Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-04-29@10:04:35 GMT

آمریکا حمایت کرد، ایران اعتراضی نکرد؛ ماجرا چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۵ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۸۸۹۸۹

خرداد: ویکتور شلهوب در العربی الجدید نوشت: در جریان نشست مطبوعاتی که وزیر خارجه آمریکا روز چهارشنبه داشت، تردید‌ها در مورد حمایت واشنگتن از تحرکات و نقش رئیس جمهور فرانسه در لبنان، به یقین تبدیل شد، چرا که پومپئو تاکید کرد که دولت ترامپ اهداف مشترکی با مکرون دارد و از نزدیک برای ایجاد تغییر در شرایط ملت لبنان، با فرانسه همکاری می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پیام، بدین معناست که واشنگتن در پشت پرده با مکرون همکاری دارد، تا یک دولت لبنانی به ریاست مصطفی الادیب، تشکیل دهند.
به گزارش خرداد به نقل از انتخاب ، در ادامه این مطلب آمده است: همزمان، سفر سریع رئیس جمهور فرانسه به عراق، پس از لبنان، با هدف تاکید بر ایستادگی پاریس به همراه واشنگتن، در ارائه حمایت و کمک به رئیس جمهور عراق، مصطفی الکاظمی انجام شد، که حدود دو هفته پیش به واشنگتن سفر کرده و با مقامات آمریکایی دیدار کرد.
به این ترتیب به نظر می‌رسد فرانسه و آمریکا در نقطه حمایت از بیروت و بغداد، برای تحقق اهدافشان، با یکدیگر تلاقی دارند، اهدافی که آن را در واژه «اصلاح» و باز پس گرفتن حق حاکمیت و تصمیم گیری برای عراق و لبنان، خلاصه می‌کنند. اما سوالی که مطرح می‌شود آن است که فرانسه و آمریکا تا چه اندازه به لبنان و عراق برای تحقق این مهم کمک می‌کنند؟
در این میان، آنچه توجه تحلیلگران را به خود مشغول داشته، سکوت و آرامش تهران است، چرا که معمولا زمانی که یک «هجوم غربی» با این ابعاد، به دو پایتخت مهم در دو کشور عربی در کار باشد، تهران نمی‌تواند اعتراض خود را پنهان نگاه دارد. اما این بار، نه تنها به دخالت فرانسه اعتراضی نکرد، بلکه موافقت ضمنی خود را نیز با ان اعلام کرد. به نحوی که این موافقت را می‌توان از نرمشی که قوای اجرایی وابسته به ایران در بیروت و بغداد از خود نشان دادند، دریافت، همانطور که حزب الله نه تنها تشکیل یک حکومت مستقل در لبنان را پذیرفت، بلکه قبول کرد در موضوع اصلاحات، نیز با دولت جدید همکاری کند.
گویا ایران به شکلی روی خط این تحولات، از طریق پل فرانسه و با چراغ سبز واشنگتنی که درگیر انتخابات ریاست جمهوری است، قرار داشت. ایرانی که منتظر نتایج انتخابات آمریکاست، نمی‌خواهد در این بازه زمانی خود را وارد درگیری با واشنگتن کند. بویژه آنکه نه آمریکا و نه فرانسه نیز در حال حاضر مایل به تنش زایی در رابطه با ایران نیستند.
دولت ترامپ نیز مانند دیگر دولت‌های قبلی در آمریکا تاکید کرده که به دنبال تغییر نظام در ایران نیست و تنها خواستار تغییر رفتار این کشور و آماده مذاکره با آن است. بدین معنا، استراتژی آمریکا مبتنی بر تعامل با خاورمیانه از طریق اداره بحران‌ها و نه تغییر معادلات آن است.
در این جا می‌توان در مورد نسبت موفقیت احتمالی دو دولت جدید در لبنان و عراق صحبت کرد، البته در صورتی که مساحت لازم برای آزادی عمل آن‌ها فراهم شود. در این میان، واشنگتن میدان تحرک را کاملا به رئیس جمهور فرانسه سپرده است، تا در صورتی که در تحقق هدفشان شکست بخورند، مسئولیت متوجه مکرون شود.
واشنگتن می‌داند که عناصر وابسته به ایران همچنان در لبنان و عراق صاحب قدرت هستند، از این رو، در تعامل با این دو کشور عربی با اختیاط رفتار می‌کند. برچسب ها: مکرون ، لبنان

منبع: خرداد

کلیدواژه: مکرون لبنان رئیس جمهور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۸۸۹۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرانسه: بدترین سناریو در لبنان یعنی جنگ را رد می‌کنیم

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، «استفان سیجورنی» وزیر خارجه فرانسه امروز یکشنبه در لبنان به منظور کاهش تنش میان حزب الله لبنان و اشغالگران قدس در سخنانی اعلام کرد: همه گروه های لبنانی باید به مسئولیت های خود عمل کنند.

وزیر خارجه فرانسه در این ارتباط ادامه داد: بدترین سناریو در لبنان یعنی جنگ را رد می کنیم. حفظ لبنان یکی از اولویت ها است و باید از آن جلوگیری کرد. باید مانع از جنگ منطقه‌ ای شویم.

«استفان سیجورنی» در ادامه افزود: ما به حمایت از ارتش لبنان ادامه خواهیم داد و بازگشت ثبات مستلزم استقرار مجدد ارتش لبنان در جنوب این کشور است.

وی در ادامه اضافه کرد: پیشنهاداتی درباره آرام شدن اوضاع در جنوب لبنان ارائه داده‌ ایم و نیازمند رسیدن به توافق (در این باره) هستیم.


این در حالیست که وزیر خارجه فرانسه روز گذشته وارد فرودگاه بین‌ المللی رفیق حریری در بیروت شده بود.

کد خبر 6091460

دیگر خبرها

  • فرانسه: بدترین سناریو در لبنان یعنی جنگ را رد می‌کنیم
  • نقشه پراکندگی نیروهای مقاومت از یمن تا فلسطین
  • الدفاعی: وعده صادق، پایان‌بخش توهم ارتش شکست‌ناپذیر اسرائیل
  • سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه
  • حمله پلیس آمریکا به یک استاد دانشگاه واشنگتن (فیلم)
  • شکست رسانه‌ای واشنگتن در اعتراضات دانشجویی
  • تعلیق دانشجویان جورج واشنگتن به دلیل اصرار به حضور در اعتراضات
  • رییس دانشگاه فردوسی مشهد به روسای دانشگاههای آمریکا نامه اعتراضی نوشت
  • شعله‌ور شدن اعتراضات ضد صهیونیستی در دانشگاه‌های فرانسه و انگلیس
  • امام جمعه اردبیل: وعده صادق، قدرت ایران را قبولاند