Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@23:25:37 GMT

رشد ۸۸ درصدی صادرات گاز در هفت سال گذشته

تاریخ انتشار: ۱۷ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۱۰۶۳۷

رشد ۸۸ درصدی صادرات گاز در هفت سال گذشته

«حسن منتظر تربتی» امروز (دوشنبه) ‌در حاشیه مراسم بهره برداری از طرح‌های گازرسانی در استان کرمانشاه در جمع خبرنگاران با تاکید بر اینکه برنامه افتتاح گازرسانی به شهر نودشه و ۸۱ روستای استان کرمانشاه در قالب پویش سبز که از چند هفته گذشته آغاز شده،‌ برگزار شد،‌ ادامه داد: استان‌هایی که در زمینه گازرسانی به مرز ۹۵ درصد می‌رسند را به عنوان استان سبز می‌دانیم و برنامه افتتاح گازرسانی به شهرها و روستاها را در برنامه داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: استان کرمانشاه نیز امروز با بهره‌برداری از این شهر و ۸۱ روستا به مرز ۹۵ درصد نزدیک شد. همچنین برنامه گازرسانی به تعداد زیادی روستا در دست اجرا داریم که تا پایان امسال و سال آینده به اتمام می‌رسد.  

تربتی با اشاره به اینکه در بحث گازرسانی روستایی اتفاقات خوبی افتاده و سرعت خوبی پیدا کرده است،‌ ادامه داد: گازرسانی به شهرها در بسیاری از استان‎ها تمام شده و به دنبال توسعه گازرسانی به روستاهای باقیمانده هستیم.

وی گفت: اهمیت این موضوع از این بابت است که همه منابع مالی از محل صرفه‌جویی در سوخت مایع تامین شده و نه تنها  بار مالی برای دولت نداشته بلکه درآمدزایی نیز داشته است.

به گفته تربتی در سال ‌های گذشته ۱۰ میلیارد دلار درآمد ارزی از محل صادرات گازوئیل، ‌گاز مایع و نفت کوره عاید کشور شده و این درآمد ادامه دارد. این در حالی است که تنها ۴ میلیارد دلار مجموع هزینه‌هایی است که در قالب بند ق برای گازرسانی انجام شده است.

وی با بیان اینکه صادرات گاز به ترکیه، ‌عراق، ‌جمهوری آذربایجان و ارمنستان ادامه دارد،‌ گفت:  توسعه پارس جنوبی و شروع صادرات گاز به عراق باعث شد تا صادرات گاز در مقایسه با سال ۹۲، بیش از ۸۸ درصد افزایش پیدا کند.

معاون وزیر نفت افزود:‌ روزانه بسته به مقادیر مورد نیاز خریداران، گاز صادر می‌شود.

وی میزان گاز تحویلی در قرارداد به ترکیه را ۳۰ میلیون متر مکعب عنوان کرد و ادامه داد: بر اساس قرارداد صادرات گاز به عراق نیز ۵۵ میلیون متر مکعب است.

تربتی میزان متوسط صادرات گاز در تابستان را روزانه ۷۵ میلیون متر مکعب اعلام کرد.

وی در پاسخ به ایرنا در مورد سبز شدن استان‌های باقیمانده تا پایان سال نیز گفت:‌  تقریبا به جز استان‌های سیستان و بلوچستان، ‌کرمان وهرمزگان باقی استان‌ها شامل ۲۸ استان تا پایان سال سبز می‌شوند.

برچسب‌ها شرکت ملی گاز ایران سیستان و بلوچستان توسعه ایران توسعه صادرات حسن منتظر تربتی نفت عراق ترکیه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شرکت ملی گاز ایران سیستان و بلوچستان توسعه ایران توسعه صادرات نفت عراق ترکیه شرکت ملی گاز ایران سیستان و بلوچستان توسعه ایران توسعه صادرات نفت عراق ترکیه صادرات گاز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۱۰۶۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی در فروردین

تین نیوز

طبق اعلام گمرک، تجارت خارجی کشور (مجموع صادرات و واردات) با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین ماه سال جاری با ۴۷.۶۳ درصد افزایش به رقم ۱۰ میلیارد و ۴۲۰ میلیون دلار رسید.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، از مجموع صادرات و واردات کشور هفت میلیارد و ۶۸۰ میلیون دلار به صادرات و دو میلیارد و ۷۴۰ میلیون دلار آن به واردات اختصاص داشت.

بر اساس این گزارش، تراز تجاری کشور با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل به میزان چهار میلیارد و ۹۴۰ میلیون دلار مثبت بوده است.

