Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-02@06:40:07 GMT

جایگاه ایران در بازار اوراسیا باید ارتقا یابد

تاریخ انتشار: ۱۷ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۰۹۵۵۱

جایگاه ایران در بازار اوراسیا باید ارتقا یابد

وزیر نیرو گفت: جایگاه ایران در بازار ۲۰۰ میلیون نفری اتحادیه اقتصادی اوراسیا باید بیشتر از شرایط فعلی ارتقاء یابد. اگر این هدف تحقق نیابد، در آینده کشور در این بازار نقش اندکی خواهد داشت و با مشکلاتی روبرو می‌شویم.

به گزارش ایمنا، رضا اردکانیان روز دوشنبه در نشست اقتصاد مقاومتی استان یزد بیان اینکه جایگاه ایران در بازار ۲۰۰ میلیون نفری اتحادیه اقتصادی اوراسیا باید بیشتر از شرایط فعلی ارتقا یابد اگر این هدف تحقق نیابد، در آینده کشور در این بازار نقش اندکی خواهد داشت و با مشکلاتی روبرو می‌شویم، اظهار کرد: اگر جایگاه ایران در اوراسیا را محکم نکنیم، وقتی سیل امکانات و شرکت‌ها به میدان آمد در وضعیت خوب اکنون نخواهیم بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: از ابتدای سال ۹۸ تاکنون کشور با مشکلاتی در زمینه صادرات روبرو شد اما اکنون در وضعیت بهتری قرار داریم و آنچه اکنون وجود دارد، توافق نامه موفق است و تا آبان ماه آینده فرصت داریم، الحاق کشورمان به اتحادیه اقتصادی اوراسیا دائمی باشد ولی اگر موفق نشویم، الحاق به اتحادیه صادرات اوراسیا موقت خواهد بود.

وزیر نیرو ادامه داد: استان‌های یزد و کرمان با توجه به ظرفیت‌هایی که دارد، باید در این الحاق جایگاه ویژه ای داشته باشد.

اردکانیان در ادامه از برگزاری شانزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک ایران و روسیه در چند ماه آینده در مسکو خبر داد و گفت: باید تشکلی در استان‌ها شکل گیرد تا در این کمیسیون شرکت کنند.

وزیر نیرو اضافه کرد: باید بتوانیم با توجه به جایگاه برق در تولید کشور، نقش زیرساخت این صنعت را به درستی ایفا کنیم تا تولید با مشکل مواجه نشود، بخش قابل توجهی از این مهم بر عهده سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی است زیرا صنعت برق ۱۰۰ درصد متکی به منابع داخلی است.

به گفته اردکانیان در شرایط تحریم به لطف اتکا به ثروت کشور از جمله نیروی انسانی، توانسته‌ایم دستاوردهای بسیار وسیعی در عرصه‌های مختلف داشته باشیم اما در برخی زمینه‌ها هنوز خیلی عقب هستیم که باید همه قوا و بخش خصوصی در این زمینه وارد عمل شوند و عقب ماندگی‌ها را علاج کنند و اگر این اتفاق نیفتد، به اهداف خود نخواهیم رسید و قافیه را باخته‌ایم.

وزیر نیرو تصریح کرد: استان یزد با توجه به اینکه در این جلسه اعلام شد که در شاخص‌های سرمایه گذاری رتبه اول کشور را کسب کرده و بهشت سرمایه گذاری است لذا با توجه به پیشنهادی که در سخت‌کوشی و مردم این دیار وجود دارد آمار بیکاری زیبنده استان نیست.

اردکانیان افزود: باید فعالیت‌ها در استان به سمتی حرکت کند آمار بیکاران این منطقه به صفر برسد و با توجه به روندی که تاکنون در یزد وجود داشته این امر شدنی است.

وزیر نیرو یکشنبه شب وارد یزد شد و شرکت در نشست اقتصاد مقاومتی استان و افتتاح ۱۳ طرح از جمله برنامه‌های سفر یک روزه وی است.

