Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهدی طغیانی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اصفهان با اشاره به اینکه امروز دو کمیته از کمیسیون‌ اقتصادی جلسه داشتند، اظهار داشت: یکی از این کمیته‌هایی که امروز در کمیسیون اقتصادی مجلس جلسه بررسی داشت، کمیته مالیات بود که مواردی از طرح مالیات بر عایدی سرمایه را بررسی کرد، البته به دلیل ابعاد این طرح در جلسه اول کار تا حد مختصری پیش رفت و به جلسات بعد کشیده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در جلسه بعدی که نزدیک به سه ساعت هم به طول انجامید، تعدادی از فعالان بورس در کمیته بورس کمیسیون حضور پیدا کردند، در این جلسه به بحث بررسی وضعیت بازار پرداخته و قسمتی از زمان به پیشنهاد‌های فعالان بورس اختصاص داشت.

وی بیان داشت: جمع‌بندی جلسه این بود که بورس باید به دور از نگاه‌های سیاسی و غیرعلمی راه خود را ادامه دهد و کمیسیون اقتصادی تلاش می‌کند که با یک نگاه غیرسیاسی و علمی به آن رسیدگی کند.

برخی از اظهارنظرها در مورد بورس آسیب‌‌زا است

طغیانی ادامه داد: برخی از اظهارنظرهایی که در مجلس، دولت و ... در مورد بورس انجام می‌شود، نگاه‌های دقیق و علمی نیست و آسیب‌هایی برای بورس به دنبال دارد که نمونه‌های آن را در هفته‌های گذشته نیز شاهد بودیم.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: تهدید و فرصت در بورس توأمان است، یعنی فضای بازار سرمایه برای اقتصاد کشور فرصتی است که می‌توان بسیاری از دارایی‌هایی که در دست دولت است‌ و یا توسط مردم، شرکت‌های مختلف و ... را به بورس وارد کرد و با منابع آزاد شده سرمایه‌گذاری رخ دهد، این فضا از طرفی نیز می‌تواند تهدیدی باشد که ناشی از ناآشنایی واردان بازار به فضای بازار سرمایه است.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی افزود: فضای بازار سرمایه ریسکی است و نوسان ذات بازار است؛ بعضاً مواردی در بازار مشاهده‌ می‌شود که طبیعی نیست و تذکرات پی در پی نیز در هفته‌های اخیر توسط مجلس به مدیران در بازار سرمایه داده شده است و این روند ادامه خواهد داشت.

وی اظهار داشت: این جلسات را با فعالان بورس، تشکل‌های حقوقی، افرادی که در بازار سرمایه فعالیت جدی دارند و ... ادامه خواهیم داد، در جمع‌بندی این جلسه نیز قرار شد به‌روزرسانی بازار سرمایه مصوبه سال ۱۳۸۴ و اصلاح شده سال ۱۳۸۸ مجدداً مورد بررسی قرار گیرد.

نگاه کمیسیون اقتصادی حمایت از بازار سرمایه است

طغیانی با بیان اینکه نگاه کمیسیون حمایت از بازار سرمایه است، عنوان کرد: هم از طریق پیگیری مباحث تقنینی و هم از جهت ابزارهای نظارتی که در اختیار کمیسیون قرار دارد می‌توان حمایت لازم را اجرایی کرد.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: پیش از این نیز از این ابزارها استفاده کردیم و در حال اجرا است، گزارش نظارتی ما در مورد بورس و آن تهدیدها و فرصت‌ها در حال جمع‌بندی است و برای فعالان و صاحب‌نظران بازار سرمایه ارسال شده است، نقطه نظرات آن‌ها جمع‌بندی می‌شود و به عنوان گزارش نظارتی به صحن علنی ارسال و قرائت خواهد شد؛ در این گزارش‌های نظارتی می‌توان پیشنهادهای تقنینی نیز ارائه داد.

وی در خصوص‌ دیگر مباحث مطرح شده در این جلسه اظهار داشت: در حال حاضر مجموعه‌ای از داده‌های فراوان در بازار را داریم که با تحلیل آن‌ها می‌شود نوع عملکرد بازار و آنچه در بازار رخ می‌دهد را رصد کرد، در مورد این رصدها به جمع‌بندی رسید و اقدامات لازم را اجرایی کرد.

