Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@10:57:15 GMT

فعالیت‌های معدن‌کاوی روی نبض‌ کشور

تاریخ انتشار: ۱۷ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۰۶۱۷۱

فعالیت‌های معدن‌کاوی روی نبض‌ کشور

یک فعال محیط زیست ضمن انتقاد از فعالیت‌های معدن‌کاوی به‌عنوان اقدامی که مخاطرات زیست محیطی بسیاری به‌همراه دارد، گفت: بسیاری از فعالیت‌های معدن‌کاوی‌ روی نبض‌های حیاتی کشور از جمله کوه‌ها، رودها، جنگل‌ها و مراتع ارزشمند صورت‌ می‌گیرد و زمانی‌که روی نبض حیاتی یک سرزمین چنین فعالیت‌هایی انجام می‌شود حیات آن سرزمین به مخاطره می‌افتد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسعود امیرزاده در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه اینکه ایران به لحاظ بحران‌های زیست محیطی شرایط خوبی ندارد، اظهار کرد: بحران‌های زیست محیطی کشور تنها منحصر به مساله آب نیست بلکه متوجه مسائلی از جمله خاک، پوشش‌های گیاهی، جمعیت جانوری و ذخایر ژنتیکی نیز می شود. از این رو تمام داده‌ها حاکی از این است که ما در وضعیت بحرانی زیست محیطی به‌سر می‌بریم و تداوم اقداماتی از جمله فعالیت‌های معدن‌کاوی وضعیت زیست محیطی کشور را به سمت نقطه بازگشت ناپذیری هدایت می‌کند.

وی ادامه داد: باید بپذیریم که طبیعت دارای یک نظام و سامان مخصوصی است که در بستر خود امکان حیات را فراهم می‌کند اما چند سال است که نگاه ما به طبیعت به‌عنوان بستری که در آن حیات جریان دارد تغییر کرده است و به‌جای بهره‌مندی از مواهب طبیعت به جان آن افتاده‌ایم.

این فعال محیط زیست همچنین با اشاره به بحران آب در کشوراظهار کرد: آن‌چه در فضای رسانه‌ای و در بین مردم به طبیعت خواری معروف است شامل کوه‌خواری، جنگل‌خواری، زمین‌خواری، دریا خواری و رود خواری می‌شود و طبیعت‌خواری در حوزه معدن‌کاوی نیز اتفاق می‌افتد این در حالیست که ما به عنوان کشوری که دچار بحران آب هستیم برای ادامه حیات چه در گذشته و چه در آینده به وجود کوه‌ها به‌عنوان منابع تامین آب چشمه‌ها وابسته‌ایم اما به‌جای حفاظت از این کوهستان‌ها و بهره‌مندی از رودها، چشمه‌ها و پوشش گیاهی کوهستان‌ها در حال تخریب پیکره آن‌ها هستیم.

توسعه اقتصادی و ایجاد اشتغال بهانه‌هایی برای فعالیت‌های معدن کاوی است

امیرزاده اشتغال‌زایی و توسعه اقتصادی را یکی از توجیهات فعالیت‌های معدن‌کاوی برشمرد و توضیح داد: بسیاری از معدن‌کاوان که متاسفانه مورد حمایت برخی سیاسیون و مراکز قدرت هستند به بهانه ایجاد اشتغال و توسعه اقتصادی برای جوامع محلی فعالیت‌های معدن‌کاوی را توجیه می‌کنند در حالی که گزارش‌های مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی و مراکز بی‌طرف نشان می‌دهد زمانی‌که فعالیت‌های معدن‌کاوی در یک منطقه‌ای صورت می‌گیرد معیشت بومی، پایدار و هزاران ساله جوامع محلی دچار مخاطره و از این رو معدن‌کاوی در دراز مدت باعث نابودی معیشت‌های بومی می‌شود.

ساخت حقوقی در رابطه با معدن‌کاوی بسیار ضعیف و یک طرفه است

این فعال محیط زیست همچنین ضمن انتقاد از ابهام در سیر قانونی صدور مجوز معدن‌کاوی، تصریح کرد: یکی از بخش‌هایی که می تواند در آن فساد رخ دهد فعالیت معدن‌کاوی است چرا که مشخص نیست مجوزهای معدن‌کاوی به چه نحوی صادر یا  به چه کسانی داده می‌شود و سیر قانونی صدور مجوزهای آن چگونه و در کجاها طی شده است.

