Web Analytics Made Easy - Statcounter

فشارهای اقتصادی ناشی از کرونا بر صنعت نشر همچنان به کاهش تعداد عناوین منجر شده است. کاهش تعداد عناوین در کنار کاهش شمارگان و افزایش قیمت کتاب ثمره ویروس کرونا برای صنعت نشر ایران تاکنون بوده است. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم،‌ کرونایی که قرار بود طبق گفته مسئولان نهایت تا خرداد ماه همراه ما باشد، حالا دیگر جزئی از زندگی روزمره ما شده است، اما شیوع این ویروس که در کل دنیا مشکلات اقتصادی بی‌شماری به وجود آورده  در ایران نیز تبعات جبران‌ناپذیری داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از حوزه‌هایی که از شیوع کرونا تاثیر مستقیم گرفت،‌ صنعت نشر بود‌؛ نشری که تنها یک ماه و نیم مانده به بزرگترین رویدادش که زیان‌های اقتصادی یکسال گذشته را جبران می‌کرد‌، دچار ضربه شد. تعطیلی نمایشگاه کتاب تهران اگرچه اجتناب‌ناپذیر بود،‌ اما برنامه‌های ناشران بسیاری را بر باد داد. ناشرانی که یکسال منتظر مانده بودند تا اردیبهشت ماه از راه برسد و با فروش نمایشگاهی بتوانند حساب و کتاب سالیانه خود را سر و سامان دهند.

خطر کاهش شمارگان نشر کتاب‌های کودک و نوجوان را جدی بگیریم

طبیعتاً با این اوصاف و عدم اقبال مخاطب به کتاب حداقل در 3 ماه نخست سال،‌  ناشران کتاب‌های کمتری منتشر کرده‌اند،‌ این را می‌توان به خوبی در آمارهای نشر سه ماهه نخست سال حس کرد.

با این حال انتظار می‌رفت که مرداد ماه که تابستانه کتاب حیاتی دوباره به کتابفروشی‌ها تزریق کرد،‌ ناشران نیز بر فراوانی منشورات خود بیافزایند که بر اساس آمارها همه ناشران چنین نکرده‌اند.

بر اساس آمارهای نشر در مرداد ماه سال جاری 7 هزار و 120 عنوان کتاب منتشر شده است،‌ که از این میان پنج هزار و 32عنوان تألیفی و دو هزار و 88 عنوان ترجمه هستند. در این میان عناوین چاپ اول کتاب در مرداد ماه‌، چهار هزار و 660 عنوان و عناوین چاپ مجدد دو هزار و 460 عنوان است.

بیشترین آمار کتاب‌های منتشره به حوزه ادبیات با هزار و 411 عنوان کتاب  اختصاص دارد که 938 عنوان آن تالیفی است. ناشران کودک و نوجوان با هزار و 2 عنوان در رتبه بعدی قرار دارند که 532 عنوان آن تألیفی است. به نظر می‌رسد،‌ رشد آثار ترجمه در حوزه ادبیات کودک و نوجوان همچنان ادامه دارد.

مقایسه آمار نشر کتاب در مرداد ماه 99 با مرداد ماه 98

بررسی آمار نشر در بازه زمانی مشابه در سال 98، نشان از کاهش  هزار و 515 عنوانی کتاب را دارد. شمارگان کل کتاب‌های منتشر شده در مرداد ماه سال جاری 8 میلیون و 616 هزار و 510 عنوان بوده است در حالیکه شمارگان کتابها در مرداد ماه سال گذشته 10 میلیون و 774 هزار و 531 عنوان بوده است. اگرچه  تفاوت 1500 عنوانی در کتاب‌‌ها قابل مشاهده است،‌ اما با توجه به متوسط شمارگان کتاب‌ در ماه‌های گذشته می‌توان نتیجه گرفت که کاهش 22 درصدی شمارگان در تیرماه در مرداد ماه نیز تکرار شده است.

