Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس صندوق رفاه دانشجویان از تصویب طرح تجمیع انواع وام‌های دانشجویی در سال جاری خبر داد و گفت: براساس این طرح، پرداخت و بازپرداخت انواع وام‌های دانشجویی تغییر یافت و تسهیل شد.

به گزارش ایسنا، دکتر ناصر مطیعی امروز در نشست خبری ضمن اعلام این خبر، از افزایش میزان وام‌های دانشجویی در سال جاری خبر داد و گفت: ما در سال جاری حدود ۶۰۰ میلیارد تومان از مجموع اعتبارات صندوق رفاه دانشجوییان برای پرداخت وام دانشجویی پیش بینی کردیم این در شرایطی است که در سال  گذشته این مبلغ ۴۸۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه خاطر نشان کرد:  البته افزایش پرداخت وام‌های دانشجویی تا  ۶۰۰ میلیارد تومان در سال جاری منوط به تخصیص ۱۰۰ درصدی اعتبارات صندوق رفاه دانشجویان از سوی سازمان برنامه و بو دجه کشور است که من از همکاران خود در این سازمان تقاضا دارم  همکاری لازم را برای تخصیص ۱۰۰ درصدی بودجه این صندوق به کار بگیرند.

رئیس صندوق دانشجویان با بیان این که سال گذشته در حوزه اعتبارات عمومی صرفا حدود ۵۲ درصد اعتبارات تخصیص پیدا کرد و اگر در سال جاری هم همین رقم تخصیص داده باشیم قطعا نمی‌توانیم مبلغ ۶۰۰ میلیارد تومان وام را در سال جاری پرداخت کنیم و ما در پرداخت وام‌های پیش بینی شده با مشکلات جدی مواجه خواهیم شد.

دکتر مطیعی همچنین خاطر نشان کرد: خوشبختانه در سال جاری میزان اعتبارات صندوق رفاه دانشجویان تا ۳۵ درصد رشد کرده است و ما امسال با افزایش بودجه مصوب در صندوق مواجهه شدیم این در حالی است که به دلیل شرایط دشوار دولت که از نظر مالی با آن مواجه است  و در این شرایط بودجه اغلب دستگاه‌های اجرای یا افزایش بسیار ناچیزی داشتند و یا این که  بودجه انقباضی داشتند اما ما در صندوق رفاه دانشجویان به دلیل اهمیت فعالیت این صندوق با افزایش ۳۵ درصدی بودجه مواجه هستیم.  یعنی بودجه ما از ۲۶۱ میلیارد تومان سال گذشته به ۳۵۳ میلیارد تومان در حوزه بودجه عمومی افزایش یافته است که این بودجه در کنار سایر منابع اختصاصی مجموعه درآمدهای صندوق را تشکیل می‌دهد.

وی همچنین از تغییر نظام پرداخت و بازپرداخت وام‌های دانشجوی در سال جاری خبر داد و اظهار کرد: این طرح که از حدود یک سال پیش شروع شده بود نهایتا طرح جدید این بازپرداخت‌ها توسط هیات امنای صندوق به تصویب رسید  و ما در سال تحصیلی پیشرو با نظام پرداختی‌های جدید  در حوزه وام‌های دانشجویی مواجهه خواهیم شد.

رئیس صندوق دانشجویان همچنین به ویژگی های طرح فوق اشاره کرد و گفت: براساس این طرح ما ۲۱ نوع وامی که در صندوق رفاه دانشجویان داشتیم آنها را به ۵ گروه عنوان وام تقسیم بندی نمودیم که وام‌های تحصیلی، شهریه، ویژه دکتری، مسکن و ضروری که شامل این ۵ گروه می‌شود.

رئیس صندوق دانشجویان همچنین خاطر نشان کرد: با تجمیع وام‌های دانشجویی بسیاری از وام‌های سابق در ذیل ۵ گروه وام تعریف شده قرار می‌گیرند و ضوابط پرداخت و بازپرداخت هر کدام از این وام‌ها مورد بازبینی قرار گرفت و تسهیل شدند.  

وی همچنین تصریح کرد:  با تصویب طرح فوق در حوزه اخذ ضمانت نامه‌های دریافت وام توسط دانشجویان نیز پیش بینی‌های تسهیل گرانه‌ای نیز صورت گرفت و بر این اساس افراد قراردادی در سازمان‌های و ارگان‌های دولتی و همچنین برخی فعالین اقتصادی و حقوقی و گروهی دیگر از افراد نیز می‌تواند ضمانت دانشجویان را برای دریافت وام‌ها عهده دار شوند.

دکتر مطیعی با تاکید بر این که با اجرای طرح تجمیع وام‌های دانشجویی هیچ کدام از وام‌های سابق حذف نشدند گفت: همانطور که عنوان شد با اجرای این طرح ما فقط وام‌های دانشجویی را دسته بندی کردیم. مثلا وام زیارت که در گذشته به دانشجویان به صورت جداگانه به عنوان یک نوع وام مجزا پرداخت می‌شد  با دسته بندی‌های جدید در ذیل وام تحصیلی قرار می‌گیرد یا این که وام‌های ضروری شامل رویدادهای خاصی نظیری تصادفات و برخی حوادث خسارت زای که  تبعات جانی و مالی برای دانشجویان دارد همچنین حوادثی نظیر سیل، زلزله و کرونا در ذیل وام ضروری قرار گرفتند بنابراین ما در سیاست جدید تلاش کردیم تمامی زوایای که در سیستم  قبلی از دانشجویان حمایت می‌کردیم را حفظ کنیم اما با دسته بندی و بازنگری این وام‌ها به یک سری مزیت‌های نسبی دست بیایم.

دکتر مطیعی همچنین ادامه داد: در گذشته اعتباراتی که به دانشگاه‌ها ابلاغ می‌کردیم  این گونه بود که مثلا گاهی پیش می آمد دانشگاهی در یک زمینه‌ای از اعتبارات  مصرف نشده‌ای را داشت اما در یک زمینه دیگر با کمبود اعتبار مواجه می‌شد با دسته بندی جدید دانشگاه‌ها می‌تواند بنا بر تشخیص خود اعتبارات را بین دانشجویان خود جابجا کنند این در حالی بود که در گذشته امکان جابجایی اعتبارات توسط دانشگاه‌ها وجود نداشت. بنابراین مدیریت اعتبارات تخصیصی توسط دانشگاه‌ها در ذیل وام‌های پنج گانه یکی از مهمترین مزیت‌های طرح جدید است.

رئیس صندوق رفاه دانشجویان همچنین از افزایش میزان وام‌های پرداختی در سال جاری خبر داد و گفت: مثلا میزان پرداخت وام تحصیلی در سال گذشته حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان بود که این وام در سال تحصیلی جدید به  یک و نیم تا دو میلیون تومان افزایش پیدا کرده است و یا وام ضروری از دو میلیون تومان و حتی در موارد خاص برای دانشجویان که تحت پوشش نهادهای حمایتی مثل کمیته امداد یا بهزیستی هستند به ۵ میلیون تومان افزایش یافته در حالی که در سال گذشته میزان این وام یک میلیون تومان بود.

دکتر مطیعی همچنین از افزایش میزان وام شهریه در سال جاری خبر داد و تصریح کرد:  این وام از یک تا ۵ میلیون تومان افزایش  می‌یابد و دانشجویان دوره کاردانی  و کارشناسی یک میلیون تومان و دانشجویان دوره دکتری نیز ۵ میلیون تومان می‌تواند وام شهریه دریافت کنند.

رئیس صندوق رفاه دانشجویان همچنین از افزایش مبلغ وام مسکن دانشجویان در سال جاری خبر داد و گفت: در سال گذشته میزان وام مسکن پرداختی در تهران ۱۰ میلیون تومان بود که امسال این مبلغ به ۲۵ میلیون تومان افزایش یافت و همچنین در کلانشهرها وام‌های دانشجویی تا ۲۰ میلیون تومان و سایر شهرها نیز به ۱۵ میلیون تومان رسیده است      ضمن این که در سال گذشته ما ۶ شهر مشمول کلانشهر بزرگ داشتیم که این تعداد در سال جاری به ۱۰ کلانشهر رسیده است. ضمن این که شرط مقطع تحصیلی برای وام ودیعه مسکن براساس سیاست جدید برای دریافت وام مسکن حذف شد.

وی همچنین خاطر نشان کرد: در سال جاری حدود ۱۹۱ میلیارد تومان برای شهریه در نظر گرفتیم که این مبلغ در سال گذشته ۱۲۶ میلیارد تومان بود و وام تحصیلی در سال جاری به ۲۲۰ میلیارد تومان افزایش یافته است.

دکتر مطیعی همچنین در خصوص اخذ ضمانت نامه برای دریافت وام دانشجویی نیز گفت: برای دریافت وام دانشجویی تا سطح ۱۵ میلیون تومان دانشجویان می‌تواند یک ضامن و برای بیش از ۱۵ میلیون تومان نیز دو ضامن معرفی کنند و همانطور که عنوان شد فعالین بخش های خصوصی و اقتصادی نیز می‌تواند به عنوان ضامن برای دریافت وام‌های دانشجویی معرفی شوند.

وی در خصوص آخرین وضعیت پرداخت وام ویژه دکتری نیز گفت: براساس بررسی‌های که انجام دادیم تصمیم داریم میزان پرداخت وام ویژه دکتری قرار است افزایش پیدا کنند اما برای تامین اعتبار آن با دو محدودیت مواجه هستیم اولین محدودیت این است که با توجه به این که این وام از بخش مهم منابع آن از  محل ردیف در نظر گرفته در لایجه تامین می‌شود و با توجه به این که سال گذشته ما تخصیص ۵۲ درصدی در بودجه داشتیم در نتیجه نتوانستیم  مبلغ بیشتر  از ۶۰۰ هزار تومان برای این وام در نظر بگیریم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: وام دانشجويي صندوق رفاه دانشجويان سال جاری خبر داد و گفت میلیون تومان افزایش وام های دانشجویی برای دریافت وام ۵ میلیون تومان میلیارد تومان خاطر نشان سال گذشته دانشگاه ها میزان وام دسته بندی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۲۱۷۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت ۳ همت تسهیلات به دانش‌بنیان‌ها

همکاری با ۳ بانک در سال ۱۴۰۲ منجر به ۳ هزار میلیارد تومان تسهیلات و ۷۴ هزار میلیارد تومان رشد فروش محصولات دانش‌بنیان شد. این برنامه در سال جاری نیز ادامه خواهد داشت. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، نشست مشترک رییس صندوق نوآوری و شکوفایی و مدیرعامل بانک ملت با هدف بررسی زمینه‌های توسعه همکاری‌های مشترک جهت کمک به تحقق شعار سال 1403 و رشد و شکوفایی بیشتر شرکت‌های دانش‌بنیان برگزار شد.

این نشست مشترک با حضور دکتر محمدصادق خیاطیان؛ رییس صندوق نوآوری و شکوفایی، دکتر فرشید فرخ‌نژاد؛ مدیرعامل بانک ملت، دکتر روح‌الله ذوالفقاری؛ معاون تسهیلات و تجاری‌سازی، دکتر کمیل شاعری؛ معاون سرمایه‌گذاری و دکتر یاسر عرب‌نیا؛ معاون توسعه منابع و پشتیبانی صندوق نوآوری و شکوفایی و جمعی از معاونان بانک ملت در محل صندوق نوآوری برگزار شد.

نقش‌آفرینی جدی بانک ملت در همکاری مشترک با صندوق نوآوری در جهت تحقق شعار سال 1403

دکتر محمدصادق خیاطیان؛ رییس صندوق نوآوری و شکوفایی در این نشست، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره دکتر رضا دولت آبادی، مدیرعامل فقید بانک ملت که همواره یکی از حامیان جدی مجموعه دانش‌بنیان کشور محسوب می‌شد و تبریک به مدیرعامل جدید این بانک گفت: مجموعه بانک ملت را یکی از بانک‌های پیشرو در حمایت از دانش‌بنیان‌های کشور می‌دانیم و معتقدیم، با اصلاح برخی روندها و استفاده از ابزارهای نوآورانه می‌توانیم همکاری‌های دو جانبه را بیش از گذشته توسعه دهیم.

وی در ادامه یکی از برنامه‌های جدی صندوق نوآوری و شکوفایی در سال 1403 را حرکت هدفمندتر و اولویت‌بندی دقیق برنامه‌ها عنوان کرد و گفت: تعامل و همکاری مشترک ما با شبکه بانکی کشور نیز مبتنی بر این برنامه خواهد بود. سال 1402 همکاری خوبی را با 3 بانک در راستای شعار سال و رشد تولید اجرا کردیم. حدود 7 هزار میلیارد تومان (7 همت) مصوبات در این حوزه داشتیم که 3 هزار میلیارد تومان (3 همت) پرداخت شده است و منجر به 74 هزار میلیارد تومان رشد فروش محصول دانش‌بنیان شده است که رقم قابل‌توجهی است. در راستای کمک به تحقق شعار سال 1403 (جهش تولید با مشارکت مردم)، برنامه‌های جدی در دستور کار داریم و انتظار داریم بانک ملت در این زمینه، نقش‌آفرینی جدی داشته باشد.  

بررسی مشکلات 6 شرکت دانش‌بنیان توسط صندوق نوآوری و شکوفایی

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی، انتشار اوراق صکوک را یکی از مصادیق مشارکت مردم عنوان کرد و گفت: فرآیند این کار نیاز به تسهیل‌گری دارد و بانک ملت می‌تواند در این حوزه با صندوق نوآوری و شکوفایی همکاری خوبی داشته باشد. 

خیاطیان با اشاره به اینکه صندوق نوآوری و شکوفایی از سال گذشته موضوع تأمین مالی جمعی را با جدیت پیگیری می‌کند، تصریح کرد: این حوزه نیز یکی از مصادیق بارز مشارکت مردم محسوب می‌شود و اثرگذاری بسیار خوبی در حوزه تأمین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان و تحقق شعار سال خواهد داشت.

بحث تسهیلات تکلیفی موضوع تبصره 18 و همچنین موضوع سرمایه‌گذاری، از دیگر موضوعاتی بود که در این نشست درباره آن بحث و تبادل نظر شد. 

تعامل و همکاری خوب میان بانک ملت و صندوق نوآوری برای حمایت از دانش‌بنیان‌های کشور

دکتر فرشید فرخ‌نژاد؛ مدیرعامل بانک ملت نیز در این نشست تأکید کرد: همه ما به ضرورت حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و نقش‌آفرینی مهم این شرکت‌ها در اقتصاد کشور، اعتقاد راسخ داریم. یکی از بخش‌های مورد توجه نظام و دولت، توجه و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان است. بانک ملت تلاش می‌کند در راستای سیاست‌های نظام و متناسب با ظرفیت‌های مجموعه بانک، به وظایف خود در حوزه حمایت از دانش‌بنیان‌ها عمل کند. 

وی افزود: تعامل بسیار خوبی میان بانک ملت و صندوق نوآوری و شکوفایی وجود دارد و علاقه‌مند به توسعه همکاری‌های دوجانبه هستیم. امیدواریم با شناسایی دقیق نقاط قوت همکاری مشترک، بتوانیم در سال 1403 اتفاقات خوبی را در حوزه حمایت از دانش‌بنیان‌های کشور با همکاری یکدیگر رقم بزنیم. در بحث عمل به تسهیلات تکلیفی (تسهیلات تبصره 18) تلاش می‌کنیم به تعهدات خود عمل کنیم. 

فرخ‌نژاد تصریح کرد: اوراق صکوک و تأمین مالی جمعی نیز از موضوعات مورد توجه بانک ملت محسوب می‌شوند و تلاش می‌‎کنیم در قالب چند تفاهم‌نامه، دامنه فعالیت‌های مشترک در این حوزه‌ها را گسترش دهیم. بانک ملت تلاش می‌کند بیش از پیش از ظرفیت‌‌های موجود برای کمک به توسعه زیست بوم نوآوری کشور استفاده خواهد کرد. 

برنامه صندوق نوآوری برای کمک به تبدیل 1000 شرکت نوپا به شرکت فناور 

دکتر روح‌الله ذوالفقاری؛ معاون تسهیلات و تجاری‌سازی صندوق نوآوری و شکوفایی نیز در این نشست گفت: بازیگران متعددی در حوزه تأمین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان نقش‌آفرینی می‌کنند و در این بین، شبکه بانکی کشور نقش بسیار مهمی برعهده دارد. 

وی افزود: همکاری میان صندوق نوآوری و بانک ملت از سال 1399 آغاز شد و طی دو سال اخیر 2500 میلیارد تومان تسهیلات ترجیحی توسط بانک ملت به شرکت‌های دانش‌بنیان پرداخت شده است؛ همچنین 1000 میلیارد تومان ضمانت‌نامه برای این شرکت‌ها صادر شده است. شرکت‌های دانش‌بنیان، مجموعه‌های بسیار خوش‌حسابی در شبکه بانکی کشور محسوب می‌شوند و بخشی از این موضوع به دلیل حساسیت‌هایی است که در انتخاب و معرفی شرکت‌های دانش‌بنیان برای دریافت تسهیلات صورت می‌گیرد. 

معاون تسهیلات و تجاری‌سازی صندوق نوآوری و شکوفایی تأکید کرد: در صندوق نوآوری، برنامه‌های ویژه‌ای را برای کمک به تحقق شعار سال و گسترش حمایت‌ها از شرکت‌های دانش‌بنیان تدارک دیده‌ایم. یکی از مواردی که در سال جدید باید مورد توجه قرار گیرد، تسهیلات تکلیفی موضوع تبصره 18 است که بخشی از آن پرداخت شده و بخشی دیگری باقی مانده است که امیدواریم با همکاری بانک ملت به زودی پرداخت شود. 

ذوالفقاری افزود: یکی از برنامه‌های جدی صندوق نوآوری در سال 1403 بحث کمک به تبدیل‌ 1000 شرکت نوپا به شرکت فناور است که بحث منابع تکلیفی در این زمینه باید مورد توجه قرار بگیرد. نیازهای مالی زیست بوم نوآوری کشور به سرعت درحال رشد هستند و ما نیز در صندوق نوآوری در این زمینه برنامه‎‌های توسعه‌ای مدنظر داریم. امیدواریم بانک ملت رقم خوبی را برای پرداخت تسهیلات به شرکت‌‌های دانش‌بنیان در سال 1403 در نظر بگیرد.

وی خاطرنشان کرد: در حوزه انتشار اوراق صکوک و صدور ضمانت‌نامه‌ها به خصوص بحث صدور ضمانت‌نامه‌ها توسط صندوق‌های پژوهش و فناوری در سراسر کشور، می‌توانیم در قالب انعقاد تفاهم‌نامه‌های مشترک، اتفاقات خوبی را رقم زده و به توسعه هرچه بیشتر شرکت‌های دانش‌بنیان کمک کنیم.

تأسیس شرکت مشترک میان صندوق نوآوری و بانک ملت

دکتر کمیل شاعری؛ معاون سرمایه‌گذاری صندوق نوآوری و شکوفایی نیز ضمن اشاره به موضوع تأسیس شرکت مشترک میان این صندوق با بانک ملت گفت: توافقاتی برای تأسیس شرکت مشترک انجام شده است و امیدواریم این شرکت در سال 1403 تأسیس شود. این شرکت می‌تواند در حوزه‌هایی مانند فناوری‌های مالی، هوش مصنوعی و بلاکچین فعالیت کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افزایش ۳۰ درصدی مستمری مددجویان ایلام در سال جاری
  • اساسنامه صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان ابلاغ شد
  • تصویب اساسنامه صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان
  • اساسنامه صندوق حمایت از قهرمانان تصویب شد
  • اساسنامه صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان ورزش تصویب شد
  • پرداخت ۳ همت تسهیلات به دانش‌بنیان‌ها
  • قرارداد بانک مسکن و صندوق توسعه ملی روی کاغذ ماند
  • افزایش اعتراضات دانشجویی در آمریکا به اقدامات اسرائیل علیه غزه/ رییس مجلس نمایندگان آمریکا رییس دانشگاه کلمبیا را تهدید کرد
  • جزئیاتی از پرداخت وام‌های دانشجویان علوم پزشکی / برگزاری ۷ طرح ملی دانشجویی
  • رشد صادرات گمرکات استان ایلام در یک‌ ماه نخست سال‌ جاری