Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@11:13:28 GMT

تلاوت و تفسیر قرآن باید با یکدیگر گره بخورد

تاریخ انتشار: ۱۷ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۱۴۰۹۷

تلاوت و تفسیر قرآن باید با یکدیگر گره بخورد

مهدی قره شیخلو بعدازظهر دوشنبه در نشست تخصصی فعالان قرانی قزوین که در حاشیه چهل و سومین دوره مسابقات استانی قران برگزار شد،افزود: ضروری است که قاریان قران اهل مفاهیم نیز باشند چرا که فرق زیادی بین قاری قرانی که معنا و مفاهیم را می داند و کسی که آنها را نمی داند، وجود دارد.

این مسوول با اشاره به نقش تفسیر قران در تقویت و گسترش جامعه قرانی، خاطرنشان کرد: مردم و علاقه مندان به قران باید در کنار تلاوت خوب، تفسیر خوب نیز بشنوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قره شیخلو با بیان اینکه فرهنگ انس با قران در کشور ما چندان رضایت بخش نیست،افزود: این فرهنگ در امور جاری و روزانه خود از قران بهره بجوییم هنوز در بین ما حتی میان قاریان آنچنان که باید جا نیافتاده است.

وی اظهار داشت: قران در بین صدها کار روزانه ما تعریف نشده و هنوز مهجور است و بسیاری از مردم وقتی صدای قران از نزدیک آنها به گوششان می خورد فکر می کنند یک نفر فوت کرده است و صدای قران به مجالس ختم و ترحیم و مناسبت های ماه رمضان محدود شده است و مثلا اگر در یک مراسم عروسی قران خوانده شود ما متعجب می شوند که چنین وضعیتی نشان می دهد جای کار زیادی برای توسعه و تعمیق فرهنگ قرانی در جامعه خود داریم.

قره شیلخو از آموزش و ترویج و تبلیغ به عنوان ۲ ماموریت سازمان اوقاف و امور خیریه در حوزه قران یاد کرد و گفت: با وجود مشکلاتی که بر سر راه پیشبرد و توسعه فرهنگ قرانی از جمله موازی کاری دستگاه ها و عدم اهتمام جدی در حوزه قانون گذاری برای رفع مشکلات این حوزه مصصم هستیم تا برنامه های خود را با قوت و جدیت برای توسعه فرهنگ قرانی در کشور پیش ببریم.

این مسوول با تاکید بر بازنگری در حوزه آموزش های قرانی و  با بیان اینکه در حوزه آموزش قران آموزش های تخصصی و حرفه ای را دنبال می کنیم و بنا نداریم به حوزه آموزش روخوانی و روان خوانی بپردازیم،افزود: قاری و حافظ پروری در سطح حرفه ای و سرمایه گذاری در این بخش را که مورد غفلت واقع شده را با جدیت دنبال می کنیم.

این مسوول حوزه قرانی خاطرتشان کرد: در حوزه آموزش قصد آمارسازی نداریم بلکه کیفیت و نتیجه کار برای ما مهم است.

قره شیخلو با بیان اینکه تاکنون بیشتر توجه ما به مسایل کمی همچون برگزاری مسابقات قران و به شیوه های مناسب آموزشی توجه لازم را نداشته ایم،افزود: ساماندهی آموزش های قرانی و یکپارچه سازی آنها و ساماندهی مسابقات قرانی یک ضرورت است و آنرا در برنامه های خود قرار داده ایم و در گام نخست آنرا در مسابقات قرانی امسال لحاظ کرده ایم.

این مسوول گفت: یکی از مشکلات مهم در حوزه آموزش قران این است که هر نهاد و دستگاه و موسسه در این خصوص راه خودش را می رود و فاقد یک سیستم یکپارچه و واحد هستیم.

وی با بیان اینکه تلاوت قران کریم یک هنر تخصصی اسلامی و تاثیرگذار است،افزود: این هنر را نباید کوچک و تفننی بشماریم.