وی با اشاره به ضعف حقوقی در زمینه فعالیت‌های معدن‌کاوی معتقد است که متاسفانه قوانین در جهت حفظ محیط زیست و منابع طبیعی کشور ضعیف و یک‌طرفه به‌سود معدن‌کاوان طراحی شده است که نمونه آن قانون معادن است که با وجود بازنگری در سال‌های ۹۰، ۹۲ و سنوات گذشته باز به سود معدن‌کاوی و با عنوان توسعه اقتصادی و ایجاد اشتغال تدوین شد.

امیرزاده در پایان صحبت‌های خود ضمن تاکید بر ضرورت  تغییر نگرش نسبت به کوه‌های کشور گفت: زمانی‌که به طبیعت به‌عنوان یک جسم خام، بی‌جان و بی ارزش نگاه کنیم حاصل آن شرایط  فعلی زیست محیطی کشور خواهد بود بنابراین باید به یاد داشته باشیم که کوهستان‌های کشور موهبت الهی است و اگر این نگاه را نسبت به کوهستان‌ها و سایر منابع طبیعی کشور داشته باشیم هیچ‌گاه به خود اجازه نمی‌دهیم که آن‌ها را تخریب کنیم. از این رو لازم است با یک بینش صحیح در جستجوی راهکارها و روش‌هایی برای معیشت‌های پایدار و سازگار با طبیعت باشیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: معدن کاوی قانون معادن کوه خواری جنگل خواری توسعه اقتصادی کوهستان ها زیست محیطی محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۰۶۱۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امام جمعه شیراز : در مجلس ختم و فاتحه، موسیقی می‌نوازند / شراب‌خواری و قماربازی ضرر دارد / یک دانشمند گفته اگر نصف شراب‌فروشی‌ها تعطیل شود، به نصف بیمارستان‌ها نیاز نداریم

به گزارش صدای ایران از ایسنا،آیت‌الله لطف‌الله دژکام امروز (۱۴ اردیبهشت ماه) در نماز جمعه شیراز با بیان اینکه در ابعاد مختلف جنگ ترکیبی و جنگ نظامی سر و سامانی پیدا کرده است، گفت: تقریباً بیش از ۴۰ سال این جنگ به ما تحمیل شده است. رهبر معظم انقلاب به‌تازگی در دیدار فرماندهان نظامی کشور فرمودند که هر روز مستمر و مرتب باید در عرصه نظامی نوآوری داشته باشید، در غیر این صورت دشمن ما را شکست می‌دهد.

وی ادامه داد: همان‌طور که در جنگ نظامی به این جایگاه رسیده‌ایم که فرماندهان ما به «وعده صادق» می‌رسند، در جنگ اقتصادی و فرهنگی نیز باید به این جایگاه برسیم. به این معنی که آنقدر آمادگی داشته باشیم و ابزار نبرد اقتصادی و فرهنگی را فراهم کنیم که دشمن وقتی به ما حمله کرد، بتوانیم به آن پاسخ دهیم.

امام جمعه شیراز به مسأله سبک زندگی اسلامی پرداخت و گفت: در مقابل آن، سبک زندگی غیراسلامی را داریم. اسلام سبک زندگی عاقلانه‌ای دارد و غیر از آن را می‌توان غیرعلمی قلمداد کرد، پس سبک زندگی عاقلانه را باید به یکدیگر یادآور شویم.

وی بیان کرد: شنیده می‌شود در مجلس ختم و فاتحه، موسیقی می‌نوازند، اما آیا هر کاری غربی‌ها کردند ما هم باید انجام دهیم؟ چه می‌شود که این رفتار‌ها در سبک زندگی ما جاری می‌شود؟ باید سبک زندگی اسلامی را مرور کنیم. شراب‌خواری و قماربازی ضرر دارد و فرد عاقل به دنبال ضرر نمی‌رود؛ بنابراین زندگی اسلامی عاقلانه است و سبک زندگی غربی، عقل را کنار گذاشته است. یکی از دانشمندان گفته است که اگر نصف شراب‌فروشی‌ها تعطیل شود، به نصف بیمارستان‌ها نیاز نداریم.

وی در ادامه، به نقش مدیران کشور در برنامه‌ریزی اشاره کرد و گفت: مدیران کشور در رده‌های مختلف باید برنامه‌ریزی داشته باشند. درخواست داریم مسؤولان به قانون عمل کنند و با آنچه در فضای مجازی می‌بینیم و خارج از حد قانون است، برخورد شود.

