Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-30@11:58:01 GMT

بهترین و بدترین ماسک ها کدامند+اینفوگرافی

تاریخ انتشار: ۱۸ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۲۰۸۵۷

بهترین و بدترین ماسک ها کدامند+اینفوگرافی

به گزارش گروه علم و فناوری ایسکانیوز، از زمانی که در ماه آوریل مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC) ماسک های پارچه ای را برای استفاده عموم مردم توصیه کرد، محققان بهترین مواد را برای فیلتر کردن ویروس کرونا و استفاده انها در ماسک ارزیابی می کنند.

یک ماسک ایده آل، قطره تنفسی بزرگ از سرفه یا عطسه (روش اصلی که افراد ویروس را به دیگران منتقل می کنند) و ذرات کوچکتر موجود در هوا به نام هواپخش (هنگام صحبت یا بازدم افراد تولید می شوند) را مسدود می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باید در اطراف بینی و دهان مهر و موم شود، زیرا هرگونه شکاف، سوراخ یا منافذ می تواند باعث بیرون آمدن قطرات شده و به طور بالقوه فرد دیگری را آلوده کند.

در ادامه بر اساس آخرین تحقیقات و با فرض اینکه ماسک ها به درستی زده شده اند؛ بهترین و بدترین ماسک ها جهت محافظت در مقابل ویروس کرونا لیست شدند:

ماسک های ترکیبی از ایمن ترین گزینه های خانگی هستند

به عنوان یک قاعده کلی، پارچه های ماسک باید تا حد ممکن محکم بافته شوند. به همین دلیل پارچه هایی با تعداد نخ بیشتر در فیلتر کردن ذرات بهتر عمل می کنند.

همچنین داشتن بیش از یک لایه ترجیح داده می شود. سازمان بهداشت جهانی (WHO) توصیه می کند که ماسک های پارچه ای دارای سه لایه، داخلی، لایه میانی که نقش فیلتر دارد و لایه خارجی ساخته شده از یک ماده غیر جاذب مانند پلی استر باشند.

ماسکهای N95 محافظ ترین ماسکها هستند زیرا محکم در اطراف بینی و دهان را می گیرند؛ به طوری که تعداد کمی از ذرات ویروسی به داخل یا خارج نفوذ می کنند. آنها همچنین حاوی الیاف درهم هستند تا پاتوژنهای موجود در هوا را فیلتر کنند.

مطالعه اخیر دانشگاه دوک نشان داد که هنگام صحبت کردن کمتر از 0.1 درصد قطرات از طریق ماسک N95 منتقل می شوند. به همین دلیل است که آنها به طور کلی مختص کارکنان مراقبت های بهداشتی هستند.

ماسک های یکبار مصرف جراحی نیز از منسوجات بی‌بافت ساخته می شوند. یک مطالعه در سال 2013 نشان داد که ماسک های جراحی حدود سه برابر موثر در مسدود کردن ذرات ریز آنفولانزا نسبت به ماسک های خانگی هستند.

یک مطالعه انجام شده در ماه آوریل توسط دانشگاه شیکاگو مشخص کرد که ماسکهای ترکیبی ( ترکیبی از دو لایه پنبه با تعداد 600 نخ و جفت شده با ماده دیگری مانند ابریشم، نوعی پارچه ابریشمی یا فلانل) حداقل 94 درصد از ذرات کوچک (کمتر از 300 نانومتر) و حداقل 96 درصد ذرات بزرگتر (بزرگتر از 300 نانومتر) را فیلتر می کنند. دو لایه پنبه با تعداد 600 نخ سطح محافظت مشابهی را در برابر ذرات بزرگتر ارائه می دهد؛ اما در فیلتراسیون ذرات ریز به اندازه کافی موثر نیست.

با این حال، این مطالعه اندازه گیری هایی را با سرعت جریان پایین هوا انجام داده، بنابراین ممکن است این ماسک ها محافظت کمتری در برابر سرفه یا عطسه داشته باشند. هنوز هم چندین لایه پنبه با نخ بالا با روکش های ساخته شده از پارچه ای مانند تی شرت نخی ترجیح داده می شوند.

پارچه هایی مانند ابریشم یا پنبه عملکرد متغیرتری دارند

مطالعه منتشر شده ماه ژوئن در Journal of Hospital Infection نشان داد که ماسک های ساخته شده از کیسه های جارو برقی موثرترین گزینه برای ماسک های جراحی هستند و به دنبال آن ماسک های پارچه ای، ابریشم و تی شرت های صد در صد پنبه ای ساخته می شوند.

