Web Analytics Made Easy - Statcounter

باید در سال جهش تولید عزم خود را جزم کرده تا با بهره گیری از شرایط مطلوب آب و هوایی و زیرساخت‌های فراهم شده با کشت و تولید پنبه در شهرستان ایرانشهر نیاز کارخانه بافت بلوچ به این محصول را مرتفع کرده و از این طریق گام‌های ارزنده‌ای در جهت جهش تولید و کاهش واردات برداشت.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون؛ کشور ما از دیرباز در کشاورزی و نساجی نامی کهن را برای خود ثبت کرده است اما با وجود این پیشینه، سال ها کشت و فرآوری پنبه این محصول بسیار مهم در کشور کم رونق شده بود اما با گسترش کشت این گیاه و ورود بذرهای اصلاحی از اروپا، ایران به مقام بالایی در کشت پنبه و صنعت نساجی رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!




پنبه گیاه زراعی است که از کنجاله گرفته تا الیاف و پنبه دانه در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرد به طوری که برای مصرف دام و انسان، در صنعت نساجی برای تولید نخ، پارچه و برای روغن کشی کاربرد دارد.


سیستان و بلوچستان با وجود آب و هوای خشک و کم باران، مخازن آب های زیرزمینی زیادی دارد که هر سال بیشترین کشت کشاورزان این مناطق صیفی جات است که ممکن است بدون داشتن مشتری و فروش محصول برخی محصولات رو به نابودی بروند و موجب ضرر و زیان کشاورزان شوند؛ درحالی که تولید پنبه می تواند علاوه بر درآمدزایی بسیار بالا مورد مصرف کارخانجات بافت بلوچ در ایرانشهر قرار گیرد و از واردات سالانه صدها تن این محصول از که سایر مناطق کشور با هزینه بسیار بالا وارد این شهرستان می شود جلوگیری کرد.


اگر پنبه در سیستان و بلوچستان تولید می شد کارخانجات بافت بلوچ ایرانشهر با وجود بالابودن قیمت تمام شده مواداولیه، مجبور به تامین مواداولیه این واحد صنعتی از جاهای دیگر نبودند. چون زنجیره ارزش این صنعت از کاشت پنبه آغاز و از طریق ریسندگی نخ و سپس بافندگی پارچه خام، در نهایت چاپ و رنگرزی تکمیل می شود در حال حاضر حلقه های مفقوده این واحد صنعتی کاشت پنبه است. البته این مهم نیازمند همکاری و هماهنگی بین بخشی مسئولین استانی، وزارت صمت و جهاد کشاورزی است.


در ماه های اخیر بر اساس تأکید مقام معظم رهبری مبنی بر احیاء شرکت بافت بلوچ ایرانشهر، سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، با هدف محرومیت‌زدایی و ایجاد اشتغال پایدار در منطقه اقدام به سرمایه‌گذاری بالغ‌ بر 2 هزار میلیارد ریال جهت بازسازی و نوسازی و اجرای طرح توسعه در این واحد تولیدی کرده بود.  



مجوز کشت پنبه داده نمی شود


در همین راستا، محمد بامری، یکی از کشاورزان شهرستان ایرانشهر در گفت و گو با خبرنگار ما گفت: کاشت صیفی جات خارج از فصل است و هر سال تولید کنندگان هندوانه و خربزه به علت کشت حجم بالای این محصول به علت نبود مصرف کننده از بین می روند از این که سازمان جهاد کشاورزی اجازه کشت پنبه به جای صیفی جات را به ما نمی دهد گله مند هستیم.


وی افزود: هر سال تعدادی از کشاورزان به طور دسته جمعی برای اخذ مجوز کشت پنبه به جهاد کشاورزی مراجعه و درخواست کاشت این محصول را می دهند و تاکنون هیچ کدام از مسئولان به این درخواست ها پاسخ مثبت ندادند.


بامری ادامه داد: از گذشته استان سیستان و بلوچستان یکی از مراکز تولید پنبه در کشور بوده بیش از چندین سال است که جهاد کشاورزی اجازه کشت پنبه را نمی دهد، کارشناسان حفظ نباتات وجود آفات نباتی در این محصول را در این منطقه دلیل این مانع اعلام می کنند. در حالی که هزاران هکتار زمین مستعد برای تولید این گیاه در این استان به ویژه شهرستان ایرانشهر وجود دارد و این محصول یکی از نیازهای اصلی کارخانجات بافت بلوچ این منطقه است ولی مجوز کشت به آن داده نمی شود.

