Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@12:33:41 GMT

افزایش امنیت روانی جامعه، ضامن کاهش آمار خودکشی

تاریخ انتشار: ۱۶ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۹۶۰۷۴

افزایش امنیت روانی جامعه، ضامن کاهش آمار خودکشی

ایسنا/لرستان یک روانشناس بالینی گفت: اگر امنیت روانی جامعه مدنظر نباشد شاهد افزایش آمارهای خودکشی خواهیم بود که تبعات جبران‌ناپذیری را در پی دارد.

کوروش تقوی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: خودکشی ازجمله پدیده‌هایی است که در طول دوران و در تمامی جوامع مختلف اعم‌از پیشرفته و توسعه نیافته وجود داشته و جامعه ایرانی نیز از این قاعده مستنثی نبوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به این‌که در این رابطه عوامل فراوانی وجود دارد که فرد را به سمت خودکشی سوق می‌دهد، عنوان کرد: برای مثال از به وجود آمدن احساس یأس در بین افراد به‌عنوان اصلی‌ترین دلیل در این رابطه نام می‌برند که ناشی از بروز اختلالات روانی، فقر، بیکاری ، افسردگی و مواردی از این قبیل است.

تقوی با بیان این‌که فقر و بیکاری ازجمله مواردی است که می‌تواند فرد را به سمت انجام دادن عملی مانند خودکشی ترغیب کند، افزود: زمانی‌که فقر و بیکاری در کنار فشارهای اقتصادی و افزایش میزان تورم قرار می‌گیرند ترکیبی را به وجود می‌آورند که زمینه‌ساز بالا رفتن آمارهای خودکشی می‌شود.

این روانشناس بالینی عنوان کرد: در این خصوص باید پارامترهایی که در رابطه با خودکشی وجود دارد تغییر یابد و متمرکز روی یک موضوع مانند افزایش نرخ تورم و بیکاری پژوهش نباشیم و به ریشه اصلی این پدیده یعنی فقر بپردازیم.

وی با بیان این‌که در کنار واکاوی ریشه اصلی و مورد بحث و بررسی قرار دادن آن باید به عواملی که این موضوع را تشدید می‌کنند نیز توجه داشت و از آن‌ها غافل نشد، ادامه داد: عوامل تشدید کننده در این رابطه افزایش بیکاری و میزان نرخ تورم است.

تقوی افزود: برای مثال طی چند ماه گذشته شاهد این موضوع بوده‌ایم که قدرت خرید مردم کاهش یافته و گاهاً برخی از اقشار جامعه که در سطوح پائین‌تر قرار دارند حتی برای تأمین مایحتاج خود نیز دچار مشکل شده‌اند و دیگر نمی‌توانند همچون گذشته اصلی‌ترین نیازهای خود و خانواده را برطرف کنند در صورتی‌که در سال‌های گذشته به این شکل نبوده و مردم می‌توانستند نیازهای اصلی خود را برطرف و با مشکلی به صورت جدی مواجه نشوند.

این روانشناس بالینی عنوان کرد: در این زمان است که به‌صورت ملموس متوجه خواهیم شد فشار مضاعف و تشدید مشکلات اقتصادی از طریق اهرمی مانند بیکاری و افزایش تورم به چه شکلی می‌تواند در مسئله‌ای مانند خودکشی اثرگذار و مکمل باشد در نتیجه نمی‌توان گفت ارتباطی مستقیم در این رابطه وجود دارد بلکه ارتباط غیرمستقیمی شکل گرفته که می‌تواند روزانه به تعداد این آمارها بیفزاید و خودکشی در میان مردم را شدت ببخشد.

وی ادامه داد: تا زمانی‌که به فکر ریشه‌کن کردن مبحثی مانند فقر نباشیم و کارگروه‌هایی در جهت مرتفع ساختن این موضوع، که پژوهش‌های لازم را انجام دهند تشکیل نشود تا نتایج را در اختیار دستگاه‌های اجرایی کشور قرار گیرد، کاری از پیش نخواهیم بُرد و فقط به افزایش چنین آمارهایی کمک کرده‌ایم.

