Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-29@10:49:04 GMT

خروج اقتصاد ایران از رکود در سال۲۰۲۱

تاریخ انتشار: ۱۸ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۲۶۵۹۸

خروج اقتصاد ایران از رکود در سال۲۰۲۱

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تسنیم، موسسه تحقیقاتی فیچ پیش بینی می کند که در سال 2021 اقتصاد ایران به ثبات برسد و در پی این تحول مثبت، تجارت خارجی کشور نیز در این سال 8.8 درصد افزایش می یابد.

این موسسه با بررسی چشم انداز تجارت خارجی ایران نوشته است:

کوتاه مدت:  تجارت خارجی ایران در سال 2020 تحت فشار عواملی از جمله تحریم های آمریکا، شیوع کرونا، کاهش صادرات نفت و افت قیمت نفت قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما رشد منفی 9 درصد را برای تجارت ایران در سال 2020 پیش بینی کرده ایم. رشد صادرات منفی 9.8 درصد و رشد واردات منفی 7.1 درصد خواهد شد. در این سال فعالیت های تجاری کاهش می یابد و خانوارها پول کمتری دارند تا صرف خرید کالا کنند. کاهش درآمدهای نفتی نیز هزینه کرد دولت را کاهش می دهد. پیش بینی می شود درآمدهای نفتی دولت در سال جاری ایرانی 25 درصد نسبت به سال قبل از آن کاهش یابد. همه این عوامل منجر به کاهش حجم تجارت خارجی کشور می شوند.

در حالی که رشد منفی 4.1 درصدی را برای اقتصاد ایران در سال 2020 پیش بینی کرده ایم، انتظار داریم در سال 2021 اقتصاد ایران به ثبات برسد و رشد 2.5 درصدی را تجربه کند. در پی بازگشت اقتصاد ایران به رشد، تجارت خارجی کشور نیز در این سال 8.8 درصد افزایش می یابد.

میان مدت:  چشم انداز تجارت خارجی ایران در میان مدت به ازسرگیری مذاکرات با آمریکا بستگی دارد. ما با این فرض پیش بینی کرده ایم تجارت خارجی کشور طی دوره 5 ساله 2020 تا 2024 رشد سالانه 9 درصدی را تجربه کند.

البته سناریوهای دیگری نیز در این زمینه قابل تصور است. اگر توافق هسته ای به طور کامل از هم بپاشد و ایران مقصر آن تلقی شود، شرکت های چینی تحت فشار زیادی برای قطع مراودات خود با ایران قرار می گیرند و در بدترین حالت می توان پیش بینی کرد که موقعیت اقتصاد و پول ملی ایران بیش از پیش ضعیف شده و واردات کاهش شدید پیدا کند.

حتی اگر تحریم ها علیه ایران نهایتا برداشته شود، رشد سریع تجارت خارجی ایران به بهره برداری کامل از ثروت نفت و گاز خود و حل مشکلات در صحنه عملیاتی بستگی خواهد داشت. ایران پتانسیل بسیاری در همه بخش ها دارد و اگرچه بخش نفت و گاز بیشتر از همه مورد توجه است، اما به نظر ما صنایع مصرفی مثل خودرو و مواد غذایی نیز حائز اهمیت هستند. اگر تحریم های آمریکا برداشته شوند، تقاضای انباشت شده، جمعیت جوان، نیروی کار ماهر، منابع غنی نفت و گاز و جامعه مصرفی از جمله عواملی هستند که می توانند ایران را به یکی از کانون های بزرگ رشد و توسعه تجارت در خاورمیانه تبدیل کنند.

به هر ترتیب احیای پایدار اقتصاد ایران به ازسرگیری مذاکرات و حصول توافق جدید بستگی دارد که امیدهایی برای تحقق این هدف در سال آینده دیده می شود، به ویژه اگر رئیس جمهوری معتدل تری در قبال ایران در آمریکا روی کار بیاید. در شرایط پرتنش کنونی، ازسرگیری مذاکرات بین دو کشور چندان محتمل نیست و ما معتقدیم هرچه تحریم ایران طولانی تر شود، احتمال این که اقتصاد این کشور با مشکلات عمیق تر اقتصادی مثل ابرتورم مواجه شود بیشتر می شود.

