Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@19:02:40 GMT

کاهش ذخایر دلاری، واکنش چین به فشارهای آمریکا

تاریخ انتشار: ۱۷ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۱۳۳۷۰

کاهش ذخایر دلاری، واکنش چین به فشارهای آمریکا

به گزارش ایرنا چین دارای ذخایر کلان ارزی دلاری است و به همین دلیل در میان بحران در روابط با آمریکا، موضوع اینکه چین بتدریج سهام دلاری نزد خود را کاهش دهد، جدی تر از قبل مطرح است بویژه با تضعیف شدید دلار پکن تمایل بیشتری برای فروش این اوراق خواهد داشت.

در روزهای اخیر به دلیل تنش های کم سابقه در روابط دو کشور، موضوع کاهش صادرات فلزات کمیاب چین به آمریکا، کاستن از ذخایر ارزی دلاری و همچنین توقف صادرات دارو و مواد شیمیایی برای ساخت دارو به آمریکا برای مقابله با اقدامات تنش زای واشنگتن مطرح شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

البته آماری از سوی چین درخصوص ارزش دارایی های اوراق قرضه دلاری این کشور منتشر نشده است اما وزارت خزانه داری آمریکا در پایان نیمه اول سال جاری میلادی میزان آن را یک هزار و ۷۴ میلیارد دلار براورد کرد که با این حساب چین پس از ژاپن دومین طلبکار بزرگ آمریکا در دنیا محسوب می شود.

روزنامه گلوبال تایمز چین با انتشار مطلبی درباره کاهش اوراق قرضه دلاری نوشته است: مدت ها است که چین این موضوع را در نظر دارد اما به دلیل آنکه آمریکا فشارها را بیشتر کرده است موضوع با جدیت بیشتری پیگیری می شود.

«شی جو نیانگ» استاد دانشگاه اقتصاد شهر شانگهای می گوید: در شرایط عادی این احتمال هست که چین ۲۰ درصد از این اوراق را بفروشد و آن را به ۸۰۰ میلیارد دلار کاهش دهد ولی در شرایط خاص مانند رویارویی نظامی فروش همه این اوراق امکان دارد.  

چین پیشتر اقدام به فروش بخشی از این اوراق کرده و در خرداد ماه امسال ۹ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار از این اوراق قرضه خزانه آمریکا را فروخت و سهام این اوراق را اکنون ۳.۵ درصد کاهش داده است.  

در سال ۱۹۹۵ میلادی سهم اوراق قرضه دلاری نزد چین ۷۹ درصد بود اما در سال ۲۰۱۵ میلادی به ۵۸ درصد کاهش یافته است. کل ذخایر ارزی چین هم اکنون سه هزار و ۱۵۰ میلیارد دلار است و چین بیشترین انباشت ارزی دنیا را در اختیار دارد.  

نشریه چینی تاکید کرده است که تجربیات روسیه در کاهش فوق العاده اتکا به ذخایر ارزی دلاری در مواجهه با تحریم ها و فشارهای آمریکا برای چین بسیار کاربردی و سازنده است.  

موضوع کاهش دلار و کاربرد دیگر ارزها بخصوص استفاده بیشتر از یوان پول ملی چین برای معاملات تجاری بین کشورهای مختلف دنیا با چین و با یکدیگر از مسایل روز و مطروحه است و به نظر می رسد هر روز استقبال بیشتری از این ایده برای عبور از فشارهای آمریکا می شود.  

برچسب‌ها نرخ ارز اختصاصی ایرنا ایالات متحده آمریکا پکن

منبع: ایرنا

کلیدواژه: نرخ ارز اختصاصی ایرنا ایالات متحده آمریکا پکن نرخ ارز اختصاصی ایرنا ایالات متحده آمریکا پکن اوراق قرضه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۱۳۳۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنت ۸۳ دلار و ۲۹ سنت شد

به گزارش قدس آنلاین، قیمت نفت در روز دوشنبه پس از بالا رفتن قیمت نفت خام عربستان برای فروش به اکثر مناطق و همچنین کمرنگ شدن دورنمای آتش‌بس در غزه افزایش یافت. بدین ترتیب ترس از گسترش جنگ رژیم صهیونیستی و حماس در منطقه نفت‌خیز خاورمیانه تشدید شده است.
قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۳۳ سنت معادل ۰.۴۰ درصد افزایش به ۸۳ دلار و ۲۹ سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم با ۳۶ سنت معادل ۰.۴۶ درصد افزایش ۷۸ دلار و ۴۷ سنت معامله می‌شود.
عربستان قیمت رسمی فروش نفت خام خود به آسیا، شمال غرب اروپا و منطقه مدیترانه را در ماه ژوئن افزایش داده که حاکی از افزایش تقاضا در این مناطق در فصل تابستان است.

هر دوی این شاخص‌های نفتی بیشترین کاهش قیمت هفتگی طی سه ماه گذشته را در هفته گذشته تجربه کردند. نفت برنت بیش از ۷ درصد و نفت آمریکا ۶.۸ درصد از ارزش خود را طی یک هفته گذشته از دست داد. انتشار اطلاعات اقتصادی آمریکا و به تعویق افتادن احتمالی زمان کاهش نرخ بهره بانک مرکزی این کشور از دلایل کاهش قیمت نفت بود.
آغاز دوباره مذاکرات برای آتش بس در غزه هم تاثیر مخاطرات ژئوپلیتیکی در افزایش قیمت نفت را کاهش داده بود.
اما دورنمای رسیدن به یک قرارداد آتش‌بس کمرنگ شده است. حماس خواستار پایان جنگ در ازای آزادسازی گروگان‌ها شده و بنجامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی این درخواست را رد کرده است.
از طرف دیگر، شرکت‌های انرژی آمریکا تعداد چاه‌های فعال نفت و گاز خود را برای دومین هفته پیاپی کاهش داده‌اند. تعداد چاه‌های نفت آمریکا تا ۴۹۹ حلقه پایین آمده که بیشترین کاهش هفتگی از نوامبر ۲۰۲۳ را نشان می‌دهد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • افزایش ۲۰۰ میلیون دلاری دارایی‌های ارزی
  • قیمت طلا افزایش یافت
  • صبر طلبکاران اوکراین تمام شد
  • برنت ۸۳ دلار و ۲۹ سنت شد
  • قیمت نفت / برنت ۸۳ دلار و ۲۹ سنت شد
  • ‏افزایش ۲۰۰ میلیون دلاری دارایی‌های ارزی در فروردین
  • اوکراین مدعی خسارت یک میلیارد دلاری شد
  • جریمه 200 میلیون دلاری بزر‌گترین اپراتور بی‌سیم آمریکا به دلیل فروش اطلاعات کاربران
  • راستی آزمایی کمک ۱۷ میلیارد دلاری آمریکا به افغانستان
  • برنت ۸۲ دلار و ۹۶ سنت شد