Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-30@04:16:48 GMT

گزارش یک رسانه عربی از نقض گسترده حقوق بشر در عربستان

تاریخ انتشار: ۱۶ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۰۰۹۹۵

گزارش یک رسانه عربی از نقض گسترده حقوق بشر در عربستان

یک رسانه عربی در گزارشی از نقض حقوق بشر در عربستان اعلام کرد کمپین بازداشت‌های خودسرانه و شکنجه‌های غیرقانونی زندانیان در عربستان در تناقض کامل با مبانی حقوقی زندانیان است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در مبانی حقوقی زندانیان ثبت شده که بازداشت افراد عادی ممنوع است؛مگر اینکه شخص در صورت آزادی، تهدیدی جدی برای جامعه محسوب شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با استناد به قانون ضد تروریسم سعودی به شماره (م / 21/1439 ه. ق.) بر اساس ماده 5 در هر شرایطی فرد دستگیر شده، نمی تواند بیش از 7 روز در بازداشت نگه داشته شود.

بر اساس ماده 10 قانون ضد تروریسم در عربستان، رئیس سازمان امنیت عربستان می‌تواند شخصی را که مظنون به ارتکاب هر یک از جرایم مقرر در این سازمان است ، ممنوع الخروج کند.

همچنین دادستان کل کشور می‌تواند از ارتکاب هر یک از جرایم مندرج در سازمان مذکور، متهم را ممنوع الخروج کند. این متن از طریق بند 2 ماده (19) همان آیین نامه تأیید شده است.

بنابراین فردی که از سوی دادستان کل متهم به جرمی می‌شود، ممنوع الخروج است و این امر به معنای آن نیست که فرد بازداشت شود. زیرا که حق هر انسانی است که زندگی آزادانه‌ای داشته باشد.

هدف از قانون جدید کیفری ، اصلاح و بازپروری متهمان بوده و بازداشت آنها مجازاتی است که با سیاست‌ قانون‌گذاری برای حضور افراد در جامعه تناقض دارد.

قانونگذاران و حقوقدانان تلاش کردند به عنوان یک اصل اساسی ، گزینه های زیادی را جایگزین بازداشت کنند تا دادستان کل برای ممانعت از بازداشت افراد از انها استفاده کند. از جمله این روش‌ها که سیستم کیفری عربستان مقرر کرده، ممنوع الخروج کردن افراد ، نظارت الکترونیکی و سند گرو گذاشتن است. این گزینه‌ها باید توسط دادستانی عمومی به کار گرفته شوند؛ چرا که درج آنها در متون حقوقی صرفا به منظور زیباسازی متن‌ و نشان دادن آنها به سازمان‌های بین‌المللی و حقوق بشری نیست.

بر اساس گزارش‌ها، بسیاری از افراد که بیش از یک سال و نیم گذشته در عربستان دستگیر و بازداشت شده اند، مجرم کیفری نیستند؛ بلکه آن‌ها فعالان جامعه عربستان بودند و خطری برای جامعه سعودی نداشتند و حتی در ساخت و توسعه کشور پیش قدم بوده‌اند.

همه اینها درحالی است که دولت عربستان توافق‌نامه‌های بین‌المللی بسیاری را از جمله کنوانسیون‌های بین‌المللی حقوق سیاسی و اقتصادی و اعلامیه جهانی حقوق بشر امضا کرده است. عربستان عضو شورای حقوق بشر و همچنین یکی از امضاکنندگان کنوانسیون مبارزه با شکنجه در سال 1984است؛ اما با زندانی کردن بسیاری از فعالان حقوق بشر تمامی قوانین عرصه بین‌المللی را نقض کرده است. بازداشت غیرقانونی و رفتار غیرانسانی با زندانیان از جمله فقدان تجهیزات پزشکی در زندان‌های سعودی از جمله جرایمی است که به پیگرد قانونی نیاز دارد.

پیشرفت ملموس در عادی‌سازی مناسبات اسرائیل و عربستان در جریان سفر کوشنرموج جدید بازداشت‌ها در عربستانابراز نگرانی جهانی از وضعیت شاهزادگان و فعالان سعودی در زندان‌ها

طبق ماده (14) توافقنامه مذکور هر کشوری در سیستم حقوقی خود بایدخسارت فردی را که تحت شکنجه قرار داده، جبران و امکانات لازم برای بازگشت وی به زندگی طبیعی را فراهم کرده و در صورت فوت مظنون در اثر شکنجه، باید دیه وی را به نزدیکانش بپردازند.