همچنین صادرات بدون احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی، برق و صادرات از محل تجارت چمدانی در این مدت به میزان سه میلیارد و ۱۷۰ میلیون دلار رسیده و تراز تجاری کشور بدون نفت در فروردین ماه در مقایسه با مدت مشابه قبل ۴۳۰ میلیون دلار مثبت بود.

صادرات نفت خام، کوره و میعانات گازی نیز در فروردین ماه سال جاری چهار میلیارد و ۱۸۰ میلیون دلار بوده است.

این گزارش حاکی است؛ ارزش صادرات کشور در فروردین ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۶.۸۵ درصد کاهش نشان می دهد.

همچنین سه قلم عمده کالای صادراتی در فروردین ۱۴۰۳ به پروپان مایع شده با ۲۱۸ میلیون دلار، متانول با ۲۰۱ میلیون دلار و قیر نفت با ۱۸۰ میلیون دلار اختصاص داشت و میانگین ارزش هر تن کالای صادراتی در این مدت با ۷.۹۶ درصد کاهش به رقم ۳۲۸ دلار رسیده است.

در این مدت ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار تن کالا به خارج از کشور صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۹.۶۶ درصد کاهش داشته است.

عمده ترین مقاصد کالاهای صادراتی ایران در فروردین ماه سال جاری شامل کشورهای چین، عراق، امارات متحده عربی، ترکیه، پاکستان، افغانستان و عمان بوده است که این هفت کشور، ۷۸ درصد از وزن و ۸۳ درصد از ارزش کل صادرات کشور را به خود اختصاص دادند.

براساس این گزارش، در فروردین ماه سال جاری، میزان صادرات کالاهای پتروشیمی سه میلیون و ۳۰۰ هزار تن به ارزش یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار بوده که به لحاظ وزن ۲۵.۷۷ درصد و از حیث ارزش ۲۴ درصد کاهش نشان می دهد.

لازم به ذکر است؛ در بین ۱۰ قلم عمده کالاهای صادراتی، گازهای نفتی و هیدروکربورهای گازی شکل مایع شده، اوره و میله های آهنی و فولادی از بیشترین افزایش و گاز طبیعی مایع شده، شمش از آهن و فولاد و بوتان مایع شده از بیشترین کاهش در ارزش برخوردار بودند.

در خصوص واردات کالا به کشور در فروردین ماه سال جاری نیز اعلام شده که دو میلیون و ۴۰۰ هزار تن کالا به ارزش دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار وارد کشور شد که به لحاظ وزن ۳۳.۳۸ درصد افزایش و از حیث ارزش ۱۱.۳۶ درصد کاهش داشته است.

در این میان ذرت دامی با ۳۵۳ میلیون دلار، کنجاله سویا با ۱۸۱ میلیون دلار و گوشی های تلفن هوشمند با ۱۰۶ میلیون دلار سه قلم عمده کالاهای وارداتی در فروردین ماه سال جاری بوده اند.

همچنین بیشترین افزایش در بین ۱۰ قلم اول کالاهای وارداتی به طلا به اشکال خام، کنجاله سویا و روغن دانه آفتاب گردان و بیشترین کاهش در ارزش نیز به قطعات منفصله جهت تولید اتومبیل سواری، دانه سویا و برنج اختصاص داشت.

متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای وارداتی در فروردین ماه سال جاری هم ۱۱۲۲ دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۳.۵۴ درصد کاهش داشته است.

طبق آنچه گمرک اعلام کرده، هفت کشور اول طرف معامله با ایران در فروردین ماه سال جاری شامل کشورهای امارات متحده عربی، چین، ترکیه، هلند، آلمان، هند و هنگ کنگ در مجموع ۷۲ درصد از وزن و ۷۸ درصد از ارزش کل واردات کشور را به خود اختصاص دادند و میزان ترانزیت خارجی کشور از مسیر ایران در فروردین ماه سال جاری با ۴۷ درصد افزایش به رقم یک میلیون ۶۰۰ هزار تن رسیده است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • رشد ۳۰ درصدی تجارت ایران و اتحادیه اروپا / واردات ایتالیا از ایران ۲ برابر شد
  • جهش ۴۶ درصدی صادرات آلمان به ایران در فوریه ۲۰۲۴
  • واردات ایتالیا از ایران ۲ برابر شد
  • تجارت ۸۵۰ میلیون یورویی ایران و اتحادیه اروپا در ۲ ماه
  • رشد ۳۰ درصدی تجارت ایران و اتحادیه اروپا
  • افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی در فروردین
  • رشد ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳
  • افزایش ۹ درصدی صادرات کالا از مازندران
  • رشد ۳۱ درصدی صادرات در خوزستان
  • رشد ۲۳ درصدی ارزش صادرات از استان مرکزی