Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-07@13:24:04 GMT

کلید پوتین برای باز کردن قفل مذاکره ایران و آمریکا

تاریخ انتشار: ۱۷ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۰۵۸۵۴

کلید پوتین برای باز کردن قفل مذاکره ایران و آمریکا

ساعت 24 -کمتر از دو ماه پیش بود که محمد جواد ظریف به همراه پیام مهمی از سوی حسن روحانی برای سی‌امین بار طی هفت سال گذشته وارد مسکو شد؛ مذاکراتی که یک روز پس از آن گفتگوی تلفنی پوتین و ترامپ نیز اتفاق افتاد؛ گفتگویی در رابطه با برجام که به نقل از میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمان انرژی اتمی، دلگرم‌کننده و امید بخش بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برآیند گفتگوهای متعدد تلفنی پوتین با ترامپ، مرکل و ماکرون نشان می‌دهد که این بار روسیه اصلی‌ترین بازیگر برای حل بحران برجام و کاهش تنش میان ایران و آمریکا است.پوتین از یک سو پیشنهاد برگزاری نشست شورای امنیت با حضور سران ایران و آمریکا را مطرح کرد و اندکی بعد لاوروف از آمادگی روسیه برای گفتگوی مستقیم میان تهران و واشنگتن خبر داد؛ ابتکار عمل‌هایی که اندک مدتی مانده به انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا مطرح شده است.

سفر پوتین به نیویورک مهم است

اگرچه به نظر می‌رسد که به دنبال خروج آمریکا از برجام،‌ حاکمیت و دولت در جمهوری اسلامی چشم به انتخابات آمریکا دوخته و امید خویش را برای خروج از این وضعیت به پیروزی جو بایدن گره زده است،‌ اما از سوی دیگر وضعیت میان مسکو و واشنگتن نیز متفاوت است. نشریه تایمز پانزدهم ژوئیه در مقاله‌ای مدعی شد که ترامپ درخواست کرده است تا قبل از انتخابات با همتای روس خود دیدار داشته باشد؛ موضوعی که در گفتگوی تلفنی ماه گذشته‌ لاوروف و پمپئو نیز بار دیگر مطرح شد.

از سوی دیگر، هفتاد و پنجمین مجمع عمومی سازمان ملل در حالی طی ماه جاری میلادی برگزار می‌شود که سخنرانی‌ها به صورت ویدئوهای ضبط شده خواهد بود، اما سران کشورها در صورت تمایل می‌توانند حضور یابند. امسال برخلاف رویه‌ی سال‌های گذشته، پوتین در روز ۲۲ سپتامبر در مجمع عمومی سخنرانی خواهد داشت، درست در همان روزی که روحانی و ماکرون نیز سخنرانی‌هایشان به صورت آنلاین پخش خواهد شد. اگرچه لاوروف همچون سال‌های گذشته به نمایندگی از روسیه به نیویورک می‌رود، اما در رابطه با سفر پوتین شنیده‌های گوناگونی وجود دارد. گفته می‌شود رئیس‌جمهور روسیه به احتمال زیاد پس از پنج سال رهسپار آمریکا خواهد شد؛ موضوعی که به نظر می‌رسد قطعی شدن آن با انجام مذاکراتی ویژه در سازمان ملل در ارتباط باشد.

