Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- وزیر نیرو گفت: موقعیت تعارض منافع یا به اصطلاح دقیق‌تر «ناسازگاری علاقه‌ها» (Conflict Of Interests‌) در هر سازمان و هر سطحی قابل بروز و ظهور است، اما باید تلاش کنیم خود را در این شرایط قرار ندهیم، چرا که منشا هر گونه فساد اداری است.

به‌گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو، «رضا اردکانیان» روز یکشنبه در نشستی با عنوان «تعارض منافع در صنعت آب و برق» که با حضور مدیران عامل شرکت‌های مادر تخصصی صنعت آب و برق و ارتباط ویدئو کنفرانسی با مدیران عامل شرکت‌های زیرمجموعه وزارت نیرو در سطح کشور برگزار شد، افزود: بروز تعارض و تضاد بین منافع و علایق فردی و سازمانی شرایطی است که در هر سطحی از وزیر تا کارشناس یک مجموعه امکان ظهور دارد و در این زمینه معنی اصطلاح تعارض منافع کامل نیست، چرا که برخی وقت ها از این موقعیت‌ها سوء استفاده‌ای انجام نمی‌شود به همین خاطر «ناسازگاری علاقه‌ها» می‌تواند واژه ای بجا و معادل ملموسی برای این موضوع باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر دوری از موقعیت ناسازگاری علاقه‌ها، گفت: فرد مسوول باید شرایط خود را به شکلی تنظیم کند که در شرایط ناسازگاری علاقه‌ها قرار نگیرد.

وزیر نیرو ادامه داد: امروز در کشور ما و دیگر کشورهای جهان، گرفتن یک پست دولتی ناشی از این نگاه است که تعداد زیادی از افراد در آزمونی همچون کنکور مسابقه می‌دهند که موقعیت شغلی در دولت پیدا کنند برای این مسابقه بدهند که در آنجا چیزی را کسب کنند. ما در مورد این افراد و چنین نگاهی در خصوص تعارض منافع نداریم.

اردکانیان با تاکید بر اینکه به هیچ وجه منظور من این نیست که در کشور و فرهنگ خودمان چنین مباحثی را نداریم، افزود: وقتی می‌گوییم تعارض منافع، از منفعت یک تلقی داریم که به واسطه آن خیلی از موقعیت‌ها که «ناسازگاری علاقه‌ها» است بگوییم تعارض منافع نداریم و استفاده‌ای نمی‌کنیم. تضاد، به معنی مغایرت و تعارض در معنای ناسازگاری است و این دو یکی نیست.

اردکانیان گفت: در سازمان دولت این گونه ترجمه شده که وقتی علاقه‌های شما به عنوان شخص حقیقی با علاقه‌های سازمان‌ که شما شخص حقوقی آن هستید، ناسازگار شد، شما در موقعیت ناسازگاری علاقه‌ها قرار گرفته‌اید.

وی افزود: برخی‌ها استفاده از موقعیت حقوقی برای شخص حقیقی را ناسازگاری علاقه می‌دانند در حالی به این شکل نبوده و این موقعیت خود یک جرم تلقی شده که نیازمند قانون واضح است.

اردکانیان گفت: برای کسانی که دولت را یک غنیمت و فرصت شغلی در آن، مدیریت، عضو هیات مدیره، مدیرعاملی و پست وزارت آن را یک سهمی از آنچه در این مبارزه عایدشان شده تلقی نمی‌کنند و آن را یک حق عامه می‌دانند فرض و واجب است که موقعیت‌های ناسازگاری علاقه‌ها را شناسایی و از آن دوری کنند.

وی افزود: آب و برق از نظر دستگاه‌های نظارتی جزو سالم‌ترین‌ها هستند اگر به نقطه‌ای رسیدیم که فساد در سازمان ما بروز کرد یعنی از داستان ناسازگاری علاقه‌ها رد شدیم. این برای زمانی است که می‌خواهیم پیشگیری کنیم و مدیران شایسته خود را در معرض و موقعیت لرزیدن و انحراف قرارشان ندهیم و قرار نگیرند؛ این یک روش پیشگیرانه است و این، سیستم را ایمن سازی می‌کند.

وزیر نیرو تاکید کرد: در این دوره مدیریتی لازم است که توانایی مدیریت این ناسازگاری را بتوانیم تعریف کرده و آن را در انتخاب‌ها و انتصاب‌ها ملاک عمل قرار دهیم.

اردکانیان با بیان اینکه همه توسعه‌ها، سازه‌ای نیست و اصل توسعه، توسعه مدیریت انسانی است،اظهار داشت: این ارزش‌های اخلاقی و نگاه به دولت، شاخصه‌های توسعه یافتگی خواهد بود لذا لازم است که کارگروهی را در ستاد برای این موضوع داشته باشیم و کار این گارگروه بخشی هم تولید مبانی باشد و لازم است تولید مطلب کرده و انتشار یابد و اگر در جایی به مصادیق روشنی رسیدیم بخشنامه کرده و دستورالعمل می‌دهیم.