تقوی با اشاره به این‌که عوامل دیگری نیز در افزایش خودکشی مؤثر هستند، بیان کرد: البته مواردی دیگر نیز در خصوص بروز پدیده‌ای مانند خودکشی اثرگذار است که نباید از آن‌ها غافل شد برای مثال اعتیاد و سوءمصرف مواد مخدر، اعتیاد به قمار و حالات روحی و روانی از جمله مواردی است که به‌عنوان علل خودکشی از آن‌ها یاد می‌شود.

این روانشناس بالینی تصریح کرد: اگر اقدامات پیشگیرانه در این رابطه انجام نشود و همچنین امنیت روانی جامعه مدنظر نباشد شاهد افزایش آمارهای خودکشی ناشی از این موارد خواهیم بود که تبعات جبران‌ناپذیری را در پی دارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی خودکشی آسيب هاي اجتماعي روانشناس بالینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۹۶۰۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارگروه چابک و اثرگذار برای کاهش نرخ بیکاری

محمدطیب صحرایی، استاندار کرمانشاه در نشست مشترک اعضای هیات دولت و استانداران گفت : مشکلات استان‌هایی که دچار بیکاری مزمن هستند و تورم بالاتری نسبت به میانگین کشور دارند، با روال عادی و برنامه‌های فعلی حل نمی‌شود و این استان‌ها نیازمند توجه و حمایت‌های ویژه هستند.

وی پیشنهاد داد، برای اشتغالزایی و کاهش نرخ بیکاری پنج استانِ با نرخ بیکاری بالاتر، یک کارگروه چابک و اثرگذار در سطح ملی تشکیل شود.

وی اظهار کرد: حمایت‌های بانکی و اعتباری ویژه از پنج استان دچار نرخ بیکاری بالاتر، می‌تواند منجر به رونق طرح‌ها و کسب و کار و در نتیجه اشتغالزایی بیشتر در این استان‌ها شود.

 صحرایی گفت: یکی از مهمترین راهکار‌های کاهش نرخ بیکاری در این استان ها، تکمیل طرح‌ها و اقدامات نیمه تمام است.

وی با اشاره به برخی اقدامات نیمه تمام در استان، گفت: دولت گذشته در یک اقدام نادرست، جشن پایان باسازی مناطق زلزله زده کرمانشاه را برگزار کرد، در حالیکه بسیاری از ساختمان و زیرساخت‌های زلزله زده این استان همچنان نیازمند بازسازی هستند و اکنون ترمیم تخریب‌های ناشی از زلزله و تکمیل عملیات بازسازی در کرمانشاه حدود ۲۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد. همچنین جبران افتتاح زودهنگام راه آهن کرمانشاه، حدود هزار میلیارد تومان اعتبار می‌خواهد.

استاندار کرمانشاه یکی دیگر از طرح‌های زیربنایی و اشتغالزای استان را راه آهن کرمانشاه - خسروی نام برد .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • تشکیل ۱۳ پرونده قضایی برای مروجین اکاذیب در فضای مجازی کرمان
  • ۳۰ درصد پلیس‌های ترکیه در فکر خودکشی
  • تصمیم نهایی وزارت کار درباره رقم دستمزد ۱۴۰۳/ تغییر دستمزد کارگران جدی شد؟
  • مسئول سابق امنیتی: در رفح خبری از پیروزی کامل نخواهد بود
  • موافقت رئیس‌جمهور با پیشنهاد استاندار کرمانشاه
  • کارگروه چابک و اثرگذار برای کاهش نرخ بیکاری
  • نقش موثر مامایی در کاهش آمار سزارین و افزایش زایمان طبیعی
  • افزایش ظرفیت تولید فولاد منجر به کاهش نرخ بیکاری خواهد شد
  • کاهش آمار جرایم مختلف در بوکان
  • لزوم واکنش ایران اقدام اخیر رسانه انگلیسی علیه امنیت روانی مردم