Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاد اقتصاد گفت: اموال تازه‌واردان توسط کسانی که سهام را به صورت بادکنکی بالا می‌برند و به یک باره بازار را خالی می‌کنند به نوعی سرقت شده بنابراین تشکیل دادگاهی خارج از سازمان بورس یک ضرورت است. مگر می‌شود سازمان بورس هم مجری باشد و هم داور؟ به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، این روزها سرمایه داران خردی که ناامید از کاهش ارزش پول ملی برای حفظ ارزش سرمایه های خردی که شاید قد و اندازه خریدن چند سکه بهار آزادی هم نیست، اما ماحصل پس انداز عمر زحمت یک انسان است در بورس دود شده و به هوا رفته است به این روند معترض شده و به آرامی بار و بندیل خود را از بازار سرمایه جمع می کنند چرا که امید و اطمینان چندانی به این بازار ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنچه بر سر این مردم آمده بعضی را بر آن داشته تا از قوه قضاییه بخواهند به صورت مستقل وارد این معرکه شود و خود عاملان تخلف در بازار و نابودکنندگان سرمایه مردم را تحت پیگرد قرار دهد تا شاید امید تازه ای برای بازگشت به بورسی شفاف و تهی از رانت و فساد در مردم ایجاد شود. رادار اقتصاد برای تبیین اینکه چرا بورس ایران نیازمند چنین نظارت و قضاوتی است با دکتر بهنام ملکی؛ اقتصاددان و کارشناس مسائل اقتصادی گفت و گو کرده است تا ضرورت اجرای این مهم را توضیح داده باشد.

از چه نظر برپایی دادگاهی مختص بورس ایران برای روندهای اقتصادی پیش رو حائز اهمیت است؟

به نظرمی رسد تشکیل دادگاه صالحه با هیات منصفه مستقل و متخصص برای رسیدگی به چالش های بورس و مصائبی که به سهامداران خصوصا تازه واردان تحمیل شده ضرورت اجتناب ناپذیری است. هر کشوری بخصوص کشور ما که متاسفانه شفافیت اقتصادی آنچنان جدی گرفته نمی شود باید در بخش بورس و بازار سرمایه دارای یک دادگاه مستقل و ویژه باشد، البته تاکید می شود این دادگاه حتما باید متشکل از هیات منصفه مستقل و متخصص در امور بازارهای پولی و مالی و بازار سرمایه و اقتصادی و حسابداری باشد. یکی از نکات لازم به تایید در این روزهای اخیر این است همه کسانی که به تازه واردان بورسی اهانت کرده اند حتما باید از آنها عذر خواهی شود. بنده معتقدم اگر بازار سرمایه به درستی شکل بگیرد قطعا می تواند نهادینه کننده دموکراسی اقتصادی در کشور باشد. نهادینه شدن دموکراسی اقتصادی نوید دهنده رسیدن به توسعه سیاسی و اقتصادی در روزهای نه چندان دور است، لذا از این جهت همه ارکان تصمیم گیری وسیاست گذاری اقتصادی کشور باید به دنبال ایجاد شفافیت و اجرای دموکراسی اقتصادی در سطوح و بخش های مختلف اقتصاد خرد تا کلان کشور باشند.

