Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-05-04@23:27:02 GMT

نواحی تورمی نقشه ایران شناسایی شد

تاریخ انتشار: ۱۸ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۲۵۴۹۶

نواحی تورمی نقشه ایران شناسایی شد

با اینکه تورم ماهانه در ماه گذشته به مرز ۵/ ۳ درصد کاهش یافت، اما برخی استان‌ها از روند کشوری تبعیت نکردند.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، با اینکه تورم ماهانه در ماه گذشته به مرز ۵/ ۳ درصد کاهش یافت، اما برخی استان‌ها از روند کشوری تبعیت نکردند. این گزاره در مورد سه استان مرکزی، لرستان و یزد به طرز مشهودتری رخ داده، چرا که تورم ماهانه این استان‌ها ۵ درصد و بالاتر گزارش شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
البته در بازه یکساله، این مناطق در مناطق حساس تورمی قرار نمی‌گیرند و تورم نقطه‌ای در این مناطق نسبت به تورم نقطه‌ای کل کشور، در سطح کمتری قرار می‌گیرد.

استان‌های قرمز تورم

مرکز آمار ایران، تحولات شاخص قیمت مصرف کننده به تفکیک استان‌های کشور را منتشر کرده است. تورم ماهانه از تیر تا مرداد با کاهش ۹/ ۲ درصدی همراه شد. شاخص قیمت مصرف کننده که در اولین ماه تابستان ۴/ ۶ درصد رشد را تجربه کرده بود، در ماه گذشته به نوسان ۵/ ۳ درصدی در جهت مثبت اکتفا کرد. با این حال، برخی استان‌ها در گرداب تورم بالا باقی ماندند، به‌طور مشخص، تورم ماهانه در سه استان ۵ درصد و بالاتر ثبت شد: «مرکزی»، «لرستان» و «یزد». علاوه بر این، در پنج استان دیگر نیز نرخ تورم ماهانه، در سطح ۵/ ۴ تا ۵ درصد باقی ماند. این استان‌ها شامل «سیستان و بلوچستان»، «کهگیلویه و بویراحمد»، «هرمزگان»، «کرمان» و «خراسان جنوبی» می‌شود؛ استان‌هایی که عمدتا جزو استان‌های کمتر برخوردار کشور محسوب می‌شوند. می‌توان این گروه را به‌عنوان گروه قرمز تورمی مرداد ماه در نظر گرفت.   با وجود ثبت دو تورم بالا در تابستان در این استان‌ها، تورم نقطه‌ای غالب آن‌ها همچنان از تورم میانگین کل کشور پایین‌تر است. تورم نقطه‌ای کل کشور در مرداد ماه به ۴/ ۳۰ درصد رسیده است، با این حال، تمام استان‌هایی که تورم ماهانه بالایی را در مرداد تجربه کرده‌اند، از تورم نقطه‌ای کل کشور عقب هستند. بالاترین تورم ماهانه در مرداد مربوط به استان لرستان با نرخ ۵/ ۵ درصد است، با وجود این نرخ تورم نقطه‌ای در این استان به ۱/ ۲۸ درصد رسیده؛ به این معنی که اهالی استان لرستان برای تهیه یک سبد مشخص از کالا‌ها و خدمات، در مرداد ۹۹ در حدود ۲۸ درصد هزینه بیشتری را در قیاس با مرداد ۹۸ پرداخت کرده‌اند. البته این عدد هنوز از میانگین کشوری پایین‌تر است. این قضیه برای استان یزد نیز حاکم است، اهالی این استان نیز با اینکه در مرداد تورم ۴/ ۵ درصدی را تجربه کردند، در قیاس با مرداد ۹۸، نسبت به میانگین کشور، گرانی کمتری سراغشان آمد.

بالاترین تورم نقطه‌ای در پایان مرداد، مربوط به استان‌های تهران و هرمزگان است. در این دو استان سطح قیمت کالا‌ها و خدمات نسبت به مرداد پارسال، بیش از ۳۴ درصد رشد کرده است. اما علت اصلی تورم در این دو استان متفاوت بوده است؛ در پایتخت تورم بالای کالا‌های غیرخوراکی و خدمات موجب شدت تورم شده، درحالی‌که در هرمزگان تورم بالای خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها و دخانیات. تورم نقطه‌ای خوراکی‌ها در هرمزگان به بیش از ۴۰ درصد رسیده است. بیشینه تورم نقطه‌ای غیرخوراکی‌ها و خدمات نیز در استان تهران و معادل ۷/ ۳۷ درصد بوده است.

مناطق سفید تورمی

تورم ماهانه مرداد ماه در هیچ استانی کمتر از ۳/ ۲ درصد نبوده است. اهالی استان‌های «قم» و «مازندران» از این حیث بهترین وضعیت را گذرانده‌اند و کمترین افزایش قیمت کالا‌ها و خدمات را متحمل شدند. در استان قم، تورم خوراکی‌ها تنها یک درصد بوده است. در واقع کمترین نوسان قیمتی خوراکی‌ها در ماه گذشته در استان قم ثبت شده است. در استان مازندران، هم تورم خوراکی‌ها و هم تورم غیرخوراکی‌ها در سطح معقولی قرار داشته و از تورم میانگین، پایین‌تر بوده است. تورم ماهانه در استان‌های آذربایجان غربی، خراسان رضوی، ایلام، بوشهر و اردبیل هم زیر ۳درصد بوده است. به تعبیری هر چه در نقشه به سمت غرب حرکت کنیم، وضعیت تورم تسکین می‌یابد، البته این در مورد خراسان رضوی صدق نمی‌کند که تورم ۸/ ۲ درصدی را ثبت کرده است.