اتحادیه اقتصادی اوراسیا پیمانی منطقه‌ای است که در سال ۲۰۱۴ میلادی رهبران روسیه، قزاقستان و بلاروس مفاد آن را امضا کردند، به فاصله یک سال بعد یعنی در سال ۲۰۱۵ ارمنستان و قرقیزستان نیز به آن پیوستند.
اتحادیه اقتصادی اوراسیا کار خود را به طور رسمی از اول ژانویه ۲۰۱۵ آغاز کرد و کشورهای عضو اوراسیا هم اکنون ۲۰ میلیون کیلومترمربع مساحت دارد که ۵.۲ درصد جمعیت جهان است. در روز اجرای این توافق‌نامه ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه اعلام کرد: امروز ما یک مرکز رشد اقتصادی قدرتمند و جذاب ایجاد کرده‌ایم، یک بازار منطقه‌ای که بیش از ۱۸۰ میلیون نفر را به هم مرتبط می‌کند.

این پیمان مهم منطقه‌ای با هدف مقابله با دخالت‌های اقتصادی و سیاسی اتحادیه اروپا و کشورهای غربی در امور کشورهای آسیای مرکزی ایجاد شده است، تسهیل تجارت، ایجاد بازار مشترک در حوزه کشورهای مستقل هم سود عضو، حذف تدریجی قوانین گمرکی در داخل اتحادیه، برقراری تعرفه خارجی مشترک در میان کشورهای عضو و هماهنگ سازی تشریفات گمرکی از اهداف این اتحادیه عنوان شده است.

ایران در سال ۱۳۹۵ پیشنهاد ایجاد یک منطقه آزاد تجاری میان کشورمان و این اتحادیه را به کمیسیون اقتصادی اتحادیه اوراسیا ارائه کرد، پیشنهادی که مورد استقبال اعضای این اتحادیه قرار گرفت. پس از ۲ سال مذاکرات متعدد و ارزیابی کمی و کیفی اقلام و میزان تعرفه ترجیحی آنها، بالاخره این موافقتنامه در تاریخ ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۷ در شهر آستانه قزاقستان به امضا رسید.

منبع: ایرنا

کد خبر 442937

منبع: ایمنا

کلیدواژه: رضا اردکانیان وزير نيرو وزارت نیرو اتحادیه اوراسیا اوراسیا بازار اوراسیا شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق اتحادیه اقتصادی اوراسیا جایگاه ایران وزیر نیرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۰۹۵۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقدام بانک ملی ایران در واگذاری پتروشیمی شازند بسیار ارزشمند است

به گزارش «تابناک» به نقل از وابط عمومی بانک ملی ایران؛ محمد رضا پور ابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در پاسخ به نقش و جایگاه بورس و بازار سرمایه در تحقق شعار سال مبنی بر « جهش تولید با مشارکت مردم» به خبرنگار روابط عمومی بانک ملی ایران گفت: مقام معظم رهبری در انتخاب شعار امسال علاوه بر اهمیت جهش تولید، به مشارکت مردم نیز اشاره داشتند و آنچه که در مشارکت مردم می تواند رقم بخورد بخش اعظمی از آن بازار سرمایه کشور است کما‌اینکه سهام عدالت را از طریق بازار سرمایه کشور با رویکرد مشارکت عمومی تبدیل کردیم.

پور ابراهیمی اذعان کرد: شاید تنها کشوری در منطقه هستیم که این تعداد از توده های مردم در بازار سرمایه به صورت مستقیم و غیر مستقیم حضور دارند.

