Web Analytics Made Easy - Statcounter

ستاد توسعه فناوری‌های نرم و هویت‌ساز معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، در تلاش است تا با همکاری نهادهای مسئول در این حوزه، شرکت‌های خلاق را ترغیب کند که با استفاده از ابزار فناوری، نیاز کشور به طراحی در حوزه مد و لباس را تامین کنند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ بر اساس آمارهای اعلام شده از سوی مراجع بین‌المللی در بازه زمانی 2010 تا 2020 نزدیک به 60 میلیون نفر در صنعت مد و لباس جهانی مشغول به کار شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به گردش مالی قابل توجه در این صنعت و لزوم انطباق این صنعت با فرهنگ ایرانی و اسلامی ستاد توسعه فناوری‌های نرم و هویت‌ساز معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، همکاری‌های گستردهای را با نهادهای مسئول در این حوزه آغاز کرده است.

بر اساس گزارش‌ها، گردش مالی صنعت مد و لباس در جهان به 3 هزار میلیارد دلار رسیده است؛ این رقم  حدود 2 درصد از کل تولید ناخالص در جهان را شامل می‌شود. طبیعی است که بخش عمده‌ای از اشتغال و گردش مالی در صنعت مد و لباس مربوط به حوزه زنان است، بخش مردان در رتبه دوم قرار دارد و پس از آن نیز لباس‌های مربوط به کودکان هستند که هر روز متنوع‌تر می‌شوند.

پیش از این کشورهای غربی و اروپایی بزرگترین صادر کننده در صنعت مد و لباس بودند. در حال حاضر آسیا گوی سبقت را از این کشورها ربوده است و چین توانسته است که رتبه اولین صادر کننده صنعت مد و لباس را به خود اختصاص دهد. هند در جایگاه دوم قرار دارد و کشورهای مانند ایتالیا و ترکیه نیز در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

با توجه به افزایش جمعیت در ایران و ورود انوع پوشاک خارجی به کشور، لزوم سیاست‌گذاری در این حوزه بیش از گذشته احساس شد. در سال‌های اخیر شرکت‌های نوآور و خلاق، قابل توجه‌ای در این حوزه فعال شده‌اند.

ستاد توسعه فناوری‌های نرم و هویت‌ساز معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، در تلاش است تا با همکاری نهادهای مسئول در این حوزه شرکت‌های خلاق را ترغیب کند که با استفاده از ابزار فناوری، نیاز کشور به طراحی در حوزه مد و لباس را تامین کنند. محصولات تولید شده در این صنعت باید منطبق با معیارهای فرهنگی کشور باشد و به همین دلیل کار در این حوزه با دیگر بخش‌های که شرکت‌های خلاق در آن فعالیت می‌کنند متفاوت است.

سید محمد حسین سجادی نیری؛ دبیر ستاد توسعه فناوری‌های نرم و هویت‌‌ساز معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری گفت: صنعت مد و لباس یک صنعت کاملاً فرهنگی است و بخشی از هویت جامعه را شکل می‌دهد. باید توجه کرد که سیر تحولات در این حوزه بسیار سریع است و شرکت‌های دارای ساختار سنتی اغلب از این تحولات جا می‌مانند.

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های نرم و هویت‌ساز معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری افزود:  شرکت‌ها و تیم‌های خلاق و فناور به دلیل ویژگی‌های که دارند، از جمله چابکی و نوآور بودن، می‌توانند در این حوزه نقشی اساسی ایفا کنند. با توجه به گردش مالی قابل توجه صنعت مد و لباس و وجود تحریم و نوسانات نرخ ارز، فرصتی کم‌نظیر و طلایی به وجود آمده است تا وابستگی کشور به پوشاک خارجی کاهش یابد و یا حتی کاملاً قطع شود.

سجادی نیری همچنین بیان کرد: حمایت‌های ستاد توسعه فناوری‌های نرم و هویت‌ساز معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری تنها به بسته‌های مالی محدود نمی‌شود و خدمات مختلفی مانند  توسعه بازار، تسهیل‌گری، کمک به بازاریابی و رفع موانع را شامل می‌شود.