اما در جنوب کشور، این فرضیه صادق است و تورم ماهانه با دور شدن از شرق کشور، کاهش یافته است. تمرکز تورم بالا در استان‌های جنوب شرقی کشور بوده است. از آن طرف در نگاه سالانه، ساکنان استان‌های مازندران، آذربایجان غربی، گیلان و ایلام کمتر از ساکنان دیگر استان‌ها، افزایش قیمت را چشیده‌اند. کمترین تورم نقطه‌ای در پایان مردادماه در استان آذربایجان غربی و معادل ۸/ ۲۴ درصد گزارش شده که ۶/ ۵ درصد از تورم نقطه‌ای کل کشور پایین‌تر بوده است.

شکاف تورمی در گروه‌های کالایی و خدماتی

مرکز آمار تورم نقطه به نقطه را برای گروه‌های کالایی و خدماتی در تمام استان‌ها اعلام کرده است. در برخی گروه‌ها، تورم نقطه به نقطه، فاصله قابل‌توجهی بین استان‌ها انداخته است.
هنگام اوج‌گیری تورم، فاصله داده‌ها از میانگین بیشتر می‌شود و این مساله، خودبه‌خود درک مردم از تورم را متفاوت می‌کند و باور به آمار رسمی را کاهش می‌دهد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: تورم ماهانه تورم نقطه ای تورم ماهانه تورم ماهانه ماه گذشته خوراکی ها پایین تر استان ها کالا ها ۵ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۲۵۴۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تورم به مرز ۷۰ درصد در ترکیه رسید

به گزارش­ سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از آنکارا؛ نرخ تورم سالانه در ترکیه به مرز ۷۰ درصد رسید.
سازمان آمار دولتی ترکیه (TÜİK) روز جمعه (۱۴ اردیبهشت) نرخ تورم سالانه منتهی به ماه آپریل (آوریل) را ۶۹.۸۰ درصد اعلام کرد.
بر اساس داده‌های سازمان آمار ترکیه که در هفتۀ اول هر ماه اعلام می‌شود نرخ تورم در ماه آپریل ۳.۱۸ و نرخ تورم سالانه منتهی به پایان ماه آپریل ۶۹.۸۰ درصد اعلام شد.
در همین حال موسسه تحقیقات اقتصادی اناگ (ENAG) نرخ تورم ماهانه و سالانه در دورۀ مشابه این کشور را به ترتیب ۵.۰۲ و ۱۲۴.۳۵ درصد اعلام کرده است.
گفتنی است در حالیکه حداقل دستمز در ترکیه ۱۷ هزار و ۵۰۰ لیر اعلام شده خط فقر در این کشور به ۵۸ هزار لیر رسیده است.
بنا به گزارش فدراسیون اتحادیه‌های کارگری ترکیه (ترک ایش)، خط گرسنگی در ماه آپریل ۱۷ هزار و ۷۲۵ لیر و خط فقر نیز ۵۷ هزار و ۷۳۶ لیر رسیده است.
همچنین هزینه ماهانه زندگی یک کارمند ۲۲ هزار و ۹۹۱ لیر اعلام شده است.
کارشناسان معتقدند با توجه به هزینه‌های زلزله و دو انتخابات گذشته در ترکیه، همزمان با تشدید ریاضت اقتصادی در دوره پیش رو، روند افزایشی نرخ تورم و تآثیر تصاعدی آن در گرانتر شدن بازار ادامه خواهد یافت.

دیگر خبرها

  • افشاگری ترسناک همتی از نرخ تورم بانک مرکزی در فروردین ۱۴۰۲!
  • افشاگری همتی از نرخ تورم بانک مرکزی/ همتی: تورم فروردین ۱۴۰۲ «۶۳ درصد» بوده است/ پشت‌پرده گرانی ارز هم مشخص شد
  • تدوام روند نزولی نرخ تورم
  • تورم نقطه به نقطه فروردین ماه اعلام شد
  • تورم نقطه‌به‌نقطه در فروردین به کمتر از ۳۵ درصد رسید
  • بانک مرکزی: تورم نقطه‌به‌نقطه در فروردین به کمتر از ۳۵ درصد رسید
  • تورم به مرز ۷۰ درصد در ترکیه رسید
  • شناسایی ۳۰۵۴ کودک مشمول قانون حمایت از جمعیت در لرستان
  • شناسایی قطعی ۸۸۷ نقطه حادثه‌خیز در کشور طی یک سال گذشته
  • «خوراکی‌ها»؛ عامل اصلی تورم فقرا در فروردین ۱۴۰۳