Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-01@06:24:22 GMT

کشاورزی شاهرود تهدید می‌شود/ حیات منطقه در معرض نابودی

تاریخ انتشار: ۱۵ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۹۴۲۵۳

کشاورزی شاهرود تهدید می‌شود/ حیات منطقه در معرض نابودی

به گزارش خبرنگار مهر، محمد حسین خنکال عصر شنبه در گردهمایی مردمی حمایت از شاهوار که به میزبانی شبستان امامزاده محمد (ع) بسطام برگزار شد، ضمن اشاره به قطب کشاورزی بودن شاهرود، تاکید کرد: شاهوار متعلق به یک گروه خاص یا حزبی و… نیست بلکه شاهوار یک منبع آب ساز برای کل منطقه محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه حیات شاهرود و دشت بسطام از شاهوار نشئت می‌گیرد، افزود: از مسئولان می‌خواهیم تا حداقل آب را برای ما مردم شاهرود و کشاورزانی که فقط از خاک و آب ارتزاق می‌کنند، نگه دارند امروز مسئولان به ما بگویند چه تعهدی وجود دارد که معدن کاری و انفجارها جلوی منابع آبی را مسدود نکند یا مسیر آن‌ها را در سفره‌های زیر زمینی تغییر ندهد یا دبی آن‌ها را کاهش ندهد؟ چه تضمینی وجود دارد که آسیبی به منابع آبی نرسد؟ کشاورزان ۱۲ درصد کل اقتصاد کشور را تأمین می‌کنند، آیا این درست است که چنین رفتاری با کشاورزان منطقه شاهرود شود و تنها منبع آبی آن‌ها را در معرض خطر قرار دهند؟

حیات شاهرود با شاهوار عجین است

رئیس بنیاد گندم کاران ایران با بیان اینکه تمام کشاورزی شاهرود با شاهوار عجین است، تاکید کرد: مردم شهرستان زندگی شأن را با شاهوار تنظیم می‌کنند و وقتی در شاهوار برف باشد کشاورزان سال آبی خوبی را خواهند داشت لذا وقتی می‌توان بوکسیت را از جای دیگر تأمین کرد چرا باید به این منبع آبی فشار وارد شود؟

خنکال با بیان اینکه معادن مس، پتاس و… در شهرستان شاهرود وجود دارد ولذا چرا مردم با آن مخالف نیستند؟ بیان کرد: شاهوار برای شاهرودی‌ها کانون حیات بخش است و مردم حیات شهرستان را از آن می‌دانند حال باید دید که چرا مسئولان اصرار دارند که حتماً معدن کاری در این منطقه صورت گیرد؟

اسناد تخریب شاهوار موجود است

یکی از موثران شهرستان شاهرود نیز در این مراسم با اشاره به اینکه ۴۰۰ صفحه سند و مدرک از تخریب شاهوار شاهرود موجود است، گفت: طومار امضا شده مردم شاهرود به همراه نامه امامان جمعه شاهرود و بسطام و دیگر روحانیان معظم شهرستان به دفتر مقام معظم رهبری و رئیس جمهور ارسال شده است همچنین یک نسخه از مدارک تخریب شاهوار در تاریخ شانزدهم بهمن ماه ۹۸ به دفتر سازمان بازرسی کل کشور ارجاع داده شده تا بتوانیم جلوی تخریب بیشتر در شاهوار را بگیریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسن حلاجی با بیان اینکه وقتی مردم ما از مسئولان شهرستانی و استانی خسته شده‌اند روی به مسئولان کشوری و ملجع شأن یعنی رهبر معظم انقلاب اسلامی آورده‌اند، تاکید کرد: اسناد بسیاری برای تخریب شاهوار گردآوری شده است که همراه ۱۷ متر طومار مردمی نشان از عزم مردم برای تعطیلی معدن می‌دهد اما تا کنون اتفاق منطقی از سمت مسئولان استان رخ نداده است.

وی افزود: برای تعطیلی معدن بوکسیت شاهوار گروه‌های مختلف مردمی، هیئت‌های مذهبی، روحانیان، خانواده شهدا، دوست داران محیط زیست، گروه‌های ورزشی و کوهنوردی، گردشگری و ده‌ها و ده‌ها گروه مردمی دیگر پای کار آمده‌اند و لذا تعطیلی کامل معدن یکی از مهمترین خواسته‌های مردم این شهرستان محسوب می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، رونمایی از سرود حماسی شاهوار یکی از بخش‌های این گردهمایی بود.