به گفته دبیر ستاد توسعه فناوری‌های نرم و هویت‌ساز معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، شرکت‌ها و استارتاپ‌های که در این حوزه طرح و ایدهای خلاقانه‌ای داشته باشند و یا برای تجاری‌سازی تولید اولیه خود نیازمند کمک باشند، می‌توانند با مراجعه به این ستاد از کمک‌های معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری برخوردار شوند.

مشارکت سه مجموعه فرهنگی در برگزاری نمایشگاه مد و لباس عاشورایی/ مزون‌های متخلف پلمب می‌شوندخارجی‌ها مشتری پر و پا قرص سوزن‌دوزی‌های ایرانی/ برای برگزاری حضوری و آنلاین جشنواره مد و لباس فجر آماده‌ایمهدف دبیرخانه مد و لباس تصمیم‌گیری بر مبنای اسلامی و ملی است

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مد و لباس مد و لباس ستاد توسعه فناوری های نرم و هویت ساز معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری صنعت مد و لباس گردش مالی شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۹۷۶۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اثرگذاری توسعه دانش‌بنیان‌ها در به‌روزرسانی موقوفات

حجت‌الاسلام عبدالله هادیان، استاد حوزه، مبلغ دینی و کارشناس حوزه وقف در رابطه با حمایت سازمان اوقاف و امور خیریه از شرکت‌های دانش‌بنیان با بیان اینکه حمایت این سازمان از شرکت‌های دانش‌بنیان اقدامی مثبت و قابل تقدیر است، اظهار کرد: کاری که عالمانه انجام شود، اثر بیشتری از اقدامات یا منافع مقطعی دارد. یکی از مهمترین اعمال انسان همان وقف به عنوان صدقه جاریه است که به صورت دائمی و مستمر دیگر افراد جامعه را نیز منتفع می‌کند. 

وی با اشاره به اینکه گر چه تعریف وقف شامل حبس مال و هزینه منفعت آن با توجه به نیات واقفان در راهی مشخص است، گفت: ورود سازمان اوقاف به حوزه فعالیت‌های دانش‌بنیان خیلی خوب است. رشد این حوزه همچنین از نظر سخت‌افزاری برای نگهداری، بهینه‌سازی و بروزرسانی موقوفات هم اثرگذار خواهد بود؛ چون به هر حال کار علمی انجام می‌شود. 

این استاد حوزه و مبلغ دینی تصریح کرد: استفاده‌ از این نوع خدمات نیز به روز است. برای مثال نیاز کشور در حال حاضر فعالیت‌های اقتصادی است که اگر شرکت‌های دانش‌بنیان با توجه ویژه به منویات مقام معظم رهبری به این حوزه ورود کنند، باعث رشد اقتصادی کشور و اشتغال‌زایی می‌شوند.  

هادیان اظهار کرد: فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان باعث شفافیت در مناصب اقتصادی می‌شود و زیرساخت‌های لازم برای انجام فعالیت‌های اقتصادی مردم از طریق فناوری‌های روز را تسهیل می‌کند. در مجموع توجه به اقدامات علمی این شرکت‌ها در نهایت باعث رونق تمام جامعه می‌شود. 

وی تأکید کرد: در زمان‌های گذشته اگر وقفی انجام می‌شد، یک نیت فردی بود ولی اکنون با گذشت یک هزار و ۴۰۰ سال از تشکیل حکومت اسلامی باید نیات فردی را کنار گذاشته و با گفتمان‌سازی برای اجرای وقف در حوزه اجتماعی تلاش کرد؛ یعنی باید نیازهای جامعه را بررسی و براساس شاخص‌های آن موقوفات را درنظر بگیریم. 

این استاد حوزه و مبلغ دینی بیان کرد: البته در نهایت باید به فکر حکومت تمدن‌ساز باشیم؛ یعنی باید در مسیر حرکت به سمت حکومت جهانی وجود مبارک امام زمان (عج) این موضوع را درنظر بگیریم که به عنوان حکومت زمینه‌ساز، موقوفات نیز باید در این مسیر باشند و لاجرم از حوزه علم و فناوری باید این زمینه‌سازی را انجام دهیم.

