Web Analytics Made Easy - Statcounter

روند رو به رشد جمعیت کشور و ضرورت تامین نیازهای غذایی با هدف ایجاد امنیت غذایی، اهمیت صنایع تبدیلی کشاورزی بیش از پیش نمایان کرده است. نقش این صنعت در کاهش ضایعات محصولات تولیدی و همچنین رشد اقتصادی بخش کشاورزی بسیار با اهمیت است؛ از همین رو صنایع تبدیلی بخش کشاورزی به عنوان حلقه تکمیل کننده تولید مواد غذائی جایگاه ویژه ای در توسعه کمی و کیفی محصولات کشاورزی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری برنا، در کشورهای در حال توسعه موضوع کشاورزی به عنوان یک صنعت مورد حمایت قرار گرفته است. این در حالی است که در ایران تعداد سرمایه گذاران حوزه صنعت بسیار بیشتر از متقاضیان سرمایه گذاری در حوزه کشاورزی است و از اینرو حمایت های خوبی برای صنعت صورت می گیرد، اما در حوزه کشاورزی فضا بسیار متفاوت است.

مشکل دیگری که واحدهای صنایع تبدیلی با آن روبه‌رو هستند، نبود نقدینگی کافی برای خرید مواد اولیه است و این مشکل با توجه به اینکه مواد اولیه صنایع تبدیلی در یک دوره زمانی معین به بازار عرضه می‌شوند، بیشتر نمود پیدا می‌کند، زیرا سرمایه گذاران نباید در مدت کوتاهی مواد اولیه مورد نیاز برای مدت یک سال را خریداری کنند و به همین منظور احتیاج به تسهیلات مناسبی برای انجام چنین فعالیت هایی دارند.

به طور کلی حمایت های کشاورزی مانند صنایع نیست و میزان حمایت های مالی صنعت با حوزه کشاورزی تفاوت های زیادی با یکدیگر دارند. لزوم بسترسازی برای قشر تحصیل کرده به منظور سرمایه گذاری در حوزه کشاورزی از الزامات امروز کشور است.

به اعتقاد کارشناسان حوزه کشاورزی، باید وزارت جهاد کشاورزی به عنوان اصلی ترین متولی این امر، در موضوعاتی مانند نگهداری محصولات و بازار محصولات کشاورزی بیشتر ورود کند و حمایت ها را افزایش دهد.

به دلیل عدم هماهنگی چرخه تولید و بازار، محصولات کشاورزی، قیمت بالایی به خود می گیرد و قیمت نهایی فروش بسیار افزایش می یابد. ماشین آلات و تجهیزات کشاورزی نیز نقش به سزایی در میزان تولید و هزینه ها دارد که لازم است توجه بیشتری از سوی صنایع به ماشین آلات بخش کشاورزی شود.

توسعه صنایع تبدیلی راهکار پایداری کشاورز

روند رو به رشد جمعیت کشور و ضرورت تامین نیازهای غذایی با هدف ایجاد امنیت غذایی، اهمیت صنایع تبدیلی کشاورزی بیش از پیش نمایان کرده است. نقش این صنعت در کاهش ضایعات محصولات تولیدی و همچنین رشد اقتصادی بخش کشاورزی بسیار با اهمیت است؛ از همین رو صنایع تبدیلی بخش کشاورزی به عنوان حلقه تکمیل کننده تولید مواد غذائی جایگاه ویژه ای در توسعه کمی و کیفی محصولات کشاورزی دارد.

لذا در این خصوص می توان پیشنهاداتی را ارائه کرد که سازمان های ذیربط با اقدام مناسب و انجام آن ها بتوانند گام های موثرتری در این زمینه بردارند. گام هایی از قبیل ارائه مشاوره های تخصصی و هدایت سرمایه گذاران حوزه کشاورزی بر اساس اولویت های صنایع تبدیلی هر استان، بررسی کارشناسانه و تایید طرح های صنایع تکمیلی توجیه پذیر جهت صدور مجوز تاسیس در شاخه های صنایع غذایی، تسهیل فرآیند تمدید مجوزهای زیر مجموعه صنایع طبق اولویت های سرمایه‌گذاری، تسهیل و افزایش حمایت ها در تامین تسهیلات سرمایه ثابت توسط بانک های عامل، تسهیل و افزایش حمایت ها در تامین تسهیلات سرمایه در گردش واحدهای به تولید رسیده و در حال فعالیت، مشاوره های تخصصی در حین ساخت کارخانه، چیدمان ماشین آلات (Layout)، کمک در تهیه نقشه راه بازاریابی و تحقیقات بازار و ارائه آموزش های مناسب در زمینه توسعه بازارهای داخلی و خصوصا بازارهای خارجی به منظور صادرات محصولات صنایع تبدیلی، مشاوره های تخصصی در حوزه تولید طبق استانداردهای ملی و بین المللی، آموزش جهت بسته بندی های جذاب و مشتری پسند.6