اردکانیان گفت: دفتر امور مجامع ما هم این را مونیتور و به مجمع گزارش می‌کند و اگر لازم باشد به عنوان شاخص عملکرد مدیران انجام می دهیم. می‌شود از مواردی که همه روی آن اتفاق نظر داریم که باید جلوی آنها را گرفت شروع کنیم و نقش پیشگیرانه آن در سالم کردن و سالم نگه داشتن محیط کار محقق کرد.

وزیر نیرو همچنین با اشاره به تاکید دو هفته پیش رهبر معظم انقلاب در نشست هیات دولت در خصوص طرح‌های پویش #هرهفته_الف_ب_ایران گفت: نفس اشاره به فعالیت همکاران در فرمایش معظم‌له موجب دلگرمی و افتخار است.

وی افزود: درک همه ما هم از این اشاره آن است که بیش از پیش متعهد هستیم به این وعده امسال هم وفا کرده و با وجود همه محدودیت‌ها و چالش‌های پیش رو همه قدر این فرصت خدمت و دیده شدن آن را از منظر مردم و مقام معظم رهبری می‌دانیم و چنین فرصتی را از دست نخواهیم داد.

 

 ایرنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: تعارض منافع وزیر نیرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۰۳۱۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رژیم صهیونیستی خط قرمز امنیتی آمریکا است

«صادق کوشکی» استاد دانشگاه تهران در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با اشاره به برخورد خشن پلیس آمریکا با دانشجویان معترض به نسل‌کُشی رژیم صهیونیستنی در غزه، اظهار کرد: آمریکایی‌ها برای منافع ملی خود عرصه‌ای را تعریف کرده‌اند و در این عرصه، رژیم صهیونیستی جایگاه ویژه دارد؛ لذا امنیت رژیم صهیونیستی، جزء امنیت و منافع ملی آمریکا تعریف شده است.

وی افزود: وقتی منافع ملی آمریکا مطرح باشد، دولت آمریکا این موضوع را بر هر قاعده و قانون دیگر از جمله «مباحث حقوق بشری» مقدم می‌دارد.

کوشکی اضافه کرد: حرکت دانشجویان در آمریکا مخالف سیاست‌های کلان دولت آمریکا است و طبیعی است که با آن برخورد شود و این برخورد خشن هم صرفاً مربوط به امروز نیست؛ دولت آمریکا در جریان جنگ ویتنام با اعتراض‌های دانشجویی علیه این جنگ برخورد خشن داشت.

استاد دانشگاه تهران تاکید کرد: آمریکایی‌ها نسبت به امنیت و منافع ملی‌شان، با هیچ کسی تعارف ندارند و حتی از آسیب‌زدن به معترضین ابا نمی‌کنند؛ در این راه حتی قوانین دست دولت آمریکا را باز گذاشته است؛ یعنی اینگونه نیست که اگر پلیس آمریکا دانشجویی را بازداشت کرد، آن پلیس مواخذه شده یا تحت فشار قرار بگیرد.

کارشناس مسایل سیاسی با اشاره به توجیه‌ها درباره برخورد خشن پلیس آمریکا با دانشجویان معترض گفت: اعلام می‌شود دلیل برخوردها در آمریکا این است که دانشجویان، در محل‌های ممنوعه چادر زده‌اند یا تحصن کرده‌اند؛ این دست توجیه‌ها فرعی است و اصل موضوع این است که دولت آمریکا اقدام هیچ قشری اعم از دانشجو و روشنفکر و سلبریتی و… علیه منافع و امنیت ملی را ابداً تحمل نمی‌کند.

کوشکی تصریح کرد: بنابراین کاملاً طبیعی است که دولت آمریکا دانشجویی را صرفاً به خاطر انتشار یک توییت درباره فلسطین از دانشگاه اخراج کند؛ چون رژیم صهیونیستی جزیی از خطوط قرمز «منافع و امنیت ملی آمریکا» محسوب می‌شود.

کد خبر 6093103

دیگر خبرها

  • معلمان منشا هر تحولی در جامعه هستند
  • ویدئو/ واکنش رئیس فدراسیون والیبال به غیبت موسوی و غفور در تیم ملی
  • آمریکا: برای حفظ منافع ملی با طالبان تعامل می‌کنیم
  • تعارض منافع مصوبه افزایش ظرفیت پزشکی وجود دارد؟
  • رژیم صهیونیستی خط قرمز امنیتی آمریکا است
  • گسترش سرمایه‌گذاری چین در آرژانتین
  • نامه رهبر انقلاب به دانشجویان منشا تحولات عظیم اروپا و آمریکا شد
  • جعل نام خلیج‌فارس کار انگلیسی‌هاست
  • رابطه زناشویی برنده و بازنده ندارد
  • مبارزه با فساد و تأمین امنیت روانی جامعه اولویت دستگاه عدلیه است