از این رو می‌توان از یک سو ابتکار عمل گفتگوی مستقیم میان ایران و آمریکا را به دولت ترامپ نسبت داد،‌ چرا که به دنبال آن است تا از آن به عنوان یک ابزار تبلیغاتی در واپسین روزهای رقابت‌های انتخاباتی استفاده کند و دیدار با با رئیس‌جمهور ایران (برای اولین بار در تاریخ روابط دو کشور) را به عنوان برگ برنده در مقابل دموکرات‌ها رو کند. البته از سوی دیگر باید به این نکته نیز توجه داشته باشیم که تحریم‌های نفتی آمریکا که تهران از آن با عنوان جنگ اقتصادی یاد می‌کند، شرایط سختی را برای ایران پدید آورده است و روحانی و وزیر خارجه‌ او که روزگاری برجام را درمان همه‌ مشکلات می‌دانستند، نه تنها با یک قرارداد بی روح مواجه شده‌اند، بلکه از سوی دیگر با مکانیسم ماشه‌ آمریکا به موجب همین توافقنامه روبرو هستند که کارزار را برای آنها بسیار سخت‌تر از امروز می‌کند. البته در این میان دولت ایران با منتقدینی روبرو است که در کنار دلواپسان و اصولگرایان تندرو به ساختار حقوقی برجام ایراد وارد کرده و وعده و وعیدهای دولت را متناقض با شرایط کنونی می‌دانند و تیم مذاکره کننده‌ را به موضوعات مختلفی متهم می‌کنند. از این منظر، این ابتکار عمل می‌تواند از سوی دولت ایران نیز باشد،‌ چرا که آنها به خوبی می‌دانند شرط خروج از این شرایط مذاکره با آمریکا است،‌ اما از طرفی با چراغ قرمزهای داخلی برای گفتگو با غرب مواجه هستند؛ اگرچه از سوی دیگر به خوبی نگاه مثبت حاکمیت و جریان‌های وابسته به آن برای تعامل با روسیه و چین را می‌دانند. در این میان چین که روابط مناسبی با ایالات متحده ندارد، اما روسیه گزینه‌ی مناسبی است که مذاکره از بستر آن انجام شود. بدین ترتیب در تلاش هستند تا مذاکره با آمریکا را از مسیر نگاه به شرق پیش ببرند.

در همین رابطه ایرینا کودریاشوا، در گفتگو با یورونیوز فارسی معتقد است: «ابتکار عمل این پیشنهاد از سوی روسیه است، چرا که این موضوع پیشتر نیز بارها از سوی پوتین و لاوروف مطرح شده بود. منافع روسیه در این گفتگوها، محدودکردن مسابقات تسلیحاتی و ایجاد سیستم‌های امنیتی جهانی است؛ البته این موضوع نیز مهم می‌باشد که شریک روسیه در خاورمیانه تحت تحریم‌های بی‌رحمانه‌ی آمریکا قرار نگیرد.» این استاد دانشگاه وزارت خارجه روسیه در رابطه با احتمال دیدار سران ایران و آمریکا افزود: «اگرچه ترامپ به شدت به دنبال دیدار با پوتین است،‌ اما نباید فراموش کنیم که این اقدام سبب می‌شود که دموکرات‌ها او را به خیانت به منافع ملی متهم کنند و در هر صورت روسیه به عنوان عضو شورای امنیت، هر قطعنامه‌ای ضد ایران را وتو خواهد کرد. به اعتقاد وی ترامپ می‌داند که جمهوری اسلامی با کاپیتولاسیون موافقت نمی‌کند، بنابراین این ترامپ است که نمی‌خواهد با روحانی دیدار کند، چرا که حرفی برای گفتن ندارد.»

