Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-05@03:35:25 GMT

حرف و حدیث ها درباره گزینه‌های احتمالی وزارت صمت

تاریخ انتشار: ۱۵ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۹۲۲۰۸

حرف و حدیث ها درباره گزینه‌های احتمالی وزارت صمت

به گزارش اکوفارس به نقل از باشگاه خبرنگاران، بزرگترین وزارتخانه کشور حدود ۴ ماه است که وزیر ندارد و با سرپرست اداره می‌شود. ۲۲ اردیبهشت بود که رضا رحمانی عزل شد و مدرس خیابانی به عنوان سرپرست بر صندلی وزارت تکیه زد؛ سرپرستی که به نظر می‌رسید خود را وزیر می‌داند اما در نهایت با حواشی بسیاری که به وجود آمد رای نمایندگان مجلس را به دست نیاورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بعد از خداحافظی مدرس خیابانی صندلی وزارت به جعفر سرقینی سپرده شد که پیش از این نام او در گزینه‌های پیشنهادی دیده نشده بود. عزل و انتصاب‌های غیرمنتظره‌ برای سکان داری وزارت صمت ادامه داشت و این اتفاقات خبر از بروز حواشی در دل بدنه دولت می‌داد.

اسامی زیادی با عنوان گزینه احتمالی برای وزارت صمت مطرح شدند اما شنیده‌ها از منابع مطلع نشان می‌دهد که در شرایط فعلی جعفر سرقینی سرپرست فعلی وزارت صمت و مصطفی سالاری رئیس سازمان تامین اجتماعی دو رقیب اصلی برای این صندلی هستند. البته صحبت‌‌هایی از وجود گزینه سوم هم مطرح شده اما هنوز نامی از او به میان نیامده است.

شنیده‌ها حاکی از کشمکش‌های بزرگان دولت برای انتصاب وزیر صمت است. واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور به انتخاب سالاری برای این عنوان اصرار دارد و جهانگیری معاون اول رئیس جمهور سنگ سرقینی را به سینه می‌زند. حتی برخی اخبار از بالا گرفتن دعوا بین این دو نفر برای به کرسی نشاندن کاندیدای مورد نظرشان خبر داده‌اند و هنوز مشخص نیست چه کسی پیروز این میدان خواهد بود. این کشمکش‌ها چند روزیست که ادامه دارد و احتمال داده می شود که در ابتدای همین هفته تکلیف وزیر پیشنهادی دولت مشخص شود.

نکته حائز اهمیت آنجاست که هر دو گزینه، سابقه چندان دلنشینی برای انتخاب به عنوان وزیر صمت ندارند. مصطفی سالاری در حالی به عنوان کاندیدای وزارت صمت مطرح شده که هیچ سابقه‌ای در صنعت، معدن و تجارت ندارد. او در دولت یازدهم و در فاصله سال های ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۶، استاندار بوشهر بوده و در ابتدای فعالیت دولت دوازدهم، از ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۸، به عنوان استاندار گیلان فعالیت می‌کرد. بعد از آن هم به عنوان مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی منصوب شد.

او پیش از این، از سال ۱۳۸۲ تا ۱۳۸۴ مدیر حقوقی سازمان منطقه ویژه اقتصادی پارس جنوبی و پس از آن، از سال ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۷ قائم‌مقام پارس جنوبی (بزرگترین مجتمع پالایشگاهی و صنعتی کشور) بوده است. همچنین از سال ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۲ در وزارت نفت در تهران مشغول به کار بود. همانطورکه از ظاهر امر پیداست در این رزومه نه خبری از فعالیت صنعتی و معدنی است و نه بویی از تجارت به مشام می‌رسد.

اگر چه پیش از این هم بر سر انتخاب او برای ریاست سازمان تامین اجتماعی شک و شبهه‌هایی وجود داشت اما تحصیلات و رزومه نامرتبط، مانع از حضور او در سازمان تامین تامین اجتماعی نشد. بسیاری مدرک دکتری مدیریت نفت‌و‌گاز او از دانشگاه‌ بوردو فرانسه را جعلی دانستند و در فضای رسانه‌ای درباره آتش‌سوزی برج شهید تندگویان پارس جنوبی و سایر تخلفات، اتهاماتی  به او نسبت دادند که به صورت رسمی مطرح نشد و او هنوز این مطالب را تایید یا تکذیب نکرده است.

