Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@07:17:28 GMT

هانتر: بایدن باید سیاست خود در قبال ایران را تشریح کند

تاریخ انتشار: ۱۸ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۱۷۲۸۰

هانتر: بایدن باید سیاست خود در قبال ایران را تشریح کند

«شیرین هانتر» استاد علوم سیاسی و روابط بین‌الملل در دانشگاه جرج واشنگتن در یادداشتی که در تارنمای «ریسپانسیبل استیت کرفت» (Responsible Statecraft) به تحولات مربوط به روابط ایران و آمریکا پس از به قدرت رسیدن دونالد ترامپ رییس جمهوری این کشور که به خروج از برجام و اتخاذ راهبرد فشار حداکثری انجامیده، پرداخت و افزود که صداهای منتقد از میانه حزب دموکرات در قبال اقدامات دولت ترامپ علیه ایران خاموش مانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هانتر نوشت که به رغم خروج ترامپ از برجام، بازگرداندن همه تحریم‌های رفع شده به واسطه این توافق، اتخاذ راهبرد فشار حداکثری، تلاش ناکام برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی و تلاش جاری برای بازگرداندن تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران، هسته اصلی انتقادهای دموکرات‌ها این بوده که سیاست دولت ترامپ نتوانسته حکومت ایران را تسلیم خواسته واشنگتن یا مجبور به کاهش فعالیت‌های منطقه‌ای خود کند.

به نوشته این استاد روابط بین‌الملل، دموکرات‌های آمریکا از رییس جمهوری جمهوریخواه کشورشان انتقاد می‌کنند که سیاست‌های او در قبال ایران باعث منزوی شدن واشنگتن در جامعه بین‌المللی شده است، اما حتی یک بار هم درباره هزینه‌های انسانی این سیاست‌ها حتی پس از شیوع کرونا نکرده‌اند و افزون بر آن، برنامه‌ای جایگزین هم برای سیاست آمریکا در قبال ایران ارایه نداده‌اند.

هانتر به گفته‌های «تونی بلینکن» یکی از مشاوران «جو بایدن» که گزینه احتمالی برای پست مشاور امنیت ملی در صورت پیروزی بایدن است، اشاره کرد و افزود که اظهارات او بسیار نزدیک به مواضع دولت ترامپ است.

هانتر نوشت: در موضوع برجام، به رغم انتظارات عمومی برای بازگشت آمریکا به برجام در صورت پیروزی بایدن، دقت در اظهارات برخی مشاوران بایدن نشان می‌دهد که نمی‌توان روی این نتیجه حساب باز کرد. برای مثال، تونی بلینکن... گفته است که ایالات متحده تنها در صورتی به برجام باز می‌گردد که ایران تعهدات خود در این توافق را اجرا کند... افزون بر این، او گفته است در کوتاه‌مدت همه تحریم‌ها علیه ایران پابرجا خواهد بود.

کارشناس مسایل بین‌المللی همچنین با اشاره به اظهارات دیگری از بلینکن مبنی بر اینکه آمریکا خواهان مذاکرات برای «یک توافق بهتر و طولانی‌تر» است، و اینکه او منظور خود را از چنین توافقی توضیح نداده، تاکید کرد که اگر منظور بلینکن انکار حق ایران برای غنی‌سازی و کوتاه آمدن این کشور در موضوع موشکی و فعالیت منطقه‌ای است، نباید انتظار داشته باشیم که در صورت پیروزی بایدن پیشرفت چندانی در روابط تهران و واشنگتن حاصل شود.

استاد علوم سیاسی نوشت که رویکرد مفید برای دولت جدید ایالات متحده این است که به برجام بازگشته و دست کم بخشی از تحریم‌ها را لغو کند و ایران نیز در قبال این اقدام همه گام‌های کاهش تعهدات برجامی را بازگرداند؛ سپس واشنگتن باید به تدریج به شرکت‌های آمریکایی اجازه تجارت با ایران را داده و راه را برای مذاکره در موضوعات دیگری به ویژه در حوزه‌هایی که احتمال همگرایی منافع میان دو طرف وجود دارد، باز کند.

هانتر مدعی شد که  تهران باید بداند که دیر یا زود مجبور است درباره مسایل منطقه‌ای با آمریکا و دیگر قدرت‌های غربی گفت‌وگو کند؛ بدون وجود چنین مباحثی، حتی اگر واشنگتن به برجام بازگردد، تهران نمی‌تواند انتظار روابط اقتصادی کاملا عادی در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی داشته باشد.

برچسب‌ها برجام جو بایدن ایالات متحده آمریکا پروندهٔ خبری شکست قطعنامه ضدایرانی آمریکا تلاش آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران آمریکا ۲۰۲۰

منبع: ایرنا

کلیدواژه: برجام جو بایدن ایالات متحده آمریکا برجام جو بایدن ایالات متحده آمریکا بین المللی تحریم ها منطقه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۱۷۲۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آصفری: بلندتر شدن دیوار بی‌اعتمادی نتیجه سیاست‌های اتحادیه اروپا در قبال ایران است

نماینده اراک در مجلس شورای اسلامی گفت: اقدامی که ایران در عملیات «وعده صادق» انجام داد، در پاسخ به جنایات رژیم صهیونیستی بود و اینکه امروز اتحادیه اروپا بجای اینکه متخلف را مورد بازخواست قرار دهد، دوباره از تحریم‌های جدید علیه ایران صحبت می‌کند، غیر از اینکه دیوار بی‌اعتمادی میان ایران و اتحادیه اروپا را بلندتر می‌کند، خروجی دیگری در پی نخواهد داشت.

