Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@17:04:13 GMT

الاکلنگ بورس و بازارهای موازی

تاریخ انتشار: ۱۹ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۳۰۲۶۲

الاکلنگ بورس و بازارهای موازی

ایسنا/مرکزی یک کارشناس مسائل بورسی با بیان اینکه خروج نقدینگی از بازار سرمایه و شیفت آن به سمت بازارهای موازی، علت نوسانات در این بازارهاست که در حال حاضر از جمله این بازارها بازار مسکن و در درجه نخست بازار دلار است، گفت: به نظر می‌رسد در حال حاضر به سبب ترس ایجاد شده در بازار سرمایه، شیفت به سمت بازار دلار اتفاق افتاده و نوساناتی در قیمت دلار ایجاد شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علی اروجلو در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: با توجه به شتاب بازار سرمایه از لحاظ سوددهی، زمانی که این بازار خوب و مساعد باشد، طبیعتا پول‌هایی که قرار است در بخش مسکن به عنوان بازار بلندمدت با سرمایه گذاری بیشتر و بازدهی پایین‌ترسرمایه گذاری شود وارد بازار سرمایه می‌شود، اما در صورتی که خروج نقدینگی از بازار سرمایه صورت گیرد در نتیجه بازار مسکن می‌تواند یکی از بازارهای موازی و هدف برای خروج نقدینگی از بازار سرمایه باشد.

سرمایه گذاران راهی بازار دلار و مسکن شده اند

وی افزود: اما با توجه به اینکه بازار مسکن در سطح سرمایه گذاری بزرگتری قرار دارد، شاید سرمایه گذاری در این بازار در توان هرکسی نباشد، چراکه باید با اعداد بزرگتری وارد بازار مسکن شد، اما در مجموع افزایش قیمت حدود ۱۰ تا ۱۵ درصدی ایجاد شده در بازار مسکن در روزهای اخیر، می‌تواند متاثر از ریزش بازار سرمایه باشد.

کارشناس مسائل بورسی تصریح کرد: ترس ایجاد شده در بازار سرمایه سبب خروج نقدینگی از این بازار شده، اما مسلما این پول وارد بانک نمی‌شود و به بازارهای موازی از جمله مسکن می‌رود، البته فعلا به نظر من با توجه به تقاضای ایجاد شده در بازار دلار، این بازار به عنوان بازار موازی و هدف برای خروج نقدینگی انتخاب شده است.

سرمایه گذاری محدود، جذابیت بازار سرمایه

اروجلو بیان کرد: یکی از جذابیت های بازار سرمایه نسبت به بازارهای موازی، مقدار مبلغ سرمایه گذاری محدود بود که همین عامل سبب اشتیاق و میل افراد به این بازار شد، با قوانینی که اخیرا تصویب شده این حداقل میزان سرمایه گذاری، ۵۰۰ هزار تومان مشخص شده که با این مبالغ محدود نمی‌توان در بازارهای دیگر سرمایه گذاری کرد.

وی اضافه کرد: با توجه به تورم و علاقه مردم به حفظ ارزش ریالی سرمایه ها، طبیعتا تلاش بر سرمایه گذاری در این بازار شد و با توجه به تشویق و سیاست هایی که در راس دولت برای سرمایه گذاری در بازار سرمایه و هدایت نقدینگی از بازارهای موازی به سمت بازار سرمایه صورت گرفت، سبب شد مردم تصمیم به سرمایه گذاری در این بازار بگیرند.

امتیازات بازار سرمایه چیست

این کارشناس مسائل بورسی تاکید کرد: سرمایه گذاری در این بازار سبب ایجاد رونق تولید و حفظ ارزش ریالی می‌شود. بازار سرمایه با توجه به اینکه هر اتفاقی در شرکت را به صورت شفاف در سامانه اعلام می‌کند، بازاری شفاف و سالم است و از نظر شفافیت در رده‌های نخست قرار دارد.

اروجلو اضافه کرد: سرمایه اندک، تشویق دولتمردان با توجه به سیاست های کشور، شفافیت بازار سرمایه و بررسی آسان شرکت ها، شیفت از صنایع مختلف با توجه به شرایط داخلی کشور، سود مرکب در بازار سرمایه و ... از جمله امتیازهای این بازار جهت استقبال مردم از بازار بوده است.

ضعف بازار سرمایه در آموزش فرهنگ سهامداری

وی ادامه داد: سنوات گذشته حرکتی در شناساندن بازار سرمایه وجود نداشت، اما اخیرا با توجه به فراگیر شدن بازار سرمایه، این بازار گسترش پیدا کرد و ارزش معاملات از روزی حدود ۴۰۰ میلیارد تومان به بیش از ۲۵ هزار میلیارد تومان در روز رسید، اما این بازار با توجه به گستردگی، مقداری در بحث شناساندن خود به عموم از لحاظ فرهنگ سازی سهامداری ضعف هایی داشت و افراد توجیه نبودند و تنها تبلیغ ورود به این بازار انجام شد، در حالی که لازمه کار آموزش نحوه ورود و کسب آگاهی و آمادگی قبل از ورود به این بازار بود که ای کاش سهامداران پیش از ورود به این بازار ابتدا آمادگی و آگاهی لازم را کسب کنند.

