Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-30@21:19:58 GMT

داستان نظام پارلمانی

تاریخ انتشار: ۱۹ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۳۰۳۰۸

داستان نظام پارلمانی

میگفت درب اول راباز کردم دیدم هیچ چیز نبود درب دوم راباز کردم دیدم هیچ کس نبود تا رسیدم به درب هفتم .وقتی باز کردم دیدم مرغ و خروس ها دارند عدس پلو می خورند .یک لقمه از غذایشان راخوردم هیچ نگفتند دومی راخوردم هیچ نگفتند سومی راهم چیزی نگفتند ولی لقمه چهارم با نوکشان زدند به دستم.

مملکت عده ای شهروند دارد که تصمیماتشان از قبل معلوم نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یک وقت درشهری در دعوای بزرگان که یکی داماد بود و دیگری برادرهمسر, مردم به نفر سومی رای دادند که چندان محلی و مطرح نبود. در شهر دیگری یکی سوار بر شتر یا اسب آمد وسط شهر و با دیپلم رای مردم راگرفت.
گاهی تصمیمات مردم متناقض یا غیر منتظره می شود ولی انتخاب شدن دوباره مهم نیست. اگرتصمیمی اندیشیده باشد و قابلیت اجرا داشته باشد هم تاریخ قضاوت خوبی خواهد کرد و هم امکان تصویب و به ثمر نشستن آن زیاد است.

نظام پارلمانی از یک دیدگاه حداقل 3 مشخصه زیرراباید داشته باشد.
1.کشوری  که اکثریت مردم آن اهل بررسی و نقد برنامه ها باشند و تمرین دموکراسی کرده باشند و به عبارتی به بلوغ درزمینه دموکراسی رسیدهدباشند و به برنامه احزاب رای بدهند نه به پوپولیست ها و نیز براساس قومیت و فامیل و ....رای ندهند.
2.وجود احزاب واقعی با تجربه زیاد که احزاب دارای برنامه مشخص و حمایت همه جانبه اعضای حزب باشند و تعداد اعضای احزاب قابل توجه باشند.نه احزاب محفلی چند ده نفره یا چندصد نفره که دردوره ای بروز و در دوره های بعد افول می کنند و اعضایش هرروزی به دامن حزب دیگر یا جناح و جبهه دیگر می افتند.
3.احزاب با محدودیت های شدید گزینشی مواجه نباشند و بتوانند اعضای مورد نظر خودرا برای مناصب مورد نظر مطرح نمایند.و گروههای فشار و شمشیرهای استیضاح و.... وجود نداشته باشد.

خوب نماینده عزیزی که دنبال نظام پارلمانی هستی،
اولا چنددرب راباز کردی چیزی نبود!
ثانیا به لقمه چهارم توجه داشته باش و پشت دستت را از گزند روزگار حفظ کن.ثالثا مردم مملکتت رادرست بشناس چه بسا افرادی که نماینده اول تهران بودند و باآرای زیادی انتخاب شدند ولی ازنظرمردم نه تخبگان در گمنامی مردند و کسی از آنها یادی نمی کند.به انتخاب شدن خودت غره نشو.
رابعا یک بار قانون اساسی راازاول تا آخر موشکافانه بخوان.
شاید تصمیمت عوض شود و متوجه شوی که الان وقت این کارنیست. آن گاه به فکرمشکل معیشت مردم خواهی افتاد که سخت در مضیقه اند.

کد خبر 1430503

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی پوپولیسم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۳۰۳۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویکرد امتی و جهانی رسانه ملی

 حمید مولانا، استاد بین‌الملل علوم ارتباطات که روز دوشنبه سوم اردیبهشت سال 1403 در جمع مدیران و برنامه‌سازان سازمان صداوسیما در نشست اندیشه‌ورزی شورای فرهنگی رسانه ملی حضور یافته بود، نظام رسانه‌ای سازمان صداوسیما را امتی و جهانی دانست و گفت: در روزگار کنونی می‌توان دو نظام رسانه‌ای را برای رادیووتلویزیون‌های جهان ترسیم کرد. اولین نظام رسانه‌ای که بسیار هم در دنیا فراگیر است، نظام دولتی و حکومتی است که تلاش می‌کند خدمات مختلفی را به جامعه ارائه دهد و بنگاه خبری برای نظام خودش باشد. شبکه‌های بی‌بی‌سی انگلستان، ان. اچ. کی. ژاپن و سی. بی. اس کانادا از مدعیان این نظام رسانه‌ای‌اند.

وی افزود: نمونه دوم نظام رسانه‌ای که کاملاً خصوصی و بازرگانی است، رسانه‌های آمریکایی‌اند که هدف اولیه‌شان تنها اطلاع‌رسانی نیست، بلکه ماهیت بازرگانی دارند.