از سوی دیگر یوری پچتا نیز ایده‌ی این طرح را روسیه می‌داند و معتقد است: «باید ریشه‌ی ابتکار عمل مسکو برای گفتگوی مستقیم میان تهران و واشنگتن را در طرح مفهوم امنیتی جمعی در خلیج فارس جستجو کنیم که سال گذشته از سوی روسیه برای کاهش تنش‌ها در منطقه‌ی خلیج‌فارس و خاورمیانه مطرح شد. مسکو در گذشته نیز تلاش خود برای مهیا شدن گفتگو میان ایران و آمریکا را ثابت کرده است و آقای لاوروف نیز در ژانویه‌ی سال جاری در بازدید از سریلانکا تلاش رئیس‌جمهور فرانسه و نخست‌وزیر ژاپن در این رابطه را مثبت ارزیابی کرد. به هر حال ما باید توجه داشته باشیم که این تلاش‌ها در صورت علاقه‌ی واقعی طرفین برای گفتگو به نتیجه خواهد رسید.» این استاد دانشگاه دوستی ملل روسیه با تاکید بر مزیت استراتژیک برای همه‌ی طرف‌ها و ایجاد روند همکاری میان کشورهای حاشیه ‌خلیج فارس و بازیگران فرامنطقه‌ای نظیر آمریکا، روسیه و چین افزود: «اکنون برای ایران زمان مناسبی است تا از بازگشت تحریم‌های بین‌المللی جلوگیری کند؛ همچنین یک فرصت طلایی است تا ترامپ نقطه‌ قوتی در سیاست خارجی خود به نمایش بگذارد و نتیجه‌ی انتخابات را به سود خود سنگین کند.» وی در رابطه با دیدار احتمالی سران روسیه و آمریکا نیز گفت: «اطلاعات متناقضی در رابطه با این موضوع وجود دارد،‌ اما در صورتی که این دیدار صورت پذیرد به نظر می‌رسد که موضوع تمدید پیمان 'منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد' (INF) در دستور کار باشد. البته در صورتی که تمایلی از روسای جمهور ایران و آمریکا وجود داشته باشد،‌ این دلیل مناسبی برای سفر پوتین به نیویورک خواهد بود.»در پایان باید به این نکته‌ لاوروف در زمان مطرح کردن طرح حمایت روسیه از گفتگوی مستقیم میان تهران و واشنگتن نیز توجه داشت که تاکید کرد همیشه بهتر است شکایت خود را بدون واسطه بیان کنیم و به طور مستقیم به پاسخ‌ها گوش دهیم. این موضوع نشان می دهد که اگر چه مسکو برای فراهم‌ آوردن چنین بستری تلاش می‌کند، اما به دنبال آن است که نقش پیام‌رسان برای طرفین را نداشته باشد و به آتش‌نشان آتش منافع آنها تبدیل نشود.اگرچه باید بپذیریم که در شرایط کنونی، کرملین یک بازی برد-برد را در این راهبرد خویش دنبال می‌کند؛ هم به دنبال موفقیت ترامپ در انتخابات است و هم رفع تحریم‌ها از ایران و تنش در خاورمیانه و تثبیت اقتدار خویش به عنوان فصل‌الخطاب بحران‌های خاورمیانه. روسیه در این میان درصدد است تا موقعیت و نفوذ خویش به عنوان یک قدرت فرامنطقه‌ای و دست بالایی همچون سازمان ملل که به دنبال صلح در عرصه‌ بین‌الملل است را نیز به نمایش بگذارد و حل دیگر بحران‌ها نظیر سوریه، یمن و افغانستان را نیز به نام خود گره بزند.

منبع: ساعت24

کلیدواژه: احمدی نژاد گفتگوی مستقیم میان ایران و آمریکا سوی دیگر برای گفتگو ابتکار عمل تحریم ها مطرح شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۰۵۸۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیام پوتین به غرب در آیین تحلیف

 

به گزارش تابناک از رسانه‌های روسیه، ولادیمیر پوتین این سخنان را روز سه‌شنبه پس از آنکه برای پنجمین بار در آیین رسمی تحلیف در کاخ کرملین به عنوان رئیس‌جمهوری روسیه سوگند یاد کرد، سخنانی که با یادکردی از نیروهای روسیه در حال نبرد در عملیات نظامی ویژه در اوکراین آغاز شد.
رئیس‌جمهوری روسیه در سخنان خود گفت:‌ ما از گفت و گو با کشورهای غربی دوری نمی‌کنیم؛ انتخاب با آنها است که آیا می‌خواهند در آینده جلوی توسعه روسیه را بگیرند و می‌خواهند که ما را محدود کنند و فشار بیاورند یا اینکه می‌خواهند راهی برای رسیدن به صلح و همکاری را در پیش بگیرند.


پوتین خاطرنشان کرد:‌ گفت‌وگو درباره ثبات استراتژیک و امنیت ممکن است اما این امر از راه دیکتاتوری و از بالا نگاه کردن قابل انجام نیست.
رئیس‌جمهوری روسیه تأکید کرد:‌ این مسائل تنها با گفت و گو در شرایط مساوی و عادلانه و بر پایه جستجوی منافع مشترک، قابل حل خواهد بود.
وی در ادامه خاطرنشان کرد:‌ روسیه به تلاش خود برای دستیابی به جهان چندقطبی و سیستم و فرایند عادلانه در مدیریت جهان ادامه خواهد داد.
پوتین همچنین گفت: ما آماده هستیم که روابط دوستانه خود را با کشورهای مختلف گسترش دهیم که روسیه را به عنوان یک شریک منصف می‌بینند.

