Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-30@02:33:11 GMT

نوشیدن چند لیوان آب در روز کافی است؟

تاریخ انتشار: ۱۶ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۹۷۱۸۲

آفتاب‌‌نیوز :

احتمالاً شنیده اید که برای سلامتی و هضم مطلوب غذا باید روزانه هشت لیوان آب بنوشید. اگرچه این یک قانون عالی است که توسط مقامات بهداشتی توصیه می‌شود، اما حقیقت این است که یک مقدار استاندارد و مشخصی در مصرف آب برای همه وجود ندارد. مقدار آبی که شما باید روزانه بنوشید با میزان نیاز همسر، خواهر و همکار شما متفاوت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درو سیناترا پزشک متخصص طب سنتی در مورد فواید آب می‌گوید: آب حمل کننده مواد مغذی در سراسر بدن است. دمای بدن را تنظیم می‌کند. نوشیدن آب همچنین می‌تواند سموم را دفع کند، مفاصل را نرم کند، به رفع یبوست، بهبود تمرکز، افزایش انرژی، کشش پوست، خلق و خو و به طور کلی حفظ سلامت بدن، کمک کند. از آنجا که تمام سلول‌های شما از آب استفاده می‌کنند و عملکرد بدن به آن بستگی دارد، لازم است بدن به طور مناسب هیدراته باشد.

چه مقدار آب باید در روز بنوشید؟

فاکتورهای مختلفی وجود دارد که به شما کمک می‌کند تا میزان آب مورد نیاز روزانه بدن را بیابید.

سن: افراد مسن به آب کمتری نیاز دارند.

سطح فعالیت: تمرینات چالش برانگیز و سونا درمانی به آب بیشتری نیاز دارد.

رژیم غذایی: پروتئین بالا، سدیم یا رژیم‌های غذایی غنی از فیبر به آب بیشتری نیاز دارند.

آب و هوا: آب و هوای گرم خشک یا زمین‌های مرتفع به آب بیشتری نیاز دارد.

در حالی که مطالعات در طول سال‌ها توصیه‌های مختلفی ارائه کرده است، اما وقتی نوبت به تأمین سطح هیدراتاسیون یک فرد بالغ سالم (میزان آب مورد نیاز بدن) می‌رسد، اکثر متخصصان بهداشت معمولاً نوشیدن حدود دو لیتر در روز یا همان 8 لیوان آب را توصیه می‌کنند.

چگونه تشخیص دهیم که به قدر کافی آب نوشیده‌ایم؟

رنگ و دفعات ادرار شاخص سطح هیدراتاسیون بدن است. دکتر سیناترا می‌گوید: یک روش عالی برای اندازه‌گیری اینکه آیا آب کافی دریافت می‌کنید، رنگ ادرار و دفعات آن است. اگر حدودا هر 90 دقیقه به دستشویی می‌روید، بدن شما در حالت طبیعی است. اما اگر ادرار شما کهربا تیره است و هر شش ساعت یا بیشتر ادرار می‌کنید، احتمالاً به اندازه کافی هیدراته نیستید. اگر هر 30 دقیقه به دستشویی می‌روید و رنگ ادرار شما کاملاً شفاف است، احتمالا بیش از حد آب دریافت می‌کنید و اضافی آن دفع می‌شود.

به کشش پوست خود توجه کنید

روش دیگر برای درک سطح آبرسانی به خصوص برای کودکان و افراد مسن، بررسی حالت ارتجاعی پوست است. پوست را برای چند ثانیه در دست خود بگیرید و سپس آزاد کنید. اگر پوست شما حالت ارتجاعی خود را حفظ کند و به سرعت در جای خود قرار گیرد، احتمالاً میزان آب موجود در بدن‌تان کافی است. اما اگر بازگشت پوست به موقعیت طبیعی خود زمان بر باشد، ممکن است بدن دچار کمبود آب شده باشد. علائم دیگر کم آبی شامل سرگیجه، مه مغزی (فراموشی، تمرکز پایین، مشکلات حافظه و ...) و خستگی است.

روش‌های خوشمزه برای نوشیدن آب بیشتر

اگر در نوشیدن آب کافی مشکل دارید، چندین روش برای افزایش مصرف آب وجود دارد. می‌توانید آب لازم برای بدن را با مصرف میوه تامین کنید. بسیاری از میوه‌ها و سبزیجات سرشار از آب هستند و می‌توانند منبع عالی آبرسانی به بدن باشند. میوه‌هایی مانند توت فرنگی، هندوانه، طالبی، گریپ فروت، هلو، آناناس، پرتقال و تمشک برای کمک به هیدراته ماندن بدن توصیه می‌شوند.

مصرف سبزیجات غنی از آب، روش ساده و قابل دسترس دیگری برای افزودن آب بیشتر به رژیم غذایی است. از جمله آنها می‌توان به خیار، کدو، گوجه فرنگی، گل کلم، کلم، کاهو، کرفس و اسفناج اشاره کرد.
یکی دیگر از راه‌های آبرسانی بهتر بدن، خوردن سوپ است. یک مرغ را بپزید و برخی از غذاهای غنی از پتاسیم مانند کرفس، هویج یا سیب زمینی را در آن بریزید. میزان نمک را کم نگه دارید، البته مقدار کمی سدیم برای آبرسانی بدن مفید است.

