Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر محمد هاشمی شهری رییس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در گفت وگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ،  اظهارداشت: همزمان با بازگشایی مدارس دغدغه حوزه بهداشت و درمان سیستان و بلوچستان سلامت دانش آموزان است.

او ادامه داد: استمرار برنامه‌های آموزشی مدارس در این موقعیت حساس نیازمند رعایت یک سری از الزامات و دستور العمل‌های جدی سلامت بوده که لازم است دانش آموزان و والدین به این قوانین پایبند باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان افزود: همکاران ما در حوزه بهداشت و درمان سیستان و بلوچستان با تمامی توان در کنار آموزش و پرورش از سلامت دانش آموزان صیانت می‌کنند تا هم روند آموزش استمرار یابد و هم از سلامت دانش آموزان و مردم صیانت شود لذا پایدار ماندن این شاخص مستلزم عزم جدی دانش آموزان بر رعایت اصول بهداشتی است.

او با بیان اینکه زنگ‌های تفریح دانش آموزی زنگ خطر شیوع کروناست گفت: حذف آبسردکن های مدارس و استفاده دانش آموزان از آب بطری شده الزامی است.

هاشمی شهری ادامه داد: در سه روز از بازگشایی مدارس حدود ۱۰۰ مدرسه در مرکز سیستان و بلوچستان مورد بازدید بازرسان این دانشگاه قرار گرفته و آنچه که بیشتر از سایر موارد مورد تاکید بازرسان بوده تجمع دانش آموزان در زنگ‌های تفریح و در زمان تعطیلی مدارس است که باید با شیوه‌های خاصی کنترل شود.

او اظهارداشت: همکاران ما با ارائه یک سری از الزامات و پروتکل‌های بهداشتی از ابتدای بازگشایی مدارس در مراکز آموزشی حضور یافته که در صورت رعایت این شیوه‌ها قطعا دچار آسیب‌های حداقلی ناشی از بیماری کرونا خواهیم شد و لازم است که همه مربیان، دانش آموزان و والدین نسبت به رعایت این دستور العمل‌ها پایبند باشند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان تاکید کرد: ضروری است افراد از دست دادن و رو بوسی با یکدیگر پرهیز و هر یک از معلمان و دانش آموزان ماده ضد عفونی کننده شخصی به همراه داشته باشند.

او  افزود: همچنین فاصله حداقل یک متر به منظور پیشگیری از بروز ویروس، رعایت و شستن مرتب دست‌ها با آب و صابون و یا استفاده از مواد ضدعفونی‌کننده بر پایه الکل مورد توجه قرار گیرد.

هاشمی استفاده از وسایل حفاظت شخصی از جمله ماسک، دستکش و دستمال کاغذی در استفاده از دکمه‌های آسانسور و دستگیره‌های درب و محل‌های لمس مشترک، عدم استفاده از دستمال مشترک برای تمیزکردن میز و صندلی و سایر وسایل، خودداری از تماس دست‌ها با چشم، بینی و دهان قبل از شستن یا ضدعفونی، بهره‌گیری از مهر و سجاده شخصی و رعایت فاصله ایمن در نمازخانه‌ها و پرهیز از همراه داشتن هرگونه وسایل اضافی از قبیل وسایل الکترونیکی، ساعت، وسایل تزئینی، کتاب‌های کمک آموزشی را از جمله موارد مهم در مدارس عنوان کرد که باید رعایت شود.

او  گفت: گچ و یا ماژیک وایت برد مورد استفاده معلمان و دانش آموزان جدا باشد و در صورت امکان، دانش‌آموزان گچ و ماژیک وایت برد شخصی به همراه داشته باشند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان افزود: معلمان و دانش‌آموزان، لیوان کاغذی یک‌بار مصرف و یا قمقمه شخصی و دستمال کاغذی به همراه داشته باشند.

او  با بیان اینکه فعالیت بوفه‌ها و پایگاه تغذیه سالم مدارس ممنوع است، افزود: دانش آموزان و کارکنان از آب‌ بطری شده و هر گونه نوشیدنی که قبل از مصرف روی بطری آن شسته شده استفاده کنند.

