Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری‌آنلاین ـ سارا کلهر: ویروس کرونا فقیر و غنی، سیاستمدار و شهروند، هنرمند و دانشمند نمی‌شناسد و هر فردی ممکن است به آن مبتلا شود. این شعاری است که از ابتدای شیوع کرونا بسیار شنیده شده است. در این چند ماه که این ویروس مهمان اهل جهان بوده است بسیاری از چهره‌های سرشناس در سراسر جهان به این ویروس هزارچهره مبتلا شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شخصیت‌های برجسته و مشهور ایرانی از جمله اهالی سیاست هم از این قاعده مستثنا نبوده‌اند و برخی از آن‌ها نیز بر اثر ابتلا به این ویروس بیمار شده‌اند.

 این ۲۳ نماینده مجلس تاکنون به کرونا مبتلا شده‌اند

یکی از چهره‌های سرشناس در ایران که به این بیماری مبتلا شد علی لاریجانی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس پیشین مجلس شورای اسلامی، بود. بیماری لاریجانی بیش از سایر افراد مشهور خبرساز شد؛ چراکه پس از ابتلای اول در فروردین و گذراندن طول درمان در خبرها آمد او دوباره به ویروس کرونا مبتلا و در یکی از بیمارستان‌های تهران بستری شده است.

دلیل بستری شدن علی لاریجانی در یک بیمارستان تهران مشخص شد 

دکتر رضا ملک‌زاده، معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، روز پنج‌شنبه ۱۳ شهریور مهمان «چتر خبر» همشهری‌آنلاین بود. او در بخشی از گفتگو درباره ابتلای علی لاریجانی به کرونا، میزان ماندگاری آنتی‌بادی پس از ابتلا به کوویدـ۱۹ و احتمال ابتلای مجدد به این بیماری توضیحاتی ارائه داد.

معاون تحقیقات وزیر بهداشت درباره میزان ماندگاری آنتی‌بادی در بدن انسان پس از ابتلا به ویروس کرونا گفت: میزان ماندگاری آنتی‌بادی به طور دقیق مشخص شده است. آنتی‌بادی یک ماه بعد از عفونت بالا می‌رود و به اوج می‌رسد. این مرحله اول تولید آنتی‌بادی است و مرحله‌ای است که بدن تلاش می‌کند این ویروس را دفع کند. بعد که ویروس دفع می‌شود، آنتی‌بادی غلظتش پایین می‌آید ولی تولیدش ادامه دارد و اصلا صفر نمی‌شود و اگر تماس مجدد با ویروس اتفاق بیفتد باز بالا می‌رود. این حالتی است که برای بسیاری از عفونت‌های دیگر هم همین‌طور است. درست است که بعد از عفونت غلظت آنتی‌بادی پایین می‌آید، ولی به این معنا نیست که افراد ممکن است دوباره این عفونت را بگیرند. 

او درباره توصیه به مبتلایان بهبودیافته مبنی بر این‌که بعد از ۳ ماه دوباره پروتکل‌ها را رعایت کنند توضیح داد: این‌که می‌گوییم همه افراد ماسک بزنند و فاصله اجتماعی را رعایت کنند به این دلیل است که همه این کارها را انجام دهند و عادت کنند. افرادی که به بیماری مبتلا و درمان شده‌اند ایمنی کامل دارند و مطمئنا مثل فرد واکسینه هستند و احتمال این‌که مجددا مبتلا شوند کمتر می‌شود به جز آن گروهی که با وجود این‌که درمان شده‌اند هر از گاهی از بینی‌شان این ویروس دفع می‌شود.

ماجرای ابتلای مجدد لاریجانی به کرونا چه بود؟

معاون وزیر بهداشت در پاسخ به این سوال که «چرا آقای لاریجانی ۲ بار به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند» به همشهری‌آنلاین گفت: خیر. به نظر من ایشان ۲ بار مبتلا نشدند. من در جریان بیماری ایشان بودم؛ این ویروس نه فقط در ایشان در بسیاری از افراد دیگر هم می‌تواند برگردد یعنی فرد موقعی مبتلا می‌شود و با علائمی به پزشک مراجعه می‌کند و سیستم ایمنی عمل می‌کند و بهتر می‌شود بعد از مدتی سیستم ایمنی کم می‌آورد و باز این ویروس برمی‌گردد. درحقیقت این عفونت یک بار وارد بدن شده است، ولی در مراحل مختلفی خودش را نشان می‌دهد. آقای لاریجانی هم تستی که اول دادند مثبت بوده تست بعدی منفی شده و این همان خطایی است که تست دارد و بعد از مدتی تستشان دوباره مثبت شده شاید به این دلیل که عفونت در بدنشان دوباره زیاد شده است. تست‌ هم می‌تواند به غلط مثبت هم به غلط منفی شود. 