مصرف سدیم و کافئین را کاهش دهید

همه کارشناسان موافقند که غذاهای فرآوری شده، باعث دفع هیدراتاسیون می‌شوند، زیرا آنها نه تنها حاوی آب کمی هستند، بلکه اغلب مقادیر زیادی سدیم دارد که مانع تلاش بدن برای آبرسانی می‌شود. در مورد قهوه نیز همین طور است. قهوه به عنوان ادرارآور عمل می‌کند و می‌تواند باعث کمبود آب در بدن شما شود. بنابراین بهتر است به ازای هر فنجان قهوه‌ای که می‌نوشید، یک فنجان آب نیز بنوشید.

منبع: خبرگزاری ایرنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: آب نوشیدن آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۹۷۱۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خواب کافی و تاثیر آن بر سلامت جسم و روان

ایسنا/مازندران روانشناس بالینی و مدرس دانشگاه در خصوص ارتباط بین خواب و خلق‌وخو در نوجوانان گفت: در بسیاری از افراد، خواب ناکافی در بلندمدت منجر به عوارض جسمانی متعددی از جمله سردرد، خستگی، تغییرات هورمونی و به طور کلی افزایش احتمال بیماری‌ها می‌شود. همچنین عوارض روان‌شناختی شامل گیجی و سردرگمی، تحریک‌پذیری روانی، پرخاشگری، عدم تمرکز، اضطراب، افسردگی و ضعف حافظه نیز گزارش شده است.

مجید غفاری در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: در نهایت، مجموع عوارض ذکر شده تاثیر منفی بر بلوغ جسمی و روانی فرد می‌گذارد و عملکرد او در زندگی را از جنبه‌های مختلف تحصیلی، شغلی و اجتماعی مختل شده و تحت تاثیر قرار می‌دهد.

غفاری با اشاره به اینکه عوامل مختلفی منجر به خواب ناکافی می‌شود، خاطرنشان کرد: گاهی برخی بیماری‌های پزشکی و نیز برخی مشکلات و اختلالات روانشناختی، باعث مختل شدن فرایند خواب می‌شوند. در کنار این موارد، یکی از مهم‌ترین دلایل خوابِ ناکافی، عدم رعایت بهداشت خواب است. به این معنی که فرد برای خواب خود، ارزش و نظم خاصی قائل نیست چرا که در بسیاری از موارد، فرد شناختی در مورد اهمیت کیفیت خواب در ابعاد مختلف زندگی خود ندارد و در نتیجه، به آن اهمیتی نمی‌دهد.

این روانشناس بالینی و مدرس دانشگاه ادامه داد: مساله اینجاست که عدم کفایت خواب، در بسیاری از مواقع به مرور عوارض خود را نشان می‌دهد، یعنی فرد در این مورد دچار «سندروم قورباغه آب‌پز» می‌شود؛ به گونه‌ای که اوایل متوجه عوارض نمی‌شود اما به مرور زمان، کارکرد و عملکرد جسمی و روانی او مختل می‌شود.

وی با بیان اینکه در سال‌های اخیر، استفاده از گوشی‌های هوشمند و بازی‌های رایانه‌ای آفلاین و آنلاین، بسیاری از نوجوانان را دچار مشکل ساخته است، یادآور شد: چرا که این وسایلِ سرگرم‌کننده، به خاطر سطح بالای «لذت‌دهی و محرّک‌بودن برای مغز» به تدریج فرد را دچار اعتیاد می‌کنند. چنانکه بسیاری از تحقیقات امروزه به انواع اعتیاد نظیر اعتیاد به اینترنت (وب گردی)، گوشی همراه و بازی‌های رایانه‌ای آفلاین و آنلاین و عوارض متعدد آن‌ها اشاره کرده‌اند.

غفاری افزود: افرادی که دچار چنین اعتیادهایی می‌شوند، از نظر جسمی و روانی ضعیف شده و به تدریج کارکرد و عملکرد مناسب خود در زمینه‌های مختلف فردی و اجتماعی را از دست می‌دهند.

این روانشناس بالینی تاکید کرد: بر این اساس، به والدین و نوجوانان پیشنهاد می‌شود در مورد اهمیت نقش خواب کافی و با کیفیت در سلامت جسم و روان، کارکرد و عملکرد فردی و اجتماعی افراد مطالعه و دستورات لازم برای رعایت بهداشت خواب را متناسب با ویژگی‌های فردی خود، رعایت کنند.

وی به طور ویژه هشدار داد تا قبل از ابتلا به انواع اعتیادهای جدید که در بالا به آن‌ها اشاره شد، حتما برای استفاده از گوشی‌های هوشمند و سرگرمی‌های رایانه‌ای آفلاین و آنلاین، نظم و قاعده‌ی مشخصی متناسب با سن افراد، رعایت شود و در این راه بهتر است از کمک تخصصی روانشناسان و مشاوران خانواده که پروانه اشتغال از سازمان نظام مشاوره و روان‌شناسی کشور دارند، بهره گرفته شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • راهکار ساده برای کمک به رژیم‌تان؛ نوشیدن آب داغ چگونه باعث کاهش وزن می‌شود؟
  • کمبود ویتامین D چه خطراتی برای زنان دارد؟
  • نوشیدن آب داغ باعث کاهش وزن می‌شود؟
  • بودجه مربوط به زنان و خانواده کافی نیست
  • کافی است انسان باشد!
  • برای حذف پرسپولیس کافی است پنالتی تمرین کنید!
  • مدیریت بحران شهرستان خوروبیابانک ار امکانات کافی برخوردار نیست
  • عادت های به ظاهر بی ضرری که با آن ها ندانسته به سلامت خود صدمه می زنیم
  • شاید باور نکنید اما نوشیدن جوش شیرین این خواص را دارد!
  • خواب کافی و تاثیر آن بر سلامت جسم و روان