هاشمی شهری ادامه داد: همچنین توصیه می‌شود دانش آموزان میان وعده خود را در منزل تهیه و برای استفاده با بسته بندی مناسب به مدرسه بیاورند و از دست به دست کردن مواد غذایی و ساندویچ‌های خانگی خودداری شود.

او اظهارداشت: هر روز قبل از ورود دانش‌آموز به سرویس ایاب و ذهاب مدرسه (صبح، قبل از انتقال دانش‌آموز به مدرسه و پس از اتمام مدرسه و قبل از انتقال دانش‌آموز به خانه) وسیله نقلیه گندزدایی شود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان تصریح کرد: سطوح دارای تماس مشترک نظیر دیوار و کف، درها، دستگیره درها، میز و صندلی، شیرآلات، نرده پله‌ها، کلید و پریزها، وسایل عمومی و نظایر آن با دستمال تمیز و خشک شده و سپس گندزدایی شود.

او بیان کرد: در مدارس دو نوبته حداکثر سه ساعت فاصله نیاز است تا زمان کافی برای ضدعفونی کردن محیط مدرسه برای ورود شیفت بعدی دانش آموزان وجود داشته باشد.

هاشمی شهری افزود: در صورت نیاز به وسایل گرمایشی هر یک ساعت یکبار هوای کلاس‌ها تهویه شود و پنچره‌ها به مدت ۱۰ دقیقه باز باشد.

اوگفت: نهایت دقت بر لزوم تهویه مناسب و طبیعی در تمام قسمت کلاس‌ها، آزمایشگاه، نمازخانه و سالن‌ها انجام شود و در صورت بهره‌گیری از کولر، ضمن گندزدایی کامل وسائل و ادوات کولر، هر یک ساعت نیز تهویه طبیعی کلاس با باز کردن درب کلاس و پنجره‌ها انجام شود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان اظهارداشت:دستشویی‌ها روزانه حداقل ۲ بار در طول ساعات کار مدرسه و یک‌بار در انتهای کار مدرسه یا انتهای نوبت بر اساس دستورالعمل‌های ابلاغ‌شده گندزدایی شوند.

او ادامه داد: در خصوص جداسازی و یا شستشوی روزانه لباس مدرسه دانش آموزان و وارد نکردن آن به فضای عمومی خانه به دانش آموزان و والدین تأکید شود.

هاشمی شهری بر عدم استفاده از وسایل ورزشی مشترک در مدارس تاکید کرد و افزود:در صورت وجود وسایل ورزشی و بازی دانش آموزان به‎طور مستمر گندزدایی وحتی‌الامکان استفاده نشود.

انتهای پیام/ع

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی سلامت دانش آموزان کرونا ویروس رییس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان سیستان و بلوچستان دانش آموزان هاشمی شهری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۱۵۶۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشرفت‌های خیره کننده ایران در حوزه سلامت مادران

 حبیب غزنوی رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در آیین گرامیداشت روز ماما گفت: در حوزه سلامت نیرو‌ها با جان انسان‌ها سر و کار دارند، اما در فرآیند مامایی، سلامت نوزاد و مادر باردار حائز اهمیت است و بر همین اساس فضیلت در شغل مامایی دو چندان است، ماما علاوه بر اینکه وظیفه کمک به دنیا آوردن نوزاد را بر عهده دارد در آگاهی بخشی و آرامش مادر نیز نقش موثری بر عهده دارد.

وی ادامه داد: ماما‌ها در رسیدن به دستاورد‌هایی مانند کاهش مرگ مادران و نوزادان، ترویج تغذیه با شیر مادر نقش قابل قبولی بر عهده داشته اند.

وی گفت: خوشبختانه با اقدامات و تلاش‌های صورت گرفته علیرغم افزایش در تعداد مادران باردار نیازمند مراقبت‌های ویژه، کاهش قابل توجه به میزان ۲۵ درصد در مرگ و میر آنان در شهر‌های زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان به ثبت رسید و این ثمره مجاهدت و تلاش‌های شبانه روزی جامعه مامائی و متخصصین محترم زنان و زایمان است. 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان افزود: علیرغم همه این پیشرفت ها، اما هنوز هم دارای نقطه ضعف‌هایی هستیم و برخی مداخلات بسیار جزیی و اثر بخش ممکن است منجر به نتایج بسیاری مطلوب تری شود.