نماینده ولی فقیه در استان فارس با بیان اینکه رسم اداره کشور اجرای عدالت در حدود الهی است، افزود: امیدوارم همه ما در چارچوب قانون شرعی و دینی اقدام کنیم و آنچه نتیجه می‌گیریم رضایت خداوند را به دنبال داشته باشد. ما انقلاب کردیم و شهدا برای رضایت خداوند شهید شدند، فراموش نکنیم که کار برای رضایت خداوند آغاز شده است و باید در راه رضای خداوند ادامه داشته باشد.

امام جمعه شیراز به فرا رسیدن سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) اشاره کرد و گفت: امشب برای همه جهان اسلام و شیعیان اهل بیت (ع) عزای بزرگی است. رئیس مذهب جعفری فرمودند، یکی از عذاب‌های الهی که ممکن است کسی به آن مبتلا شود، عذاب استدراج است. استدراج این است که یک نفر عیب همه را می‌گوید، اما از عیب خود غافل است. در روایت آمده که انسان اگر بخواهد خطا‌های خود را جبران کند، دیگر وقت توجه به دیگران را ندارد.

دژکام اظهار کرد: به همان نسبت که خوب است انسان مخالف معصیت باشد، خوب نیست به‌دلیل مخالفت با معصیت، آبروریزی کند؛ بنابراین در شریعت ما مخالفت با معصیت نیز شرایط و روش خاصی دارد.

وی ادامه داد: رسمی به اسم مطالبه‌گری در برخی افراد ایجاد شده است که بدون حتی ذره‌ای تشکر از اقدامات صورت‌گرفته، تنها به مطالبه می‌پردازند. مطالبه‌گری خوب و لازم است، اما باید ضمن تشکر از زحمات گذشته، مطالبات مطرح شود.

او در ادامه به ۱۵ اردیبهشت، روز شیراز اشاره و بیان کرد: نامگذاری این تاریخ به نام شیراز، نخستین بار در کشور رخ داد و بعد از شیراز، شهر‌های دیگر روز خود را معین کردند که این یکی از نوآوری‌های شورای شهر شیراز بود.

دژکام به اقدامات خوب مسؤولان شهر شیراز در راستای محرومیت‌زدایی اشاره کرد و گفت: تاکنون در برخی محلات شهر، اقدامات موثری صورت گرفته است و مردم آنجا قدردان بوده‌اند. امیدواریم مدیران شهری توفیق پیدا کنند که برای همه محلات شیراز خدمات را توسعه دهند، چراکه از محرومان فریاد رسی کردن، کار بسیار پسندیده و نیکویی است.

امام جمعه شیراز با بیان اینکه در عرصه خدمات شهری، محیط زیست و سلامت شهری تلاش‌های خوبی انجام شده است که گزارش اقدامات صورت‌گرفته به‌مناسبت روز شیراز منتشر خواهد شد، اضافه کرد: متروی حرم مطهر باید مورد توجه مسؤولان باشد که اقداماتی هم انجام شده است، اما تا زمان رسیدن به نتیجه مطلوب، باید مطالبه را ادامه دهیم تا شرایط عرض ادب مردم به ساحت مقدس حرمین تسهیل شود.


دیگر خبرها

  • تلنگری جامعه‌شناختی به بحران آب
  • امام جمعه شیراز : در مجلس ختم و فاتحه، موسیقی می‌نوازند / شراب‌خواری و قماربازی ضرر دارد / یک دانشمند گفته اگر نصف شراب‌فروشی‌ها تعطیل شود، به نصف بیمارستان‌ها نیاز نداریم
  • بررسی عوارض زیست محیطی معدن مس دره زرشک به کجا رسید؟
  • صدور مجوز زیست‌محیطی برای معدن آلبلاغ خراسان شمالی مصوب شد
  • تعارضات محیط زیستی ۲ معدن بزرگ زنجان رفع شد
  • هفت گوهر نایاب زاگرس در خطر انقراض
  • بهره‌برداری از معدن آلبلاغ برکات زیادی برای مردم دارد
  • مجوز زیست محیطی بهره‌برداری از معدن آلبلاغ صادر شد
  • مجوز زیست محیطی بهره‌برداری از معدن آلبلاغ اسفراین صادر شد
  • رهاسازی ۵ پرنده در طبیعت تالاب بیشه دالان بروجرد