مولانا نظام رسانه‌ای ایران را نظامی متفاوت از دیگر رسانه‌های جهان دانست و گفت: روند شکل‌گیری سازمان صداوسیما مفهومی‌برخاسته از نظام امتی است که تنوع اجتماعی و سیاسی را در دل خود دارد و به‌لحاظ نظری نیز با دیگر نظام‌ها متفاوت است؛ چراکه نه مبتنی بر خصوصی و بازرگانی است و نه بر پایه نظام دولتی و خدماتی شکل گرفته است.

این استاد رشته علوم ارتباطات دانشگاه آمریکن واشنگتن آمریکا تصریح کرد: آنچه این نظام را از نظام‌های رسانه‌ای دنیا متمایز می‌کند، دو عنصر استقلال فکری و اصالت رسانه است. رسانه ملی باید با عدم وابستگی به جریان خاص به ویژگی امتی خود که برخاسته از مردم است، توجه کند و در کنار آن در تولیداتش خلاقیت داشته باشد؛ چراکه نماینده طبقه وسیعی از جامعه متکثر ایران است.

وی افزود: این روند تغییرناپذیر است، به این معنی که یک نظام رسانه‌ای نمی‌تواند در میانه راه تغییر هویت دهد؛ کمااینکه هیچ‌گاه رسانه بی. بی. سی. تغییر دیدگاه نداده و مسیر نظام رسانه‌ای‌اش را تغییر نمی‌دهد.

مولانا در خصوص نظام رسانه‌ای صداوسیمای ایران اظهار کرد: این نظام رسانه‌ای ریشه در اندیشه اسلامی دارد و مبتنی بر قانون اساسی، وصیت‌نامه امام (ره) و فرهنگ ایرانی است و جلوه آن را در انعکاس حضور مردم در رسانه می‌بینیم. این رسانه بر حضور فعال مردم و لایه‌های مختلف اجتماع استوار است و بیشتر حول محور مخاطب گستره داخلی برنامه‌سازی می‌کند. این استاد دانشگاه گفت: در رسانه امتی باید پیشرفت‌های کشور دیده شود؛ چراکه مردم می‌خواهند روند روبه‌رشد کشورشان را مشاهده کنند.

مولانا با اشاره به لزوم مشروعیت افرادی که در تولیدات رسانه‌ای سهیم‌اند، اظهار کرد: این مشروعیت برخاسته از مشروعیت حرفه‌ای، علمی و تجربی است که صاحبان رسانه را قدرتمند می‌کند و به نظام‌های رسانه‌ای اعتبار و قدرت می‌بخشد. به‌گفته این کارشناس رسانه، رسانه ملی باید همسو با رسانه‌های مردمی‌باشد و در مسیر بهتر شدن نماینده همه گروه‌های جامعه باشد، چراکه بنیان این رسانه بر امت نهاده شده است.

مولانا بر اهمیت پژوهش‌های بنیادی در رسانه تأکید کرد و گفت: بخش مهمی از کارکرد و بقای رسانه مبتنی بر پژوهش‌های علمی و رسانه‌ای است که باید در کنار پژوهش‌های معمول رسانه ملی انجام شود. این پژوهش‌ها بازوی عملیاتی رسانه‌ها در سطح ملی و بین‌المللی خواهند بود.

مؤلف کتاب ارتباطات جهانی درحال گذار در پایان، درخصوص تهیه آرشیو تاریخی و اجتماعی به‌عنوان آرشیو ملی بیان کرد: رسانه ملی در کنار آرشیو صوتی و تصویری‌ای که از محتوا‌های تولیداتش دارد، باید با اهتمام برای گردآوری منابع مختلف رسانه‌ای، مرجعی برای رسانه‌های داخلی و بین‌المللی باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری رادیو تلویزیون

دیگر خبرها

  • هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار شد
  • مدت مسئولیت اعضای هیات مدیره اتحادیه ها مغایر قانون نیست
  • جذب اعضای تیم والیبال دانش‌آموزان به عنوان معلم
  • «بی حجابی» گره‌ای که با دست باز می‌شود
  • نگاهی به وضعیت بودجه احزاب در لایحه بودجه 1403 / مرکز پژوهش های مجلس: وزارت کشور گزارشی از نحوه توزیع کمک مالی به احزاب ارائه کند
  • نوجوان سمنانی به بخش داستانِ باشگاه ادبی «قاف» راه یافت
  • شوراها رکن مردم سالاری و از برکات نظام اسلامی هستند
  • دهم خرداد ماه، انتخابات نمایندگان احزاب در کمیسیون ماده ۱۰ برگزار می‌شود
  • رویکرد امتی و جهانی رسانه ملی
  • جبهه متحد دیپلماسی پارلمانی برای اقدام هماهنگ علیه رژیم صهیونیستی ایجاد شود