Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-05-05@19:49:06 GMT

بحران ترکیه و یونان به کجا می انجامد؟

تاریخ انتشار: ۱۶ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۰۴۶۱۶

به گزارش جام نیوز به نقل از العالم، وزارت دفاع ترکیه از آغاز رزمایش های این کشور در شمال قبرس با مشارکت نیروهای قبرس شمالی خبر داد که این رزمایش 5 روز ادامه دارد.

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه ضمن تأکید بر قدرت کشورش برای برچیدن اسناد و نقشه های ظالمانه و ناعادلانه، اعلام کرده است که آنکارا خود را برای هر سناریویی در دریای مدیترانه آماده کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارشناسان روابط بین الملل بر این عقیده اند که نمی توان گفت هدف رزمایش مشترک ترکیه و قبرس، جنگ یا مقدمه جنگ است بلکه هدف، اعمال فشار برای انجام مذاکرات بر سر مسائلی است که شاید اصلا ربطی به مرزهای آبی این کشور با یونان یا قبرس نداشته باشد بلکه موضوع آن، جستجو برای یافتن حدود موازنه های جدید است.

کارشناسان اعلام کردند شاید این شرایط به نوعی تنش و درگیری یا اختلاف بیانجامد و با توجه به موازنه های بین المللی شاید آمریکا زمانی در کنار ترکیه بایستد به گونه ای که روزی نه آنگونه که ترکیه می خواهد به نفع ترکیه باشد.

برخی تحلیلگران و ناظران نیز معتقدند تفکرات رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه ازابتدا برای اتحادیه اروپا ،کشورهای عضو پیمان اتلانتیک شمالی و هم پیمانانش تحریک آمیز بود بنابراین در صدد بالا بردن سقف برای دست یافتن به بیشترین نقاط قوت در مذاکرات است.

این کارشناسان افزودند: اردوغان در سخنرانی خود گفت خواهان بازگرداندن رویای امپراطوری عثمانی است و شاید در برخی اصلاحات در نقشه نفوذ ترکیه موفق شود اما در همه زمینه موفق نخواهد شد زیرا اردوغان هم پیمان وی نیست .

ناظران حوادث منطقه تاکید دارند فرانسه از ابتدا در موضوع درگیری های مدیترانه بی طرف نبود، فرانسه در همه درگیری های مدیترانه چه در لیبی، سوریه یا لبنان و امروز نیز در درگیری ترکیه و یونان دست دارد، فرانسه پدرخوانده توافق لوزان و دیگر توافق ها بود و فرانسوی ها خود را معمولا وکیل مدیترانه می دانند .

این درحالی است که تحلیلگران دیگر معتقدند روابط ترکیه و یونان تاریخی و روابطِ جنگ و انقلاب است زیرا امپراطوری عثمانی، یونان را اشغال کرد سپس یونان در جنگ جهانی اول مناطقی از ترکیه را اشغال و سپس ترکیه آن را آزاد کرد با نگاهی به نقشه ترکیه ،جزائر یونانی زیادی می بینیم که بسیار به آبهای منطقه ای خود نزدیک است.

اما اینان تاکید دارند ترکیه قدرت بزرگی نیست تا مداخله نظامی کند و ناوگان هایی به لیبی ارسال کند یا در سوریه و منطقه دیگری مداخله کند ترکیه برنامه های پنتاگون آمریکا را اجرا می کند.

این کارشناسان معتقدند یونان نیز می داند ترکیه نمی تواند وارد درگیری نظامی شود اگر چه ارتش ترکیه از نظر جنگنده ها و ناوگان دریایی از ارتش یونان بسیار قوی تر باشد اما امریکا نیز نمی خواهد دو هم پیمان خود در منطقه بجنگند یا درگیری نظامی داشته باشند زیرا به منافعش در منطقه زیان می زند.

ناظران معتقدند اردوغان ، برای اجرای طرحی اسلامی یا در خدمت به مسلمانان نیست و به زعم برخی از عربها برای خلافت تلاش نمی کند و وی و کشورش بستری برای پنتاگون و عموما امریکا هستند حتی روابط اسرائیل و ترکیه همواره ممتاز و جالب بوده و شاهد تحول نظامی صنعتی و امنیتی بوده است.

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: درگیری نظامی ترکیه یونان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۰۴۶۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اردوغان میزان تجارت پایان یافته ترکیه با رژیم صهیونیستی را ۹.۵ میلیارد دلار اعلام کرد

اردوغان درباره قطع روابط تجاری کشورش با رژیم صهیونیستی گفت: آنکارا به پایان دادن به تجارت ۹.۵ میلیارد دلاری خود با اسرائیل متوسل شد، زیرا دولت یهود در حال حاضر از حمایت کل غرب، به ویژه ایالات متحده، برخوردار است تا به اقدامات نظامی خود علیه فلسطینیان در غزه ادامه دهد.

به گزارش ایسنا، وزارت بازرگانی ترکیه روز پنجشنبه تایید کرد که این کشور تجارت با رژیم صهیونیستی را به طور کامل به حالت تعلیق درآورده است و این تصمیم تا زمانی که از ارسال بی وقفه کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه اطمینان حاصل نشود، لازم الاجرا خواهد بود.

اوایل روز جمعه، عمر بولات، وزیر بازرگانی ترکیه گفت که اقدامات محدودکننده تنها پس از آتش بس در غزه لغو خواهد شد.

رجب طیب اردوعان، رئیس جمهوری ترکیه درباره این تصمیم گفت: ما می‌خواستیم بدون عجله روند را ارزیابی کنیم و این گام را برداشتیم... کل غرب برای اسرائیل کار می‌کند. آنها برای اسرائیل کار می‌کنند، به ویژه ایالات متحده. همانطور که آنها سرمایه‌های خود را بسیج کردند، مردم فقیر و بدبخت فلسطین محکوم به این شدند که در برابر بمب‌های اسرائیلی بمیرند. ما نتوانستیم در مقابل این امر کاری نکنیم، بنابراین گام‌هایی برداشتیم و این در را بستیم.

بر اساس آمار تجارت خارجی ترکیه که توسط اسپوتنیک تحلیل شده است، این کشور در سال ۲۰۲۳ به ارزش ۵.۴ میلیارد دلار کالا به اسرائیل صادر و ۱.۶ میلیارد دلار کالاهای اسرائیلی وارد کرده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پایان روابط تجاری ترکیه ـ اسرائیل/ اردوغان در جنگ غزه به دنبال چیست؟
  • اردوغان: هدفمان مجبور کردن نتانیاهو به آتش بس است
  • اردوغان: به تجارت ۹.۵ میلیارد دلاری با اسرائیل پایان دادیم
  • واکنش رژیم صهیونیستی به تصمیم ترکیه برای تعلیق مبادلات تجاری
  • ادعای رژیم صهیونیستی درباره پاسخ به ترکیه برای قطع روابط تجاری
  • ادعای تل‌آویو درباره پاسخ به ترکیه برای قطع روابط تجاری
  • اردوغان میزان تجارت پایان یافته ترکیه با رژیم صهیونیستی را ۹.۵ میلیارد دلار اعلام کرد
  • اردوغان: دادوستد با اسرائیل را خاتمه دادیم
  • اردوغان سیاست ترکیه را «نرم» می‌کند
  • ترکیه بالاخره تمامی روابط تجاری خود با اسرائیل را قطع کرد