محمدحسن آصفری در گفت‌وگو با ایسنا در واکنش به ادعای مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره دستیابی اعضای این اتحادیه به یک توافق سیاسی در زمینه اعمال تحریم‌های پهپادی و موشکی علیه جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: برای اتحادیه اروپا جای تأسف دارد که در حالیکه بیش از ۶ ماه از جنگ غزه می‌گذرد هیچ موضع‌گیری در خصوص حمایت از مردم بی‌گناه غزه انجام نمی‌دهد یا در قبال جنایاتی که جریان تکفیری‌ها و داعش در عراق و سوریه و جاهای دیگر انجام دادند و همچنین اتفاقاتی که در میانمار انجام شد و مردم بیگناه و مسلمان و غیر مسلمان از بین رفتند، اتحادیه اروپا هیچ اعتراضی انجام نداد و اخیراً مسئول سیاست‌ خارجی اتحادیه اروپا پس از پاسخ جمهوری اسلامی ایران به یکی از جنایات رژیم صهیونیستی در خصوص اعمال تحریم‌های جدید علیه جمهوری اسلامی ایران اظهاراتی را مطرح کرده است.

وی با بیان اینکه « اگر این تحریم‌ها کار ساز بود، امروز مشارکت مردم را پای صندوق‌های رای نداشتیم»، تاکید کرد: اتحادیه اروپا باید متوجه باشد که جمهوری اسلامی ایران اجازه نخواهد داد کسی مثل رژیم جعلی صهیونیستی بخواهد به خاک ایران تجاوز کند و ساختمان کنسولگری ایران در دمشق را مورد تعرض قرار دهد؛ ما منتظر بودیم اتحادیه اروپا و مسئول سیاست‌ خارجی اروپا درباره اقدامی که رژیم صهیونیستی انجام داد اعتراضی داشته باشند اما چنین اتفاقی رخ نداد؛ زمانی که آنها نسبت به این اقدام جنایت کارانه اعتراضی نمی‌کنند، قرار نیست که جمهوری اسلامی ایران نیز ساکت بنشیند.

این نماینده مجلس با اشاره به عملیات «وعده صادق» جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به جنایات تروریستی رژیم صهیونیستی در حمله به کنسولگری ایران در دمشق گفت: اقدامی که ایران در عملیات وعده صادق انجام داد، در پاسخ به جنایاتی بود که رژیم صهیونیستی مرتکب شده بود و اینکه امروز اتحادیه اروپا بیاید بجای اینکه متخلف را که رژیم صهیونیستی است مورد بازخواست قرار دهند، دوباره از تحریم‌های جدید علیه جمهوری اسلامی ایران صحبت می‌کند، غیر از اینکه دیوار بی اعتمادی میان ایران و اتحادیه اروپا را بلندتر و مانع ذوب شدن یخ‌های روابط میان ایران و اتحادیه اروپا می‌شود، خروجی دیگری در پی نخواهد داشت.

آصفری با بیان اینکه «اقدام آنها مطمئناً در اقدامات جمهوری اسلامی ایران در خودکفایی نیروهای مسلح در زمینه موشک‌ها و پهپادها تاثیری نخواهد گذاشت»، تصریح کرد: اعتقاد دارم که رفتار اتحادیه اروپا رفتاری دوگانه است چراکه در مقابل جنایات رژیم صهیونیستی در جاهای دیگر ساکتند اما در قبال پاسخ ایران این گونه رفتار می‌کنند. البته رفتار آنها به این جهت است که امروز بسیاری از سیاست‌مداران اروپایی یا عضوی از جریان صهیونیست‌ها بشمار می‌روند یا اینکه از حامیان آنها هستند و بخشی از هزینه‌های تبلیغاتی آنها را در انتخابات‌های مختلف صهیونیست‌ها تامین می‌کند و توقعی از آنها وجود ندارد اما رفتارهای دوگانه آنها به غیر از اینکه حقوق بشر و منشور ملل متحد را زیر سوال می‌برد، نتیجه‌ای در پی ندارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برنامه بایدن برای مقابله با جنبش دانشجویی حامی فلسطین چیست؟
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • چرا بایدن حاضر نشد با اردوغان دیدار کند؟
  • خطر اعتراضات دانشجویی آمریکا بیخ گوش بایدن
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد
  • آصفری: بلندتر شدن دیوار بی‌اعتمادی نتیجه سیاست‌های اتحادیه اروپا در قبال ایران است
  • زنی که به خاطر غزه از دولت بایدن استعفا داد + عکس
  • وانگ یی: آمریکا به سیاست غلط بر حذر داشتن چین ادامه می‌دهد
  •  دیپلمات آمریکایی در اعتراض به سیاست بایدن در غزه استعفا کرد
  • استعفای دیپلمات آمریکایی در اعتراض به جنگ غزه