Web Analytics Made Easy - Statcounter

ژاپنی‌ها با استفاده از نانوشاخ‌های کربنی و پوشش‌دهی آن با پلی‌اتیلن گلیکول و افزودن پروتئینی روی آن، کمپلکسی ساختند که می‌تواند سلول‌های سرطانی را از بین ببرد. به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، پژوهشگران با ترکیب فناوری نانو و مهندسی ژنتیک، ابزاری به ‌منظور تنظیم مرگ ‌ومیر سلول‌های سرطانی ارائه کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

توسعه عوامل شیمی ‌درمانی با فعالیت‌های ضد سرطانی به ‌دلیل ایجاد مقاومت دارویی در سلو‌ل‌های سرطانی چندان جذاب نبوده و به مرور تاثیر این ترکیبات شیمی‌درمانی روی سلول‌های سرطانی کم می‌شود.

در بین انواع سلول‌های سرطانی، سلول‌های بنیادی سرطان به ‌طور فزاینده‌ای با پیشرفت سرطان و متاستاز همراه هستند و منعکس ‌کننده خودنوسازی و تمایل این سلول‌ها برای وارد شدن به گردش خون است.

دانشمندان در موسسه پیشرفته علوم و فناوری ژاپن با استفاده از ترکیب فناوری نانو و مهندسی ژنتیک، چیزی به نام فتوترموژنتیک ارائه کردند که به آن‌ها اجازه می‌دهد تا به‌ صورت موثری سلول‌های سرطانی را از بین ببرند.

این فناوری که توسط ایجرو میاکو و همکارانش توسعه یافته است که در آن کمپلکس عامل‌دار نانوکربن استفاده شده که با نور فعال می‌شود. این کمپلکس حاوی نانوشاخ‌های کربنی بوده که روی آن‌ها با استفاده از پلی‌اتیلن گلیکول اصلاح شده است و یک آنتی‌بادی ضد‌گیرنده سلول سرطانی موسوم به TRPV ۲ روی آن قرار دارد. این ساختار پتانسیل بالایی برای هدف‌گیری سلول‌های سرطانی داشته و به‌عنوان ماده شیمی‌درمانی به کار گرفته می‌شود.

در حقیقت این نانوکمپلکس به ‌طور موثری با استفاده از پرتو‌های مادون قرمز گرم می‌شود، پرتو‌هایی که قابلیت عبور از میان بافت‌های زیستی را داشته و می‌توانند خود را به این نانوکمپلکس برساند.

بعد از استفاده روی سلول‌های سرطانی و مدل‌های تومور موش، این کمپلکس باعث ایجاد جریانی از یون‌های کلسیم به داخل سلول‌های هدف شده که بیان بیش از حد پروتئین TRPV ۲ را موجب می‌شود، پروتئین غشایی که نسبت به گرما پاسخ می‌دهد. با این کار مرگ تنظیم شده سلول‌های سرطانی رقم می‌خورد و تومور از بین می‌رود. این آزمایش‌ها نشان می‌دهد که با ترکیب فناوری نانو و مهندسی ژنتیک می‌توان سلول‌های سرطانی را به‌صورت تنظیم شده از بین برد.

نتایج این پروژه در قالب مقاله‌ای در نشریه Nature Communication به چاپ رسیده است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: فناوری نانو سرطان ستاد نانو سلول های سرطانی سلول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۳۰۶۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«کارت هوشمند حج»؛ فناوری جدید عربستان برای حجاج

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، کارت هوشمند حج در راستای اجرای طرح حج هوشمند است که عربستان سعودی برای دیجیتالی کردن خدمات حج در شرایط شیوع کرونا در نظر گرفته است.
«عمرو المداح» مسئول معاونت امور برنامه‌ریزی و توسعه در وزارت حج و عمره عربستان، در این باره گفت: این کارت در راستای اجرای کامل خدمات در مراسم حج امسال برنامه‌ریزی شده است اما به دلیل محدود بودن تعداد حجاج، برخی خدمات آن سال آینده ارائه می‌شود تا حجاجی که در سال آینده از کشورهای خارج به حج مشرف می‌شوند، بتوانند از این خدمات استفاده کنند.

وی افزود: کارت هوشمند حج از فناوری ارتباط نزدیک (NFC) تشکیل شده که این امکان را می‌دهد تا کارت از طریق دستگاه‌های کارت‌خوان و به وسیله بارکد آن توسط کارکنان حج خوانده شده و اطلاعات شخصی، پزشکی و محل سکونت حجاج و همچنین اطلاعاتی چون کاروان حاجی، شماره اتوبوس و صندلی آن، نشانی محل سکونت و اتاق او در اختیار این کارکنان قرار گیرد.

المداح در ادامه افزود: همچنین در کارت هوشمند حج محل استقرار حاجی در مشاعر مقدسه مشخص شده است و حاجی می‌تواند با استفاه از این کارت وارد محل استقرار خود در مشاعر مقدسه شود.

به گفته این مقام عربستانی، وزارت حج و عمره عربستان خدمات کارت هوشمند را در حج سال گذشته به صورت محدود ارائه کرد، اما این کارت در موسم حج امسال به تمامی حجاج و کارمندان حج اختصاص یافته است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • راهی جدید برای پیشگیری و درمان بیماری‌های روده
  • از ساخت داروی درمان دیسک کمر تا تلاش موفق کشتی‌گیران فرنگی برای کسب تمام سهمیه‌های المپیک
  • زوال اسرائیل در اندیشه امام و رهبر انقلاب
  • «کارت هوشمند حج»؛ فناوری جدید عربستان برای حجاج
  • سل تراپی معجزه نمی کند/ حداقل دو سوم سرطانی ها در ایران حتماً زنده می مانند
  • دیدن و بوییدن غذا ممکن است به راه جدیدی برای درمان دیابت تبدیل شود
  • 16 اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • تولید دارویی که از دیابت جلوگیری می‌کند
  • راه های افزایش گلبول های قرمز
  • در چه حالتی دایناسورها بار دیگر به چرخه حیات برمی‌گردند؟