اهمیت امنیت و انسجام روسیه


بخش دیگری از سخنان پوتین در آیین سوگند به عنوان رئیس‌جمهوری روسیه، درباره مسائل داخلی این کشور بود که تأکید بر اتحاد، ارزش‌های اخلاقی، خانوادگی و ملی در آن برجسته بود.


رئیس‌جمهوری روسیه خطاب به مردم این کشور گفت: به شما اطمینان می‌دهم که اهمیت امنیت ملت برای من از هر چیزی بالاتر خواهد بود و قدرت منسجم میلیون‌ها نفر از مردم روسیه، یک نیروی عظیم ایجاد می‌کند که سرنوشت کشور را تعیین می‌کند.
وی ادامه داد: این فقط خود ما هستیم که سرنوشت روسیه را برای نسل کنونی و آینده تعیین می‌کنیم.

روسیه از دوره سخت کنونی گذر خواهد کرد


پوتین خطاب به شهروندان روسیه افزود: شما شهروندان روسیه حقیقت کشور و ایمانی که به کشور دارید را نشان‌ داده‌اید، زمان‌هایی بود که ما آزمایش‌های سختی را با هم پشت سر گذاشتیم و من در خودمان این ارزش‌های تاریخی را می‌بینم و ما همیشه آزادی، ارزش‌های اخلاقی و ملی‌مان را انتخاب کرده‌ایم.
وی ادامه داد: من اطمینان دارم که از این دوره سخت گذر می‌کنیم، قوی‌تر از قبل خواهیم شد و برنامه‌های آینده و پروژه‌ها را به صورت کامل باری دستیابی به اهدافمان پیاده خواهیم کرد که این کار با حمایت مردم انجام خواهد شد.
رئیس‌جمهوری روسیه ابراز اطمینان کرد که در دولت آینده این کشور به ریاست وی، ارزش‌های خانوادگی و اخلاقی در تمام سطوح دولت مورد توجه خواهد بود و طرح‌ها برای توسعه مناطق مختلف در کشور وافزایش کیفیت زندگی و رفاه خانواده‌های روسی باید ادامه یابد.

باید از نو بسازیم برای حرکت به جلو


پوتین در ادامه سخنانش خطاب به شهروندان روسیه گفت: ما باید درس‌های گذشته را به یاد بیاوریم و از ارزش های اخلاقی‌مان فاصله نگیریم. به همین دلیل است که سیستم سیاسی و اجتماعی ما باید خیلی محکم و انعطاف پذیر نسبت به هر چالش و تهدیدی باشد که ممکن است در آینده با آن روبرو شویم.
وی ادامه داد:‌ همه فعالیت‌های دولت روسیه در راستای دستیابی به هدف کشوری مستقل و رو به رشد باشد و در این راستا باید ساختار دولتی ما انعطاف‌پذیر باشد و فرایندها را برای حرکت رو به جلو از نو بسازیم.


وی خاطرنشان کرد: در جهانی که روز به روز در حال تغییر است. ما باید به سیستمی برسیم که هر روز رقابت‌پذیری‌مان را بالاتر ببریم.
رئیس‌جمهوری روسیه از اعتماد، صداقت، نظم و جوانمردی به عنوان ارزش‌های متعالی یاد کرد و گفت: ما باید برای ۱۰ سال آینده، باید یک ساختار رو به رشدی را ایجاد و نسل جوانی را تربیت کنیم که در آینده، قدرت روسیه را افزایش خواهند داد. آینده روسیه متعلق به آنها خواهد بود.
وی ادامه داد: در این مسیر باید از رسم و رسوم تمام اقوام که در تمام سرزمین روسیه زندگی می‌کنند و نیز از فرهنگ کشور چند ملیتی خود دفاع کنیم.