وی عنوان کرد: توسعه و ترویج زایمان بدون درد یک ضرورت اجتناب ناپذیر برای استان سیستان و بلوچستان است.

 رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: ترویج فرهنگ زایمان طبیعی و ترغیب هرچه بیشتر مادران باردار به این امر و بالا بردن میزان سلامت مادر و کودک در گرو توسعه و راه اندازی واحد‌های زایمان بدون درد در زایشگاه‌ها است.

زهرا ابراهیمی مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری سیستان و بلوچستان نیز گفت: از فعالیت‌های انجام شده دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در حوزه جوانی جمعیت که در واقع می‌توان گفت عملکرد مطلوبی داشته اند تقدیر و قدردانی می‌کنم.

وی ادامه داد: سیستان و بلوچستان دارای نرخ باروری زیادی در سطح کشور است و باید حواسمان باشد و بر نامه ریزی دقیقی صورت گیرد تا در شیب نزولی قرار نگیریم.

خانم ابراهیمی افزود: ماما‌ها نه فقط در حوزه سلامت بلکه در حوزه امیدآفرینی هم در جامعه نقش آفرینی می‌کنند و می‌توانند با شیوه بیان خودشان مادران را به فرزند آوری ترغیب کنند.

دکتر محمد کاظم مومنی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز گفت: تمام تلاش‌های هیئت رئیسه رئیسه دانشگاه در راستای رفع کمبود‌ها و چالش‌های جامعه مامایی است.

وی ادامه داد: در سال گذشته اقدامات خوبی جهت جذب ماما در زاهدان انجام شد و در حال حاضر هم مجوز جذب تعدادی ماما جهت شهرستان سراوان صادر شده است که بزودی وارد سیستم خواهند شد.

وی افزود: یکی از کار‌هایی که اداره مامایی و دفتر پرستاری به صورت ویژه در دستور کار قرار دارند تعرفه‌های خدمات مامایی است که پیگیری‌های مرتبط از تهران در حال انجام است و امیدواریم به زودی به سرانجام برسد.


خانم لیلا عرب نژاد رئیس اداره مامایی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز گفت: کادر مامایی یکی از کنشگران فعال حوزه جوانی جمعیت و خانواده محسوب می‌شوند.

وی ادامه داد: مادر واژه مقدسی معادل صبر، ایثار و شکیبایی است و ماما‌های عزیز همواره همراه لحظات شیرین و ماندگار تولد نوزاد و حامی مادران عزیز هستند.

وی افزود: سیستان بلوچستان بالاترین میزان زاد و ولد را در سطح کشور دارد و ماما‌های این استان جزو پرکارترین ماما‌های کشور محسوب می‌شوند.

قابل ذکر است مراسم گرامیداشت روز ماما صبح یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ماه در سالن همایش‌های پردیس علوم پزشکی به همراه برنامه‌های شاد برگزار و از تعدادی از ماما‌های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان تقدیر و قدردانی شد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • افتتاح مدرسه ۱۴ کلاسه زنده یاد صدوقی در شهرستان پیشوا
  • نخستین سرویس مدرسه تهران مخصوص بچه‌پولدارها بود
  • طرح «ماهر» در مدارس فارس آغاز شد
  • دبستان ۶ کلاسه خیرساز مرحوم محب‌الله شاویسی در سنندج افتتاح شد
  • پیشرفت‌های خیره کننده ایران در حوزه سلامت مادران
  • استعدادهای دانش‌آموزان همچون گنجینه‌ای در دست معلمان است
  • اختتامیه جشنواره سفیران سلامت در چابهار برگزار شد
  • کنایه روزنامه جمهوری اسلامی به مولوی عبدالحمید
  • امتحانات نهایی دانش آموزان عشایری متوسطه در سه مدرسه برگزارمی شود
  • مدرسه باید واقعیت جامعه باشد/ ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار معلم مخالف مدرک دانشگاهی خود آموزش می‌دهند