 



اختصاص ۳هزار هکتار از اراضی ایرانشهر و دلگان به کشت پنبه


در همین راستا عبدالناصر درخشان، نماینده مردم ایرانشهر، سرباز، دلگان، فنوج، لاشار، بنت، آشار و آهوران در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار ما بیان کرد: یکی از پتانسیل های بالقوه و مهم حوزه انتخابیه شهرستان ایرانشهر وجود ظرفیت ویژه کشاورزی است که می‌توان از آن به عنوان یک فرصت طلایی جهت رشد و شکوفایی اقتصاد و اشتغال جوانان این منطقه استفاده کرد.


وی در تکمیل مطلب فوق، افزود: حدود پنجاه سال به بهانه های غیر قابل قبول از نظر کشت پنبه در قرنطینه قرار گرفته بودیم، در حالی که با توجه به آب کافی و داشتن زمین‌های مناسب می‌توانستیم به رشد و پیشرفت منطقه کمک کنیم و در این شرایط انتظار می رود با توجه به سال ها ممنوعیت کشت، جهت کاشت و تولید پنبه با کشاورزان این منطقه انتظار می رود مساعدت های لازم صورت بگیرد.


نماینده مردم ایرانشهر، سرباز، دلگان، فنوج، لاشار، بنت، آشار و آهوران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ضرورت کاشت پنبه در منطقه ی ایرانشهر به منظور تامین نیازهای کارخانه بافت بلوچ، تصریح کرد: طبق پیگیری های انجام شده با دستگاه های ذیربط قرار بر این شده که در مرحله ی اول و آغازین ۳ هزار هکتار از اراضی شهرستان های ایرانشهر و دلگان به کشت پنبه اختصاص داده شود و پس از انجام مطالعات کارشناسی سطح زیر کشت در سال های آینده به ۱۰ هزار هکتار افزایش یابد.

 




انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: شهرستان ایرانشهر هزار هکتار تولید پنبه بافت بلوچ کشت پنبه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۹۵۷۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیمی از ۱۴ هکتار باغ گوجه سبز سرخه سامانه آبیاری نوین دارد

غفوریان  با اشاره به اینکه در مجموع ۱۴ هکتار از اراضی سرخه زیر کشت گوجه سبز است، گفت: برداشت این محصول از اواخر فروردین آغاز شد و تا اواخر اردیبهشت ادامه دارد و میانگین عملکرد این محصول در شهرستان بیش از ۱۰ تن در هکتار است.

وی با بیان اینکه ۵۰ درصد باغ‌های گوجه سبز در این شهرستان مجهز به سامانه آبیاری نوین است، افزود: هفت هکتار از باغ‌های گوجه سبز غیربارور و بقیه بارور است که بیشترین ارقام آن اصلاح شده شامل برغانی و شهریار است.

رییس جهاد کشاورزی سرخه با تأکید بر اینکه این محصول شرایط و ویژگی منحصر به فردی در زمینه زودرس بودن محصول، زمان مناسب جهت برداشت و عرضه به بازار، نوبرانه بودن و طعم و مزه خاص با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه دارد، گفت: بر این اساس بیشترین سطح زیر کشت این محصول در روستای لاسجرد است.

باشگاه خبرنگاران جوان سمنان سمنان

دیگر خبرها

  • یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی؛ گل یا پوچ
  • پیش‌بینی تولید ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن محصول بهاره در خراسان رضوی 
  • کاهش آفت ملخ در اراضی کشاورزی با بارش های بهاری
  • نیمی از ۱۴ هکتار باغ گوجه سبز سرخه سامانه آبیاری نوین دارد
  • تسهیلات مناسب به بانوان فعال در حوزه صنایع‌دستی اختصاص می‌یابد
  • عرضه سیب زمینی ایرانشهر به بازار مصرف
  • رفع تداخلات ۲۳ هزار هکتار اراضی ساری
  • قرارگیری چهارمحال و بختیاری در جایگاه دوم استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری
  • ۲۵۰۰ میلیارد تومان برای توسعه زیرساخت‌های آموزشی بوشهر اختصاص می‌یابد
  • پیش بینی برداشت ۲۰۰۰ تن سیب زمینی در ایرانشهر