این مسوول، سیستم انتخاب داور برای مسابقات قرانی را پیش از این با اتکا به روش های سنتی و تعاملات و ارتباطات دانست و گفت: برای ساماندهی این حوزه و اینکه حقی از افراد ضایع نشود، آزمون هایی را تدوین کرده و برگزار خواهیم کرد.

رئیس مرکز امور قرانی سازمان اوقاف و امور خیریه همچنین از بقاع متبرکه به عنوان بهترین مکان ها برای ترویج فرهنگ قرانی یاد کرد و گفت: 200 بقعه شاخص از میان شت هزار بقعه متبرکه در کشور داریم که درصدد هستیم در آنها هر هفته کرسی تلاوت و تفسیر قران برگزار کنیم که این اقدام می تواند در رشد و پرورش بهتر قاریان و حافظان و مفسران قران و همچنین بسط فرهنگ قرانی در جامعه موثر واقع شود که البته با توجه به شیوع کرونا می توان فعلا این جلسات را بدون تجمعات و از طریق فضای مجازی پخش و دنبال کرد.

قره شیخلو  در بخش دیگری از صحبت های خود با بیان اینکه جامعه قرانی نیازمندی هایی نیز دارند که به دلیل عزت نفس این قشر معمولا بیان نمی شود،افزود: پیگیر آن هستیم تا از محل اعتباراتی که صرف آماده سازی و اعزام قاریان و حافظان به مسابقات بین المللی بود و همچنین از محل اعتبارات یکی از بانک ها، صندوق رفاهی جامعه قرانی کشور را برای کمک به رفع نیازمندی های ضرروی جامعه قرانی از جمله ارایه تسهیلات به آنان راه اندازی کنیم.

رئیس مرکز امور قرانی سازمان اوقاف و امور خیریه با تاکید بر اینکه تلاوت و تفسیر قران 

برچسب‌ها سازمان اوقاف و امور خیریه استان قزوین قرآن کریم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان اوقاف و امور خیریه استان قزوین قرآن کریم سازمان اوقاف و امور خیریه استان قزوین قرآن کریم سازمان اوقاف و امور خیریه حوزه آموزش مسابقات قران فرهنگ قرانی جامعه قرانی قره شیخلو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۱۴۰۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از مفاخر قرآنی استان گیلان تقدیر شد

ایسنا/گیلان به همت معاونت فرهنگی سازمان جهاددانشگاهی استان گیلان و با حضور حاج فرهاد فلاح پور، پیشکسوت و استاد برجسته قرآنی، از مفاخر قرآنی استان تقدیر شد.

محمد شادپور، معاون فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی استان گیلان امروز، ۱۰ اردیبهشت ماه در این مراسم، قرآن را معجزه ای سراسر برکت و رحمت و عافیت دانست و اظهار کرد: در کلام نبی مکرم اسلام(ص)، قرآن کریم تنها نسخه شفابخش انسان بوده و همگان می توانند به قرآن مراجعه کنند و آرامش حقیقی را به دست بیاورند.

وی با بیان اینکه امروز نیازمند انس با قرآن هستیم، افزود: در پرتو هدایتگری قرآن انسان از تاریکی های ظلم و جهل رهایی پیدا می کند و در مسیر نورانیت و حقیقت قرار می گیرد.

معاون فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی گیلان درخشش استاد فلاح پور در عرصه آموزش قرآن را عنایت الهی دانست و عنوان کرد: استاد فلاح پور در یک خانواده قرآنی تربیت یافته و امروز بسیاری از حافظان و قاریان استان، در مکتب استاد فلاح پور تلمذ کرده اند.

شادپور با اشاره به تلاش های استاد فلاح پور در عرصه تعلیم قرآن، عنوان کرد: استاد فلاح پور از مفاخر قرآنی استان گیلان است و مدیران استانی باید جایگاه چنین شخصیت هایی را در عرصه فعالیت های قرآنی پاس بدارند.