تلاش می‌کنم که شایسته اعتماد ملت باشم
پوتین که در این آیین برای پنجمین بار به عنوان رئیس‌جمهوری روسیه سوگند یاد کرده بود،‌ گفت:‌ تمام تلاش خود را انجام خواهم داد که شایسته اعتماد ملت روسیه باشم و در این مسیر از تمام ظرفیت‌ها و توانمندی‌های دولت استفاده می‌کنم و تأکید دارم که نتیجه اقدامات ما به اتحاد و انسجام ما و تلاش مشترک ما برای دفاع از وطن و تقویت آن بستگی دارد.
رئیس جمهوری روسیه خطاب به شهروندان این کشور گفت: ما در قبال اجداد و تاریخ چندهزار ساله خود مسئولیت داریم؛ در وهله اول،‌همیشه اجداد ما می‌دانستند که دستیابی به اهداف بزرگ،‌ تنها با هم و کنار هم بودن امکان پذیر است.
وی ادامه داد: آنها توانستند به کشور قدرتمندی برسند که الهام بخش ما است و ما صد در صد به جلو نگاه می‌کنیم و تلاش می کنیم که طرح‌های جدیدی را پیاده کنیم که توسعه و رشد ما را پویاتر می‌کند.
پوتین گفت: ما متحد هستیم و یک ملت عظیم هستیم و با هم از پس تمام آزمایشات و سختی‌ها بر می‌آییم و با هم پیروز خواهیم شد.


ولادیمیر پوتین روز سه‌شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ در آیینی در کاخ کرملین برای پنجمین بار به عنوان رئیس‌جمهوری روسیه سوگند یاد کرد تا به صورت رسمی، دوره جدید ریاست‌جمهوری خود را آغاز کند.


پوتین پیش از این، چهار بار در آیین تحلیف،‌ برای دفاع از قانون اساسی روسیه سوگند خورده بود.


در سال ۲۰۰۰ میلادی، ۵۲.۹۴ درصد از روس ها به نامزد ۴۷ ساله آن زمان رای دادند، در سال ۲۰۰۴ میلادی، ۷۱.۳۱ درصد واجدان شرایط شرکت در انتخابات، در سال ۲۰۱۲ میلادی ۶۳.۶ درصد و در انتخابات سال ۲۰۱۸ میلادی ۷۶.۷ درصد به وی رأی دادند.
در هشتمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری روسیه که مارس ۲۰۲۴ ( ۲۵ تا ۲۷ اسفند ۱۴۰۲) برگزار شد،‌ پوتین با رکورد رأی ۸۷.۲۸ در انتخابات ریاست‌جمهوری این کشور باری دیگر به عنوان رئیس‌جمهوری، عهده‌دار این مسئولیت شد.

سخنگوی ریاست جمهوری روسیه در حاشیه آیین تحلیف رئیس‌جمهوری این کشور گفت: در مجموع حدود ۲ هزار و ۶۰۰ نفر به مراسم تحلیف پوتین دعوت شده بودند.
دیمیتری پسکوف درباره تصمیم سفرای برخی از کشورها مبنی بر عدم حضور در مراسم تحلیف پوتین اظهار داشت: این تصمیم آنها است، مراسم تحلیف در درجه اول برای شهروندان روسیه است.

براساس قانون فدراسیون روسیه، پس از روی کار آمدن رئیس جمهور جدید، کابینه وزیران باید استعفا دهد و پس از آن، در مدت ۲ هفته نخست وزیر تعیین می‌شود و ۲ هفته پس از معرفی نخست‌وزیر، باید کابینه جدید تشکیل شود.
والنتینا ماتوینکو رئیس شورای فدراسیون (مجلس علیا) روسیه در این پیوند اعلام کرد:‌ فهرست گزینه‌های پیشنهادی وزیران تا ۱۵ مه (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) ارائه و در پارلمان بررسی می شود.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • سعید لیلاز: افشای فایل صوتی ظریف، عمدی بود
  • آنچه در مراسم تحلیف «پوتین» گذشت+ فیلم
  • پیام پوتین به غرب در آیین تحلیف
  • پوتین: سرنوشت روسیه را ما خودمان و تنها خودمان تعیین خواهیم کرد
  • پوتین برای پنجمین بار رئیس‌جمهور روسیه شد+ فیلم
  • پوتین دستور آغاز رزمایش هسته‌ای را صادر کرد
  • رهبر دموکرات‌های مجلس نمایندگان آمریکا از احتمال دخالت نظامی در اوکراین خبر داد
  • رهبر دموکرات سنا از احتمال اعزام نظامیان آمریکایی به اوکراین خبر داد
  • بورل: همه اعضای اتحادیه اروپا روسیه را «تهدید» نمی‌دانند
  • مسکو از جنگ ایران و اسرائیل چه بهره‌ای برد؟ روسیه تمام تخم‌مرغ‌هایش را در سبد ایران نمی‌گذارد