وی با بیان نگرانی‌های مردم بابت سرانجام دارایی های دولت گفت: بعضاً اصطلاحاتی شنیده می‌شود که دارایی‌های دولت را به تاراج برده‌اند و بخش خصوصی آنها را ارزان خریده است؛ اینها دغدغه‌های مردم هست و اگر ما می‌خواهیم مشارکت را افزایش دهیم به دلیل شرایطی که در کشور وجود دارد باید این نگرانی‌ها را برطرف کنیم.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس یازدهم ادامه داد: وقتی ما توده‌های مردم را در قالب شرکت سهامی عام یا تعاونی‌های سهامی که می‌توانند در بازار سرمایه پذیرفته شوند شریک می‌کنیم، این دغدغه به تاراج بردن به مراتب کمتر می شود چرا که خیر آن به توده‌ها می‌رسد و هر میزان سهمی که به آنها اختصاص داده شود شفاف و مردمی است و کسی نمی‌تواند مدعی شود که آن را به یک شخص داده‌اید.

نماینده مردم کرمان و راور با بیان اینکه ظرفیت بازار سرمایه اساساً در جهت تجهیز منابع از طریق ورود افراد به صورت سرمایه گذاری خرد است؛ تصریح کرد: هنر این است که این اقدامات منجر به تغییر بزرگ اقتصادی شود. 

وی ماهیت بازار سرمایه را بسیار مهم دانست و افزود: برای تمام این مسائل ابتدا لازم و ضروری است که ما ذائقه مردم را که در بازار سرمایه مدتهاست تلخ شده، شیرین کنیم. اگر ذائقه شیرین شود مردم به سمت بازار سرمایه خواهند آمد. این بازار از سال 84 دارای قوانینی بوده که در سال‌های بعدی نیز مورد تایید بوده است اما به دلیل عملکردی که خوب نبوده اکنون ما شاهد یک نگاه منفی هستیم که با اقدامات به موقع و موثر دولت می‌توانیم این نگاه را تغییر داده و شاهد افزایش مشارکت مردم از طریق ظرفیت‌های بازار سرمایه باشیم.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در واکنش به واگذاری بیش از 50 درصد سهم پتروشیمی شازند از سوی بانک ملی ایران به شرکت شتران که 70 درصد آن مردمی است و حدود 47 میلیون ایرانی در آن سهم دارند، در راستای خروج بانک‌ها از بنگاه‌داری‌ گفت: این اقدام بانک ملی ایران بسیار ارزشمند است و هر کاری که بتواند تصدی‌گری دولت به طور مستقیم و غیر مستقیم در اقتصاد را کاهش داده و سهم بخش خصوصیِ واقعی و مردم را افزایش دهد قابل تقدیر است.

 پور ابراهیمی تاکید کرد: در واگذاری‌ها باید دقت کنیم، گاهی این اتفاق رقم می خورد اما باز به شرکتی انتقال پیدا می‌کند که دولت در پشت آن دست داشته و با کمترین سهم بیشترین اعمال قدرت را می‌کند، مانند فرآیندی که در خودرو سازی شاهد آن هستیم. واگذاری‌ها باید به این شرط باشد که شرکت‌ها واقعا خصوصی باشند و یا مردم درآن سهم زیادی را داشته باشند.

دیگر خبرها

  • گشتی در اقتصاد ایران | بازگشت ایران و امارات به میز همکاری‌های اقتصادی
  • راهکارهای رئیس کمیسیون اقتصادی برای تعدیل قیمت خودرو؛از واردات تا کاهش قیمت بهای تمام شده
  • همگام با برنامه های تحولی سطح فعالیت ارزی بانک توسعه تعاون ارتقا می یابد
  • کتاب «اقتصاد در هیاهوی انتظارات» منتشر شد/ اولین کتاب تخصصی انتظارات تورمی در ایران
  • اقدام بانک ملی ایران در واگذاری پتروشیمی شازند بسیار ارزشمند است
  • کتاب «اقتصاد در هیاهوی انتظارات» منتشر شد
  • کتاب «اقتصاد در هیاهوی انتظارات» منتشر شد
  • رشته‌های فنی باید در شهرستان معمولان ارتقا یابد
  • ارتباط اتاق ها با هدف ارتقا شبکه سازی ارتقا یابد
  • قیمت خودرو امروز ۱۰ اردیبهشت + جدول