Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، محمدجواد آذری جهرمی ظهر امروز یکشنبه در مراسم افتتاح دیتاسنتر مادر شبکه ملی اطلاعات با دفاع از پروژه شبکه ملی اطلاعات و هزینه هایی که کشور بابت اجرای این پروژه پرداخته است، گفت: دیروز خبری منتشر شد مبنی بر اینکه ما ۴۰۰ میلیارد تومان برای پیام رسان ها در دیتاسنتر مادر شبکه ملی اطلاعات هزینه کرده ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باید بگوییم از ابتدای راه اندازی شبکه ملی اطلاعات که ظرفیتی حدود ۶۸۴ گیگابیت بر ثانیه داشت، تا به امروز که به ظرفیت ۲۰ هزار گیگابیت بر ثانیه رسیده ایم، ۲۰ هزار میلیارد تومان هزینه شده است.

وی افزود: راه اندازی ۲۳ هزار کیلومتر فیبر نوری و ۴ مرکز ملی تبادل اطلاعات برای ایجاد شبکه ای ارتباطی پایدار، از دیگر اقدامات صورت گرفته در این خصوص است.حدود دو سال گذشته برای یک پروژه امنیتی در شبکه ملی اطلاعات یک هزار میلیارد تومان هزینه شد و بخش خصوصی نیز برای شبکه دسترسی ۱۰۰ هزار میلیارد تومان هزینه کرده است. به همین دلیل باید بگوییم که ۴۰۰ میلیارد تومانی که برای پیاده سازی دیتاسنتر مادر شبکه ملی اطلاعات صرف شده است، برای داشتن شبکه ای مستقل و پایدار عدد بزرگی نیست.

جهرمی تصریح کرد: فرض کنید یک روز صبح از خواب بیدار شوید و ببینید شرکت خارجی تصمیم گرفته است به ما خدمات پیام رسان و یا موتور جستجو را ندهد. در آن زمان شما از ما مسئولان نمی پرسید که زندگی ما چه می شود؟ این موضوع بعید نیست چرا که هم اکنون نیز بسیاری از شرکت های خارجی به دلیل تحریم ها به استارت آپ های حوزه پرداخت بانکی، نقشه، خدمات ابری و اپلیکیشن ها سرویس نمی دهند. به همین دلیل ما مصمم هستیم که شبکه مستقل ایجاد کنیم تا در صورت تحریم زندگی مردم فلج نشود.

وزیر ارتباطات گفت: در سه سال اخیر حجم اقتصاد دیجیتال ما از دو و نیم درصد به ۶ درصد رسیده است  و ما هم اکنون با کشوری مانند آمریکا مواجه هستیم که اجازه وارد کردن دارو را به ما نمی دهد و مشخص است که از بزرگ شدن اقتصاد دیجیتال ما نیز نمی گذرد و به راحتی می تواند برای ما تحریم وضع کند.

وی ادامه داد: عمده خدمات ابری به شرکت های ایرانی تحریم شده است و ما امروز می توانیم بگوییم که خدمات ابری در کشور مستقل است و شرکت ها بدون نیاز به شرکت های خارجی در حال فعالیت هستند.

وی با بیان اینکه قبول داریم در شرایط اقتصادی سختی هستیم، گفت: برای اعتبار ۴۰۰ میلیارد تومانی دیتاسنتر شبکه ملی اطلاعات بالغ بر ۲۰ بار پله های سازمان برنامه را طی کرده ام اما معتقدم این مرکز ضامن رشد اقتصادی جوانان ما است.

جهرمی اظهار داشت: کسانی که واژه اینترنت ملی را به جای شبکه ملی اطلاعات به کار می برند، خائن هستند. نباید لفظ مجعول برای شبکه ای که مادر زیرساخت های ارتباطی و اطلاعاتی کشور است، به کار ببریم.

وی افزود: امروز با داشتن شبکه ملی اطلاعات، سهمگین ترین حملات روی گیت وی ما می آید و شبکه ما سالم است و کار می کند. ما تأکید داریم شبکه ملی  اطلاعات ضامن رشد اقتصاد دیجیتال در کشور بوده و خدمات پایه ای که روی این شبکه ارائه می شود، ضامن بازدارندگی در حملات دشمن است.

وزیر ارتباطات گفت: ما قصد نداریم یک مدل سرویس بین المللی را که سالهاست کار می کند، درست کنیم. بلکه قصدمان این است که نیاز حداقلی مردم را روی شبکه داخلی برآورده کنیم.

جهرمی تصریح کرد: مرکز داده مادر شبکه ملی اطلاعات از خدمات پایه شبکه ملی که شامل پیام رسان ها، موتور جستجو و ایمیل می شود، حمایت می کند. هم اکنون سه ایمیل فعالیت خود را روی این مرکز آغاز کرده اند و سه پیام رسان نیز برای ارائه کیفیت بالای خدمات در این مرکز مستقر شده اند. دیگر بهانه سخت افزاری برای ارائه این خدمات وجود ندارد و باید موضوعات نرم افزاری را تمرکز کرد. از ۲۳ جز زیرساختی شبکه ملی اطلاعات ۲۰ جز آن هم اکنون مستقر شده است و سه جز آن نیز به استقرار نرسیده است. برای مثال مرکز امنیت یکپارچه شبکه ملی اطلاعات یکی از اجزایی است که تا دو هفته دیگر توسط سازمان فناوری اطلاعات پیاده سازی می شود.