مقایسه آمار نشر کتاب‌های ادبیات در دو بازه زمانی مرداد 99 و مرداد 98 نشان می‌دهد که کتاب‌های حوزه ادبیات در سال جاری با رشد مواجه شده‌اند از هزار و 187 عنوان در سال 98 به 1411 عنوان در مرداد 99 رسیده است. اما کتاب‌های کودک و نوجوان در مرداد ماه سال جاری نسبت به بازه زمانی مشابه با کاهش 233 عنوانی مواجه شده است.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ویروس کرونا کتاب و ادبیات ویروس کرونا کتاب و ادبیات مرداد ماه سال کودک و نوجوان سال جاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۰۹۹۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت جهانی موادغذایی بالا رفت

آژانس مواد غذایی سازمان ملل‌متحد اعلام کرد که قیمت جهانی موادغذایی در ماه آوریل برای دومین ماه افزایش یافته است.

به گزارش ایسنا، شاخص قیمت جهانی آژانس موادغذایی سازمان ملل‌متحد در ماه آوریل برای دومین ماه متوالی افزایش یافت، زیرا افزایش قیمت گوشت و افزایش اندک روغن‌های گیاهی و غلات بر کاهش قند و محصولات لبنی غلبه کرد.

این آژانس در روز جمعه (۳ می) اعلام کرد که شاخص قیمت سازمان خواربار و کشاورزی (فائو) در آوریل به طور متوسط ۱۱۹.۱ واحد بود که از ۱۱۸.۸ واحد ماه مارس افزایش داشت. با این حال، آمار فائو در آوریل ۷.۴ درصد کمتر از سطح سال قبل بود. این شاخص در ماه فوریه به پایین‌ترین حد خود در سه سال اخیر رسید زیرا قیمت موادغذایی همچنان از اوج رکورد در مارس ۲۰۲۲ و در آغاز درگیری روسیه و اوکراین صادرکننده محصولات کشاورزی ادامه داشت.

گوشت در ماه آوریل، با ۱.۶ درصد افزایش نسبت به ماه قبل، بیشترین افزایش قیمت را نشان داد. شاخص غلات فائو برای پایان‌دادن به افت سه ماهه افزایش یافت که به دلیل افزایش قیمت‌های صادراتی ذرت بود. قیمت روغن نباتی نیز بالاتر رفت و به دلیل قدرت در روغن آفتابگردان و کلزا، افزایش قیمت‌های قبلی را به بالاترین سطح ۱۳ ماهه رساند.

با توجه به بهبود چشم‌انداز عرضه جهانی، شاخص قند به شدت کاهش یافت و نسبت به ماه مارس ۴.۴ درصد کاهش یافت و به ۱۴.۷ درصد کمتر از سطح سال قبل خود رسید. قیمت لبنیات کاهش یافت و به ۶ افزایش ماهانه متوالی پایان داد. در داده‌های جداگانه عرضه و تقاضای غلات، فائو برآورد خود را از تولید جهانی غلات در سال‌های ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۴ به ۲.۸۴۶ میلیارد تن از ۲.۸۴۱ میلیارد تن پیش‌بینی کرده بود که ۱.۲ درصد نسبت به سال قبل افزایش داشت که به دلیل به‌روزرسانی ارقام میانمار و پاکستان بود.

آژانس پیش‌بینی خود را برای محصولات آتی و برای تولید جهانی گندم در سال ۲۰۲۴ از ۷۹۶ میلیون تن در ماه گذشته به ۷۹۱ میلیون تن کاهش داد که نشان‌دهنده کاهش بیشتر در کاشت گندم در اتحادیه اروپا از آنچه قبلاً انتظار می‌رفت، بود.

بر اساس گزارش رویترز، چشم‌انداز بازنگری شده تولید گندم در سال ۲۰۲۴ با این وجود حدود ۰.۵ درصد بالاتر از سطح سال قبل بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • قیمت نفت صعودی شد
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • قیمت طلا افزایش یافت
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند
  • برنت ۸۳ دلار و ۲۹ سنت شد
  • قیمت نفت / برنت ۸۳ دلار و ۲۹ سنت شد
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • افزایش قیمت جهانی موادغذایی
  • طلا و سکه چه قیمت‌هایی را تجربه می‌کنند؟
  • قیمت جهانی موادغذایی بالا رفت