در همین حال، تحقیقی از دانشگاه ایلینوی نشان داد که پیراهن دست دوم ساخته شده از 100 درصد ابریشم در فیلتر کردن قطرات با تکانه بالا موثرتر است، ابریشم احتمالاً به دلیل خواص الکترواستاتیکی در به دام انداختن ذرات ویروسی کوچکتر کمک کننده است.

مطالعه دانشگاه شیکاگو به نتیجه دیگری رسید؛ آن محققان دریافتند که یک لایه از ابریشم طبیعی فقط 54 درصد از ذرات کوچک و 56 درصد از ذرات بزرگ را فیلتر می کند. در مقابل، چهار لایه ابریشم طبیعی 86درصد ذرات ریز و 88درصد ذرات بزرگ را با سرعت جریان پایین هوا فیلتر کرد.

باندانا و روسری محافظت چندانی ندارند

باندا و روسری در مطالعات متعدد عملکرد ضعیفی داشته اند. مجله « Hospital Infection study » نشان داد که یک روسری پس از 30 ثانیه حضور دراتاق فرد آلوده تنها 44 درصد خطر عفونت را کاهش می دهد و پس از 20 دقیقه این عدد به 24 درصد می رسد.

در بیشتر موارد، هر ماسکی بهتر از ماسک نزدن است، به استثنای یک مورد قابل توجه که CDC به افراد هشدار می دهد از ماسک با سوپاپ داخلی استفاده نکنند زیرا ماسک های دارای سوپاپ یک طرفه می توانند ذرات عفونی را به جو منتقل کرده و به انتقال بیماری کمک کنند.

انتهای پیام/

178 / 178 ماسک تاثیر گذاری ماسک ماسک ان95 ماسک جراحی ماسک پارچه ای ماسک ترکیبی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: ماسک ماسک ان95 ماسک جراحی ماسک پارچه ای ساخته شده پارچه ای ماسک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۲۰۸۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سریعترین قطار‌های جهان در سال ۲۰۲۴ کدامند؟

به گزارش صدای ایران از ایسنا، موضوع برقی کردن خط آهن در ایران علیرغم اینکه سال‌ها مطرح شده، اما هنوز اجرا نشده است و طول خط برقی ریلی ایران کمتر از ۲۰۰ کیلومتر مربوط به مسیر جلفا - تبریز و تبریز - آذرشهر است. پس از آن دولت‌ها وعده‌های مختلفی برای اجرای راه آهن برقی به ویژه در مسیر پرتردد و با استراتژیک تهران - مشهد دادند، اما این قطار برقی هنوز به حرکت درنیامده و به مقصد نرسیده است.

در این راستا دولت سیزدهم برنامه‌هایی دارد و مهرداد بذرپاش - وزیر راه و شهرسازی دولت سیزدهم - در روز‌های پایانی ۱۴۰۱ وعده داد که عملیات قطار سریع‌السیر مسیر تهران - مشهد از ۱۴۰۲ آغاز می‌شود.

همچنین چندی پیش سید ابراهیم رئیسی - رئیس جمهور - نیز در جلسه‌ای، آخرین وضعیت مهمترین پروژه‌های ریلی و تزانزیتی کشور و راهکار‌های تسریع در اجرا و تسهیل تامین مالی این طرح‌ها را بررسی کرد و با تاکید بر اهمیت احداث خط ریلی سریع‌السیر مشهد - تهران با توجه به نیاز رو به افزایش برای گسترش امکانات حمل و نقلی در این مسیر و ضرورت تسهیل و ارتقای ایمنی تردد زائران علی‌ابن موسی‌الرضا (ع) بر تسریع در اجرای مطالعات و تمهید مقدمات زیرساختی اجرای این پروژه تأکید کرد.

در همین راستا، ایسنا در سلسله مطالبی به موضوع قطار‌های برقی و بررسی آنها در سایر کشور‌های جهان می‌پردازد.

در گزارش قبلی انواع قطار‌های برقی چین معرفی و پیش از آن نیز درباره اولین راه‌آهن برقی و مسیر ریل برقی جهان صحبت شد و به نقش این قطار‌ها در کاهش میزان انتشار گاز‌های گلخانه‌ای اشاره کردیم، در گزارش دوم فهرستی از سریع‌ترین قطار‌های مغناطیسی جهان معرفی شد و در گزارش سوم علت محبوبیت قطار‌های سریع‌السیر در چین را بررسی کردیم و در این گزارش سریع‌السیر قطار‌های جهان در سال میلادی ۲۰۲۴ معرفی می‌شوند.

در عصری که سرعت و کارایی بر قلمرو حمل‌ونقل غالب است، قطار‌های سریع‌السیر روشی را که افراد در مسافت‌های وسیع طی می‌کنند را متحول کرده است. با ورود به سال ۲۰۲۴، تلاش برای سیستم‌های ریلی سریع‌تر و پیشرفته‌تر همچنان مرز‌های نوآوری را پیش می‌برد و در اینجا فهرستی از قطار‌های برتر جهان معرفی شدند که فناوری پیشرفته و سرعت بی‌نظیر را به نمایش می‌گذارند.

