Web Analytics Made Easy - Statcounter

دیدار رئیس جمهور آمریکا و صربستان که سرسپردگی «الکساندر ووچیچ» را نشان می دهد روایتی تصویری از آنچه امپریالیسم غربی در مذاکرات با کشورهای دیگر می خواهد را به نمایش گذاشت.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ تصاویر دیدار رئیس جمهور صربستان با دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا از لحاظ دیپلماتیک و سیاسی حرف های زیادی برای گفتن دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دیدار خصوصا وقتی ترامپ پشت میز خود در کاخ سفید نشسته و رئیس جمهور صربستان روی یک صندلی بدون اینکه حتی یک میز کوچک جلوی وی قرار دارد نشان از عمق حقارت مقام بلند پایه این کشور در برابر آمریکا دارد. موضوعی که باعث واکنش قابل تاملی از سوی افکارعمومی در شبکه های اجتماعی شده است و این تصویر را مصداق بارز سرسپردگی در برابر استکبار و درس عبرت تاریخی از مذاکره با آمریکای ترامپ دانسته اند.

در همین رابطه فیلمی از دیدار ترامپ و رئیس جمهور صربستان منتشر شده است که در آن «الکساندر ووچیچ» با بهت و حیرت به سخنان ترامپ گوش می دهد. گویا غافلگیری رئیس‌جمهور صربستان از اعلام ترامپ درباره انتقال سفارت بلگراد از تل‌آویو به قدس اشغالی است و وی از این موضوع حتی خبر ندارد و با اعلام ترامپ به آن پی می برد. کاربران نوشته‌اند ووچیچ ظاهراً نمی‌دانسته چه چیزی را امضا کرده است و برای همین موضوع دوباره به متن قرادادی که با آمریکایی ها امضاء کرده و ترامپ از آن سخن می گوید با تعجب رجوع می کند و آنرا می خواند.     در روایت های تاریخی قبل از انقلاب اسلامی نیز موضوعات اینچنینی را شاهد هستیم که «محمدرضا شاه پهلوی» در مقابل آمریکایی ها با سرسپردگی تمام رفتار می کرد و هدایای ارزشمندی از سرمایه ملت ایران را تقدیم رئیس جمهور وقت آمریکا می کرد اما هدایای بنجل و بی ارزش دریافت می کرد و در این میان داد و ستدهای سیاسی و اقتصادی فی مابین هم به همین منوال بود. برخی از این روایت ها آنقدر باورنکردنی بود که بسیاری را متعجب می کرد اما ماجرای رفتار رئیس جمهور صربستان به خوبی این وقایع تاریخی را یادآوری کرد و نشان داد که میزان فرمانبردای پهلوی ها از آمریکایی ها تا کجا بود و امپرالیسم غربی چه رفتاری را در قبال کشورهای دیگر می پسندد.       ترامپ و تیم سیاست خارجی وی در کاخ سفید درحالی با بدترین رفتار دیپلماتیک با رئیس جمهور صربستان رفتار می کنند که رئیس جمهور آمریکا بسیاری از مقامات و شخصیت های بین المللی از جمله مقامات بلندپایه ژاپنی، فرانسوی، عراقی، عمانی و ... را واسطه مذاکره با ایران کرد و توسط رهبر معظم انقلاب جوابی دندان شکن گرفت. تا جایی که وقتی «شینزو آبه» نخست وزیر ژاپن که اخیرا استعفا داده است، حتی جرات نکرد نامه ترامپ را به رهبری تحویل دهد و در دیدار مذکور روی آن نشست!           مذاکره رئیس جمهور صربستان با ترامپ که حتی مفاد قرارداد با این کشور را به طور سفارشی نوشته و تحویلش دادند را نمی دانست، نشان دادکه آمریکایی ها از مذاکره با کشورهای دیگر جز سرسپردگی چیز دیگری نمی خواهد و در این مذاکره معنای «برد برد» وجود خارجی ندارد و فقط منافع آمریکا مهم است و بس. هر چند که در این چند وقت اخیر برخی جریانات خاص عنوان کردند که فرصت خوبی برای مذاکره با امریکاست اما مرور زمان و تحرکات ترامپ نشان داد که وی تنها به فکر گرفتن امتیاز تبلیغاتی است. مذاکرات کره شمالی و آمریکا در زمان ترامپ هم به خوبی نشان داد که مذاکره با آمریکا عایدی برای هیچ کشوری ندارد.     به نظر می رسد که این موضوع عاقبت رابطه بسیاری از کشورها با آمریکا و خصوصا اسرائیل است و در آینده نزدیک هم کشورهایی مانند امارات متحده عربی که با اجبار و زور آمریکایی‌ها ارتباط خود با اسرائیل را علنی کردند به جز سیطره بیشتر اسرائیل بر این کشورها و حقارت آنها چیز دیگری نخواهد بود. سناریویی که آمریکا برای دیگر کشورها از جمله لبنان و سوریه و ... چیده است و اخیرا «امانوئل مکرون» رئیس جمهور فرانسه برای اجرا کردن همین پروژه به لبنان بعد از انفجار مهیب بیروت سفر کرد.        انتهای پیام/      

منبع: دانا

کلیدواژه: رئیس جمهور صربستان آمریکایی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۰۲۴۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترامپ: من تجربه بدی با نتانیاهو دارم

رئیس‌جمهور پیشین آمریکا در مصاحبه با مجله تایم بار دیگر با تأکید بر حمایت پروپا قرص خود از رژیم صهیونیستی، لفاظی‌های پیشین خود درباره جمهوری اسلامی را تکرار کرد.

به گزارش فارس، ترامپ در پاسخ به سؤال خبرنگار تایم در خصوص وفاداری به تل‌آویو گفت «من خیلی به اسرائیل وفادار بوده‌ام؛ وفادارتر از هر رئیس‌جمهوری. من بیش از هر رئیس‌جمهوری برای اسرائیل کار کرده‌ام».

وی در حالی که مدعی شد اگر رئیس‌جمهور آمریکا بود، هرگز جنگ غزه رخ نمی‌داد، ادامه داد که اگر هرگونه درگیری بین جمهوری اسلامی ایران و تل‌آویو رخ دهد، از رژیم صهیونیستی حمایت نظامی خواهد کرد.

ترامپ گفت «من کمک نظامی به اسرائیل را متوقف یا شرطی نخواهم کرد. بله همچنان از اسرائیل حمایت می‌کنم».

رئیس‌جمهور جنجالی پیشین آمریکا ادامه داد «اگر اسرائیل و ایران وارد جنگ شوند، آمریکا از تل‌آویو حمایت نظامی می‌کند. بسیاری بر این باورند که احتمال یک حمله تشریفاتی بین ایران و اسرائیل وجود دارد که اگر اینطور باشد خوب است و چیز بدی نیست. به هرحال پاسخ آری است اگر ایران به اسرائیل حمله کند، ما آن‌جا [در کنار رژیم صهیونیستی]خواهیم بود».

ترامپ همچنین به پاره کردن برجام و در پیش گرفتن فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی اشاره کرد و گفت «نتانیاهو به اوباما التماس کرد که با ایران توافق نکند، اما من به توافق با ایران پایان دادم. هیچ رئیس‌جمهوری آن‌چه را که من انجام دادم برای اسرائیل انجام نداد. من مالکیت اسرائیل بر بلندی‌های جولان را به رسمیت شناختم».

وی با انتقاد از سیاست بایدن در قبال ایران ادامه داد «دولت بایدن اگر باهوش و پرانرژی بود به جای آن‌که به دنبال پیگرد قانونی ترامپ باشد، به دلیل وضعیت بدی که دارند با ایران توافق می‌کردند. آن‌ها باید با ایران توافق می‌کردند».

ترامپ با اشاره به این‌که نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به دلیل تحولات غزه محبوبیت ندارد، گفت «من می‌گویم آن‌چه که در هفتم اکتبر رخ داد، هرگز نباید اتفاق می‌افتاد».

وی سپس گفت «من تجربه بدی با بی بی بی (نتانیاهو) دارم که به (سردار) سلیمانی مربوط می‌شود، زیرا همانطور که می‌دانید او درست لحظاتی قبل از حمله کنار رفت.. قرار بود مشترک انجام شود و یکدفعه به ما گفته شد که اسرائیل این کار را انجام نمی‌دهد و من در این خصوص خوشحال نبودم و هرگز فراموش نمی‌کنم».

ترامپ با این‌حال مدعی شد که اگر رئیس‌جمهور بود «هرگز جنگ غزه رخ نمی‌داد و حماس هیچ پولی نداشت».

وی سپس از عملکرد رژیم صهیونیستی در جنگ غزه انتقاد کرد و گفت «اسرائیل یک کار خیلی بد کرد و آن در زمینه روابط عمومی است... اسرائیل نباید هرشب تصاویری از ساختمان‌های درحال سقوط در غزه که با حضور افرادی که در آن هستند، بمباران می‌شود، پخش می‌کرد، اما این کار را می‌کنند».

ترامپ با تکرار ادعا‌های پیشین خود گفت «در دوران ریاست‌جمهوری من، تروریسم بسیار اندکی وجود داشت... چهار سال بدون تروریسم داشتم. ایران پولی نداشت که به کسی بدهد! داعش ۱۰۰ درصد از بین رفته بود، اما حالا در حال بازگشت است».

دیگر خبرها

  • ترامپ: من تجربه بدی با نتانیاهو دارم
  • شرط ترامپ برای کمک به اوکراین پس از ورود به کاخ سفید
  • ترامپ برای کمک به کی‌یف شرط گذاشت
  • کاخ سفید: از تلاش چین برای برقراری امنیت در منطقه استقبال می‌کنیم
  • واکنش کاخ سفید به تسخیر دانشگاه کلمبیا توسط دانشجویان
  • ترامپ: اگر رئیس جمهور بودم هرگز جنگ غزه راه نمی افتاد
  • بایدن: آمریکا، مصر و قطر درباره توافق آزادی گروگان‌ها و آتش‌بس غزه همکاری خواهند کرد
  • بایدن: آمریکا٬ مصر و قطر درباره توافق آزادی گروگان‌ها و آتش‌بس غزه همکاری خواهند کرد
  • ترامپ خطاب به دانشجویان حامی فلسطین در آمریکا: اعتراضات را متوقف کنید، همین الان!
  • واکنش ترامپ به اعتراضات حمایتی از فلسطین در آمریکا