همچنین توجیهات شکنجه افراد در زندان‌های سعودی از سوی مسئولان ارشد یا مقامات ، پذیرفته نیست.

هر توافق‌نامه‌ای بعد از به تصویب رسیدن از اهمیت بالاتری نسبت به قانون برخوردار است. بنابراین افسر امنیتی اخلاقی که فعالیت‌های قاضی را کنترل می‌کند، باید طبق وجدانش عمل کند؛ چرا که دستگیری افراد مانند شمشیری است که فرد متهم را محاصره می‌کند و ممکن است توسط دادسرای عمومی یا قضایی مورد سوء استفاده قرار گیرد. افسر امنیتی باید در دادخواست‌ها عادلانه رفتار و قانون را به گونه‌ای اعمال کند که منافع ملت و آزادی آن‌ها را تحقق بخشد. درحالی‌که امروز می بینیم عربستان تمامی این امور را نقض کرده است.

قاضی دادگاه تخصصی کیفری عربستان ثابت کرده که احکام صادرشده توسط دادگاه‌های سعودی مغرضانه بوده و دستگاه قضایی ابزاری در خدمت مقامات سیاسی عربستان است که آن را هر گونه و هرجا که بخواهند به کار می‌گیرند.

گزارش‌های سازمان‌های حقوق بشری در عربستان نشان می‌دهد وضعیت زندان‌های سعودی بسیار وخامت‌بار بوده و حقوق زندانیان توسط مقامات زندان‌ها به شدت نقض می‌شود.

مداخلات خودسرانه مقامات سعودی در دستگاه قضایی نشان می‌دهد که سیستم قضایی عربستان کاملا از معیارهای بین‌المللی دور است.

منبع: عربی 21

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار عربستان سعودی اخبار عربستان سعودی بین المللی ممنوع الخروج زندان ها حقوق بشر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۰۰۹۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرود آمدن هواپیمای اسرائیلی در ریاض

به گزارش حوزه بین الملل خبرگزاری تقریب، رسانه های صهیونیستی گزارش دادند که یک هواپیمای شخصی اسرائیلی امروز شنبه در ریاض، پایتخت عربستان سعودی به زمین نشست و اخیرا برای انتقال مقامات ارشد موساد از آن استفاده شده است.

رادیو تلویزیون رژیم صهیونیستی موسوم به «مکان» گزارش داد، فرود هواپیما در آستانه سفر آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا به ریاض انجام شده است.

بر اساس این گزارش، این هواپیما امروز از فرودگاه بن گوریون برخاسته و در امان پایتخت اردن به طور موقت توقف کرده و از آنجا به مقصد ادامه داده است.

رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی افزود: این احتمال وجود دارد که مقامات ارشد اسرائیلی در این هواپیما حضور داشته باشند تا در مورد عادی سازی مذاکرات با عربستان سعودی گفت‌وگو کنند.

بر اساس این گزارش، این هواپیما متعلق به یک تاجر اسرائیلی است و در ماه های اخیر در سفرهای رسمی مسئولان ارشد موساد و وزارت امنیت داخلی رژیم صهیونیستی (شاباک) استفاده شده است.

پایگاه خبری آکسیوس همچنین گزارش داد که مقامات آمریکایی امیدوارند به توافقی دوجانبه با سعودی‌ها برسند تا به نتانیاهو ارائه کنند. این توافق شامل تعهد به مسیری است که به راهکار دودولتی منتهی می‌شود.

این در حالی  است که قرار است آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا دوشنبه و سه‌شنبه آینده به عربستان سعودی سفر و در مورد تلاش‌های جاری برای دستیابی به آتش بس در غزه رایزنی کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تأکید بن سلمان بر مخالفت عربستان با کوچ اجباری مردم فلسطین
  • دیدار و گفت‌وگوی وزرای خارجه آمریکا و عربستان درباره غزه
  • شاهکار بن سلمان؛ حیف و میل پولی به اندازه ارزش ۳ لیگ ژاپن، کره و ایران!
  • نشست مشورتی مقامات ۶ کشور عربی درباره تحولات غزه
  • فرود آمدن هواپیمای اسرائیلی در ریاض
  • برگزاری نشست مشورتی مقامات ۶ کشور عربی درباره تحولات غزه
  • یک هواپیمای اسرائیلی در ریاض فرود آمد
  • معاریو: برخی اعراب از اسرائیل خواسته‌اند حماس را نابود کند؛ اما این محال است
  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی
  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی | ماموریت صهیونیست ها در سفر به عربستان چیست؟