Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-30@07:36:50 GMT

سفر وزیر خارجه سوئیس به ایران؛ هدف چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۶ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۹۶۴۸۰

سفر وزیر خارجه سوئیس به ایران؛ هدف چیست؟

فرارو- در بحبوحه تنش‌های دیپلماتیک میان ایران و آمریکا، رئیس دستگاه دیپلماسی سوئیس با هدف بررسی طیفی از موضوعات دوجانبه و چندجانبه روز شنبه وارد ایران شد.

به گزارش فرارو، ایگنازیو کاسیس، وزیر امور خارجه سوئیس، روز شنبه وارد ایران شد و مستقیما به اصفهان رفت. او ظاهرا تصمیم گرفته روز اول سفر سه روزه خود را صرف سیاحت در اصفهان کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او در توئیتی، ضمن انتشار تصاویری از اماکن گردشگری اصفهان، این شهر را «مروارید خارومیانه» توصیف کرد.

ایران و برخی رسانه‌های سوئیسی بخشی از محور‌های سفر کاسیس را اعلام کردند. وزارت خارجه ایران، گفته است، در جریان این سفر طیفی از موضوعات دوجانبه و بین المللی بررسی خواهند شد.

در بیانیه این وزارتخانه آمده است: «محور‌های اصلی مذاکرات و دیدار‌های ایشان، رایزنی و تبادل نظر در مورد موضوعات مورد اهتمام مشترک در عرصه دوجانبه، منطقه‌ای و بین المللی و همچنین موضوعات مربوط به کانال مالی سوئیس خواهد بود.»

وزارت امور خارجه همچنین با اشاره به تماس «شتابزده» مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا، با کاسیس در آستانه سفرش به ایران، گفته است این سفر ارتباطی با مناسبات ایران و آمریکا ندارد.

دستگاه دیپلماسی ایران تاکید کرد: «این سفر ربطی به مسایل روابط ایران و آمریکا ندارد... . تماس‌های شتابزده وزیرخارجه آمریکا با شخصیت‌هایی که قصد سفر به ایران دارند مساله تازه‌ای نیست و پومپئو از سر استیصال و ناچاری سعی میکند تا سیاست موهوم فشار حداکثری واشنگتن را به هرطریقی پیگیری نماید و لذا تلاش میکند کشور‌های ثالث را از روابط عادی با ایران منصرف کند که البته تاکنون شکست خورده است. همانطور که در موضوع سفر آقای گروسی مدیر کل آژانس به تهران هم شکست خوردند، اینبار هم این فشار‌ها شکست خواهد خورد.»

اما برخی رسانه‌های سوئیسی گفته اند که سفر کاسیس شامل محور‌هایی می‌شود که ممکن است با آمریکا ارتباط داشته باشند.

سرویس بین المللی شرکت پخش سوئیس، SWI swissinfo، گفته است که کاسیس در دیدار با محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه، رئیس جمهور حسن روحانی، و علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی، طیفی از موضوعات از قبیل کانال تجارت بشردوستانه سوئیس، جدیدترین تحولات بعد از برجام، تحولات سیاسی خاورمیانه، حقوق بشر، روابط دوجانبه و موقعیت سوئیس به عنوان حافظ منافع را مورد بررسی قرار خواهد داد.   وزیر خارجه سوئیس که کشورش حافظ منافع آمریکا در ایران است، در بحبوحه یک نبرد دیپلماتیک سهمگین میان تهران و واشنگتن در شورای امنیت به ایران سفر کرد.   اگر چه در سفر کاسیس به ایران، صدسالگی روابط ایران و سوئیس گرامی داشته می‌شود، اما این سفر ظاهرا خالی از پیام‌های سیاسی نیست. خصوصا که کاسیس در شرایط حساسی به ایران سفر می کند.

کاسیس قبل از اینکه به ایران سفر کند، با پمپئو و دومینیک راب، وزیر امور خارجه بریتانیا، تلفنی گفتگو کرد. او تماس با پمپئو را «عالی» توصیف کرد و با اشاره به سفرش به ایران، از رایزنی درباره کانال بشردوستانه سوئیس برای ایران سخن گفت. کاسیس همچنین با راب، درباره همکاری سوئیس و بریتانیا در سازمان ملل رایزنی کرد.

سوئیس اواخر سال گذشته با همکاری آمریکا یک کانال ویژه برای تسهیل تجارت بشردوستانه با ایران راه اندازی کرد که به نوعی جایگزین سازوکار اینستکس شد.
به گفته وزارت امور خارجه ایران، تاکنون دو مورد تراکنش از طریق کانال سوئیس انجام شده که اولین آن به صورت آزمایشی در بهمن ماه سال گذشته صورت پذیرفت. در خرداد ماه سال جاری هم اولین عملیات رسمی این کانال انجام گرفت که هر دو مورد شامل انتقال اقلام دارویی با استفاده از منابع موجود مالی ایران در سوئیس بود.
سازوکار تجارت بشردوستانه‌ای که سوئیس در صدد راه اندازی و تثبیت آن است، در واقع یک سازوکار آمریکایی است که کاملا تحت نظر آمریکا عمل می‌کند. از این رو، سفر کاسیس به نوعی با مناسبات ایران و آمریکا ارتباط دارد. اما اینکه آیا سوئیس حامل پیام‌های دیگری در شرایط فعلی است یا نه، هنوز معلوم نیست. بعید نیست که سوئیس از جانب آمریکا یا از کشور‌های اروپایی عضو برجام حامل پیامی باشد. هر چند که چنین پیامی، در صورت انتقال، بعید است که به حل و فصل تنش‌ها کمک کند.   بیشتر بخوانید: نشست کمیسیون مشترک در وین؛ ایران در پی تحکیم جبهه برجام است؟ نیجر سر دوراهی ایران و آمریکا