ناآگاهی، زمینه ساز رفتار هیجانی در بازار سرمایه

این کارشناس مسائل بورسی با بیان اینکه هر کسب و کاری نیازمند علم و دانش است؛ گفت: علم و دانش اولیه به مرور زمان و کسب تجربه افزایش پیدا می‌کند. ورود به بازار سرمایه نیازمند اطلاعات و آگاهی و پرهیز از عملکرد چشم بسته و بدون آگاهی است، چراکه این ضعف ها و عملکرد هیجانی در خرید سبب عملکرد هیجانی در فروش هم می شود. اگر بازار خوب باشد، همه چیز خوب است، اما در صورتی که مقداری بازار از حالت فعلی خارج شود، فروش های هیجانی سبب آسیب رسیدن به شخص سهامدار و سایر سهامداران خواهد شد.

وجود تنها 10 درصد حباب در بازار سرمایه

اروجلو ادامه داد: منکر این نیستیم که سود تعدادی از شرکت ها حباب بوده، اما در بسیاری دیگر از شرکت های مطرح حبابی وجود نداشته و ارزش خرید دارند، حباب را نمی‌توان به کل بازار تعمیم داد و شاید در بازار سرمایه تنها ۱۰ درصد حباب وجود داشته باشد.

وی بیان کرد: شرایط فعلی ایجاد شده در بازار سرمایه، ناشی از ترس از ریزش است، سرمایه گذار تا یک حدی ضرر را تحمل می‌کند، اما زمانی که از حد معمول بگذرد از ترس ضرر بیشتر، تقاضا کاهش و عرضه افزایش پیدا می کند که این مهم به کاهش شاخص کل و قیمت دامن می‌زند، یکی از دلایل رفتار هیجانی ایجاد شده ورود و عملکرد بدون آگاهی افراد به بازار سرمایه است.

اروجلو اضافه کرد: در شرایط فعلی سهامداران با وجود برخورداری از سرمایه، خریدی انجام نمی‌ دهند، عرضه افزایش پیدا کرده و در نتیجه در حالت فعلی فروشنده ها نسبت به خریداران پیشی گرفته اند و قیمت سهام نیز کاهش پیدا کرده است، از طرفی رشد بازارهای موازی از جمله دلار، خودرو و طلا نیز سبب شده که افراد به سمت این بازارها حرکت کنند.

انتهای پیام 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی بورس بازار مسکن دلار سرمایه گذاری در این بازار ایجاد شده در بازار نقدینگی از بازار بازار سرمایه خروج نقدینگی بازارهای موازی بازار سرمایه بازار مسکن بازار دلار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۳۰۲۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تداوم خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز‌های منفی شاخص کل بورس

محمد غفوری کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در جریان معاملات امروز ۱۲ اردیبهشت بازار سرمایه شاخص کل بورس با کاهش ۳ هزار و ۹۰۱ واحدی در تراز ۲ میلیون و ۲۶۴ هزار واحدی ایستاد. شاخص کل هم وزن نیز افزایش ۴۲ واحدی در تراز ۷۵۰ هزار و ۸۴۳ واحدی قرار گرفت.

این کارشناس بازار سرمایه در ادامه اظهار کرد: حجم معاملات امروز بازار سرمایه ۶ میلیارد و ۹۰۰ میلیون برگه سهم به ارزش معاملاتی حدود ۳ هزار و ۶۱۰ میلیارد تومانی ثبت شده است. امروز همچنین ۲۳۹ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی‌ها از بازار سهام خارج شد.

او افزود: امروز ۶۰ درصد بازار به عبارتی ۴۲۴ نماد در محدوده مثبت و ۴۰ درصد در محدوده منفی به کار خود پایان پایان دادند. امروز تعداد خریداران حقیقی در بازار ۹۸ هزار کد و تعداد فروشندگان حقیقی ۱۰۴ هزار کد بود. همچنین امروز صندوق‌های با درآمد ثابت شاهد ورود بیشترین میزان نقدینگی بودند و بیشتر خروج نقدینگی حقیقی‌ها به صنعت فرآورده‌های نفتی اختصاص یافت.

غفوری می‌گوید: این روز‌ها بازار کاملا بی رمق دنبال می‌شود و بازار در حالت بی میلی است و هیچ موتور محرکی با وجود ارزان بودن بازار دیده نمی‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

دیگر خبرها

  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • آخرین جزئیات از زمان رونمایی صندوق پوشش ریسک بازار سرمایه اعلام شد + فیلم
  • بهبود وضعیت بورس محتمل است/ مردم از طریق سبدگردان‌‎ها وارد بازار سرمایه شوند + فیلم
  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی
  • تداوم خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز‌های منفی شاخص کل بورس
  • بازار سرمایه هفته را کاهشی به پایان برد
  • جاماندگی بورس از بازار‌ها
  • عبور از دژاووی بورسی
  • کدام خودروی سایپا 700 میلیون تومان شد؟
  • کوچ نقدینگی از بازار طلا و ارز به بازار سرمایه/ بورس جذاب شد