به نظر شما چرا راه اندازی دادگاه های صالحه جزیی از نیاز بورس ایران شده است؟

به این دلیل که روندهای طی شده مردم را به این نتیجه رسانده که صاحبان رانت و کسانی که برای اداره درست شرکت ها اصلا نیامده اند و هدف آنها سوء استفاده های مالی از شرکت هاست، از جمله عوامل پنهان زمین زدن بورس به شمار می روند. این دسته به دلیل نگرانی ازایجاد شفافیت در بورس به شدت به دنبال نهادینه کردن عدم شفافیت در بورس ایران هستند و با این رفتار خود آگاهانه بورس را زیر سوال می برند. قطعا زمان زیادی طول نمی کشد آنهایی که در بورس غیر شفاف عمل می کنند زیر سوال می روند و مردم دائما جویای این موضوع هستند که چرا صورت های مالی شرکت های مشابه، متفاوت از هم است؟ بنابراین یکی از موارد مورد شکایت مردم و بحث نگران کننده ای که مردم را دچار اضطراب کرده واقعی نبودن صورت حساب های مالی منتشر شده برخی شرکتها در بورس است و اینکه چرا شرکت ها صورت حساب های واقعی خود را از آنها کتمان کرده اند؟ مثلا یکی از شرکت هایی که بنده می شناسم ۱۳۰۰ سال آینده بازگشت سرمایه خواهد داشت بنابراین این موضوع نشان دهنده اطلاعات دروغینی است که برخی با سیگنال فروشی منجر به افزایش شدید قیمت ها شده اند. شاید متخصصان امر سریع تر از مردم عادی متوجه شوند که بازگشت سرمایه فلان شرکت ۱۳۰۰ سال طول می کشد و خرید از این شرکت توجیهی ندارد، اما مردم به راحتی نمی توانند متوجه این دغل کاری ها شوند. متاسفانه شاهد شکل گیری روال های دروغین و دغل کاریهایی در بورس هستیم که به راحتی سوء استفاده از اموال مردم را دنبال می کنند، دغل کاری هایی که نه تنها تازه واردان بلکه افراد کهنه کار در بورس نیز نمی توانند تحلیل درستی درباره آن ارائه دهند، لذا نباید دامنه همه مشکلات را به گردن تازه واردان به بازارسرمایه انداخت.

چه کسانی در دادگاه های صالحه بورس باید پاسخگوی اقدامات خود باشند؟

اموال تازه واردان دراین بازار مورد سرقت قرار گرفته است، به عبارت بهتر و صحیح تر اموال آنها توسط کسانی که به یک باره بازار را خالی می کنند و سهامی را به صورت بادکنکی بالا می برند سرقت شده است، کسانی که باید در دادگاه های صالحه پاسخگوی خیانت ها و سوء استفاده های خود باشند، کسانی که به اطلاعات رانتی دسترسی دارند حتما باید مجازات شوند، همچنین حسابرس هایی که زیر صورت های مالی شرکت ها امضاء زده و تبانی کردند نیز باید پاسخگو باشند. کسانی که قیمت سهام را به صورت کاذب بالا بردند یا مثل این روزها که موجب سقوط سهام شدند، کسانی که با ایجاد نوسان گیری سنگین قیمتی در بازار نزولی اخیر بازی کردند باید در دادگاه تحت پیگیرد و مورد مجازات قرار بگیرند.

اما برخی از کارشناسان ریزش های اخیر را جزیی از ذات بازار عنوان می کنند نظر شما درباره این موضوع چیست؟

این که برخی می گویند نوسان جزء ذات بازار است در این زمانی که اطلاعات رانتی عده محدودی را برخوردار می کند به کار بردن کلمات تکراری است شاید هم توسط انهایی گفته می شود که از این آشفته بازار منفعت می برند. با مشاهده بورس های سالم دنیا به راحتی می توان دلایل افزایش یا کاهش شاخص ها را متوجه شد قطعا بورس باید بازار رقیب بازار پول و بانک باشد و حوزه های دیگر، نه اینکه بازاری شود که یک شبه بالا می رود و یک شبه به زمین می خورد، بازاری برای زد و بند و تبانی عده ای که به صورت کاذب پای سهمی می مانند و سهمی را بالا ببرند وهمان عده در زمان دیگری کاری می کنند که بورس به شدت زمین بخورد. قطعا فسادهای گسترده ای پشت صحنه وجود دارد که باید رو شود و دخیلان در این فسادها حتما باید محاکمه شوند. در صورت بی توجهی به راه اندازی دادگاه بورسی ذیل قوه قضائیه شاهد تداوم روند غارت گری خواهیم بود.