طغیانی تصریح کرد: توقع خود را به افراد در بازار سرمایه منتقل خواهیم کرد که از این داده‌های موجود برای عملکرد اشخاص حقیقی و حقوقی استفاده کنند تا اگر این عملکرد به تضییع حقوق سهامداران خرد منجر شده باشد آن را گزارش دهند تا با ابزارهای مجلس برای احقاق حقوق سهامداران اقدام شود.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: بحث حمایت از سهامداران خرد نیز در این جلسه مطرح شد، ما وظیفه داریم از سهامداران خرد حمایت کنیم، بازار سرمایه باید تمام امکانات خود را برای حمایت از افرادی که علی‌رغم همه توصیه‌ها، همه زندگی خود را به بورس آوردند، به کار گیرد.

کانون سهامداران حقیقی تشکیل می‌شود

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: نظارتی که با رصد داده‌ها بر عملکرد حقوقی‌ها و حتی اشخاص حقیقی در بازار باید رخ دهد تا بازار اصلاح شود را پیگیری خواهیم کرد.

وی گفت: بحث تأسیس کانون سهامداران حقیقی یکی از موارد مطرح شده بود که دنبال خواهیم کرد، اشخاص حقیقی نیز می‌توانند مطالبه‌ای داشته باشند و ما نیز به عنوان نماینده مردم این مطالبات را پیگیری خواهیم کرد تا کانونی تأسیس شود که از حقوقشان دفاع کند و در جلساتی که لازم است دغدغه‌ها منتقل شود، حاضر شوند.

کمیسیون اقتصادی فعلا برنامه‌ای برای دعوت از رئیس سازمان بورس ندارد

طغیانی در خصوص‌ نهادهای منجر به تثبیت بازار بیان داشت: این نهادها تقویت خواهند شد و در این مورد نیز به جمع‌بندی رسیدیم.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: تمامی آنچه در کمیته‌های زیرمجموعه کمیسیون مطرح می‌شود، لازم است که به کمیسیون ارجاع و در صحن کمیسیون بررسی و تصمیم‌گیری شود.

وی در پایان ضمن اظهار بی‌اطلاعی از موضوع دعوت از رئیس سازمان بورس برای حضور در کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار داشت: در برنامه‌ریزی که از قبل برای فعالیت‌های هفته جاری کمیسیون اقتصادی انجام شده چنین برنامه‌ای وجود ندارد و از طرفی هم تا کنون درخواستی برای دعوت از رئیس سازمان بورس به هیأت رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس ارائه نشده است.

انتهای پیام/۶۳۱۱۹/ص۲۰/

منبع: فارس

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی بازار سرمایه بازار عملکرد سخنگوی کمیسیون اقتصادی سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی سهامداران خرد بازار سرمایه جمع بندی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۱۶۳۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ چه تاثیری در بهبود وضعیت بازار سرمایه دارد؟

به تازگی در مجلس شورای اسلامی، نمایندگان بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ را اصلاح کردند اما این موضوع چه تاثیری بر بورس دارد؟

به گزارش ایسنا، بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ درخصوص دریافت مالیات برای اشخاص حقوقی و حقیقی است که توسط نمایندگان در روزهای اخیر اصلاح شده است، محمدرضا فلفلانی کارشناس بازار سرمایه درخصوص اینکه اصلاح این تبصره چه تاثیری در افزایش جذب سرمایه در بورس و بهبود وضعیت این بازار دارد به ایسنا گفت: همیشه یکی از دغدغه هایی که فعالان اقتصادی در فضای اقتصادی کشور داشتند این بوده که چطور بنگاه های اقتصادی، شرکت های تولیدی و خدماتی را بتوانند به سمت شفافیت در صورت های مالی سوق داده و بتوانند از حرکت شرکت ها به سمت شفافیت حمایت کنند.
وی ادامه داد: برای اینکه این اتفاق بیفتد و مشوقی برای شفافیت داشته باشیم قوانین و مقرراتی از گذشته در این زمینه وجود داشته است.