 

ایران و آمریکا در حال حرکت به سمت اوج تنش‌های فیمابین خود هستند. حدود دو هفته دیگر، مهلت ۳۰ روزه‌ای که آمریکا برای بازگشت تحریم‌های سازمان ملل در قالب مکانیسم ماشه تعیین کرده به پایان می‌رسد. برخی کارشناسان ایران از طیف اصولگرا بر این باور هستند که آمریکا به رغم اینکه اقدامش در فعال‌سازی مکانیسم ماشه غیرقانونی است، اما در بازگرداندن تحریم‌ها موفق خواهد شد. بازگشت این تحریم‌ها، برجام را در خطر بی سابقه‌ای قرار خواهد داد. چرا که ایران ناگزیر به واکنش نشان دادن خواهد بود.
از سوی دیگر، آمریکا هیچ تمایلی به کاهش تنش‌ها با ایران نشان نداده است. با وجود اینکه کاسیس چند روز قبل از سفرش به ایران با پمپئو درباره ایران گفتگو کرده بود، اما آمریکایی‌ها از فرصت این سفر برای تنش زدایی استفاده نکردند. بلکه به عکس، با اعمال تحریم‌هایی علیه صنعت پتروشیمی ایران در آستانه سفر کاسیس، پیام خود مبنی بر تداوم تحریم‌ها و فشار‌ها را ارسال کردند. چنین الگویی در سفر اخیر شنیزو آبه، نخست وزیر پیشین ژاپن، به ایران نیز تکرار شده بود. اندکی پیش از سفر آبه که با هیاهوی فراوان همراه شد، آمریکایی‌ها تحریم‌هایی علیه صنعت پتروشیمی ایران اعمال کردند.

منبع: فرارو

کلیدواژه: وزیر امور خارجه سوئیس برجام کانال تجارت بشردوستانه وزیر امور خارجه ایران و آمریکا سفر کاسیس تحریم ها تنش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۹۶۴۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خداحافظی سرد با بلینکن در چین+ عکس

رسانه‌های چینی با انتشار عکسی مراسم خداحافظی سرد از وزیر خارجه آمریکا را به نمایش گذاشتند.

به گزارش مشرق، با مشاهده تصاویر ثبت شده در رسانه‌های چینی مشخص می‌شود، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا حین ورود به چین نه تنها با استقبال سردی روبرو شد، بلکه خداحافظی سردی نیز داشت و تنها سفیر آمریکا در چین او را بدرقه کرد.

بر اساس گزارش رسانه ها، هیچ یک از مقامات چینی به بدرقه وزیر امور خارجه آمریکا را در فرودگاه پکن نرفتند و فقط نیکلاس برنز سفیر آمریکا در چین رئیسش را بدرقه کرد.

آنتونی بلینکن اخیراً به چین سفر کرد ولی از همان دقایق اولیه حضور او در چین باعث سردرگمی کارشناسان شد. به ویژه، گارلند نیکسون، کارشناس علوم سیاسی، در مصاحبه با ایزوستیای روسیه اشاره کرد که بسیار می‌گوید که وزیر امور خارجه به شانگهای وارد شد، نه به پکن.

این موضوع به دلیل عدم اهمیت سفر بلینکن برای رسانه‌های چینی بود که پوشش چندانی به عمل نیاوردند.

نیکسون خاطرنشان می‌کند که یک پروتکل دیپلماتیک می‌تواند نشان دهنده عدم احترام مناسب به هیئت آمریکایی باشد. این کارشناس تاکید می‌کند که پروتکل دیپلماتیک برای چین بسیار مهم است و این کشور از آن برای بیان اظهارات سیاسی استفاده می‌کند.

علاوه بر این، در فیلم ملاقات بلینکن پس از ورود به چین، بینندگان متوجه شدند که مراسم به اصلاح استقبال از او بدون پروتکل‌های دیپلماتیک یعنی بدون فرش قرمز و یک هیئت بزرگ استقبال کننده چینی برگزار شد.

به نظر می‌رسد مقامات چینی می‌دانستند بلینکن با چه هدفی به این کشور سفر کرده است. چرا که او در دیدار با همتای چینی خود طبق معمول زبان تهدید و امر و نهی علیه پکن را اتخاذ کرد.

منبع: باشگاه خبرنگاران

دیگر خبرها

  • وزیر خارجه انگلیس: ایران منطقه را بی ثبات می کند
  • ادعای وزیر خارجه انگلیس علیه ایران
  • ادعای تکراری وزیر خارجه انگلیس علیه ایران
  • ادعای وزیر خارجه انگلیس : ایران منطقه را بی‌ثبات می‌کند!
  • اظهارات جدید وزیر خارجه انگلیس علیه ایران | این راهکار بزرگ‌ترین ضربه به ایران و حماس خواهد بود
  • کامرون: ایران منطقه را بی‌ثبات می‌کند!
  • سفر احتمالی وزیر خارجه آمریکا به شهرک‌های اطراف غزه
  • ببینید | حرکت جنجالی وزیر خارجه آمریکا با رئیس جمهور چین
  • وزیر خارجه آمریکا به عربستان می‌رود
  • خداحافظی سرد با بلینکن در چین+ عکس