سازمان بورس در چه مواردی باید شفاف سازی کند و پاسخگو باشد؟

ببینید همه چیز در همه بخش های اقتصادی باید ضابطه مند و قاعده مند باشد مثلا ما برای اشخاصی که برای بورس زحمت ها کشیدند، آیین نامه ها نوشتند، مدیران درستکار شرکت های بورسی که اطلاعات شفاف ارائه دادند و منافع زیادی به سهامداران رساندند باید عواید و تشویق هایی داشته باشیم وبرای غارتگران و سوء استفاده کنندگان هم راهروهای دادگاه و مجازات را برقرار کنیم. مسوولان سازمان بورس باید پاسخگو باشند چرا با متخلفان برخورد نمی کنند و اگر برخوردی هم صورت گرفته چرا توسط رسانه ها منتشر نشده است؟ چرا اسامی متخلفان و شرکت های متخلف اعلام نمی شود؟ آیا تا کنون مدیری به جرم تخلف در بورس محاکمه یا مواخذه شده است؟ مگر می شود سازمان بورس هم مجری باشد و هم داور؟ این موضوع به هیچ وجه قابل قبول نیست، بنابراین سازمان بورس باید برای انحصاری کردن کارگزاری ها محاکمه شود که چرا انحصار شکسته نمی شود؟ این مساله یک مطالبه اصلی و اصولی است که وزیر اقتصاد و سازمان بورس باید پاسخگوی این موضوع مهم باشند، از سوی دیگر اگر آقای قالیباف براین موضوع تسلط ندارد چرا چنین سمت مهمی را قبول کرده است و اگر مسلط است باید به مردم اعلام کند که چرا با سرمایه و هستی مردم که به دولت اعتماد کردند در بورس بازی شده است!؟ منبع: رادار اقتصاد

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: رانت خواران بورس سهام سازمان بورس بازار سرمایه سازمان بورس سوء استفاده تازه واردان بورس ایران شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۰۱۲۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کوچ نقدینگی از بازار طلا و ارز به بازار سرمایه/ بورس جذاب شد

کارشناس بازارهای مالی گفت: در معاملات چند روز پیش شاهد بودیم که حجم زیادی از نقدینگی وارد بازار سرمایه شد که این موضوع نشان می دهد هیجانات سیاسی فروکش کرده و اکنون بهترین بازار برای سرمایه گذاری بازار سرمایه است. - اخبار اقتصادی -

علی حیدری کارشناس بازارهای مالی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم درباره وضعیت بازارهای مالی در روزهای اخیر گفت: نوسان نرخ ارزی که در هفته های گذشته شاهد آن بودیم ناشی از تشدید هیجانات سیاسی و امنیتی بود و تغییری در بنیادهای اقتصاد ایران روی نداده است.

بازارساز ترمز رشد ارز را کشید/ خبری از افزایش قیمت دلار نیست

وی گفت: بنیاد اقتصاد ایران نسبت به سال‌های گذشته بهبود یافته است، به عنوان نمونه میزان صادرات نفت ایران به قبل از تحریم ها برگشته است و هم‌زمان قیمت این طلای سیاه نیز روند صعودی را طی کرده است، این عوامل نشان می دهد که با گذشت زمان درآمدهای ارزی کشور افزایش یافته و در آینده نیز بیشتر خواهد شد.

این کارشناس بازار ارز اظهار کرد: همچنین رشد اقتصادی و رشد سرمایه‌گذاری در وضعیت مطلوبی قرار دارد، این عوامل موجب شده تا امیدها به ادامه بهبود وضعیت اقتصادی بیشتر شود، در نتیجه همه این عوامل نشان می دهد که افزایش نرخ ارز توجیه اقتصادی ندارد.

وی اضافه کرد: حال که بحران های سیاسی امنیتی و نظامی کاهش یافته است، شاهد روند کاهشی نرخ ارز هستیم.

این تحلیل گر اقتصادی تصریح کرد: در معاملات چند روز پیش شاهد بودیم که حجم زیادی از نقدینگی وارد بازار سرمایه شد که این موضوع نشان می دهد هیجانات سیاسی فروکش کرده است و اکنون بهترین بازار برای سرمایه گذاری بازار سرمایه است.

حیدری در پایان تاکید کرد: در این شرایط بازار ارز و طلا روند نزولی را طی خواهند کرد و بازار سرمایه که دچار عقب ماندگی زیادی بوده و اکنون بسیار جذاب شده، نقدینگی را به سمت خود جذب می‌کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بهبود وضعیت بورس محتمل است/ مردم از طریق سبدگردان‌‎ها وارد بازار سرمایه شوند + فیلم
  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی
  • بازار سرمایه هفته را کاهشی به پایان برد
  • جاماندگی بورس از بازار‌ها
  • عبور از دژاووی بورسی
  • شوراها روزنه‌ها و منافذی که به رانت اطلاعاتی برای عده‌ای خاص می‌انجامد را مسدود کنند
  • کدام خودروی سایپا 700 میلیون تومان شد؟
  •  معرفی کتاب های بازار مالی
  • بورس امروز ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • کوچ نقدینگی از بازار طلا و ارز به بازار سرمایه/ بورس جذاب شد