Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- شاخص کل بورس با رشد 10 هزار واحدی، به عدد یک میلیون و 642 هزار واحدی رسید.
به گزارش سرویس اقتصادی خبرگزاری آریا، معاملات این هفته در حالی آغاز شد که به گفته رئیس سازمان بورس فرآیند جدید بازارگردانی با هدف افزایش رونق بازار و تسهیل نقدشوندگی آغاز شد و تالار شیشه‌ای در پایان معاملات امروز با رشد 10 هزار واحدی به عدد یک میلیون و 642 هزار واحد و شاخص هم وزن نیز با افت 4 هزار و 110 واحدی، به عدد 445 هزار و 270 واحد رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


نماد‌های فولاد، فملی و فارس بیشترین تاثیر را در رشد شاخص داشت و صف فروش اکثر نماد‌های بزرگ جمع اوری شد.
در بازار فرابورس نیز شاخص کل با افت 67 واحدی به عدد 17 هزار و 290 واحد رسید و نماد‌های شگویا و دی بیشترین تاثیر را در شاخص داشت.

بازدهی بالای صندوق‌های سرمایه گذاری، از شاخص کل بورس
کارشناس بازار سرمایه گفت: برای کاهش ریسک، سهامداران تازه وارد از صندوق‌ها برای سرمایه گذاری استفاده کنند، زیرا بدلیل مدیریت حرفه‌ای صندوق ها، بازدهی ان‌ها از شاخص بالاتر است.
بهنام بهزادفر گفت: بازدهی بازار سرمایه از ابتدای سال, 231 درصد، بازدهی کل شرکت‌ها 303 برابر و قیمت شرکت‌ها در مقایسه با سال گذشته, 500 برابر شده است.
وی با بیان اینکه رفتار هیجانی سهامداران روی بازار تاثیرگذار است ادامه داد: از ابتدای سال تاکنون, 19 میلیون نفر در سامانه سجام ثبت نام کردند و 51 میلیون کد بورسی صادر شده است این امر نشان می‌دهد افراد جدیدی وارد بازار سرمایه شده اند.
کارشناس بازارسرمایه گفت: از سال 97 تاکنون, 7 بار شاخص افت داشته و روند کلی بازار، طبیعی است البته باید دیدگاه بلند مدت به بازار سرمایه داشت تا به سود رسید.
بهزاد فر اضافه کرد: سهامداران صبور باشند، زیرا بازار سرمایه صعود و نزول دارد و سرمایه گذاران به این امر واقف باشند که وقتی سهامی می‌خرند یعنی مالک آن شرکت شدند و شرکت باید محصولاتش بفروش برسد تا به سود برسند.
وی گفت: سهامداران با آموزش وارد بازار سرمایه شوند و اگر اطلاع کافی ندارند از طریق صندوق‌های سرمایه گذاری و شرکت‌های سبد گردان، اقدام به خرید سهم کنند.
وی ادامه داد: بازدهی صندوق‌های سرمایه گذاری از شاخص، بالاتر بوده است.