بلندمدت:  به نظر ما چشم انداز رشد اقتصادی و تجارت ایران در بلندمدت یعنی تا سال 2029 مثبت است. البته رشد اقتصاد و تجارت ایران در این دوره به دلیل عدم بهره برداری از ظرفیت کامل بخش نفت و گاز، محدود خواهد بود. ریسک هایی هم این رشد را تهدید می کنند حتی اگر تحریم های آمریکا نهایتا برداشته شوند. نارضایتی در بخشی از جامعه به دلیل عملکرد دستگاه اجرایی کشور مشهود است. در صورت عدم بهبود روابط ایران و آمریکا، ما انتظار داریم تجارت خارجی ایران همچنان بر محور چین و به طور بالقوه روسیه بچرخد.

پربیننده ترین اولویت؛ لوازم خانگی قاچاق دست بالای بازارساز برای کنترل نوسانات نرخ ارز/ بازگشت ثبات به بازار ماسک نیم میلیونی برای عروسی! +عکس بازگشت ۱۴.۲میلیارد یورو ارز صادراتی به کشور/ صادرکنندگان خوشنام به تعهدات ارزی خود عمل کرده‌اند کدام کسب و کارها در بحران کرونا فعال‌تر شدند؟

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: اقتصاد ایران تجارت تحریم ها علیه ایران صادرات تجارت خارجی رشد صادرات کرونا قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت تجارت خارجی ایران تجارت خارجی کشور اقتصاد ایران نفت و گاز پیش بینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۲۶۵۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش نرخ بیکاری در دولت سیزدهم کاهش چشمگیر داشته است

به گزارش خبرنگار مهر، هادی بهداد در سخنرانی قبل از خطبه‌های نماز جمعه قرچک گفت: در این دولت بیش از هر دولت دیگری در حوزه افزایش اشتغال تلاش شد و به نتیجه رسید و نرخ بیکاری به صورت چشمگیری نسبت به سال‌های گذشته و دولت‌های قبل کاهش داشته است.

وی با بیان اینکه یکی از وظایف مهم وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی سیاستگذاری و برنامه‌ریزی برای تنظیم روابط کار است، گفت: بررسی مسائل و مشکلات جامعه کارگری، بهبود روابط کارگر و کار فرمایی با بهره‌گیری از سازوکارهای سه جانبه‌گرایی در راستای هدف حفظ و صیانت از نیروی کار در اولویت است.

مدیرکل امور اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: کارگران موتور پیشران اقتصاد کشور هستند، قشری از جامعه که تأثیر بسزایی در رونق هرچه بیشتر و حرکت چرخه اقتصاد کشور خواهند داشت جامعه عزیز کارگری هستند.

وی افزود: در این دولت بیش از هر دولت دیگری در حوزه افزایش اشتغال تلاش شد و به نتیجه رسید و نرخ بیکاری به صورت چشمگیری نسبت به سال‌های گذشته و دولت‌های قبل کاهش داشته است.

بهدادی بیان کرد: بهره‌مندی از شرکت‌های دانش‌بنیان در بهبود عملکرد شرکت‌های تابعه برای رونق و توسعه هرچه بیشتر و بهتر بوده که به نوع خود یک اقدامی جدید و مثبت برای اقتصاد کشور است.

کد خبر 6089162

دیگر خبرها

  • هشدار نشریه اقتصادی درباره رکود تورمی در آمریکا
  • حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است
  • حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است/ آماده تعامل هستیم
  • وزیر صمت: با وجود تحریم ۱۵۳ میلیارد دلار تجارت خارجی داریم
  • تسهیل گری برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی از وظایف مناطق آزاد است
  • وزیر صمت: حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است/ اولویت به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری
  • ۱۵۳ میلیارد دلار؛ حجم تجارت خارجی ایران
  • ما آماده تعامل هستیم، حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است
  • ایران آماده تعامل است/ ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی داریم
  • کاهش نرخ بیکاری در دولت سیزدهم کاهش چشمگیر داشته است