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: اشتغال کشاورزی صنایع تبدیلی تولید پایدار کشاورزی به عنوان محصولات کشاورزی صنایع تبدیلی حوزه کشاورزی بخش کشاورزی حمایت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۹۴۹۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوآوری‌ها و محصولات دانش‌بنیان حوزه معدن تجاری‌سازی می‌شوند

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، مرکز نوآوری معادن و صنایع معدنی ایران (ایمینو) با هدف حمایت‌ از تجاری‌سازی محصولات دانش‌بنیان و فناور و رفع نیازهای صنایع مرتبط با معدن، رویدادهای به‌هم‌رسانی نیازهای فناورانه و نوآورانه معدنی را  برگزار می‌کند.

در این رویداد، شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور از فرصت لازم برای ارائه دستاوردها و توانمندی‌هایشان به بهره‌برداران معادن و صنایع معدنی و همچنین صاحبان سایر صنایع مرتبط با بخش معدن و صنایع معدنی بهره‌مند می‌شوند.

در قالب این رویداد، شرکت‌های بخش‌های خصوصی و دولتی، ضمن بیان نیازها و اقلام اولویت‌دار، با ظرفیت‌ها و محصولات ارائه شده توسط شرکت‌های دانش‌بنیان شرکت‌کننده در رویداد، آشنا می‌شوند.

یکی از لازمه‌های اصلی برای ارائه دستاوردهای دانش‌بنیان، برخورداری از سطح فناوری بالاتر از میانگین و راهبردی بودن آن است. این محصول یا خدمت می‌بایست یکی از نیازهای حیاتی و اساسی صنعت را تامین کند به طوری که در کاهش وابستگی به واردات و توانمندسازی اقتصاد کشور تاثیرگذار باشد.

همچنین در این رویداد ضمن تشریح و تبیین نیاز، معضل یا کمبودی که عامل ایجاد نیاز به خلق محصول دانش‌بنیان بوده است، کاربردهای محصول یا محصولات دانش‌بنیان در معادن و صنایع معدنی و افزایش آگاهی نسبت به قابلیت‌ها و افزایش مصرف آن‌ها بیان می‌شود.

محصولات دانش‌بنیانی که این رویداد ارائه می‌شوند می‌بایست در تولید پایدار، ارتقای ارزش افزوده، افزایش بهره‌وری شامل افزایش کیفیت و کمیت محصول، بهینه‌سازی عملیات و فرآیندها کمک به بهینه‌سازی مصرف آب و انرژی‌ها کمک کنند.

این فناوری‌ها در تولید انرژی‌های پاک، کاهش تولید گازهای گلخانه‌ای، کاهش استهلاک دستگاه‌ها و تجهیزات، بهبود تعمیر و نگهداری، ارتقای افزایش عمر تجهیزات، دستگاه‌ها و ماشین‌آلات نقش خود را به اثبات برسانند.

بهره‌مندی از فناوری‌های نوین و پیشرفته نظیر فناوری‌های اطلاعات، ارتباطات و هوشمندسازی، استفاده از هوش مصنوعی، تحول دیجیتال، فناوری‌های بهینه‌سازی انرژی و حفاظت از محیط‌زیست از اولویت‌های رویداد هم‌رسانی نیازهای فناورانه است.

در صورتی‌ که محصولی بومی‌سازی شده باشد، باید ضمن برخورداری از مزیت‌های تجاری و رقابتی از توانمندی رقابت‌پذیری آن‌ها با محصولات مشابه و قابلیت جایگزین‌شدن با محصولات خارجی از بعد فنی و مالی برخوردار باشد. ‌شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور می‌توانند با شرکت در این رویداد از فرصت برابر و مشابه با سایر شرکت‌ها برای ارائه و معرفی دستاوردهای دانش‌بنیان و نوآورانه خود به صنایع بهره مند شوند و در مسیر تجاری‌سازی محصولات و خدمات خود قرار بگیرند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کمک انجمن حمایت از زندانیان اصفهان به خانواده ۱۸۰۰ زندانی
  • ایران و فائو در زمینه تولید زعفران پروژه جدید امضا کردند
  • چینی‌ها برای ۱۲ هزار نفر در کرمان اشتغال ایجاد کردند
  • پیش‌بینی تولید پنج میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در استان
  • رشد اقتصادی پایدار در صنعت نفت با بهینه‌سازی مصرف انرژی
  • کاربرد ها و راهنمای خرید لوله استیل مانیسمان
  • نوآوری‌ها و محصولات دانش‌بنیان حوزه معدن تجاری‌سازی می‌شوند
  • توانمندسازی مددجویان، مانعی در برابر تولید فقر است
  • سیستان و بلوچستان توانمند در استقرار صنایع نیروگاهی
  • توت فرنگی مازندران چشم انتظار صنایع تبدیلی/ کام شیرین واسطه ها