وزیر اقتصاد: بازار سرمایه در حال عمق یافتن است
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: معاملات امروز بورس نشان می‌دهد که نگرانی‌ها کاهش یافته و مطمئن هستم این روند رو به بهبود خواهد بود.
فرهاد دژپسند در حاشیه رونمایی از چند طرح در بانک صادرات گفت: خوشبختانه در یک سال اخیر یک راه جدید و بادوام برای تامین مالی در اقتصاد شکل گرفته و بازار امروز عمق و نفوذ گسترده پیدا کرده است.
وی افزود: امیدواریم اقدامات و برنامه‌ریزی‌ها به گونه‌ای باشد که روز به روز پایداری و استحکام بازار سرمایه بیشتر شود.
دژپسند گفت: البته ذات بازار سرمایه این است که برخی مواقع با نوسان مواجه باشد، اما مهم این است که در دوره نوسان چگونه مدیریت شود.
وزیر اقتصاد افزود: یک رکن این مدیریت مربوط به دستگاه ناظر است که باید دقت بیشتری اعمال کند که در همین راستا مدیریت سازمان بورس در هفته‌های اخیر با بهره گیری از نظر‌های اعضای شورای عالی بورس تصمیمات خوبی گرفت و مراقبت می‌کند که این تصمیمات به خوبی اجرا شود.
وی گفت: یکی از این تصمیماتی که گرفته شد این بود که نگرانی‌ها و دغدغه‌ها درباره نوع ورود حقوقی‌ها در عرصه عملیات بورس برطرف شود که جلسه خوبی پنجشنبه برگزار شد و تصمیمات خوبی گرفته شد.
وزیر اقتصاد با بیان اینکه حقوقی‌ها در روز‌هایی با عرضه‌های اولیه و عرضه‌های تکمیلی منابع خوبی را از بازار سرمایه کسب کردند گفت: روز پنجشنبه این بحث در جلسه‌ای با حقوقی‌ها مطرح شد و در این شرایط که گاهی نیاز به ورود آن‌ها برای افزایش تقاضا دارد باید واکنش مثبت نشان دهند تا بازار از شرایط با ثبات خارج نشود.
وزیر اقتصاد افزود: اگر فعالان بازار سرمایه با تدبیر و با خویشتن داری و نگاه میان‌مدت و بلند‌مدت در بازار حضور داشته باشد و سازمان ناظر بورس در حیطه سیاست گذاری و نظارت اعمال تدبیر کند می‌توانیم بازار پایدار و مستحکمی داشته باشیم.
وی گفت: هم دولتی‌ها و سایر قوا باید بدانند که این بازار سرمایه هرچه استمرار و دوام بیشتری داشته باشد می‌تواند برای اقتصاد نقش کلیدی ایفا کند و اقتصاد را اداره کند.
دژپسند افزود: بورس می‌تواند امید آفرینی و تامین مالی داشته باشد به ویژه اگر بانک، بیمه و بورس بتوانند با هم پیوند داشته باشند.
وی گفت: خیلی‌ها از منافع بازار سرمایه استفاده کردند و می‌دانند هرچه بازار سرمایه بالنده‌تر باشد منافع آن شامل همه خواهد شد و برای بهره مندی همه باید کاملاً در محیط حرفه‌ای و با ابزار‌های حرفه‌ای و غیر سیاسی کردن مداخلات این کار را انجام دهیم.
دژپسند تاکید کرد: از رسانه‌ها نیز انتظار ویژه داریم به تعمیق دانش فعالان بازار کمک کنند و در شرایطی که به هر دلیلی افراد، احزاب و شخصیت‌ها گاهی علاقه‌مند به اظهار نظر هستند، رسانه‌ها باید با آرام کردن قطب‌های پیرامونی کمک کنند تا اظهارنظر‌ها حرفه‌ای باشد و بازار را از تنش فاصله دهیم.
وزیر اقتصاد گفت: منافع بورس به همه قوای حکومت و همه جناح‌های سیاسی و فعالان اقتصادی و بنگاه‌های خورد و بزرگ خواهد رسید.
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: بازار سرمایه باید حرفه‌ای اداره و از مداخلات و اظهار نظرهای سیاسی, پرهیز شود.
فرهاد دژپسند با اشاره به ضرورت استفاده از فرصت طلایی بورس برای سیستم بانکی و واگذاری دارایی‌های مازاد افزود: نباید با برخی اظهارنظر‌ها بازار سرمایه را خدشه دار کرد.
وی اضافه کرد: بازار سرمایه در حال عمق یافتن و پایدار شدن و گاهی نیز با اصلاحاتی همراه است.
درپسند گفت: در بازار سرمایه خویشتنداری برای سهامداران ضروری است و کسانی که وارد این بازار شده اند باید بدانند که باید نگاه میان‌مدت و بلندمدت داشته باشند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: سازمان بورس و اوراق بهادار، متولی نظارت بر این بازار است و شورای عالی بورس نیز بر این سازمان نظارت می‌کند.

 

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: بورس سرمایه گذاری بازار سرمایه وزیر اقتصاد صندوق ها حرفه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۹۲۱۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رمزخوانی از یکشنبه قرمز بورس

شاخص در روز یکشنبه با افت حدود ۵هزار واحدی به ۲میلیون و ۲۵۹هزار واحد رسید. کاهش قیمت ارز و تداوم تثبیت قیمت در بازار نیما سبب شد تا طی ۵ روز ۷۹۰ میلیارد تومان پول از بازار خارج شود. امروز یک‏سال از سقوط شاخص از قله ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحدی می‌‏گذرد. عملکرد بورس طی یک‌سال اخیر بررسی شده است.

به گزارش دنیای اقتصاد، شاخص‌کل بورس در روز یک‌شنبه به‌عنوان اولین روز کاری هفته‌جاری با افت ۵ هزار و ۱۰۰ واحدی به ۲ میلیون و ۲۵۹ هزار واحد رسید، به‌طوری‌که بازدهی این نماگر بازار از ابتدای سال حدود ۳ درصد بوده است، ضمن آنکه شاخص‌کل هموزن نیز با رشد ۱۹۲ واحدی به ۷۵۱ هزار و ۳۷ واحد رسید. بازدهی این نماگر ثانویه بازار سرمایه نیز از ابتدای ۱۴۰۳، هنوز بیش از یک‌درصد است.

به‌نظر می‌رسد، رشد قیمـــــت دلار در روز‌های ابتدایی سال‌۱۴۰۳ بازار را نسبت به رشد سهام کامودیتی‌محور که از کل بازار به لحاظ بازدهی عقب‌تر بودند، امیدوارتر کرده‌بود، چرا که با وجود اختلاف بالای دلار نیما و آزاد بورس تهران، به‌طور تاریخی حدس زده می‌شد این اختلاف به حداقل ممکن برسد. ظاهرا دولت سیزدهم دلار نیما را خط قرمز خود می‌داند و رشد آن را با سرعت بسیار محدودی دنبال می‌کند. اکنون بورس دچار سردرگمی شده‌است.

