Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@01:05:10 GMT

آسم آلرژیک، سلول‌های سیستم تنفسی را تغییر می‌دهد

تاریخ انتشار: ۱۷ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۱۲۰۹۶

آسم آلرژیک، سلول‌های سیستم تنفسی را تغییر می‌دهد

به گزارش روز دوشنبه مدیکال نیوز، آسم آلرژیک که متداول‌ترین نوع آسم است، در اثر فعالیت یک مولکول سیگنال‌دهنده موسوم به IL-۱۳ ایجاد می‌شود. هنگامی که محققان این مولکول را در مجاورت نمونه سلول‌های به دست آمده از مسیرتنفسی انسان قرار دادند، موجب تضعیف سیستم دفاعی درونی این سلول‌ها و افزایش تولید مخاط پاتوژنی توسط آنها شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در نتیجه این وضعیت توانایی مژک‌های سلول‌های تنفسی در به دام انداختن آلاینده‌ها و  میکروارگانیسم‌ها کاهش یافت. مژک‌ها وظیفه جمع‌آوری عوامل خارجی و هدایت آن‌ها را به بیرون بدن برعهده دارند.
در این تحقیقات که بررسی تناوب آر ان ای حدود دو هزار سلول موجود در مسیر تنفسی انجام گرفت، مشخص شد در اثر آسم آلرژیک تعداد سلول‌های مژک‌دار در حدود ۲۶ درصد کاهش می‌یابد. همچنین محققان دریافتند سلول‌هایی که در حالت طبیعی، مخاط سالم، انواع آنتی اکسیدان و سایر پروتئین‌های دفاعی را ترشح می‌کنند، به گونه‌ای دچار تغییر می شوند که مخاط غلیظ و چسبنده بدون پروتئین‌های دفاعی را تولید می‌کنند.
آسم یک بیماری شایع و غیر مسری است که در آن مجاری تنفسی ملتهب شده و ورود و خروج هوا دشوار می‌شود. مرگ ناشی از آسم بیشتر در کشورهای کم درآمد و با درآمد متوسط رخ می‌دهد. استنشاق دود سیگار، مواد شیمیایی و تحریک کننده و هوای آلوده، سبب تحریک راه‌های هوایی و واکنش‌های آلرژیک می‌شود.
نگهداری حیوانات خانگی و به طور کلی تماس با موی حیوانات، استفاده از لباس‌های پوست و پشم طبیعی، گرد و غبار موجود در خانه و مبلمان، دود ناشی از تنباکو، آلودگی هوا، انواع محرک‌های شیمیایی، لوازم بهداشتی شیمیایی و انواع آلرژن مانند گرده از جمله محرک‌های بیماری آسم هستند.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Cell Reports  منتشر شده است.

برچسب‌ها سیستم ایمنی بدن آسم سرطان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سیستم ایمنی بدن آسم سرطان سیستم ایمنی بدن آسم سرطان سلول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۱۲۰۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با این فناوری انقلابی می‌توان درون سلول‌های سرطانی را مشاهده کرد!

ایتنا - محققان موفق به ابداع فناوری تصویربرداری جدیدی شده‌اند که امکان مشاهده درون سلول‌های سرطانی به صورت زنده و مطالعه نحوه تعامل آن‌ها با محیط اطراف را فراهم می‌کند.
این دستاورد می‌تواند گام مهمی در درک بهتر بیولوژی سرطان و توسعه درمان‌های موثرتر باشد.

این فناوری توسط تیمی از دانشگاه ساری انگلستان توسعه یافته که به دنبال مشاهده و مطالعه محتوای چربی یا لیپیدهای موجود در سلول‌های سرطانی بوده است. لیپیدها اجزای کلیدی در رشد، تکثیر و متاستاز سلول‌های سرطانی هستند.

در این روش، ابتدا سلول‌های سرطانی منفرد زنده از محیط کشت استخراج شده و با رنگ فلورسنت رنگ‌آمیزی می‌شوند. سپس با کمک طیف‌سنجی جرمی، ساختار دقیق لیپیدهای داخل سلول تعیین می‌گردد. در نهایت، پژوهشگران قادر به مشاهده تغییرات و تکامل سلول‌های سرطانی در پاسخ به تغییرات محیطی خواهند بود.

یوهانا فون گریشتن از دانشگاه ساری می‌گوید: "مشکل سلول‌های سرطانی این است که هیچ دو سلولی شبیه به هم نیستند. همین مسئله طراحی یک درمان مناسب را دشوار می‌سازد. توانایی مشاهده و مطالعه سلول‌های زنده منفرد بسیار هیجان‌انگیز است."

کارلا نیومن از GSK نیز معتقد است این روش جدید راه را برای مطالعه سلول‌های سرطانی با جزئیاتی که قبلا ندیده بودیم، هموار می‌کند و می‌تواند درمان‌های جدید و هدفمندتری را فراهم آورد.

علاوه بر کمک به درک بهتر سرطان، این فناوری می‌تواند بینش‌های ارزشمندی در مورد چگونگی پاسخ انواع سلول‌ها به پرتودرمانی و تشعشع نیز ارائه دهد. پژوهشگران امیدوارند این دستاورد بتواند به توسعه درمان‌های کارآمدتری برای سرطان و حتی سایر بیماری‌ها مانند بیماری‌های ایمنی و عفونی نیز کمک کند.

این تحقیقات که با همکاری کالج دانشگاهی لندن، شرکت‌های داروسازی GSK، یوکوگاوا و سایکس انجام شده، در مجله Analytical Chemistry منتشر گردیده است.

دیگر خبرها

  • با این فناوری انقلابی می‌توان درون سلول‌های سرطانی را مشاهده کرد!
  • آلودگی هوا باعث تشدید بیماری‌های زمینه‌ای می‌شود
  • بلینکن خواستار سیستم دفاعی یکپارچه اعراب مقابل ایران
  • فیلم/ وضعیت خطرناک تنفسی در سه شهر خوزستان
  • بلینکن خواستار سیستم دفاعی یکپارچه اعراب در مقابل ایران شد
  • خط دفاع پرسپولیس فقط یک تغییر اجباری دارد
  • هوای سلماس برای گروه‌های حساس ناسالم اعلام شد
  • توزیع ۱۱ هزار تن انواع کود بین کشاورزان
  • آیا استفاده از تابه‌های نچسب را باید کنار گذاشت؟
  • افزایش ۳۰ درصدی ذخیره خون بند ناف نوزاد در هرمزگان