وی یکی از شاخص های مهم تدریس استاد فلاح پور را آموزش صحیح قرآن به قرآن آموزان دانست و بیان کرد: شاگردان استاد فلاح پور در عرصه های ملی و بین المللی حائز رتبه های برتر می شوند؛ در واقع استاد فلاح پور صدها حافظ و قاری بین المللی و جهانی را تربیت کرده است.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی گیلان با بیان اینکه استاد فلاح پور در مسیر آموزش قرآن از سرمایه های مادی و معنوی خویش هزینه می کند، گفت: ثبت ملی روستای شیخعلی کلایه لاهیجان به عنوان روستای قرآنی به برکت سال ها تلاش استاد فلاح پور است؛ ویژگی بارز این روستا محافل و کلاس های قرآنی آن است که با حضور افراد در سنین مختلف برگزار می شود.

وی تجلیل از حافظان و قاریان قرآن را ترویج فرهنگ قرآنی دانست و متذکر شد: باید از آموزه های دینی و قرآنی برای تحکیم خانواده بهره بگیریم تا از هجمه های فرهنگی مصون بمانیم.

استاد حاج فرهاد فلاح پور، پیشکسوت قرآنی گیلان نیز، انسان را تشنه قرآن و فرهنگ قرآنی دانست و اظهار کرد: فرهنگ و تمدن غرب علیه فرهنگ دینی و قرآنی می تازد و در چنین شرایطی نیازمند انس با قرآن هستیم.

وی عدم شناخت و آگاهی نسبت به قرآن را موجب آسیب پذیری انسان در برابر هجمه های فرهنگی و اجتماعی دانست و بیان کرد: بسیاری از افراد مسیر ارتباط با قرآن را نمی دانند و فقط از قرآن در مجالس ختم و مراسم ازدواج و... استفاده می‌کنند؛ این در حالی است که قرآن کتاب حیات است و برای تمام شئونات زندگی ما برنامه دارد.

این استاد برجسته قرآن، با اشاره به مهجوریت قرآن در جامعه هم از ناحیه خواص و هم از جانب عوام، گفت: تنها ماهی که نامش در قرآن آمده، رمضان است و ماه رمضان از این حیث ارزش و کرامت پیدا کرده که قرآن در این ماه نازل شده است و لذا هر چیزی که با قرآن پیوند بخورد، کریم می‌شود.

وی قرآن را نسخه سعادتمندی بشر دانست و متذکر شد: اگر مسیر ارتباطی قرآن را پیدا کنیم، مشکلات فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی ما به برکت قرآن حل می‌شود.

فلاح پور، قرآن را هدایتگر همه انسان ها دانست و خاطرنشان کرد: خداوند قرآن را با «اقرا» بر پیامبر(ص) نازل کرد و به ما نشان داد که عزت و کرامت بشر از مسیر قرائت و تلاوت قرآن می‌گذرد.

وی ترتیل را مهمترین ویژگی قرائت قرآن دانست و یادآور شد: خطاب خدا به پیامبر، خطاب به تمام بشریت است و خداوند در سوره علق، مسیر ارتباط با قرآن را در قرائت و ترتیل معرفی می‌کند.

به گزارش ایسنا، در پایان این مراسم از استاد فلاح پور و همسر و فرزندان قرآنی ایشان و تعدادی از رتبه های برتر گیلان در مسابقات ملی و بین المللی قرآن تجلیل شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اسلام بزرگترین حامی حقوق زن است
  • تفسیر یک ضرب‌المثل در برنامه تلویزیونی | این ضرب‌المثل درباره افراد متظاهر است | ویدئو
  • کنگره بین‌المللی اندیشه‌های قرآنی امام خامنه‌ای برگزار شد
  • فیلم/ تلاوت قرآن کریم قبل از بیانات رهبر انقلاب
  • دین اسلام بزرگترین حامی حقوق زن است
  • توجه ویژه به آموزش و فرهنگسازی در حوزه ترافیک ضروری است
  • مرکز البرزپژوهی در کرج راه اندازی می شود
  • دیدار امیرعبداللهیان با نخست وزیر بورکینافاسو
  • از مفاخر قرآنی استان گیلان تقدیر شد
  • حنجره خود را در کرسی های تلاوت قرآن در سرزمین وحی، وقف خدا کنید