عملکرد خوب کلیت بازار در گزارش‌های فروردین و از سوی دیگر کارنامه سبز برخی از صنایع در صورت‌های مالی سالانه برخی از شرکت‌ها که اخیرا منتشر شده، سبب شده‌است تا شاخص هموزن افت بیشتری را تجربه نکند، چرا که از اول سال نیز از شاخص‌کل عقب‌تر بوده‌است.

به‌نظر می‌رسد شاخص هموزن جای زیادی برای افت بیشتر ندارد، چرا که به‌طور تاریخی باید این نماگر فرعی بازار از نماگر اصلی جلوتر بیفتد. به‌نظر می‌رسد با توجه به احتمال نوسان اندک، اما مثبت دلار آزاد، جو بازار سرمایه در این هفته متعادل‌تر شود، اما در نهایت اگر مقاومت بانک‌مرکزی برای رشد دلار نیما ادامه‌یابد، بازار چاره‌ای ندارد جز آنکه در محدوده ۲ میلیون و ۲۲۰ هزار واحد پناه گیرد.

تابلوی بورس، تابلوی رکود

همچنان ارزش معاملات در بورس تهران اعداد بسیار پایینی به‌ثبت می‌رسد، به‌طوری‌که با وجود ۸ روز معاملاتی نسبتا پررونق در دو هفته گذشته، دوباره ارزش معاملات به زیر ۳ هزار میلیارد‌ تومان رسید. همچنین میانگین ارزش متحرک ارزش معاملات خرد نیز حکایت از آن دارد که ارزش معاملات کوتاه‌مدت بازار پایین‌تر از بلندمدت است. کاهش دوباره میانگین ارزش معاملات متحرک ۵‌ روزه به زیر ۲۰‌ روزه حکایت از تداوم رکود در بازار سهام دارد، ضمن آنکه میانگین‌های متحرک بلندمدت ارزش معاملات به‌هم نزدیک شده‌اند، از این‌رو به‌طور تاریخی در صورتی‌که محرک‌ها بازار را هدایت کنند، عبور میانگین متحرک ۵‌روزه از سایر میانگین‌ها می‌تواند بازار را به سمت ارزش معاملات ۲۰ هزار‌ میلیاردی هدایت کند.

این درحالی است که ارزش معاملات دلاری نیز در سطوح پایینی قرار دارد و تا زمانی‌که چند روز متوالی بالای ۱۰۰ میلیون دلار تثبیت نشود، نمی‌توان از بازار انتظار رونق داشت. این شاخص، اکنون در محدوده ۳۰ میلیون دلار قرار دارد. علاوه‌بر این، در اولین روز معاملاتی هفته نزدیک به ۸۰ میلیارد‌ تومان پول حقیقی از بازار خارج‌شده و این در حالی است که از ابتدای سال حدود ۴ هزار و ۳۰۰ میلیاد‌ تومان پول حقیقی از بازار خارج شده‌است.

با بورس چه می‌توان کرد؟

بورس تهران، درگیر چند متغیرسیاسی و اقتصادی است و نمی‌داند به کدام‌سو برود. از سویی با نوسان‌ نرخ ارز به‌طور موقتی خوشبین و بدبین می‌شود. از سویی دیگر به امید رشد دلار نیما رونق می‌گیرد و دوباره با رکود همراه می‌شود. از طرف دیگر بازار ترجیح می‌دهد با وجود تعدیل P/E بازار سرمایه با انتشار برخی از گزارش‌ها همچنین با P/E زیر میانگین تاریخی خود معامله شود، چراکه هنوز سایه نرخ بهره ۳۰ درصدی سنگینی می‌کند.

همچنین بورس، با درگیری‌های منطقه‌ای دست‌وپنجه نرم می‌کند و هر لحظه امکان دارد که دشمن‌های منطقه‌ای دوباره تنش‌ها را افزایش دهند، لذا بازار دچار بی تصمیمی شده‌است. هر چند ممکن است در هفته پیش‌رو با نوسان اندک و مثبت دلار فضا متعادل‌تر شده و شاخص‌کل نیز استراحت کند، اما در صورتی‌که رویکرد ارزش دولت تغییری نکند، بازار سهام به روند نزولی ادامه خواهد داد و در آغوش محدوده ۲ میلیون و ۲۲۰ هزار‌ واحدی پناه خواهد گرفت.

دیگر خبرها

  • بازارگردانی به نفع یا به ضرر بورس؟
  • شاخص کل بورس به روند صعودی باز خواهد گشت؟ + فیلم
  • رمزخوانی از یکشنبه قرمز بورس
  • تابلوی بورس، تابلوی رکود
  • آینده بورس در چند پرده
  • پیش‌بینی بورس در هفته سوم اردیبهشت ۱۴۰۳/ پیشتازی فولادی‌ها و پالایشی‌ها در این هفته
  • پیش بینی بورس یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  •  پیش‌بینی بورس فردا ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
  • سفارش‌های حمایتی بازارساز با نزدیک شدن شاخص کل بورس به نقاط خاص