نکته مهمی که باید به آن توجه کرد، خط فکری و سیاسی سالاری است که کاملا عکس تفکرات غالب بهارستان نشین‌هاست. سابقه اجرایی و فعالیت‌هایی که در گذشته داشته باعث می‌شود تا در صورت معرفی سالاری به عنوان گزینه پیشنهادی دولت، شانس گرفتن رای اعتماد و پیروزی او در مجلس به حداقل برسد. گمان نمی‌رود مجلسی که مدرس خیابانی با این سابقه فعالیت در وزارت صمت را کنار گذاشت، سالاری را به عنوان وزیر بپذیرد.

گزینه دوم هم جعفر سرقینی است که در مدت سرپرستی خود حتی یکبار هم جلوی چشم اهالی رسانه دیده نشد تا پاسخگوی ابهامات رسانه‌ها باشد؛ گویا خود سرقینی هم به آنچه که در ذهن دارد اطمینان نمی‌کند. سرقینی در حالی سرپرستی وزارت صمت را به عهده گرفت که رئیس جمهور اجازه عزل و نصب را هم از او منع کرده و شاید بتوانیم ادعا کنیم که او در این مدت فعالیت خاصی انجام نداده یا به عبارتی اجازه انجام آن را نداشته است.

اگر چه در میانه مراسم افتتاح چند پروژه مربوط به این وزارتخانه، تسلط سرپرست جدید بر مسائل فنی وزارتخانه بسیار قابل توجه بود اما به نظر می‌رسد نه حوصله چندانی برای فعالیت در منصب وزارت دارد و نه اجازه فعالیت چندانی خواهد داشت؛ با انتصاب سرقینی به عنوان وزیر صمت عملا آقای جهانگیری سکانداری وزارت صمت را بر عهده خواهد گرفت و از وزارت تنها اسمش به سرقینی خواهد رسید. حتی برخی از اخبار به دست آمده حاکی از آن است که فعالان بازار سرمایه او را ریسکی بزرگ برای بازار پر اقبال سرمایه می‌دانند.

به نظر می‌رسد سرقینی برای وزارت هم، همان خط فکری را دارد که در معاونت معادن داشت؛ روندی کند و به دور از فضای رسانه که چندان پاک و پاکیزه هم به نظر نمی‌رسد. در دوران فعالیت مشترک او و خداداد غریب پور بارها شاهد انتصاب مدیرانی برای معادن بزرگ کشور بودیم که در نهایت فعالیت آن‌ها رنگ و بوی فساد به خود گرفت‌. معدن طلای زرشوران تنها یکی از معادن بزرگی بود که مدتی قبل به آن پرداختیم و تخلفات انجام شده در آن حاصل انتصاب مدیری در دوران معاونت جعفر سرقینی بود.

به نظر می‌رسد در دولت دوازدهم قحط الرجال بوجود آمده و کسی برای معرفی به عنوان وزیر صمت باقی نمانده است. گزینه‌های اصلی مطرح شده برای وزارت صمت کسانی هستند که شاید خودشان هم تصور نمی‌کردند روزی در این جایگاه قرار بگیرند. سرقینی که به دنبال ترک ایران برای فعالیت در شرکت اسکوتک بود و به دلیل شیوع ویروس کرونا در کشور ماندگار شد؛ سالاری هم درگیر کشمکش‌هایش با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بود و حالا هر دو برای صندلی وزارت صمت می‌جنگند. 

حال باید دید در این کشمکش عجیب، آقای جهانگیری پیروز میدان خواهد بود یا آقای واعظی. دولتی که امید دارد بخش قابل ملاحظه‌ای از کسری بودجه خود را از طریق بازار سرمایه تامین کند تن به ریسک انتخاب سرقینی خواهد داد یا چشم بر تضاد سیاسی بین مجلس و سالاری می‌بندد و او را معرفی خواهد کرد.

با بالا گرفتن کشمکش‌ها بین این دو گزینه و حواشی آن‌ها، احتمال مشخص شدن گزینه سوم هم افزایش پیدا کرده است. فردی که در کنار سایر گزینه‌ها و برای ارائه برنامه خود به دولت حضور داشته اما هنوز نامی از او به میان نیامده است.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: عنوان وزیر جعفر سرقینی وزارت صمت وزیر صمت گزینه ها کشمکش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۹۲۲۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امام خمینی(ره) فصل جدیدی در تاریخ را از فیضیه قم رقم زد

مدیر حوزه‌های علمیه کشور، گفت: امام خمینی(ره) فصل جدیدی در تاریخ را از فیضیه رقم زد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم،آیت‌الله علیرضا اعرافی در مراسم اختتامیه دهمین جشنواره علامه حلی(ع) در سالن همایش‌های مدرسه علمیه معصومیه قم با گرامیداشت روز معلم و یاد و خاطره استاد شهید آیت‌الله مطهری، اساتید را پایه رشد علمی و توسعه و پیشرفت خواند.