بازار سرمایه بستر شفافیت است

به گفته این کارشناس، بازار سرمایه کشور می تواند بستر شفافیت باشد و قاعدتا در فضای قانون گذاری و سیاست گذاری کلان کشور یکسری مشوق هایی به شرکت هایی که در بازار سرمایه پذیرش می گیرند ارائه می شود.
فلفلانی افزود: یکی از این مشوق ها قاعدتا یکسری معافیت های مالیاتی است، یکسری امکاناتی برای تامین مالی و ... است و وقتی شرکتی می خواهد وارد اکوسیستم بازار سرمایه شود و پذیرش بگیرد تا سهام آن شرکت به عموم مردم عرضه شود و تبدیل به سهامی عام شود یکسری الزاماتی که سازمان بورس تعیین کرده است را رعایت کند. 
وی یادآور شد: یکی از این الزامات شفافیت در حوزه مالی است و شرکت ها با توجه به زیرساخت هایی که ایجاد می کنند به سمت شفافیت سوق داده می شوند و در قبال آن می توانند از یکسری معافیت ها بهره مند شوند.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: موضوعی که اخیرا مطرح شده بود این بود که این معافیت ها حذف یا کمرنگ شوند که در جلسه مجلس برگزار شد و این موضوع مورد بررسی قرار گرفت، قرار بر این شد که آن معافیت ها و مشوق ها همچنان وجود داشته باشد.
وی متذکر شد: با توجه به اینکه شرکت ها می توانند از قبال شفافیتی که ایجاد می کنند هم در تامین مالی شرکت اتفاق های مثبتی رقم می خورد هم می توانند از یکسری معافیت های مالیاتی هم بهره مند شوند. 

وجود معافیت ها عرضه اولیه ها را در بورس بیشتر می‌کند

فلفلانی گفت: پیش بینی می شود وجود این معافیت ها موجی از افزایش تقاضا در خصوص عرضه اولیه رقم بخورد به این معنا که شرکت ها و بنگاه های اقتصادی علاقمند باشند که سهام شان را در بازار سرمایه کشور عرضه کنند و اگر تابلوی معملات هم در کنار این موضوع رونق داشته باشد فضای نسبتا خوبی حاکم خواهد شد.

الزام‌های مالیاتی،‌ شرکت‌ها را به سمت بورس سوق می‌دهد

وی تاکید کرد: اخیرا شاهد سخت‌گیری‌هایی هم در حوزه مالیات و اداره دارایی بودیم، این موضوع می‌تواند شرکت‌ها را به سمت شفافیت سوق دهد، به نظر می‌رسد بنگاه‌های اقتصادی در حال حاضر به خاطر قوانین مالیاتی کشور ملزم به داشتن یکسری شفافیت‌هایی هستند احتمالا با خود فکر می‌کنند که حالا که این شفافیت‌های مالی را دارند از مزایای آن نیز استفاده کنند، مزایا در صورتی به این بنگاه‌ها اعطا می‌شود که در بازار سرمایه کشور بتوانند سهامشان را عرضه کنند بنابراین این موضوع می‌تواند در بلند مدت موجی را ایجاد کند که شرکت‌ها علاقه‌مند به عرضه سهام در بازار بورس باشند و این موضوع فضای مثبتی را در اکوسیستم اقتصادی کشور رقم بزند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آخرین جزئیات از زمان رونمایی صندوق پوشش ریسک بازار سرمایه اعلام شد + فیلم
  • رفع مشکل بیکاری در لرستان نیازمند اعتبار و سرمایه‌گذاری است
  • بهبود وضعیت بورس محتمل است/ مردم از طریق سبدگردان‌‎ها وارد بازار سرمایه شوند + فیلم
  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی
  • تداوم خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز‌های منفی شاخص کل بورس
  • اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ چه تاثیری در بهبود وضعیت بازار سرمایه دارد؟
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سهامداران منتظر تحول یکباره بازار نباشند!
  • کدام خودروی سایپا 700 میلیون تومان شد؟
  • بورس همچنان ریزشی؛ سهامداران نگران شدند
  • کوچ نقدینگی از بازار طلا و ارز به بازار سرمایه/ بورس جذاب شد