جهرمی با بیان اینکه مطابق با زمان بندی معماری شبکه ملی اطلاعات با جدیت در حال کار هستیم، خاطرنشان کرد: پیام رسان ها تنها نیازمند سرور، وک و پهنای باند نیستند و نیاز به خدمات نیز دارند. باید خدمات دولت الکترونیک روی پیام رسان ها انجام شود و از دستگاه ها تقاضا داریم خدماتشان را به این کسب و کارها بدهند.

وزیر ارتباطات تصریح کرد: حرکت جدی از سمت وزارت ارتباطات، مرکز ملی و سایر دستگاه ها برای تقویت خدمات پایه شبکه ملی اطلاعات آغاز شده است به نحوی که ستاد کل نیروهای مسلح نیز اعلام آمادگی کرده که در حوزه موتور جستجو نه پیام رسان ها به ما کمک کند.

وی افزود: نباید از بابت قطع اینترنت و محدود کردن شبکه های خارجی نگران بود که ما معتقدیم دشمن دوست دارد ما صحنه بین المللی را خالی کنیم و حضور جریان ساز نداشته باشیم. مرکز داده مادر شبکه ملی اطلاعات، ظرفیت پذیرش خدمات پایه آموزشی را نیز دارد و ما آمادگی خود را برای کمک به وزارت علوم و دانشگاه ها و وزارت آموزش و پرورش برای ارائه زیرساخت خدمات پیشرفته در آموزش مجازی اعلام کردیم.

جهرمی تصریح کرد: نامگذاری این مرکز به نام سردار شهید سلیمانی پیام ویژه ای برای حرکت و ایستادگی در مسیر استقلال و حفظ عزت مردم ایران است و با همدلی به وجود آمده تا پایان دولت ۱۰۰ درصد پروژه های مربوط به تکمیل شبکه ملی اطلاعات را به سرانجام می رسانیم.

کد خبر 5016937 معصومه بخشی پور

منبع: مهر

کلیدواژه: محمد جواد آذری جهرمی شبکه ملی اطلاعات وزارت ارتباطات شبکه پیام رسان داخلی ویروس کرونا تحقیقات علمی واکسن کرونا شبکه ملی اطلاعات هوش مصنوعی گوشی هوشمند ایالات متحده امریکا فیس بوک فضای مجازی فناوری فضایی شرکت هواوی شرکت دانش بنیان سامسونگ ناسا مادر شبکه ملی اطلاعات شبکه ملی اطلاعات میلیارد تومان پیام رسان ها خدمات پایه هم اکنون شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۰۰۲۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آبگرفتگی‌های در اغلب مناطق اهواز رفع شده است

علی شمس معاون خدمات شهری شهرداری اهواز در خصوص آخرین وضعیت آبگرفتگی‌های شهر اهواز بیان کرد: در حال حاضر میدان انقلاب منتهی به مسجد الرحمن، کوی گلدشت، سپیدار، خیابان الحدید، رزها، مناطق غربی و جا‌هایی که شبکه فاضلاب ندارند درگیر آبگرفتگی بوده که تا چند ساعت دیگر برطرف می‌شود.

معاون خدمات شهری شهرداری اهواز گفت: خوشبختانه با اقدامات انجام شده از ورود آب به داخل منازل جلوگیری شد.

وی با اشاره به اینکه در صورتی که امشب بارندگی جدیدی رخ ندهد، تا پایان شامگاه پنجشنبه تمام آبگرفتگی‌ها رفع و تردد خودرو‌ها به سهولت انجام می‌شود.

شمس در خصوص سامانه بارشی که از اوایل روز جمعه آغاز خواهد شد اظهار کرد: تمام تمهیدات لازم برای بارندگی پیش رو اندیشیده شده و تیم‌های عملیاتی شهرداری به حالت آماده‌باش هستند.

معاون خدمات شهری شهرداری اهواز بیان کرد: تمام تلاش شهرداری اهواز، کاهش مدت ماندگاری مانداب در مناطق آبگرفته است که با همکاری دیگر دستگاه‌های مربوطه، زمان باقی ماندن آن به مراتب نسبت به سال‌های گذشته کاهش یافته است.

وی با اشاره به اینکه بامداد امشب یک بارندگی ۲۰ تا ۳۰ میلیمتری در پیش است افزود: همچنین فردا شب نیز موج دیگری از بارندگی‌ها پیش بینی شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان خوزستان اهواز

دیگر خبرها

  • ◄ تمام لوکوموتیوها به دوربین مجهز می‌ شود
  • برای رفع اشکال کارت منزلت شهروندی چه کار کنیم؟+ نشانی مراکز
  • آبگرفتگی‌های در اغلب مناطق اهواز رفع شده است
  • بازدید ابدالی از «مرکز ارتباط با مشتریان» بانک سینا
  • گام اول به سمت دولت تنظیم‌گر برداشته شد
  • ۶ سال زندان برای هکری که اطلاعات ۳۳ هزار بیمار را سرقت کرد
  • اقدام کمیسیون اروپا علیه فیس بوک و اینستاگرام
  • سرانجام پروژه توسعه شرقی خط ۲ مترو تهران
  • بزودی صدور دسته چک منوط به ثبت اطلاعات در سامانه املاک و اسکان خواهد شد
  • سرانجام ساخت فاز تکمیلی بزرگراه یادگار امام