سریعترین قطار‌های جهان در سال ۲۰۲۴

در سال ۲۰۲۴، سریع‌ترین قطار‌های جهان مظهر فناوری پیشرفته و حمل‌ونقل سریع هستند. این مهندسی شگفت‌انگیز به رهبری ماگلو شانگهای چین با سرعت خیره‌کننده ۴۶۰ کیلومتر در ساعت به نمایش گذاشته شده است و بازتعریف خطوط ریلی پرسرعت با هارمونی CRH ۳۸۰ A با سرعت ۳۸۰ کیلومتر بر ساعت از نزدیک دنبال سپس ایتالیا، ژاپن و سایرین فهرست را تکمیل می‌کنند، این قطار‌ها اوج حمل‌ونقل مدرن را به نمایش گذاشته‌اند.

سریعترین قطار جهان - شانگهای مگلو

شانگهای مگلو در چین با سرعت خیره‌کننده ۴۶۰ کیلومتر در ساعت (۲۸۶ مایل در ساعت) به جلو حرکت می‌کند و جایگاه خود را به‌عنوان برترین شگفتی فناوری شناور مغناطیسی به رخ می‌کشد. در حالی که این قطار به‌عنوان قطار سنتی طبقه‌بندی نمی‌شود، اما الکترومغناطیس آن را قادر ساخته است تا به زیبایی سر بخورد و محدودیت‌های اصطکاک را نادیده بگیرد و استانداردی را برای حمل و نقل با سرعت بالا در سال ۲۰۲۴ تعیین کند.

دومین قطار سریع جهان-هارمونی سی آر اچ

هارمونی (CRH ۳۸۰ A) در اکتبر ۲۰۱۰ به بهرهبرداری رسید و از پکن تا شانگهای حرکت می‌کند و خدمات روزانه را در مسیر ووهان به گوانگژو ارائه می‌دهد. قطار‌های گلوله‌ای CR Harmony و CR Fuxing چین با سرعت ۳۵۰ کیلومتر در ساعت (۲۱۷ مایل در ساعت) در بین مناظر حرکت و جایگاه دومین قطار سریع در سراسر جهان را تضمین می‌کنند. این قطار‌ها که انقلاب راه‌آهن پرسرعت چین را رهبری می‌کنند، به‌طور یکپارچه شهر‌ها را به هم متصل و استاندارد‌های جدیدی را برای حمل‌ونقل سریع تعیین می‌کنند و با سرعت و کارایی قابل توجه خود، تجسم تسلط چین در فناوری مدرن راه‌آهن هستند.

سومین قطار پرسرعت جهان-ای جی وی ایتالو

این مورد، اولین قطار در سری‌ای جی وی است که در آوریل ۲۰۱۲ خدمت‌رسانی آن آغاز شد و حداکثر سرعت عملیاتی آن ۳۶۰ کیلومتر بر ساعت است. این قطار مجهز به سیستم کششی است که در آوریل ۲۰۰۷ رکورد سرعت ۵۷۴.۸ کیلومتر بر ساعت را شکست. همچنین مدرن‌ترین قطار اروپا محسوب می‌شود توسط آلستوم ساخته شده است. این قطار با استاندارد همکاری مشترک اروپا (TSI) که شامل ایمنی، قابلیت اطمینان و در دسترس بودن، بهداشت، حفاظت از محیط زیست و سازگاری فنی است، مطابقت دارد.




چهارمین قطار پرسرعت جهان- زیمنس‌ای وی اس ۱۰۳‌ای وی اس ۱۰۳ در اسپانیا، سریع‌ترین قطار سریع‌السیر نوع خود در جهان است. این قطار در طول سفر‌های آزمایشی خود در اسپانیا به سرعت فوق العاده حدود ۴۰۰ کیلومتر در ساعت دست یافت و دارای سرعت عملیاتی ۳۵۰ کیلومتر بر ساعت است. توسط راه‌آهن ملی اسپانیا سفارش داده شده است و در خط بارسلونا-مادرید کار می‌کند. این قطار در جولای ۲۰۰۵ تحویل داده شد و در ژوئن ۲۰۰۷ شروع به کار کرد.

پنجمین قطار پرسرعت جهان-تالگو ۳۵۰

تالگو ۳۵۰ که در ابتدا با نام RENFE AVE کلاس ۱۰ وارد خدمت شد، در طول اجرای آزمایشی خود به حداکثر سرعت ۳۶۵ کیلومتر در ساعت دست یافت. حداکثر سرعت عملیاتی این قطار ۳۵۰ کیلومتر بر ساعت است و از سال ۲۰۰۵ در اسپانیا کار می‌کند. در حال حاضر بیش از ۴۶ قطار از این سری در حال کار هستند.