وی با تقدیر از عملیات وعده صادق و تسلیت سالروز شهادت امام صادق(ع) افزود: امام صادق(ع) یک نقطه عطف و تحول بزرگ علمی و فرهنگی و سیاسی در جهان بودند و جایگاه آن حضرت کاملا ممتاز و ویژه است.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور به کتاب 22 جلدی مسند الامام الصادق(ع) اثر مرحوم آیت الله حاج شیخ عزیزالله عطارودی(ره) اشاره کرد و گفت: مرحوم عطارودی احادیث موجود و باقی مانده از تراث امام صادق(ع) را جمع آوری کرده که به حدود 40 هزار متن حدیثی و روایی از حضرت می رسد.

به گفته اعرافی ثبت و ضبط 21 هزار و 44 راوی و شاگرد امام صادق(ع) نشان می‌دهد که عدد 4 هزار شاگرد عدد بی‌ربطی نیست. همچنین حدود 40 هزار حدیث و بیش از 22 هزار راوی در مقیاس آن زمان فوق العاده بزرگ است و نشان می دهد که امام صادق(ع) چه جایگاه و تاثیرگذاری عظیمی داشته اند.

عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: اگر حدود 20 هزار حدیث امام باقر(ع) را به حدود 40 هزار حدیث امام صادق(ع) اضافه کنید قریب 60 هزار روایت و حدیث از صادقین(ع) در دست ماست و تقریباً نیمی از تراث حدیثی شیعه است و این دو امام بزرگوار بیش از نیمی از تراث روایی و حدیثی ما را افاضه فرموده اند.

به گفته وی معارف صادقین(ع) و به ویژه امام صادق(ع) از لحاظ شمول و استیعاب یعنی نسبت به تمام شاکله اندیشه دینی در رتبه اول است.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور افزود: امامین صادقین(ع) به ویژه امام صادق(ع) منظومه جامع فکر تمدنی اسلامی با قرائت خاندان پیامبر(ص) را ارائه کردند. البته ما همه ائمه اطهار(ع) را نور واحد می دانیم و اگر تفاضلی هم بیان می شود آسیبی به آن نور واحد نمی زند.

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه اظهار داشت: امام صادق(ع) هم در میدان مواجهه با الحاد و اندیشه‌ها و فرق انحرافی بودند و هم در برابر کانون‌های سیاسی منحرف ایستادند و یک ساماندهی فرا زمانی را انجام دادند.

 اعرافی گفت: همه مدیون تراث عظیم امام صادق(ع) هستند و حوزه‌های علمیه باید به طور ویژه از این منظومه صیانت کنند و بازسازی متناسب با هر عصر و زمان را انجام دهند.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با تاکید بر این که حوزه علمیه قم در 100 سال اخیر و به ویژه بعد از نهضت و انقلاب امام(ره) پرچمداری جامعی از مکتب امام صادق(ع) انجام داده است، تصریح کرد: امام خمینی(ره) فصل جدیدی در تاریخ را از فیضیه رقم زدند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • روزگاری جامعه مداحی از مراجع تقلید اجازه نقل حدیث می‌گرفت
  • بر سر سفره بزرگ فقهی، کلامی و عقلی امام صادق (ع)نشسته‌ایم
  • ماندن توماس توخل در بایرن مونیخ، احتمالی که دیگر نمی‌توان آن را رد کرد
  • وزارت خارجه روسیه: ناتو برای درگیری احتمالی با روسیه آماده می‌شود
  • ناتو برای درگیری احتمالی با روسیه آماده می‌شود
  • ردپای انگلیسی‌ها در حدیث امام صادق (ع)/ ساخته‌های ذهنی یک منبری
  • انتشارات صهبا از کتاب جدید با نام «حدیث مکارم الاخلاق» رونمایی کرد
  • ادعای ترکیه مبنی بر کشتن ۴۳ تروریست در یک هفته
  • امام خمینی(ره) فصل جدیدی در تاریخ را از فیضیه قم رقم زد
  • حدیث روز | جایگاه نیّت