دکتر ملک‌زاده افزود: در این مورد بحث‌های بسیار زیادی وجود دارد که آیا واقعا این عفونت مجدد اتفاق می‌افتد یا نه. در دنیا روی این موضوع خیلی کار شده موارد معدودی مثل این موردی که شما گفتید هم گزارش شده ولی واقعا به چند دلیل این هنوز پذیرفته نشده است. اولا این را بدانید که بسیاری از بیماری‌های ویروسی دنباله و عواقب دارند یعنی ویروس از بین می‌رود ولی هنوز فرد تب می‌کند، بی‌حال است یا درد مفاصل دارد این‌ها واکنش ایمنی بدن است. 

مطالعاتی که در دنیا انجام شده است نشان می‌دهد اولا ۲ تا ۳ علامت این ویروس ۷۵ تا ۸۰ درصد مواقع تا مدت‌ها باقی می‌ماند و حتی گاهی فرد کاملا خوب می‌شود، اما بعد از ۱ یا ۲ ماه دوباره تب می‌کند. در مورد آقای لاریجانی هم به نظر من همین‌طور است یعنی یک بار مبتلا شدند و بار دوم ابتلای مجدد نبوده بلکه همان عواقب ابتلای اولیه بوده است. 

دکتر ملک‌زاده با اشاره به افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، گفت: البته ما این موضوع را به طور کامل رد نمی‌کنیم که برخی افراد که سیستم ایمنی بدنشان مشکل دارد و نمی‌توانند آنتی‌بادی و مقاومت ایجاد کنند ممکن است ۲ بار هم مبتلا شوند، ولی این‌ها استثناست نه قاعده.

بیشتر بخوانید؛

واکنش معاون وزیر بهداشت به دستور روحانی برای خرید واکسن کرونا | ایران از کدام کشورها واکسن کرونا می‌خرد؟ تاثیر یک داروی دستگاه گوارشی در بهبود بیماران کرونا | داروهای ممنوع برای بیماران کرونا 

مشروح گفتگوی همشهری‌آنلاین با معاون وزیر بهداشت در «چتر خبر» به‌زودی منتشر می‌شود ...

کد خبر 547229 برچسب‌ها كروناويروس ستاد ملی مقابله با کرونا وزارت بهداشت و درمان كرونا در ايران علی لاریجانی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: كروناويروس ستاد ملی مقابله با کرونا وزارت بهداشت و درمان كرونا در ايران علی لاریجانی همشهری آنلاین علی لاریجانی ویروس کرونا سیستم ایمنی وزیر بهداشت آنتی بادی شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۱۷۹۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش کارگران در جهش تولید و رونق اقتصاد کشور انکارناپذیر است

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا فخاری، طی پیامی ۱۱ اردیبهشت ماه، روز جهانی کارگر را به تلاش گران عرصه تولید و توسعه کشور، تبریک گفت و اظهار کرد: تحرک و کوشش کارگران و کارآفرینان برای به حرکت آوردن چرخ های تولید، صنعت و اقتصاد کشور، خوداتکایی، عزت، استقلال و خوکفایی را به ملت ایران تقدیم کرده است.

فخاری بیان کرد: هر کجا که این قشر صبور و زحمتکش حضور یافت، مشاهده کردیم که چگونه راه پیشرفت، فراهم و علم و دانش به کار گرفته و دستاوردهای شگرف رقم خورده است.

استاندار تهران با اشاره به اینکه کارگران و کارآفرینان عزیز در شرایط سخت تحریمی و جنگ اقتصادی، پای کار سازندگی و رونق تولید در کشور ایستادند و اجازه ندادند که موتور حرکت پیشرفت میهن عزیزمان متوقف شود، افزود: شرایط دشوار کرونا نیز عرصه دیگری برای پایمردی کارگران بود، آنان در زمان عصیان کرونا جان بر کف گرفتند و نگذاشتند کارخانه ها و خط تولید در کشور دچار خدشه شود.

وی در ادامه ضمن گرامی داشت یاد و خاطره شهدای کارگر و ادای احترام به ارواح بلند آنان، این روز را به همه کارگران اثربخش، زحمتکش و عزیز کشور، خاصه کارگران ارزشمند، متعهد و مسوولیت پذیر استان تهران و خانواده های محترم آنان تبریک گفت.

استاندار تهران با اشاره به شعار سال که به نام «جهش تولید با مشارکت مردم» مزین شده است عنوان کرد: نقش کارگران و کارآفرینان در جهش تولید و رونق اقتصاد کشور بی بدیل و انکار ناپذیر است و امیدوارم با همدلی، همراهی و همت همیشگی زحمتکشان عرصه کار و اقتصاد شاهد تحقق این شعار باشیم.

کد خبر 6092707

دیگر خبرها

  • فصل آبله مرغان رسید، چه بخوریم تا زودتر خوب شویم
  • نقش کارگران در جهش تولید و رونق اقتصاد کشور انکارناپذیر است
  • دعوت برای اهدای خون به بیماران مبتلا به سرطان
  • فراخوان اهدای خون به بیماران مبتلا به سرطان
  • بسیاری از اختلالات روانی ریشه جسمانی دارند
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • ام‌ اس زودرس قابل تشخیص است؟
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون