Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد به نقل از وب‌دا، براساس اعلام معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دخانیات سالانه بیش از 8 میلیون نفر را در جهان می‌کشد، بیش از 7 میلیون نفر از این مرگ و میرها ناشی از مصرف مستقیم دخانیات و حدود 1.2 میلیون نفر به خاطر قرار گرفتن افراد غیر سیگاری در معرض دود دست دوم دخانیات است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استعمال دخانیات یک عامل خطرناک شناخته شده برای بسیاری از عفونت‌های تنفسی است و شدت بیماری‌های تنفسی را افزایش می‌دهد.

با بررسی مطالعات صورت گرفته توسط کارشناسان بهداشت عمومی که توسط سازمان بهداشت جهانی در 29 آوریل سال 2020 گرد هم آمده بودند، مشخص شد که مصرف کنندگان دخانیات، عوارض بسیار شدیدتری را در صورت ابتلا به بیماری کرونا خواهند داشت.

کووید‏-19 یک بیماری عفونی است که در درجه اول به ریه‌ها حمله می‌کند، استعمال دخانیات باعث اختلال در عملکرد ریه می‌شود و بدن را برای مقابله با بیماری کرونا و سایر بیماری‌ها ضعیف می‌کند.

دخانیات همچنین عامل اصلی بیماری‌های غیر واگیر مانند بیماری‌های قلبی عروقی، سرطان، بیماری‌های تنفسی و دیابت است که مصرف کنندگان آن با دارا بودن بیماری‌های زمینه‌ای مذکور، به نوع شدیدتر بیماری کرونا ویروس مبتلا خواهند شد.

تحقیقات موجود نشان می‌دهد که مصرف کنندگان دخانیات در معرض خطر ابتلا به بیماری شدید و همچنین مرگ قرار دارند.

سازمان بهداشت جهانی بطور پیوسته تحقیقات جدیدی را ارزیابی می‌کند، از جمله تحقیقاتی که به بررسی ارتباط بین مصرف دخانیات، مصرف نیکوتین و  ویروس کرونا (کووید19) می‌پردازد، این سازمان تاکید می‌کند که در مورد تقویت ادعاهای تأیید نشده مبنی بر اینکه دخانیات یا نیکوتین می‌تواند خطر ابتلا به (کووید19) ویروس کرونا را کاهش دهد، باید محتاط بود چرا که، در حال حاضر اطلاعاتی برای تأیید هرگونه ارتباط بین دخانیات یا نیکوتین در پیشگیری یا درمان کرونا ویروس (کووید19) وجود ندارد.

 سازمان بهداشت جهانی توصیه می‌کند که مصرف کنندگان دخانیات با استفاده از روش‌های اثبات شده مانند برنامه‌های ترک دخانیات، برنامه‌های پیام رسانی به تلفن همراه و روش‌های جایگزینی نیکوتین، اقدامات فوری را برای ترک مصرف این مواد انجام دهند.

بر این اساس، طی 20 دقیقه از زمان ترک، ضربان قلب بالا و افت فشار خون رخ می‌دهد. پس از 12 ساعت، سطح مونوکسیدکربن در جریان خون به حالت عادی برمی‌گردد. طی 2 تا 12 هفته، گردش خون بهبود و عملکرد ریه افزایش و بعد از 1تا 9 ماه، سرفه و تنگی نفس کاهش می‌یابد.

همچنین سازمان جهانی بهداشت در گزارش خود بیان می‌کند که سیگار کشیدن به این معنی است که انگشتان دست و احتمالاً سیگارهای آلوده با لب‌ها در تماس هستند و همین موضوع احتمال انتقال ویروس از دست به دهان را افزایش می‌دهد.

متخصصان این سازمان همچنین معتقدند که افراد سیگاری ممکن است دچار بیماری‌های ریوی یا کاهش ظرفیت ریه شوند که این موضوع نیز خطر ابتلا به بیماری‌های مهلک را افزایش می‌دهد.

انتهای پیام/70066

منبع: فارس

کلیدواژه: سازمان جهانی بهداشت مصرف کنندگان بیماری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۲۳۵۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انگلیس رکورددار سوء مصرف الکل در کودکان و نوجوانان

سازمان جهانی بهداشت (WHO) در گزارش تازه‌ای هشدار داد انگلیس بیشترین میزان مصرف الکل در بین کودکان و نوجوانان را دارد و از این نظر در صدر فهرست جهانی سوء مصرف نوشیدنی‌های الکلی در این گروه‌های سنی جای گرفته است.

به گزارش ایسنا، این سازمان اعلام کرده است یک سوم کودکان ۱۱ ساله و بیش از نیمی از نوجوانان ۱۳ ساله در انگلستان مشروبات الکلی مصرف کرده‌اند.

«راشا تودی» در این گزارش به نقل از سازمان جهان بهداشت آورده است انگلیس از نظر میزان مصرف الکل در این گروه سنی در میان ۴۴ کشور در صدر قرار دارد.

گزارش جدید سازمان جهانی بهداشت میزان مصرف الکل، سیگار، سیگار الکترونیکی و ماریجوانا در میان کودکان و نوجونان را در کشورهای اروپایی، کانادا و چند کشور در آسیای مرکزی بررسی کرده است.

این سازمان با تاکید بر اینکه مصرف الکل می‌تواند به مغز کودکان آسیب برساند، هشدار داد متاسفانه این امر در بسیاری از کشورهای مورد بررسی عادی شده و سلامت کودکان و نوجوانان نادیده گرفته می‌شود و از کشورها خواست تا اقدامات بیشتری برای محافظت از کودکان در برابر این مواد و نوشیدنی‌های مضر انجام دهند.

تحقیقات نشان می‌دهد که هر چه کودکان زودتر مصرف الکل را شروع کنند، با مشکل جدی‌تری در سنین بالاتر روبرو می‌شوند.

در حالی که این سازمان بهداشتی بین‌المللی از افزایش گرایش کودکان و نوجوانان انگلیسی به مصرف الکل ابراز نگرانی کرده، چند روز پیش نیز مقامات بهداشتی انگلیس نسبت به رشد سرسام‌آور موارد بستری کودکان و نوجوانان در بیمارستان‌های این کشور به خاطر عوارض ناشی از سیگارهای الکترونیکی هشدار دادند.

دکتر «تدروس ادهانوم قبریسوس»، دبیرکل سازمان جهانی بهداشت نیز پیش‌تر در این رابطه هشدار داده بود: در حال حاضر کودکان و نوجوانان در سنین پایین در برخی کشورهای ثروتمند در دام مصرف سیگارهای الکترونیکی افتاده‌اند و ممکن است که این نسل به نیکوتین گره بخورند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • زخم کاری سیگارهای الکترونیک
  • ماجرای گاز «خنده» قلیان‌ها چیست؟/ جزییات طرح وزارت بهداشت درباره قلیان «اکسیژن»
  • جزییات طرح وزارت بهداشت درباره قلیان «اکسیژن» / ماجرای گاز «خنده» قلیان‌ها
  • کاهش ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام در یزد
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا
  • انگلیس رکورددار سوء مصرف الکل در کودکان و نوجوانان
  • انجام ۲۰ دقیقه بازی تتریس می تواند از ابتلا به اختلال اضطراب پس از حادثه جلوگیری کند
  • تاثیر این گیاه دارویی بر بیماری دیابت
  • بیشترین موارد ابتلا به مالاریا در سیستان‌و بلوچستان بوده‌است