صحبت کردم و او به من گفت می‌خواهد به تهران برود تا بخشی از موزیک‌ها و مونتاژ فیلم «پرونده باز است» را تغییر دهد. قرار‌های مختلف داشت. به این موضوع نیز در یک استوری که مصادف با چهلم پدرم می‌شد، اشاره کردم و از تلفن‌ها و پیام‌هایی که مربوط به همین قرار‌های کاری می‌شد، مطلبی نوشتم. یعنی پدرم برای آینده برنامه داشت حتی قرار بود به زاهدان برود و خواهرش را ببیند. قبل از حادثه با خواهرش و شوهرخواهرش صحبت کرده بود و قرار بود به زاهدان سفر کند. خلاصه هزار برنامه داشت و با چندین نفر قرار کاری گذاشته بود.

کتاب‌هایش در مرحله چاپ بود و قرار بود نشریه مهری که داخل لندن است کتاب‌های او را به چاپ برساند، اما ناشر نشریه مهری آدم فرصت‌طلبی بود و ما نمی‌دانیم پدرم با این آقا قرارداد داشته یا نداشته؟ وکیلی که در ایران می‌شناختیم، توانست پیگیر این موضوع باشد. به هر حال پدرم باید در چاپ این کتاب‌ها سهیم بوده باشد، اما خب دست کسی به ناشر داخل لندن نمی‌رسد، چون ایران نیست.

حتی ما تلفنی با آن ناشر صحبت کردیم و قرار بود قرارداد‌ها را برای‌مان ارسال کند، اما تا الان هیچی برای ما ارسال نکرده است. غیر از یک کتاب که به چاپ رسید و پدرم آن را در سفری که داشت برای من آورد، گفته بود کتاب‌های دیگر هم برای چاپ دارد، اما کتاب‌ها تمام نشد و مرحله نهایی را رد نکرده بود. پدرم وسواس شدیدی به تمام کارهایش داشت. در هر صورت می‌خواهم این را بگویم که پدرم کلی پروژه داشت که می‌خواست آن‌ها را به اتمام برساند. فیلم آخر او یعنی «پرونده باز است»، هم فیلم پدرم هست و هم نیست، چون تهیه‌کننده برخی سکانس‌ها را حذف کرد و تغییر داد.»

دختر کیومرث پوراحمد در مورد ادعای عمه خود در فضای مجازی مبنی بر قتل پدرش نیز می‌گوید: «عمه‌ام هر چه نوشته درست است، اما در مورد رسیدگی به پرونده و جزییات پرونده فعلا اصلا صحبت نخواهیم کرد تا زمان مناسب آن فرا برسد، اما این را بگویم که پدرم می‌دانست چه بلایی می‌خواهد سرش بیاید، ولی اینکه خودش را کشته باشد به هیچ‌وجه درست نیست.»

دیگر خبرها

  • ادعای دختر کیومرث پوراحمد: پدرم نرفته بود شمال که خودکشی کند
  • فرونشست عمیق زمین در تقاطع خیابان کلاهدوز و قاضی طباطبایی مشهد
  • فرونشست عمیق زمین در تقاطع کلاهدوز و قاضی طباطبایی(۷ اردیبهشت ۱۴۰۳)
  • جذب نزدیک به ۴۰ قاضی برای تقویت کادر قضایی آذربایجان غربی
  • متلاشی شدن باند قاچاق دختران
  • اعضای شبکه «چتر بیت» دستگیر شدند؛ شبکه «چتر بیت» چه کسانی هستند و چه کاری انجام می‌دادند؟!
  • جزئیاتی از پرونده‌های قاچاق دختران و خانه‌های فساد
  • ضارب دانش‌آموزان آملی بازداشت شد
  • تشریح پرونده‌های قاچاق دختران و خانه‌های فساد
  • جزئیات تکان‌دهنده از عملیات پلیس در زیرپوست شهر؛ از انهدام خانه‌های فساد تا مقابله باقاچاق زنان