هادیان اضافه کرد: خود علم به تنهایی کاری نمی‌کند و باید در حوزه تحول، اجرایی و تجاری‌سازی وارد شود. بنابراین، باید سرمایه‌ها به این سمت سوق پیدا کند. اوقاف هم به عنوان سازمانی که دارای سرمایه‌های زیاد مردمی است و با نیات خیر برای اعتلای دین و جامعه اقدام کرده است، مسئولیت سنگینی از این نظر دارد. 

وی تشریح کرد: شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند به حوزه تبلیغات دین از طریق فناوری اطلاعات و آی ‌تی ورود کنند. اکنون دنیای داده‌ها مطرح شده و حوزه تحلیل داده‌ها با مبنای علوم انسانی حوزه بسیار بکری است.

این استاد حوزه و مبلغ دینی افزود: در حوزه فنی و دیگر حوزه‌های اقتصادی زمینه‌سازی انجام شده ولی در حوزه علوم انسانی که منشأ تبلیغات دینی است کم‌کاری شده است. این اقدامات بسیار مثمرثمر و جزء واجبات برای سازمان اوقاف است که باید انجام دهد. 

هادیان در مورد ظرفیت‌های سازمان اوقاف برای حمایت از علم و دانش و همچنین، رابطه علم و وقف بیان کرد: این سازمان به عنوان یکی از نهادهای مهم می‌تواند در حوزه توسعه علم و فناوری کشور مطرح شود. سازمان اوقاف ضمن ارائه خدمات می‌تواند از بهره‌های ایجاد شده خود شرکت‌ها نیز به آن‌ها پاداش دهد و از طرح‌های مولد و نوآورانه حمایت کرده و از ظرفیت‌های وقف برای ارتقای سطح دانش و فناوری استفاده کند. 

این استاد حوزه و مبلّغ دینی تصریح کرد: علم و وقف می‌توانند رابطه متقابل و مکملی داشته باشند. وقف می‌تواند منابع مالی و مادی برای توسعه علم ایجاد و از طرفی دیگر علم و فناوری می‌تواند ارزش‌ افزوده بیشتری برای موقوفات ایجاد کند. 

هادیان گفت: وقتی در حوزه اجتماعی ورود می‌کنیم، شاید نیت واقف عام‌المنفعه باشد ولی می‌توان با حفظ نیت واقف نسبت به سرمایه‌گذاری در علم و فناوری با حمایت از نخبگان اقدام کرد. نگاه تمدنی به حفظ، بهینه‌سازی و آینده موقوفات بسیار مهم است و باید موقوفات را با یک الگوی خاص به سمت رفع نیازهای جامعه هدایت کرد.

دیگر خبرها

  • ایران خواستار اشتراک دانش، فناوری و حمایت مالی کشور‌ها در بهبود حوزه‌های آبخیزداری مناطق خشک و نیمه‌خشک
  • حمایت ایرانسل از رویداد استارتاپی «هوش مصنوعی از داده تا ثروت»
  • ایجاد ظرفیت فرامرزی در صنعتی سازی مسکن
  • نشست کارگروه راهبری به‌کارگیری هوش مصنوعی در صنعت نفت برگزار شد
  • نخستین نشست کارگروه راهبری به‌کارگیری هوش مصنوعی در صنعت نفت برگزار شد
  • حمایت‌های بیشتر معاونت توسعه روستایی مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری از حوزه روستایی
  • «کاوشی در اقتصاد تعاون» منتشر شد
  • دانشگاه صنعت ماشین‌سازی تاسیس می‌شود
  • برگزاری رویدادی نوآورانه در صنایع خلاق/رونمایی از منشور مسئولت اجتماعی شرکت‌های خلاق
  • اثرگذاری توسعه دانش‌بنیان‌ها در به‌روزرسانی موقوفات