ششمین قطار پرسرعت جهان-سری E ۵ شینکانسن هایابوسا

قطار‌های سری E ۵ شینکانسن هایابوسا که در مارس ۲۰۱۱ با حداکثر سرعت اولیه ۳۰۰ کیلومتر، خدمت‌رسانی را آغاز کردند، اکنون در خط توهوکو شینکانسن با حداکثر سرعت عملیاتی ۳۲۰ کیلومتر در ساعت حرکت می‌کنند. قطاری که در حال حاضر سریع‌ترین قطار در ژاپن است، در طول آزمایش به سرعت حدود ۴۰۰ کیلومتر در ساعت دست یافت. این قطار توسط صنایع سنگین کاوازاکی (KHI) و هیتاچی ساخته شده است، در حالی که شرکت راه‌آهن شرق ژاپن (JR East) اپراتور آن است.

هفتمین قطار پرسرعت جهان-آلستوم یورودوپلکس

آلستوم یورودوپلکس ساخت آلستوم سومین نسل تی جی وی دوپلکس است که در دسامبر ۲۰۱۱ آغاز به کار کرد. قطار‌های این سری تنها دوبلکس هستند. قطار‌های این سری تنها قطار‌های پرسرعت دوطبقه و قادر به حرکت در شبکه‌های اروپایی با سرعت ۳۲۰ کیلومتر بر ساعت هستند. قطار‌های یورودوپلکس برای کار در شبکه‌های ریلی فرانسه، آلمان، سوئیس و لوکزامبورگ طراحی شده‌اند. آنها مجهز به سیستم‌های کششی هستند که با جریان‌های الکتریکی مختلف که در سراسر اروپا استفاده می‌شوند، سازگار شده‌اند.

هشتمین قطار پرسرعت جهان-تی جی وی دوپلکس

تی جی وی دوپلکس از سال ۱۹۹۶-۲۰۰۴ تولید شد و حداکثر سرعت قطار‌ها از ۳۰۰ تا ۳۲۰ کیلومتر در ساعت است. این قطار اولین نسل سوم قطار ۲ طبقه/دوپلکس آلستوم است. فضایی برای ۵۱۲ مسافر در قسمت بالایی و پایینی خود فراهم می‌کند. این قطار از جنس آلومینیوم برای کاهش وزن ساخته شده است.

نهمین قطار پرسرعت جهان-قطار‌های فرچروسا سری‌ای تی آر ۵۰۰

قطار‌های فرچروسا سری‌ای تی آر ۵۰۰ در سال ۲۰۰۸ کار خود را آغاز کردند. این قطار‌ها برای حداکثر سرعت ۳۶۰ کیلومتر در ساعت طراحی شده‌اند و در حال حاضر با سرعت ۳۰۰ کیلومتر در ساعت در خطوط پرسرعت حرکت می‌کنند.

دهمین قطار پرسرعت جهان-تی اچ اس ار ۷۰۰ تی

این قطار در خط پرسرعت بین تایپه و کائوسیونگ در تایوان حرکت می‌کند و در ژانویه ۲۰۰۷ با قطار سریع‌السیر تایوان وارد سیستم حمل‌ونقل شد و سرعت آن ۳۰۰ کیلومتر بر ساعت و زمان سفر بین دو شهر را از چهار ساعت به ۹۰ دقیقه کاهش می‌دهد و توسط کاوازاکی، هیتاچی و نیپون شاریو ساخته شده است.


دیگر خبرها

  • سریعترین قطار‌های جهان در سال ۲۰۲۴ کدامند؟
  • بهترین و بدترین خاطره معلم کودکان کار
  • نتایح سفر ایلان ماسک به چین؛ ارزش سهام تسلا ۶ درصد رشد کرد
  • آلودگی هوا باعث تشدید بیماری‌های زمینه‌ای می‌شود
  • طرح ملی درس عفاف و حجاب در طراحی پارچه و لباس دانشگاه های هنر
  • متوسط طول عمر پستانداران چقدر است؟ (+ اینفوگرافی)
  • کدام کشورهای جهان از سال ۲۰۱۰ غمگین تر شده‌اند؟ (+ اینفوگرافی)
  • بهترین وام خرد سال ۱۴۰۳: راهنمای کامل دریافت وام برای مردم عادی
  • مشاغل بدون آسیب شناختی کدامند؟
  • توقیف تریلر حامل ۶۰ میلیارد پارچه قاچاق در بروجرد