کد خبر 5016397

منبع: مهر

کلیدواژه: مقام معظم رهبری قله شاهوار شاهرود محیط زیست استان سمنان تخریب منابع طبیعی محرم 99 ویروس کرونا هفته دولت شیراز مراسم عزاداری ماه محرم عاشورا آمار کرونا بوشهر بازگشایی مدارس کرمانشاه مجلس شورای اسلامی گرگان شیوع کرونا تخریب شاهوار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۹۴۲۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخریب ۳۰۰ قنات جنوب سیستان و بلوچستان در سیل اخیر

رئیس جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: در بارندگی‌های اسفندماه سال گذشته و فروردین امسال و وقوع سیل در استان، بیش از ۳۰۰ رشته از قنوات دچار خسارت شده که جهت مرمت و بازسازی آنها اعتباری بالغ بر یک هزار و ۲۰۰ میلیاد ریال مورد نیاز است. - اخبار استانها -

سیدمحمدرضا سیدحسینی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در زاهدان با اشاره به 9 اردیبهشت روز جهانی قنات اظهار داشت: کشاورزی استان سیستان و بلوچستان از نظر وابستگی به آب قنات رتبه چهارم کشوری را داراست. 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان گفت: طبیعت خشک و کم باران استان، نیاکان سختکوش مردم این دیار را مانند سایر استان‌های کویری کشور سمت تکنولوژی حفر قنات سوق داده که نتیجه زحمات و تلاش‌های طاقت فرسای آنها در قالب یک هزار و 925 رشته قنات به طول دو هزار و 327 کیلومتر به عنوان میراثی گران‌بها به ما سپرده شده است. 

وی افزود: استان سیستان و بلوچستان از نظر تعداد قنوات رتبه ششم کشوری و به لحاظ وابستگی کشاورزی استان به آب قنات با 15 درصد رتبه چهارم کشوری را در بین استان‌های قنات‌خیز کشور برخوردار بوده و این نکته موید نقش بسزا و مهم قنات در تولید محصولات کشاورزی و ایجاد اشتغال در استان است.

سیدحسینی خاطرنشان کرد: در بارندگی‌های اسفندماه سال گذشته و بارش‌های فروردین امسال و وقوع سیل در استان، بیش از 300 رشته از قنوات دچار خسارت شده و جهت مرمت و بازسازی این قنوات، اعتباری بالغ بر یک هزار و 200 میلیاد ریال مورد نیاز است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان تصریح کرد: جهت حفظ و نگهداری این میراث ملی لازم است که با یاری مالکین و کشاورزان قنوات به مرحله‌ای برسیم که قنوات مجدداً رونق سابق خود را بازیابند و با اختصاص اعتبار لازم و اجرای عملیات زیربنایی به روش‌های علمی در حفظ این میراث ارزشمند کوشا باشیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نگرانی اهالی گالیکش از آلودگی طبیعت کوه نیلکوه به لطف کارخانه سیمان
  • جذب نیرو‌های بومی در شرکت‌های منطقه از مهم‌ترین دغدغه‌های جوانان دهلرانی است
  • تهدید حیات جزیره سرخ‌گون هرمز با شیشه و پلاستیک
  • تک‌کشتی پسته، کشاورزی خوشاب را تهدید می‌کند
  • تخریب ساخت و ساز غیر مجاز در اراضی کشاورزی بویراحمد
  • از تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز در اراضی کشاورزی تا توزیع کالای اساسی طرح تنظیم بازار در فارس
  • تک‌کشتی پسته، کشاورزی خوشاب خراسان رضوی را تهدید می‌کند
  • بازار اصفهان نباید در معرض تهدید باشد/ موزه فرهنگ و تاریخ نصف جهان برای دنیا جذاب است
  • اتفاق ناگوار در انتظار تماشاخانه قدیمی سنگلج/ مسئولان شهرداری کجا هستند؟
  • تخریب ۳۰۰ قنات جنوب سیستان و بلوچستان در سیل اخیر